mareike1 Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 11.04.05, 11:42 no włąśnie w tym tygodniu mam zamiar pójśc do sklepu z całą lista i zorientować się w kosztach wyprawki narazie ciuchy ja wybrałam pik up chicco ze względyu na cenę oraz ze wlasnie takiego wozka potzrebuje bedzie lato cieplo to spacerowka i gondolka co do łóżeczka nie mam pojecia myslalam o IKEIO ale oni jak zwykle maja swoje rozmiary, nie wiem jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
oliwe Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 11.04.05, 12:13 Ja zamierzam kupić wózek Graco quatro de lux, a łóżeczko składane Graco lub Arti z wibratorem i pozytywką. Odpowiedz Link Zgłoś
domii Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 11.04.05, 13:32 ja juz pod koniec stycznia (byla promocja na kolory z 2004 roku, he, he) kupilam wozek - Peg Perego - gondola Piumotta, spacerowka Primo Giro (jedno i drugie wpinane i wypinane w stelaz, czyli bez opcji rozkladania na plasko spacerowki i dopiero w to gondola), do tego dostane od kolezanki fotelik samochodowy. Chcialam kupic Atlantico i do tego gondole, ale taka wpinana w rozlozone siedzidzsko gondla jest duzo mnijesza niz moja wpinana w stelaz. Jestem zachwycona moja gondola - jest naprawde duza i na dodatek ma mozliwosc regulowania oparcia (!!) prawie ze do siedzenia - mam nadzieje ze posluzy mi dluzej niz zwykla gondola, gdzie dziecko moze tylko lezec. A lozeczko - chyba zwykle Drewexu, bez zadnych bajerow, jedynie chce by mialo wyzsze krotkie boki, zeby sie mial o co oprzec przewijak (taki nakladany na lozeczko). Nie zdecydowalam jeszcze czy kupie z szuflada, bo jeszcze nie wiem czy szuflade bede miala jak otwierac (malo miejsca w sypialni, oj malo). Odpowiedz Link Zgłoś
hayet Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 11.04.05, 14:35 wozek juz kupilam chicco 3WD tech dgondola plus spacerowka) a lozeczko mam zamiar kupis Drewxu, z wyjmowanymi szczebelakami, przewijakiem i materacem piankowo kokosowym. Odpowiedz Link Zgłoś
martaglowacka Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 11.04.05, 14:36 Ja kupiłam już wózeczek Implast Driver 4 XL razem z fotelikiem, który można na nim zamontować. Łóżeczko też stoi złożone - Drewex - prosty model z szufladą. Teraz kompletuję pozostałe rzeczy - pościel, akcesoria, a zaraz zaczynam prać ubranka po synku Potem jeszcze tylko torba i już na start W końcu termin na 2 czerwca, a synka urodziłam tydzień wcześniej, więc możliwe, że ok. 40 dni mi zostało Nie mogę się doczekać Odpowiedz Link Zgłoś
martynka6 Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 11.04.05, 15:06 My mamy dylemat jesli chodzi o wozek ( Podoba mi sie Garco Quatro Delux, ale ta wkladka jest dosyc mala i nie wiem jak moja panienka zmiesci sie jak troszke podrosnie... Z kolei ogladalismy w weekend wozki Chicco: Tech 6WD Duo i Chcco 2003 Trio. Na oba sa promocje teraz. Mnie bardziej podoba sie Tech, ale jest duzo ciezszy od Trio. A Graco wciaz mi zaprzata mysli... Poradzicie cos?? A moze polecicie jakis wozek gondolka + spacerowka inne firmy?? Najlepiej z fotelikiem samochodowym w komplecie ) I do 1500 zl za calosc ) A lozeczko mamy wybrane, nie pamietam firmy, ale to zwykle drewniane lozeczko z wyjmowanymi szczebelkami, bez szuflady i innych bajerow ) Odpowiedz Link Zgłoś
olga06 Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 11.04.05, 15:35 Ja właśnie dziś zostawiam w sklepie zaliczkę na wózek Deltim Ouick - spacerówka w którą wkłada się gondolę, w zestawie jest również fotelik, takze montowany na spacerówce. Jest to wóze b. podobny (byc moze stylizowany) do Chicco Trio - ma te same funkcje i taką samą wagę, jest leciutki! Jedyny problem, to fakt, ze trzeba się napocić, zeby znależć ten wózek. Na stronie producenta był do zeszłego tygodnia - kiedy zdecydowałam się właśnie na niego. A dziś musiałam obdzwonić wszystkie sklepy u nas zeby znależć, czy gdzieś jeszcze się zachował i na szczęście znalazłam!! Koszt za cały komplet (spacerówna + gondola + fotelik) to 1050zł. Jeżeli gdzieś go dorwiecie (a pewnie na to ostatni dzwonek!!) to bardzo polecam. co do łóżeczka to na początek mam kołyskę (dostałam), a około 5m-ca kupię chyba łózeczki AMKO - Kuba cena dosyć przystępna, zważywszy ze łóżeczko ma opcję przebudowy na tapczanik, więc posłuży o wiele dłużej. Olga 31tc Odpowiedz Link Zgłoś
oliwe Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 11.04.05, 15:48 Jak pytałam o ten wózek w sklepach to mi powiedzieli, że już go nie produkują. Odpowiedz Link Zgłoś
olga06 Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 11.04.05, 21:13 to prawda, nie produkują, zle w sklepach można jeszcze spotkać. Ja zrobiłam listę sklepów w moim województwie i po prostu dzwoniłam i pytałam czy jeszcze mają na stanie. Pozdr, Olga Odpowiedz Link Zgłoś
mamagocha Re: Wyjmowane szczebelki 11.04.05, 19:06 Mam pytanie, czy lepiej wybrać łóżeczko z wyjmowanymi szczeblami czy z opuszczanym bokiem...hmm... Jakoś nie mogę przekonać się co do szczebelków. A co będzie jak Maleństwo podrośnie i nauczy się wyjmować szczeble i wypadnie z łóżeczka? Naprawdę nie wiem. Może pomożecie mi w wyborze. Jakie wybrać? Odpowiedz Link Zgłoś
domii Re: Wyjmowane szczebelki 11.04.05, 22:29 ja sie zdecydowalam na wyjmowane szczebelki. Mam nadzieje, ze dziecko tak predko nie nauczy sie ich wyjmowac, a jak juz bedzie duze i bedzie samo chodzic, to bedzie moglo samo wejsc i wyjsc z lozeczka, opuszczany bok tego nie umozliwi. Odpowiedz Link Zgłoś
agablues Re: Wyjmowane szczebelki 12.04.05, 00:23 domii napisała: > ja sie zdecydowalam na wyjmowane szczebelki. Mam nadzieje, ze dziecko tak > predko nie nauczy sie ich wyjmowac, a jak juz bedzie duze i bedzie samo > chodzic, to bedzie moglo samo wejsc i wyjsc z lozeczka, opuszczany bok tego nie > > umozliwi. Już 10 lat temu moja córka miała łózeczko z wyjmowanymi szczebelkami. Oczywiście nie powiem cóż to było za łóżeczko, bo zwyczajnie nie pamietam, a zresztą wtedy nie ja kupowałam, no i nie było aż takiego wyboru. W każdym razie, szczebelki wyjęliśmy dopiero jak Marta miała ok półtora roczku. Nie było takiej mozliwości, zeby sama je wyjęła i w sumie ona naewt o tym nie wiedziała, więc i nie kombinowała. To, ze miała wyjęte szczebelki dawało jej pewnego rodzaju wolność - wchodziła i wychodziła kiedy chciała, a znowu podczas spania reszta szczebelków chroniła ją przed wypadnięciem ( oczywiście łóżeczko było juz maksymalnie opuszczone). Nam zadne nieszczęście się nie przydarzyło i nie słyszałam, by dziecko samo wyjmowało szczebelki. Jak napisałam - my wcześniej nie pokazywalismy, ze mozna wyjąć, a jak sami to zrobilismy, to już nie zakładaliśmy ponownie. Jak była juz starsza, mój mąż z obu szczebelków zrobił miecze i walczyli nimi ) Odpowiedz Link Zgłoś
mamagocha Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 11.04.05, 19:10 Wózek kupiliśmy dwa tygodnie temu Emmaljunga, gondola i duża spacerówka (będę mogła mała dłuuuugo jeszcze w niej wozić). Była promocja nowego modelu i naprawdę się opłacało. Mam nawet zdjątka ale nieumiem umieścić( Odpowiedz Link Zgłoś
martaglowacka Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 13.04.05, 14:25 Wózeczek rzeczywiście fajny U nas niestety musiały być duże pompowane koła, bo często jeździmy w terenie. Co do łóżeczka to z własnego doświadczeni odradzam takie przerabiane na tapczanik. Dla synka mieliśmy taki model Drewexu. Łóżeczko było super ale po przerobieniu na tapczanik do niczego. Synek mając niecałe 3 lata był za ciężki do tamtego stelaża, który po rozciągnięciu (zdejmowana była komoda, a więc łóżeczko zamieniając się na tapczanik wydłużyło się) skrzypiał i był strasznie niewygodny. Wygodne nie było też to, że materac musiał być łączony. Pozdrwiam serdecznie Marta Odpowiedz Link Zgłoś
mareike1 Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 11.04.05, 16:54 spróbuj abc design spacerówka +fotelik samochodowy za 1250 widziałam w smyku do tego godnolke trzeba dokupić za ok. 150 ja szukam czegos do 1000 Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenka77 Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 11.04.05, 15:49 Jeszcze bie kupiliśmy (przesądy )), ale jesteśmy zdecydowani na wózek Peg- perego (gondolka Culla + spacerówka Primo Giro + stelaż Classe 4 + fotelik z bazą do kompletu) i łóżeczko Kuba III (z kółkami i bujanymi płozami) białe z Drewexu. Odpowiedz Link Zgłoś
romilka Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 11.04.05, 16:42 My kupilismy chicco 4WD z fotelikeim samochodowym.Podobno to bardzo dobre wozki,ma 4 pompowane ,duze kola i anjlepsze na tereny jakie mam w poblizu domu!! Lozeczko pozyczamy od znajomych(lozeczko-kołyska).Pozdrawiam!! Dodam ze wozek kupilam lekko uzywany przez alegro razem z fotelikiem (gondola,spacerowka,fotelik)za 600 zl.Stan jest prawie idealny,wszyscy ktorzy widza ten wozek nie chca uwierzyc ze jet uzywany... polecam na alegro jest bardzo duzy wybor nowych i uzywanych!! Odpowiedz Link Zgłoś
mamagocha Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 11.04.05, 19:18 My na alegro chcemy kupić fotelik samochodowy i łóżeczko (jeśli się w końcu zdecyduję jakie - a czas ucieka) bo zawsze taniej ) Wózeczek obiecaliśmy Córci nowy, no i ma nasz Ziuziaczek swój pierwszy samochód...hihihi) Odpowiedz Link Zgłoś
mareike1 Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 11.04.05, 16:54 kobieta.gazeta.pl/edziecko/1,54935,2647991.html ciąga o wózkach Odpowiedz Link Zgłoś
agablues Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 12.04.05, 00:26 Nasza dzidzia ma wózek i łózeczko po siostrze. Wózek - multipla Bebecara ( z pompowanymi kołami), łóżeczko Drewexu - nie pamietam nazwy, ale z szufladą na dole, i kółkami lub kołyską. Odpowiedz Link Zgłoś
lesia28 Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 13.04.05, 21:13 lozeczko klupsia radek VII Odpowiedz Link Zgłoś
aetas Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 14.04.05, 21:32 Zamierzamy kupić łóżeczko Radek 2 - kołyska z blokowana funkcja bujania (po zablokowaniu jak zwykłe łóżeczko, a kołyska buja się super, na początek w sam raz, pod warunkiem, że nasz drugi syn zechce spać w łóżeczku, pierwszego udało sie namówić po 10 miesiącach, hehe) www.tutek.pl/esklep.php?show=produkt&prodid=46&prodnazwa=Radek%202%20kołyska Wózek kupiliśmy używany Roan Cortina, gondola profilowana do bujania + spacerówka. Polkiej firmy z Częstochowy, naprawdę dobra i estetyczna, a nawet nowa relatywnie niedroga, my naszą kupiliśmy za 420 zł razem z fotelikiem samochodowym 0-13, też używanym. Na razie z tego, co widzę, jestem zadowolona, ale naprawdę sie okaże "w praniu", mam nadzieję, że też o.k. Jak Karol miał 5 miesięcy kupilismy fajna spacerówkę, niezależnie od wózka głębokiego, teraz też tak zamierzam, dlatego nie inwestowałam za bardzo w głęboki wózek... www.roan.pl/index1.html Odpowiedz Link Zgłoś
renste a słyszałyście o wózku firmy CAM???? 20.04.05, 11:13 Zamierzam taki kupić (gondola,spacerówka i fotelik wpinany w stelaż) To włoska firma,wózek podobny do Inglesiny którą miałam przy córce,ale niestety ukradziono mi ją. Co myślicie ? Odpowiedz Link Zgłoś
ewucha28 Re: a słyszałyście o wózku firmy CAM???? 20.04.05, 11:42 mamagocha napisala: Mam pytanie, czy lepiej wybrać łóżeczko z wyjmowanymi szczeblami czy z opuszczanym bokiem...hmm... Jakoś nie mogę przekonać się co do szczebelków. A co będzie jak Maleństwo podrośnie i nauczy się wyjmować szczeble i wypadnie z łóżeczka? Naprawdę nie wiem. Może pomożecie mi w wyborze. Jakie wybrać? Wyjać szczebelki nie jest tak latwo i nie sadze aby dziecko nauczylo sie tego same,ale jesli nawet to bedzie juz na tyle duze ,ze materac lozeczka umiejscowiony bedzie na samym dole i nic zlego dziecku sie nie stanie jak wyjmie te szczebelki.Opuszczany bok jest wygodny dla rodzicow w czasie wyjmowania dziecka z lozeczka,a szczebelki wyjmowane ulatwiaja chodzacemu juz dziecku wychodzic z lozeczka i jesli bedzie w nim spalo do ok 2-3 lat to nocne wstawanie na siusiu tez bedzie latwiejsze bo samodzielne)) Odpowiedz Link Zgłoś
hayet Re: a słyszałyście o wózku firmy CAM???? 20.04.05, 12:56 ja sie zdecydowalam na wyjmowane szczebelki, bo kilka razy tak sobie opuszczalam cala drabinke i jakos tak nie bardzo mi bylo wygodniej sie tam nachylac. A jak dziecko bedzie wieksze to jakos nie moglam sobie wyobrazic, ze samo da sobie rade z wyjsciem. Watpie, zeby samo dziecko wyjelo szczebelki. Ja jak bylam mala to rowniez mialam tego typu lozeczko i nie wpadlo mi do glowy,, zeby wyjmowac szczebelki. Wydaje mi sie, ze jest to dosyc trudno zrobic dla malego dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kropek Re: a słyszałyście o wózku firmy CAM???? 25.04.05, 21:50 www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/B0002TMXLS/102-7067184-6640167?v=glance&s=baby&me=A1F83G8C2ARO7P&vi=pictures&img=14#more-pictures Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kropek Re: a słyszałyście o wózku firmy CAM???? 25.04.05, 21:51 chyba cos glupiego mi sie wklejilo... mial byc wozek... zaraz sprobuje jeszcze raz.. Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kropek wozek Patryka :) 25.04.05, 21:53 www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/B00006AN24/102-7067184-6640167?v=glance&s=baby&me=A1F83G8C2ARO7P&vi=pictures&img=14#more-pictures Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kropek Re: wozek Patryka :) 25.04.05, 21:56 wlasnie dostalam go wczoraj i se nadziwic nie moge ze u mnie w domku wozek sobie stoi Patryk dostal jakby oficjalne zaproszenie przyjscia na swiat... hehe a wozek? super. nosidelko samochodowe wpinane, oparcie rozkladane do poziomu, bedzie mu sluzyl do momentu kiedy bedzie w ogole jezdzil wozkiem... poza tym jest lekki, ladny, super sie prowadzi i latwo go zlozyc. polecam ta firme Graco. Odpowiedz Link Zgłoś
oliwe Re: wozek Patryka :) 25.04.05, 22:56 Czy to jest quatro delux? Jakiś inny design, niż tych dostępnych u nas. Twój jest w takich kolorach? Mnie strasznie podoba się ten wózek ale tyle jest złych opinii, że ciągle się waham. Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kropek Re: wozek Patryka :) 26.04.05, 07:21 model nazywa sie snug ride i wg mnie jest super... ale wiesz, ja sie nie znam. podoba mi sie to, ze jest leciutki, ma zwrotne kola, rozklada sie oparcie na plasko, mozna zrobic gondolke, nosidelko jest wpinane, wiec mozesz melucha wozic i przodem i tylem... widzialam rozne wozki, ale ten anprawde baaaardzo mi sie podoba. i z tego co wiem, firma jest dobra, przynajmniej tutaj uwazana jest za bardzo solidna... a co do kolorow, to w rzeczywistosci wydaja mi sie troche bardziej kawowe, ciemniejsze, ale tak, generalnie sa takie jak pokazano... Odpowiedz Link Zgłoś
oliwe Re: wozek Patryka :) 26.04.05, 10:01 Już sama nie wiem podobno wózki graco bardzo się różnią miedzy sobą jeśli są produkowane na różne rynki.W Polsce np. nie ma takiego modelu wogóle. Z wyglądu podobny jest Graco quatro tour. Ale ma zupełnie inne bardzo ciemne kolory. Podobno też te na rynek polski produkowane są w Chinach. Niemniej sprzedawcy upierają się, że nie są bardziej awaryjne niż innych firm, skąd zatem tyle negatywnych opinii na forach. Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 25.04.05, 21:58 wiecie co, ja kupuje kosz wiklinowy z racji 15 m sypialni i duzego lozka w niej - zeby maluszek byl przy nas jak najblizej no a potem turystyczne... wozek mikrus alu sprint... nic nie mam jeszcze z tych rzeczy ale mam zamiar w maju robic zaopatrzenie Odpowiedz Link Zgłoś
hayet Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 26.04.05, 08:26 Ja juz wczoraj zamowilam z mezem loczezko Drewexu - Kuba II z szuflada i wyjmowanymi szczeblekami orac materaz kok./piankowy i posciel. Odpowiedz Link Zgłoś
rosanna Re: Jaki materacyk? 26.04.05, 14:10 Gdzie i jaki materacyk moge kupic? Czy faktycznie najlepszy jest kokosowo-gryczany? Bo jest tez najdrozszy, chyba ok. 100 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
mareike1 Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 26.04.05, 18:02 no już kupiłam wózek ABC Design Novus 3 jest ok, łóżeczko wypatrzyłam w hurtowni Tomi któryś z "radków" z firmy Klupś za 101 PlN materac kokosowy do niego kosztuje 73 PLN - i tu już mam małą oszcędność po ubranka wybieram się po długim weekendzie, kupuje chyba Sofije jest najskromniejsza i bardzo delikatna, pozostale rzeczy dla mnie i dla dziecka to już przy okazji, najważnejkszy był wózek bo miałam prawdziwy z tym metlik Odpowiedz Link Zgłoś
vikas Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 26.04.05, 20:51 Jeszcze nie kupiłam,ale jest zamówiony zdecydowaliśmy,że bedzie to Mikado spacerowo-głeboki oczywiście blizniaczy jedno obok drugiego.Łóżeczko w IKEI bo małe 112x55 muszą być dwa i takie się zmieszczą w naszym pokoiku. Odpowiedz Link Zgłoś
katika0303 Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 27.04.05, 12:45 A ja kupiłam spacerówkę-parasolkę najzwyklejszą na śiecie nie znanej chyba nikomu firmy SEKA, która rozkłada sie na płasko, ma wkład dla noworodka (coś jak w fotelikach samochodowych), regulowany podnóżek nawet do góry co jakoś zabezpiecza przed ewentualnym zgubieniem dzidzi, tylko, że wieziesz dzidzię nie patrząc jej w oczy. Jest leciutka i służy już teraz mojemu Misiowi. Dodatkowo dokupiłam używany bebecar spacerówka + gondola mieszcząc się w 900 zł to chyba nieźle, bo mam dwójkę dzici z głowy, a jednocześnie dobry terenowy wózek na wypady za miasto i ogród (niezbyt równy) i lekki wózeczek miejski. Początkowo chciałam wymienić moją venezię pp na nową dla czystej przyjemności posiadania nowego wózka, ale stało się tak i też jestem zadowolona. Zakładam, że sprzedam pp i jeszcze taniej mnie to wyjdzie. Zobaczymy. Łóżeczko mam po Misiu, materacyk też taki właśnie kokos-gryka, bdb wg mnie choć nieużywany bo M. nie korzystał z łóżeczka poza jakimiś 3 nocami hi hi. Wanienkę mamy nową kupioną jeszcze dla Misia bo poprzednia pękła w wyniku częstego przenoszenia z wodnym obciążeniem, no i ciuszki już są też - te najmniejsze i bieliźniane nowe a reszta spadkowa. Teraz tylko prać i prasować pozostało... Miłych zakupów kasia Odpowiedz Link Zgłoś
domii Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 27.04.05, 13:34 Wózek już mam (opisywalam wyżej), a wczoraj zamowilam łóżeczko + materac. Łóżeczko planowalam Drewexu (chyba Julia?), ale w koncu zdecydowalam sie na Glucka Adas, bo Drewexu sa tylko sosnowe (i malowane na rozne kolory drewna), a Gluck ma bukowe (buk jest twardszy). Bez opuszczanego boku, bez szuflady, tylko z wyjmowanymi szczebelkami. A meterac gryczano-kokosowy. Odpowiedz Link Zgłoś
serducho_m Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 29.04.05, 02:32 mamy lozeczko min. 16letnie , spadkowe, z obnizanym brzegiem. nie chcielismy wyciaganych szczebelkow, bo mamy schody, za strome i za duzo ich zeby zaufac dzidzi na samodzielne schodzenie przed ok 3 rokiem zycia. Oliwka (corcia, 20.5mies) je poki co okupuje. mamy tez kosz pleciony na pierwsze 2-3 miesiace (lub dluzej, zalezy jak Maluch bedzie rosl, Oliwka wyrosla z kosza w 2.5 miesiaca). co do wozka - mamy evenflo spacerowka z fotelikiem (spacerowka sie na plasko rozklada, fotelik samochodowy wpinany) - naprawde swietna sprawa, jak dzidzia zasnie w foteliku nie trzeba budzic wyciagajac tylko caly fotelik sie bierze i juz. teraz zamierzamy kupic wozek jak dla blizniakow, Oliwka jest wielki uciekinier i gdybym chciala kiedys wyjsc sama z obydwojgiem na spacer, to bym sie musiala rozdwoic. lub uwiazac Oliwke jakos co do lozeczka jeszcze - patrzcie na rozstaw szczebelkow - puszka coca-coli nie ma prawa przejsc miedzy szczebelkami. tak nas uczyli. Odpowiedz Link Zgłoś
lesia28 nowy deltim focus i fotelik grillo 08.05.05, 09:55 kupilismy wczoraj, jestem strasznie zadowolona. Mielismy kupic implasta 4xl, ale jest on ciezszy i fotelik z zestawu jest malutki Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 08.05.05, 12:38 1 czerwca zamawiam nowego mikrusa alu sprint a lozeczko kupuje turystyczne od znajomych no a na pierwsze miesiac mam juz kupiony kosz wiklinowy - zajmuje mniej miejsca i taki fikusny jest, malemu bedzie tam wygodnie Odpowiedz Link Zgłoś
mama-in-spe Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 08.05.05, 16:33 Łóżeczko Drewexu Radek II z szufladą, wózek jeszcze nie wybrany Odpowiedz Link Zgłoś
strzala04 Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 08.05.05, 16:58 Wózek tutek. Używany, ale w świetnym stanie. Wkrótce dostaniemy łóżeczko, chyba no name, od stryjecznej siostry. Odpowiedz Link Zgłoś
emma_euro_emma Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 09.05.05, 19:56 Wózek planowaliśmy nowego Nestora, ale jednak odkupujemy półrocznego Polaka Oriona w rewelacyjnym stanie od koleżanki - 250 zł. Łóżeczko włśnie kupiliśmy Drewex Kuba II (chyba) z szufladą sosna; była promocja i dawali gratis pościel - 199 zł. Materac biały odwracany; z jednej strony kokos (na początek), z drugiej wkład gryczany - 80 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
hayet Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 10.05.05, 09:19 my tez kupilismy lozeczko Kubus II z szuflada i takim samym materacem :o) chcialam zapytac...zlozylyscie juz swoje lozeczka czy jeszcze z tym czekacie? My jeszcze nie i tak sie zastanawiam kiedy to zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
emma_euro_emma Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 10.05.05, 09:56 Kupiliśmy wczoraj łóżeczko, a prawdopodobnie dzisiaj będziemy je skręcać. Piszę "prawdopodobnie", bo to oczywiście zależy od męża... Ale my raczej musimy, ponieważ remontujemy pokój i staramy się, żeby wszystko było na bieżąco, bo później to nie damy rady wszystkiego jednocześnie zrobić. A ponadto lekarz stwierdził, że mogę lada chwila urodzić, więc lepiej być zawczasu przygotowanym. Natomiast wózek stoi u nas, ale zapłacimy za niego po porodzie, więc teoretycznie jeszcze nie jest nasz. Pozdrawiam. Kasia / Gdańsk / 37 tc Odpowiedz Link Zgłoś
hayet Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 10.05.05, 10:11 no tak, juz jestes w 37tc, wiec juz naprawde niedluo, Ja mam niby troche wiecej czasu, poza tym mamy kota i nie chcialabym, zeby tak zaczal wchodzic bo sie przyzwyczai i pozniej moze byc klopot. Tak bylo na poczatku z wozkiem jak kupilismy. Nic to, ze byl i jest nadal zakryty folia, ale lezay na nim koc wiec kot sobie upodobal to miejsce. Praktycznie spal tam cala szime (bo ja juz wozek mialam chyba jak bylam w 20tc) Odpowiedz Link Zgłoś
mama-in-spe Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 10.05.05, 13:14 hayet napisała: > my tez kupilismy lozeczko Kubus II z szuflada i takim samym materacem :o) > > chcialam zapytac...zlozylyscie juz swoje lozeczka czy jeszcze z tym czekacie? > My jeszcze nie i tak sie zastanawiam kiedy to zrobic. Hayet, pamiętaj, że łózeczko musi się wywietrzyć (czasem zapach drewna jest dość silny), materac też pwoinien troche poleżeć, żeby "poznał" domowe bakterie. U nas już łóżeczko złożone, materac wyjmę z folii gdzieś za tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
hayet Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 10.05.05, 13:22 dzieki, jakos nie pomysllam o tym. PLanujemy z mezem zlozyc w ten lub nastepny weekend. W sumie juz niedlugo, a wszyskto sie moze zdarzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
basia741 Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 09.05.05, 23:14 Już 3 tygodnie temu zamówiłam łóżeczko Ewelina II Klupsia i jak do tej pory nie dostałam. Dodam, że zamówiłam w hurtowni w Łodzi. Czy miałyście jakieś problemy z realizacja zamówień dotyczących Klupsia ? Wydawało mi się, że wybrany przeze mnie model jest raczej popularny, więc nie wiem skąd te problemy. Na szczęście mam jeszcze trochę czasu, ostatecznie wyślę męża i kupi łóżeczko, jakie będzie w sklepie. Mam chyba pecha, bo na wybrany wózek też muszę długo czekać, ale tu przynajmniej wiem dlaczego - wybrałam mało popularny model. Czy macie też takie problemy z zakupami, czy tylko w Łodzi wszystko jest na specjalne zamówienia, a w sklepach mają pojedyńcze egemplarze ? pozdrawiam, basia Odpowiedz Link Zgłoś
mama-in-spe Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 10.05.05, 13:18 Co do wózków to nei wiem, ale jak szukaliśmy łóżeczka, to wszystkie były od razu do kupienia (Drevex, Klupś i Gluck). Warszawa. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenka77 Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 10.05.05, 13:31 My dopiero zamówiliśmy łóżeczko (Drewex Kuba III), ale powiedziano nam, żeby się nastawić nawet na miesiąc oczekiwania, bo zwykłe kolory drewniane to są od ręki, ale białe (a takie zamówiliśmy) to są mało popularne i dlatego może to dłużej potrwać. [Też Warszawa] Odpowiedz Link Zgłoś
jezzmam Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 10.05.05, 19:42 Ja kupiłam wózek Ring Max-niebieski(2odcienie),łóżeczko Ewelina(nie wiem jaka),ale kolor teak,materac-kokosowo-piankowy-gruby-.Jestem bardzo zadowolona. Basia i Fabciu 33tc.6dz. Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kropek Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 10.05.05, 22:44 co do lozeczka, to chcialabym zeby maly spal na poczatku w "doroslym" lozku. wiec pomyslalam sobie o czyms takim; www.target.com/gp/detail.html/ref=br_1_2/601-9002134-3874517?%5Fencoding=UTF8&frombrowse=1&asin=B00012CHFI Odpowiedz Link Zgłoś
ewucha28 Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 10.05.05, 22:55 Jola-dziecko powinno miec swoje lozeczko,uwierz mi potem ine odzwyczaisz malucha i bedzie sypial z Wami,jestem zwolenniczka wprowadzania nawykow od malego ,spania w swoim lozku,zasypiania w nim,to potem procentuje na przyszlość, a dziecko tez czuje sie dobrze w swoim miejscu nie ma problemow ze snem,to oczywiscie Twoj wybor i Twoj sposob wychowywania ale to sa moje drobne podpwiedzi nie musisz ich sluchać.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kropek Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 11.05.05, 07:39 hm... pewnie masz racje.tylko ze ja tak chce ze wzgledu na... malo miejsca w mieszkaniu niestety. jakos we wrezsniu bede sie przeprowadzac, to wtedy bede mogla korzystac z lozeczka a na razie... no coz, raczej ciezko byloby inaczej nie moge sie na razie [rzeprowadzic, bo mam umowe na to mieszkanie podpisana na taki a nie inny czas. mam nadzieje ze przez te 2-3 misiace za bardzo go nie rozpuszcze... ))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ewucha28 Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 11.05.05, 09:35 Ej Jolcia jasne,tym bardziej jak nie masz miejsca to ten wklad bedzie ok,a potemaby przyzwyczaic maucha mozesz początkowo wkladac go w tej gondolce do lozeczka,powodzonka)) Odpowiedz Link Zgłoś
romilka Posciel do lozeczka!! 16.05.05, 12:41 Gdzie w warszawie jest duzy wybor i korzystne ceny??Chodzi mi o poszewki na kolderke i poduszeczke oraz ochraniacze na lozeczko!!Jakies dobre gatunkowo np Gluick lub drewexu!! Odpowiedz Link Zgłoś
rosanna Re: Posciel do lozeczka!! 16.05.05, 12:52 Ja kupilam w Calineczce, jest duzy wybor, zobacz na ich stronie, bo na miejscu jest ciasno. Nie mam jeszcze lozeczka i wozka, zakupy dopiero przed nami. Odpowiedz Link Zgłoś
ewucha28 Re: Posciel do lozeczka!! 16.05.05, 13:05 lozeczko mam po Marysi ,musze tylko kupic materac,a wozek delti Voyager 005 ten najnowszy model z wersja z gondola czyli dla maluszkow takze,potem wyciąga sie gondole i jest spacerowka. Odpowiedz Link Zgłoś
romilka Rożek???????? 16.05.05, 17:09 Kupowac czy nie?? Jak myslicie??Podobno w niektoryc szpitalach kaza miec rozek,ale nie wiem czy to prawda!!Czy kupic taki usztywniany czy taki zwykly jak kocyk tylko nazywa sie rozek?? Odpowiedz Link Zgłoś
basia741 Re: Rożek???????? 16.05.05, 18:28 Ja za poradą doświadczonych koleżanek kupiłam Glucka z wkładem kokosowym - podobno łatwiej trzymać dzidzię na samym początku. Zastanawiam sie nad jego przydatnością, a przede wszystkim czy maluszkowi nie bedzie w nim za gorąco. Niedługo się przekonam. Myślę, że każda mama na własnej skórze doświadcza czy jest on potrzebny, czy zupełnie zbędny. Wiem, że w szpitalu w którym będę rodzić mają rożki więc swojego nie zabieram. pozdrawiam basia Odpowiedz Link Zgłoś
mamagocha Re: Rożek???????? 16.05.05, 20:45 Cześć romilka) Trochę się martwiłyśmy Twoim milczeniem. A co dorożka: podobno się przydaje w szpitalu. Sama mam ten problem, bo nie wiem czykupić czy nie. Potem ponoć się nie przydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
oliwe Re: Rożek???????? 16.05.05, 21:05 A ja czytałam, że się przydaje, na początku dziecku wygodnie nawet w nim sypiać bo się nie odkrywa, potem może słuzyc jako kołderka lub podkładka do zabawy czy wózka. Odpowiedz Link Zgłoś
romilka do mamogochy :) 16.05.05, 21:17 Miło mi ze sie martwilyscie,dziekuje bardzo!!musialam wyjechac do rodzicow na czas malowania ,bardzo za wami tesknilam!! a ten rozek bardzo mnie zastanawia!! caluje!! Odpowiedz Link Zgłoś
mamagocha Re: do mamogochy :) 17.05.05, 09:05 )) Tak się jakoś złożyło, że wokół mnie wybuchnęła epidemia rodzicielstwa Ja jestem przedostatnia więc mogę się wiele dowiedzieć od świeżo upieczonych mamuś. Co do rożka zdania są podzielone. Jeden argument mnie zachęca do kupna pomimo, że jak już wcześniej napisałam ponoć przydaje się jedynie w szpitalu. Otóż: po porodzie będziemy zmęczone, a pierwsze mamusie takie jak ja dzezorientowane i wystraszone, rożek ma nam pomóc - gdy dzidzia jest w rożku wystarczy chwycić jedną ręką i podnieść nie wstając z łóżka podkładając sobie maleństwo do karmienia. Nie trzeba wstawać, nie trzeba bać się swoich jeszcze niesprawnych dłoni młodej mamy. Tyle słyszałam o rożku. I ten argument spowodował, że się zastanawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
lolo09 Re: do mamogochy :) 17.05.05, 13:48 to prawda moja tesciowa brala przez 1 miesiac damiana tylko w rozku u mnie rożki na szczescie sa w szpitalu (po cesarce niebieskie, po naturalnym zolte) ja sama damiana w rozku karmilam chyba ze 2 razy w nocy (jak bylam strasznie padnieta) a poza tym w ogole go nie uzywalam teraz mam bo mi zostal ale mlody ma byc duzy wiec pewnie i tym razem na wiele sie nie przyda )))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
hayet Re: Rożek???????? 17.05.05, 14:37 ja rowniez sie zastanawiam nad kupnem rozka, bo jakos nei mam przekonania, ze pozniej mi sie przyda. Do spania mam taki spiworek, nie jest gruby, zeby malej nie bylo za goraca. W sam raz na laot, a rozki, ktore ogladalm to strasznie grube materialy maja i sie sklaniam ku temu zeby do szpitala wziac kocyk..taki fajoski, jeszcze po mnie, w ogole nie zniszczony. Musze sie zapytac dzisiaj poloznej na zajeciach. Odpowiedz Link Zgłoś
mamagocha Re: jaki materac?? 17.05.05, 14:00 Naczytałam się dużo o materacach i już nie wiem. Jedni polecają kokosowy a inni zwykły z gąki. Który jest lepszy??? Wózek mamy emaliunga, a nad łożeczkiem jeszcze się zastanawiamy. Jejciu widziałam takie śliczne łóżeczko włoskie w pastelowych kolorkach, po prostu się zakochałam. Ale cholerstwo nie jest drewniane i kosztuje półtora tysiąca(( Ostatecznie pozostaje Klupsia "Rafał", nie wiem jeszcze ile kosztuje. A pościel widziałam ładną w "Świecie dziecka" na Targowej , bardzo dobrze zaopatrzony sklep, jest wszystko, tylko niestety trzeba pamiętać żeby po drodze napaść na bank Odpowiedz Link Zgłoś
hayet Re: jaki materac?? 17.05.05, 14:39 ja mam materac koosowo piankowy (jak dobrze pamietam) Ja raz tez widzialam super lozeczko w Mothercare za 3800zl! Ale ladnie bylo zrobione, ale i cena fajna. Odpowiedz Link Zgłoś