Dodaj do ulubionych

Lot samolotem

18.03.05, 18:29
Moje malenstwo ma 7 i pół tygodnia, a za 3 tygodnie lece do Tunezji na
tydzien (wczasy byly juz duzo wczesniej zarezerowowane). Lekarz nie jest
zachwycony... Lecieć czy nie lecieć oto jest pytanie?

Mam brać 2 no-spy przed każdym lotem, no i uważac z wodą i jedzeniem. Ale czy
to wszystko?

Czy są jakies specjalne dodatkowe ubezpieczenie dla kobiet w ciąży dostępne?

Pozdrawiam. Maja
Obserwuj wątek
    • kathrin78 Re: Lot samolotem 18.03.05, 18:40
      Lekarz zapewne bardziej obawia się samej wycieczki niż lotu. Mam nadzieję, że będziesz mieć dobre warunki i nie będziesz się przemęczać oraz dużo wypoczywaj, nie przebywaj zbyt długo na słoneczku. Ubezpieczenie na pewno możesz wykupić dodatkowo - bo w wielu zwykłych ciąża i wszystko z nią związane jest wykluczona z obejmowanych usług. Jeżeli się zdecydujesz - życzę przyjemnego urlopu smile
    • papuzkax Re: Lot samolotem 24.03.05, 12:42
      W mojej poprzedniej ciąży latałam samolotem kilka razy. Najpierw jak tylko się
      dowiedziałam - pęcherzyk miał wtedy 5 mm smile - nie mogłam odwołać służbowego
      wyjazdu. Wracałam 2 tygodnie później. Kolejny lot w 5 miesiącu i wreszcie w 7
      miesiącu. Dziecko urodziło się zdrowe i wspaniałe, ma już 8 lat.

Też się wtedy strasznie bałam, tym bardziej, że wcześniejszą ciążę poroniłam.
      Ale mój lekarz powiedział, że latanie nie jest bardziej dla ciąży szkodliwe niż
      jeżdzenie samochodem, i że jak ma się utrzymać to lot tego nie zmieni. I miał
      rację.

Natomiast będąc w Tunezji oszczędnie przebywaj na słońcu, no i uważaj na to co
      jesz i pijesz!
      Miłego wyjazdu
      • anulla1 Re: Lot samolotem 26.03.05, 22:58
        Ja nie wiele mam do powiedzenia w sprawie latania bo sie na tym nie zanm , a
        sam będę lecieć dopiero w lipcu ,do francji.
        Ale chciałam zwrócić twoją uwagę, że w Afryce woda ma florę ( może faunę)
        bakteryjną- to może powodować problemy z układem pokarmowym, dlatego nawet do
        mycia zębów, owoców itp. używaj przegotowanej albo mineralnej wody.
        Ania
        • abiela Re: Lot samolotem 31.03.05, 14:00
          Ja na samym poczatku lecialam 4 razy, jeden lot godzine, jeden ponad 2, kolejny
          13 godzin a ostatni 2. Teraz w niedziele lecialam 1,5 godziny. Maluch ma sie
          dobrze i nie sadze, zeby lot zaszkodzil maluszkowi. Lepiej tak jak dziewczyny
          radza, uwazaj w Tunezji na wode. Ale podejrzewam, ze bedziesz mieszkac w jakims
          hotelu, wiec nie powinno byc problemu. jedynie w razie, gdybys kupowala owoce
          na targu, to lepiej dobrze je umyc. No i moze unikaj lodow na galki.

Udanego urlopu!
          Ania
          • maja.s77 Re: Lot samolotem 15.04.05, 15:37
            Już wróciłam i wszystko było w porządkusmile)))

Tak wypoczełam, że nawet mdłości mi przeszły...

Dziękuję bardzo za rady i pozdrawiam

Maja
            • rzasia Re: Lot samolotem 15.04.05, 16:32
              Czy mogę chociaż pozazdrościć Wam tego wyjazdu???
              • patrysia55 Re: Lot samolotem 18.04.05, 09:38
                Trzeba się relaksować, a co !!!! A ja mam zamiar odpocząć na majówce!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka