nukolada 15.03.05, 00:38 jak jest norma przy tym badaniu jesli robi sie je w 13t3d. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miska28 Re: fald karkowy 15.03.05, 08:42 Wyglada na to ze mialas robione wlasnie w 14 tyg tak jak ja. U mnie wyszlo NT=1,6 a norma jest chyba do 2,5mm. Mysle ze norma sie nie zmienia w zaleznosci od tygodnia, bo badanie robi sie do 14tc wlacznie, chyba od 11 albo 12 tc. U mnie lekarz na wynik 1,6mm powiedzial ze wszystko OK. Pozdrawiam, Miska Odpowiedz Link Zgłoś
nukolada Re: fald karkowy 15.03.05, 09:24 moja dzidzia miala 1,8mm i lekarz robiacy usg powiedzial ze oki, ale teraz bylam u swojego i pokazalam mu wynik to on nie pamietal dokladnie jaka jest norma dla tego tygodnia i powiedzial, ze chyba 1,5mm i jak chce to moge zrobic test potrojny. Jestem spokojna bo wszystko jest oki. nie bede sie martwic zadnymi normami bo moja dzidzia jak na swoj wiek (od OM) ma 14 tygodni a na usg zawsze jest o 2 - 3 dni wieksza. Odpowiedz Link Zgłoś
sdomitrz Re: fald karkowy 15.03.05, 10:14 Mój dzidziuś miał także 1,8 i lekarz powiedział, że dobrze. Gdzieś czytałam, że norma jest do 2,4, a na Forum pisały dziwczyny, że nawet do 3 mm, więc chyba nie ma żadnego powodu do zmartwień Odpowiedz Link Zgłoś
ciapek30l Re: fald karkowy 17.03.05, 14:51 a ja dzisiaj ide na badanie fałdu karkowego mam nadzieję, że wynik będzie mieścił się w normach, noze bede też juz wiedzieć czy to chłopiec czy dziewczynka, buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
kapcius Re: fald karkowy 17.03.05, 15:43 trzymam za was kciuki daj znać po wizycie... kacpius i 12 tyg maleństwo Odpowiedz Link Zgłoś
may2004 Re: fald karkowy 18.03.05, 12:19 nasza dzidzia 2 13 tyg i 4 dni miała 1,5mm a lekarz powiedział ,zę norma to 2,5 mm od 3 mm można już się zacząć martwić... Odpowiedz Link Zgłoś
beata771 Re: fald karkowy 20.03.05, 20:45 A moja dzidzia miala az 5 mm!ale wszystko skonczylo sie dobrze.Musialam robic jeszcze w ten sam dzien badania prenatalne a dokladniej pobrali mi probke z lozyska wbijajac sie do brzuszka obrzydliwa iglaa ale za to na drugi dzien byly juz pierwsze pocieszajace wyniki.Sam dzidius chyba sie wystarszyl bo juz dzien po badaniach faldka zmniejszyla mu sie znaczniePierwsza i mam nadzieje ze ostatnia chwila trwogi za nami)))Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
aisza24 Re: fald karkowy 25.03.05, 11:12 Dziewczyny,na czym polega to badanie?Czy jest dodatkowo platne,czy mozna je zrobic na podstawie normalnego USG? Moj lekarz na razie nic mi nie wspominal na ten temat...(14 tydz). Odpowiedz Link Zgłoś
hanna26 Re: fald karkowy 26.03.05, 00:56 To badanie robi się podczas usg - właśnie do ok. 14 tygodnia. Powinnaś je więc zrobic teraz. Ale nie martw się, jeśli nie zrobisz. Wiele dziewczyn nie ma o tym pojęcia i nie robi tego. Ja podczas mojej pierwszej ciąży nie wiedziałam nic o tym badaniu. Odpowiedz Link Zgłoś