Dodaj do ulubionych

Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko??

11.04.05, 10:33

Obserwuj wątek
    • mareike1 Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 11.04.05, 11:42
      no włąśnie w tym tygodniu mam zamiar pójśc do sklepu z całą lista i zorientować
      się w kosztach wyprawki narazie ciuchy

ja wybrałam pik up chicco ze względyu na cenę oraz ze wlasnie takiego wozka
      potzrebuje bedzie lato cieplo to spacerowka i gondolka

co do łóżeczka nie mam pojecia myslalam o IKEIO ale oni jak zwykle maja swoje
      rozmiary, nie wiem jeszcze
      • oliwe Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 11.04.05, 12:13
        Ja zamierzam kupić wózek Graco quatro de lux, a łóżeczko składane Graco lub
        Arti z wibratorem i pozytywką.
        • domii Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 11.04.05, 13:32
          ja juz pod koniec stycznia (byla promocja na kolory z 2004 roku, he, he)
          kupilam wozek - Peg Perego - gondola Piumotta, spacerowka Primo Giro (jedno i
          drugie wpinane i wypinane w stelaz, czyli bez opcji rozkladania na plasko
          spacerowki i dopiero w to gondola), do tego dostane od kolezanki fotelik
          samochodowy. Chcialam kupic Atlantico i do tego gondole, ale taka wpinana w
          rozlozone siedzidzsko gondla jest duzo mnijesza niz moja wpinana w stelaz.
          Jestem zachwycona moja gondola - jest naprawde duza i na dodatek ma mozliwosc
          regulowania oparcia (!!) prawie ze do siedzenia - mam nadzieje ze posluzy mi
          dluzej niz zwykla gondola, gdzie dziecko moze tylko lezec.
          A lozeczko - chyba zwykle Drewexu, bez zadnych bajerow, jedynie chce by mialo
          wyzsze krotkie boki, zeby sie mial o co oprzec przewijak (taki nakladany na
          lozeczko). Nie zdecydowalam jeszcze czy kupie z szuflada, bo jeszcze nie wiem
          czy szuflade bede miala jak otwierac (malo miejsca w sypialni, oj malo).
    • hayet Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 11.04.05, 14:35
      wozek juz kupilam chicco 3WD tech dgondola plus spacerowka) a lozeczko mam
      zamiar kupis Drewxu, z wyjmowanymi szczebelakami, przewijakiem i materacem
      piankowo kokosowym.
    • martaglowacka Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 11.04.05, 14:36
      Ja kupiłam już wózeczek Implast Driver 4 XL razem z fotelikiem, który można na
      nim zamontować. Łóżeczko też stoi złożone - Drewex - prosty model z szufladą.
      Teraz kompletuję pozostałe rzeczy - pościel, akcesoria, a zaraz zaczynam prać
      ubranka po synku smile
      Potem jeszcze tylko torba i już na start smile W końcu termin na 2 czerwca, a
      synka urodziłam tydzień wcześniej, więc możliwe, że ok. 40 dni mi zostało smile
      Nie mogę się doczekać smile
    • martynka6 Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 11.04.05, 15:06
      My mamy dylemat jesli chodzi o wozek sad(
      Podoba mi sie Garco Quatro Delux, ale ta wkladka jest dosyc mala i nie wiem jak
      moja panienka zmiesci sie jak troszke podrosnie... Z kolei ogladalismy w
      weekend wozki Chicco: Tech 6WD Duo i Chcco 2003 Trio. Na oba sa promocje teraz.
      Mnie bardziej podoba sie Tech, ale jest duzo ciezszy od Trio. A Graco wciaz mi
      zaprzata mysli... Poradzicie cos?? A moze polecicie jakis wozek gondolka +
      spacerowka inne firmy?? Najlepiej z fotelikiem samochodowym w komplecie smile) I
      do 1500 zl za calosc smile)
      A lozeczko mamy wybrane, nie pamietam firmy, ale to zwykle drewniane lozeczko z
      wyjmowanymi szczebelkami, bez szuflady i innych bajerow smile)
      • olga06 Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 11.04.05, 15:35
        Ja właśnie dziś zostawiam w sklepie zaliczkę na wózek Deltim Ouick - spacerówka
        w którą wkłada się gondolę, w zestawie jest również fotelik, takze montowany na
        spacerówce. Jest to wóze b. podobny (byc moze stylizowany) do Chicco Trio - ma
        te same funkcje i taką samą wagę, jest leciutki! Jedyny problem, to fakt, ze
        trzeba się napocić, zeby znależć ten wózek. Na stronie producenta był do
        zeszłego tygodnia - kiedy zdecydowałam się właśnie na niego. A dziś musiałam
        obdzwonić wszystkie sklepy u nas zeby znależć, czy gdzieś jeszcze się zachował
        i na szczęście znalazłam!! Koszt za cały komplet (spacerówna + gondola +
        fotelik) to 1050zł. Jeżeli gdzieś go dorwiecie (a pewnie na to ostatni
        dzwonek!!) to bardzo polecam.
        co do łóżeczka to na początek mam kołyskę (dostałam), a około 5m-ca kupię chyba
        łózeczki AMKO - Kuba cena dosyć przystępna, zważywszy ze łóżeczko ma opcję
        przebudowy na tapczanik, więc posłuży o wiele dłużej.

Olga 31tc
        • oliwe Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 11.04.05, 15:48
          Jak pytałam o ten wózek w sklepach to mi powiedzieli, że już go nie produkują.
          • olga06 Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 11.04.05, 21:13
            to prawda, nie produkują, zle w sklepach można jeszcze spotkać. Ja zrobiłam
            listę sklepów w moim województwie i po prostu dzwoniłam i pytałam czy jeszcze
            mają na stanie.

Pozdr, Olga
        • mamagocha Re: Wyjmowane szczebelki 11.04.05, 19:06
          Mam pytanie,
          czy lepiej wybrać łóżeczko z wyjmowanymi szczeblami czy z opuszczanym
          bokiem...hmm... Jakoś nie mogę przekonać się co do szczebelków. A co będzie jak
          Maleństwo podrośnie i nauczy się wyjmować szczeble i wypadnie z łóżeczka?
          Naprawdę nie wiem. Może pomożecie mi w wyborze. Jakie wybrać?
          • domii Re: Wyjmowane szczebelki 11.04.05, 22:29
            ja sie zdecydowalam na wyjmowane szczebelki. Mam nadzieje, ze dziecko tak
            predko nie nauczy sie ich wyjmowac, a jak juz bedzie duze i bedzie samo
            chodzic, to bedzie moglo samo wejsc i wyjsc z lozeczka, opuszczany bok tego nie
            umozliwi.
            • agablues Re: Wyjmowane szczebelki 12.04.05, 00:23
              domii napisała:

> ja sie zdecydowalam na wyjmowane szczebelki. Mam nadzieje, ze dziecko tak
              > predko nie nauczy sie ich wyjmowac, a jak juz bedzie duze i bedzie samo
              > chodzic, to bedzie moglo samo wejsc i wyjsc z lozeczka, opuszczany bok tego
              nie
              >
              > umozliwi.

Już 10 lat temu moja córka miała łózeczko z wyjmowanymi szczebelkami.
              Oczywiście nie powiem cóż to było za łóżeczko, bo zwyczajnie nie pamietam, a
              zresztą wtedy nie ja kupowałam, no i nie było aż takiego wyboru. W każdym
              razie, szczebelki wyjęliśmy dopiero jak Marta miała ok półtora roczku. Nie było
              takiej mozliwości, zeby sama je wyjęła i w sumie ona naewt o tym nie wiedziała,
              więc i nie kombinowała. To, ze miała wyjęte szczebelki dawało jej pewnego
              rodzaju wolność - wchodziła i wychodziła kiedy chciała, a znowu podczas spania
              reszta szczebelków chroniła ją przed wypadnięciem ( oczywiście łóżeczko było
              juz maksymalnie opuszczone). Nam zadne nieszczęście się nie przydarzyło i nie
              słyszałam, by dziecko samo wyjmowało szczebelki. Jak napisałam - my wcześniej
              nie pokazywalismy, ze mozna wyjąć, a jak sami to zrobilismy, to już nie
              zakładaliśmy ponownie.
              Jak była juz starsza, mój mąż z obu szczebelków zrobił miecze i walczyli
              nimi smile)
              • mamagocha Re: Wyjmowane szczebelki 28.04.05, 09:37
                Dziękismile)
        • mamagocha Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 11.04.05, 19:10
          Wózek kupiliśmy dwa tygodnie temu Emmaljunga, gondola i duża spacerówka (będę
          mogła mała dłuuuugo jeszcze w niej wozić). Była promocja nowego modelu i
          naprawdę się opłacało. Mam nawet zdjątka ale nieumiem umieścićsad(
          • mamagocha Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 28.04.05, 09:29

• martaglowacka Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 13.04.05, 14:25
          Wózeczek rzeczywiście fajny smile U nas niestety musiały być duże pompowane koła,
          bo często jeździmy w terenie.
          Co do łóżeczka to z własnego doświadczeni odradzam takie przerabiane na
          tapczanik. Dla synka mieliśmy taki model Drewexu. Łóżeczko było super ale po
          przerobieniu na tapczanik do niczego. Synek mając niecałe 3 lata był za ciężki
          do tamtego stelaża, który po rozciągnięciu (zdejmowana była komoda, a więc
          łóżeczko zamieniając się na tapczanik wydłużyło się) skrzypiał i był strasznie
          niewygodny. Wygodne nie było też to, że materac musiał być łączony.
          Pozdrwiam serdecznie
          Marta
      • mareike1 Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 11.04.05, 16:54
        spróbuj abc design spacerówka +fotelik samochodowy za 1250 widziałam w smyku do
        tego godnolke trzeba dokupić za ok. 150
        ja szukam czegos do 1000
    • magdalenka77 Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 11.04.05, 15:49
      Jeszcze bie kupiliśmy (przesądy smile)), ale jesteśmy zdecydowani na wózek Peg-
      perego (gondolka Culla + spacerówka Primo Giro + stelaż Classe 4 + fotelik z
      bazą do kompletu) i łóżeczko Kuba III (z kółkami i bujanymi płozami) białe z
      Drewexu.
      • romilka Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 11.04.05, 16:42
        My kupilismy chicco 4WD z fotelikeim samochodowym.Podobno to bardzo dobre
        wozki,ma 4 pompowane ,duze kola i anjlepsze na tereny jakie mam w poblizu domu!!
        Lozeczko pozyczamy od znajomych(lozeczko-kołyska).Pozdrawiam!!
        Dodam ze wozek kupilam lekko uzywany przez alegro razem z fotelikiem
        (gondola,spacerowka,fotelik)za 600 zl.Stan jest prawie idealny,wszyscy ktorzy
        widza ten wozek nie chca uwierzyc ze jet uzywany...
        polecam na alegro jest bardzo duzy wybor nowych i uzywanych!!
        • mamagocha Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 11.04.05, 19:18
          My na alegro chcemy kupić fotelik samochodowy i łóżeczko (jeśli się w końcu
          zdecyduję jakie - a czas ucieka) bo zawsze taniej smile)
          Wózeczek obiecaliśmy Córci nowy, no i ma nasz Ziuziaczek swój pierwszy
          samochód...hihihismile)
    • mareike1 Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 11.04.05, 16:54
      kobieta.gazeta.pl/edziecko/1,54935,2647991.html
      ciąga o wózkach
    • agablues Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 12.04.05, 00:26
      Nasza dzidzia ma wózek i łózeczko po siostrze.
      Wózek - multipla Bebecara ( z pompowanymi kołami), łóżeczko Drewexu - nie
      pamietam nazwy, ale z szufladą na dole, i kółkami lub kołyską.
    • lesia28 Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 13.04.05, 21:13
      lozeczko klupsia radek VII
      • aetas Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 14.04.05, 21:32
        Zamierzamy kupić łóżeczko Radek 2 - kołyska z blokowana funkcja bujania (po
        zablokowaniu jak zwykłe łóżeczko, a kołyska buja się super, na początek w sam
        raz, pod warunkiem, że nasz drugi syn zechce spać w łóżeczku, pierwszego udało
        sie namówić po 10 miesiącach, hehe)
        www.tutek.pl/esklep.php?show=produkt&prodid=46&prodnazwa=Radek%202%20kołyska

Wózek kupiliśmy używany Roan Cortina, gondola profilowana do bujania +
        spacerówka. Polkiej firmy z Częstochowy, naprawdę dobra i estetyczna, a nawet
        nowa relatywnie niedroga, my naszą kupiliśmy za 420 zł razem z fotelikiem
        samochodowym 0-13, też używanym. Na razie z tego, co widzę, jestem zadowolona,
        ale naprawdę sie okaże "w praniu", mam nadzieję, że też o.k.
        Jak Karol miał 5 miesięcy kupilismy fajna spacerówkę, niezależnie od wózka
        głębokiego, teraz też tak zamierzam, dlatego nie inwestowałam za bardzo w
        głęboki wózek... wink

www.roan.pl/index1.html
        • renste a słyszałyście o wózku firmy CAM???? 20.04.05, 11:13
          Zamierzam taki kupić (gondola,spacerówka i fotelik wpinany w stelaż)
          To włoska firma,wózek podobny do Inglesiny którą miałam przy córce,ale niestety
          ukradziono mi ją.
          Co myślicie ?
          • ewucha28 Re: a słyszałyście o wózku firmy CAM???? 20.04.05, 11:42
            mamagocha napisala:
            Mam pytanie,
            czy lepiej wybrać łóżeczko z wyjmowanymi szczeblami czy z opuszczanym
            bokiem...hmm... Jakoś nie mogę przekonać się co do szczebelków. A co będzie jak
            Maleństwo podrośnie i nauczy się wyjmować szczeble i wypadnie z łóżeczka?
            Naprawdę nie wiem. Może pomożecie mi w wyborze. Jakie wybrać?

Wyjać szczebelki nie jest tak latwo i nie sadze aby dziecko nauczylo sie tego
            same,ale jesli nawet to bedzie juz na tyle duze ,ze materac lozeczka
            umiejscowiony bedzie na samym dole i nic zlego dziecku sie nie stanie jak
            wyjmie te szczebelki.Opuszczany bok jest wygodny dla rodzicow w czasie
            wyjmowania dziecka z lozeczka,a szczebelki wyjmowane ulatwiaja chodzacemu juz
            dziecku wychodzic z lozeczka i jesli bedzie w nim spalo do ok 2-3 lat to nocne
            wstawanie na siusiu tez bedzie latwiejsze bo samodzielnewink))
            • hayet Re: a słyszałyście o wózku firmy CAM???? 20.04.05, 12:56
              ja sie zdecydowalam na wyjmowane szczebelki, bo kilka razy tak sobie
              opuszczalam cala drabinke i jakos tak nie bardzo mi bylo wygodniej sie tam
              nachylac. A jak dziecko bedzie wieksze to jakos nie moglam sobie wyobrazic, ze
              samo da sobie rade z wyjsciem.
              Watpie, zeby samo dziecko wyjelo szczebelki. Ja jak bylam mala to rowniez
              mialam tego typu lozeczko i nie wpadlo mi do glowy,, zeby wyjmowac szczebelki.
              Wydaje mi sie, ze jest to dosyc trudno zrobic dla malego dziecka.
              • jola-kropek Re: a słyszałyście o wózku firmy CAM???? 25.04.05, 21:50
                www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/B0002TMXLS/102-7067184-6640167?v=glance&s=baby&me=A1F83G8C2ARO7P&vi=pictures&img=14#more-pictures
                • jola-kropek Re: a słyszałyście o wózku firmy CAM???? 25.04.05, 21:51
                  chyba cos glupiego mi sie wklejilo... mial byc wozeksmile... zaraz sprobuje jeszcze
                  raz..
                  • jola-kropek wozek Patryka :) 25.04.05, 21:53
                    www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/B00006AN24/102-7067184-6640167?v=glance&s=baby&me=A1F83G8C2ARO7P&vi=pictures&img=14#more-pictures
                    • jola-kropek Re: wozek Patryka :) 25.04.05, 21:56
                      wlasnie dostalam go wczoraj i se nadziwic nie moge ze u mnie w domku wozek sobie
                      stoismile Patryk dostal jakby oficjalne zaproszenie przyjscia na swiat... hehe
                      a wozek? super. nosidelko samochodowe wpinane, oparcie rozkladane do poziomu,
                      bedzie mu sluzyl do momentu kiedy bedzie w ogole jezdzil wozkiem... poza tym
                      jest lekki, ladny, super sie prowadzi i latwo go zlozyc. polecam ta firme Graco.
                      • oliwe Re: wozek Patryka :) 25.04.05, 22:56
                        Czy to jest quatro delux? Jakiś inny design, niż tych dostępnych u nas.
                        Twój jest w takich kolorach? Mnie strasznie podoba się ten wózek ale
                        tyle jest złych opinii, że ciągle się waham.
                        • jola-kropek Re: wozek Patryka :) 26.04.05, 07:21
                          model nazywa sie snug ride i wg mnie jest super... ale wiesz, ja sie nie znam.
                          podoba mi sie to, ze jest leciutki, ma zwrotne kola, rozklada sie oparcie na
                          plasko, mozna zrobic gondolke, nosidelko jest wpinane, wiec mozesz melucha wozic
                          i przodem i tylem... widzialam rozne wozki, ale ten anprawde baaaardzo mi sie
                          podoba. i z tego co wiem, firma jest dobra, przynajmniej tutaj uwazana jest za
                          bardzo solidna... a co do kolorow, to w rzeczywistosci wydaja mi sie troche
                          bardziej kawowe, ciemniejsze, ale tak, generalnie sa takie jak pokazano...
                          • oliwe Re: wozek Patryka :) 26.04.05, 10:01
                            Już sama nie wiem podobno wózki graco bardzo się różnią miedzy sobą jeśli są
                            produkowane na różne rynki.W Polsce np. nie ma takiego modelu wogóle.
                            Z wyglądu podobny jest Graco quatro tour. Ale ma zupełnie inne bardzo ciemne kolory.
                            Podobno też te na rynek polski produkowane są w Chinach. Niemniej sprzedawcy
                            upierają się, że nie są bardziej awaryjne niż innych firm, skąd zatem tyle
                            negatywnych opinii na forach.
    • elza78 Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 25.04.05, 21:58
      wiecie co, ja kupuje kosz wiklinowy z racji 15 m sypialni i duzego lozka w
      niej - zeby maluszek byl przy nas jak najblizej smile no a potem turystyczne...
      wozek mikrus alu sprint... nic nie mam jeszcze z tych rzeczy ale mam zamiar w
      maju robic zaopatrzenie smile
      • hayet Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 26.04.05, 08:26
        Ja juz wczoraj zamowilam z mezem loczezko Drewexu - Kuba II z szuflada i
        wyjmowanymi szczeblekami orac materaz kok./piankowy i posciel.
        • rosanna Re: Jaki materacyk? 26.04.05, 14:10
          Gdzie i jaki materacyk moge kupic?
          Czy faktycznie najlepszy jest kokosowo-gryczany?
          Bo jest tez najdrozszy, chyba ok. 100 zl.
    • mareike1 Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 26.04.05, 18:02
      no już kupiłam wózek ABC Design Novus 3 jest ok, łóżeczko wypatrzyłam w
      hurtowni Tomi któryś z "radków" z firmy Klupś za 101 PlN materac kokosowy do
      niego kosztuje 73 PLN - i tu już mam małą oszcędność smile
      po ubranka wybieram się po długim weekendzie, kupuje chyba Sofije jest
      najskromniejsza i bardzo delikatna, pozostale rzeczy dla mnie i dla dziecka to
      już przy okazji,
      najważnejkszy był wózek bo miałam prawdziwy z tym metlik
    • vikas Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 26.04.05, 20:51
      Jeszcze nie kupiłam,ale jest zamówiony
      zdecydowaliśmy,że bedzie to Mikado spacerowo-głeboki
      oczywiście blizniaczy jedno obok drugiego.Łóżeczko
      w IKEI bo małe 112x55 muszą być dwa i takie się zmieszczą
      w naszym pokoiku.
      • katika0303 Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 27.04.05, 12:45
        A ja kupiłam spacerówkę-parasolkę najzwyklejszą na śiecie nie znanej chyba
        nikomu firmy SEKA, która rozkłada sie na płasko, ma wkład dla noworodka (coś jak
        w fotelikach samochodowych), regulowany podnóżek nawet do góry co jakoś
        zabezpiecza przed ewentualnym zgubieniem dzidzi, tylko, że wieziesz dzidzię nie
        patrząc jej w oczy. Jest leciutka i służy już teraz mojemu Misiowi. Dodatkowo
        dokupiłam używany bebecar spacerówka + gondola mieszcząc się w 900 zł to chyba
        nieźle, bo mam dwójkę dzici z głowy, a jednocześnie dobry terenowy wózek na
        wypady za miasto i ogród (niezbyt równy) i lekki wózeczek miejski. Początkowo
        chciałam wymienić moją venezię pp na nową dla czystej przyjemności posiadania
        nowego wózka, ale stało się tak i też jestem zadowolona. Zakładam, że sprzedam
        pp i jeszcze taniej mnie to wyjdzie. Zobaczymy. Łóżeczko mam po Misiu, materacyk
        też taki właśnie kokos-gryka, bdb wg mnie choć nieużywany bo M. nie korzystał z
        łóżeczka poza jakimiś 3 nocami hi hi. Wanienkę mamy nową kupioną jeszcze dla
        Misia bo poprzednia pękła w wyniku częstego przenoszenia z wodnym obciążeniem,
        no i ciuszki już są też - te najmniejsze i bieliźniane nowe a reszta spadkowa.
        Teraz tylko prać i prasować pozostało...
        Miłych zakupów
        kasia
        • domii Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 27.04.05, 13:34
          Wózek już mam (opisywalam wyżej), a wczoraj zamowilam łóżeczko + materac.
          Łóżeczko planowalam Drewexu (chyba Julia?), ale w koncu zdecydowalam sie na
          Glucka Adas, bo Drewexu sa tylko sosnowe (i malowane na rozne kolory drewna), a
          Gluck ma bukowe (buk jest twardszy). Bez opuszczanego boku, bez szuflady, tylko
          z wyjmowanymi szczebelkami.
          A meterac gryczano-kokosowy.
    • serducho_m Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 29.04.05, 02:32
      mamy lozeczko min. 16letnie , spadkowe, z obnizanym brzegiem. nie chcielismy
      wyciaganych szczebelkow, bo mamy schody, za strome i za duzo ich zeby zaufac
      dzidzi na samodzielne schodzenie przed ok 3 rokiem zycia. Oliwka (corcia,
      20.5mies) je poki co okupuje. mamy tez kosz pleciony na pierwsze 2-3 miesiace
      (lub dluzej, zalezy jak Maluch bedzie rosl, Oliwka wyrosla z kosza w 2.5
      miesiaca). co do wozka - mamy evenflo spacerowka z fotelikiem (spacerowka sie
      na plasko rozklada, fotelik samochodowy wpinany) - naprawde swietna sprawa, jak
      dzidzia zasnie w foteliku nie trzeba budzic wyciagajac tylko caly fotelik sie
      bierze i juz.
      teraz zamierzamy kupic wozek jak dla blizniakow, Oliwka jest wielki uciekinier
      i gdybym chciala kiedys wyjsc sama z obydwojgiem na spacer, to bym sie musiala
      rozdwoic. lub uwiazac Oliwke jakossmile
      co do lozeczka jeszcze - patrzcie na rozstaw szczebelkow - puszka coca-coli nie
      ma prawa przejsc miedzy szczebelkami. tak nas uczyli.
    • lesia28 nowy deltim focus i fotelik grillo 08.05.05, 09:55
      kupilismy wczoraj, jestem strasznie zadowolona. Mielismy kupic implasta 4xl,
      ale jest on ciezszy i fotelik z zestawu jest malutki
    • elza78 Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 08.05.05, 12:38
      1 czerwca zamawiam nowego mikrusa alu sprint a lozeczko kupuje turystyczne od
      znajomych no a na pierwsze miesiac mam juz kupiony kosz wiklinowy - zajmuje
      mniej miejsca i taki fikusny jest, malemu bedzie tam wygodnie smile
      • mama-in-spe Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 08.05.05, 16:33
        Łóżeczko Drewexu Radek II z szufladą, wózek jeszcze nie wybranysmile
    • strzala04 Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 08.05.05, 16:58
      Wózek tutek. Używany, ale w świetnym stanie. Wkrótce dostaniemy łóżeczko, chyba
      no namesmile, od stryjecznej siostry.
    • emma_euro_emma Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 09.05.05, 19:56
      Wózek planowaliśmy nowego Nestora, ale jednak odkupujemy półrocznego Polaka Oriona w rewelacyjnym stanie od koleżanki - 250 zł.
      Łóżeczko włśnie kupiliśmy Drewex Kuba II (chyba) z szufladą sosna; była promocja i dawali gratis pościel - 199 zł.
      Materac biały odwracany; z jednej strony kokos (na początek), z drugiej wkład gryczany - 80 zł.
      • hayet Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 10.05.05, 09:19
        my tez kupilismy lozeczko Kubus II z szuflada i takim samym materacem :o)

chcialam zapytac...zlozylyscie juz swoje lozeczka czy jeszcze z tym czekacie?
        My jeszcze nie i tak sie zastanawiam kiedy to zrobic.
        • emma_euro_emma Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 10.05.05, 09:56
          Kupiliśmy wczoraj łóżeczko, a prawdopodobnie dzisiaj będziemy je skręcać. Piszę "prawdopodobnie", bo to oczywiście zależy od męża... Ale my raczej musimy, ponieważ remontujemy pokój i staramy się, żeby wszystko było na bieżąco, bo później to nie damy rady wszystkiego jednocześnie zrobić. A ponadto lekarz stwierdził, że mogę lada chwila urodzić, więc lepiej być zawczasu przygotowanym. Natomiast wózek stoi u nas, ale zapłacimy za niego po porodzie, więc teoretycznie jeszcze nie jest nasz.
          Pozdrawiam.
          Kasia / Gdańsk / 37 tc
          • hayet Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 10.05.05, 10:11
            no tak, juz jestes w 37tc, wiec juz naprawde niedluo, Ja mam niby troche wiecej
            czasu, poza tym mamy kota i nie chcialabym, zeby tak zaczal wchodzic bo sie
            przyzwyczai i pozniej moze byc klopot. Tak bylo na poczatku z wozkiem jak
            kupilismy. Nic to, ze byl i jest nadal zakryty folia, ale lezay na nim koc wiec
            kot sobie upodobal to miejsce. Praktycznie spal tam cala szime (bo ja juz wozek
            mialam chyba jak bylam w 20tc)
        • mama-in-spe Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 10.05.05, 13:14
          hayet napisała:

> my tez kupilismy lozeczko Kubus II z szuflada i takim samym materacem :o)
          >
          > chcialam zapytac...zlozylyscie juz swoje lozeczka czy jeszcze z tym czekacie?
          > My jeszcze nie i tak sie zastanawiam kiedy to zrobic.

Hayet, pamiętaj, że łózeczko musi się wywietrzyć (czasem zapach drewna jest
          dość silny), materac też pwoinien troche poleżeć, żeby "poznał" domowe
          bakterie. U nas już łóżeczko złożone, materac wyjmę z folii gdzieś za tydzień.
          • hayet Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 10.05.05, 13:22
            dzieki, jakos nie pomysllam o tym. PLanujemy z mezem zlozyc w ten lub nastepny
            weekend. W sumie juz niedlugo, a wszyskto sie moze zdarzyc.
    • basia741 Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 09.05.05, 23:14
      Już 3 tygodnie temu zamówiłam łóżeczko Ewelina II Klupsia i jak do tej pory nie
      dostałam. Dodam, że zamówiłam w hurtowni w Łodzi. Czy miałyście jakieś problemy
      z realizacja zamówień dotyczących Klupsia ? Wydawało mi się, że wybrany przeze
      mnie model jest raczej popularny, więc nie wiem skąd te problemy. Na szczęście
      mam jeszcze trochę czasu, ostatecznie wyślę męża i kupi łóżeczko, jakie będzie
      w sklepie. Mam chyba pecha, bo na wybrany wózek też muszę długo czekać, ale tu
      przynajmniej wiem dlaczego - wybrałam mało popularny model. Czy macie też takie
      problemy z zakupami, czy tylko w Łodzi wszystko jest na specjalne zamówienia, a
      w sklepach mają pojedyńcze egemplarze ?
      pozdrawiam,
      basia
      • mama-in-spe Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 10.05.05, 13:18
        Co do wózków to nei wiem, ale jak szukaliśmy łóżeczka, to wszystkie były od
        razu do kupienia (Drevex, Klupś i Gluck). Warszawa.
        • magdalenka77 Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 10.05.05, 13:31
          My dopiero zamówiliśmy łóżeczko (Drewex Kuba III), ale powiedziano nam, żeby
          się nastawić nawet na miesiąc oczekiwania, bo zwykłe kolory drewniane to są od
          ręki, ale białe (a takie zamówiliśmy) to są mało popularne i dlatego może to
          dłużej potrwać.
          [Też Warszawa]
          • jezzmam Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 10.05.05, 19:42
            Ja kupiłam wózek Ring Max-niebieski(2odcienie),łóżeczko Ewelina(nie wiem jaka),ale kolor teak,materac-kokosowo-piankowy-gruby-.Jestem bardzo zadowolona.

Basia i Fabciu 33tc.6dz.
            • jola-kropek Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 10.05.05, 22:44
              co do lozeczka, to chcialabym zeby maly spal na poczatku w "doroslym" lozku.
              wiec pomyslalam sobie o czyms takim;

www.target.com/gp/detail.html/ref=br_1_2/601-9002134-3874517?%5Fencoding=UTF8&frombrowse=1&asin=B00012CHFI
              • ewucha28 Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 10.05.05, 22:55
                Jola-dziecko powinno miec swoje lozeczko,uwierz mi potem ine odzwyczaisz
                malucha i bedzie sypial z Wami,jestem zwolenniczka wprowadzania nawykow od
                malego ,spania w swoim lozku,zasypiania w nim,to potem procentuje na
                przyszlość, a dziecko tez czuje sie dobrze w swoim miejscu nie ma problemow ze
                snem,to oczywiscie Twoj wybor i Twoj sposob wychowywania ale to sa moje drobne
                podpwiedzi nie musisz ich sluchać.Pozdrawiam
                • jola-kropek Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 11.05.05, 07:39
                  hm... pewnie masz racje.tylko ze ja tak chce ze wzgledu na... malo miejsca w
                  mieszkaniu smile niestety. jakos we wrezsniu bede sie przeprowadzac, to wtedy bede
                  mogla korzystac z lozeczka a na razie... no coz, raczej ciezko byloby inaczej smile
                  nie moge sie na razie [rzeprowadzic, bo mam umowe na to mieszkanie podpisana na
                  taki a nie inny czas. mam nadzieje ze przez te 2-3 misiace za bardzo go nie
                  rozpuszcze... smile)))))))
                  • ewucha28 Re: Jaki kupiliscie wózek, łóżeczko?? 11.05.05, 09:35
                    Ej Jolcia jasne,tym bardziej jak nie masz miejsca to ten wklad bedzie ok,a
                    potemaby przyzwyczaic maucha mozesz początkowo wkladac go w tej gondolce do
                    lozeczka,powodzonkawink))
    • romilka Posciel do lozeczka!! 16.05.05, 12:41
      Gdzie w warszawie jest duzy wybor i korzystne ceny??Chodzi mi o poszewki na
      kolderke i poduszeczke oraz ochraniacze na lozeczko!!Jakies dobre gatunkowo np
      Gluick lub drewexu!!
      • rosanna Re: Posciel do lozeczka!! 16.05.05, 12:52
        Ja kupilam w Calineczce, jest duzy wybor,
        zobacz na ich stronie, bo na miejscu jest ciasno.
        Nie mam jeszcze lozeczka i wozka, zakupy dopiero przed nami.
        • ewucha28 Re: Posciel do lozeczka!! 16.05.05, 13:05
          lozeczko mam po Marysi ,musze tylko kupic materac,a wozek delti Voyager 005 ten
          najnowszy model z wersja z gondola czyli dla maluszkow takze,potem wyciąga sie
          gondole i jest spacerowka.
          • romilka Rożek???????? 16.05.05, 17:09
            Kupowac czy nie??
            Jak myslicie??Podobno w niektoryc szpitalach kaza miec rozek,ale nie wiem czy
            to prawda!!Czy kupic taki usztywniany czy taki zwykly jak kocyk tylko nazywa
            sie rozek??
            • basia741 Re: Rożek???????? 16.05.05, 18:28
              Ja za poradą doświadczonych koleżanek kupiłam Glucka z wkładem kokosowym -
              podobno łatwiej trzymać dzidzię na samym początku. Zastanawiam sie nad jego
              przydatnością, a przede wszystkim czy maluszkowi nie bedzie w nim za gorąco.
              Niedługo się przekonam. Myślę, że każda mama na własnej skórze doświadcza czy
              jest on potrzebny, czy zupełnie zbędny. Wiem, że w szpitalu w którym będę
              rodzić mają rożki więc swojego nie zabieram. pozdrawiam
              basia
            • mamagocha Re: Rożek???????? 16.05.05, 20:45
              Cześć romilkasmile)
              Trochę się martwiłyśmy Twoim milczeniem.
              A co dorożka:
              podobno się przydaje w szpitalu. Sama mam ten problem, bo nie wiem czykupić czy
              nie. Potem ponoć się nie przydaje.
              • oliwe Re: Rożek???????? 16.05.05, 21:05
                A ja czytałam, że się przydaje, na początku dziecku wygodnie nawet w nim sypiać bo się
                nie odkrywa, potem może słuzyc jako kołderka lub podkładka do zabawy czy wózka.
              • romilka do mamogochy :) 16.05.05, 21:17
                Miło mi ze sie martwilyscie,dziekuje bardzo!!musialam wyjechac do rodzicow na
                czas malowania ,bardzo za wami tesknilam!!
                a ten rozek bardzo mnie zastanawia!!

caluje!!
                • mamagocha Re: do mamogochy :) 17.05.05, 09:05
                  smile))

Tak się jakoś złożyło, że wokół mnie wybuchnęła epidemia rodzicielstwasmile
                  Ja jestem przedostatnia więc mogę się wiele dowiedzieć od świeżo upieczonych
                  mamuś. Co do rożka zdania są podzielone.
                  Jeden argument mnie zachęca do kupna pomimo, że jak już wcześniej napisałam
                  ponoć przydaje się jedynie w szpitalu.
                  Otóż: po porodzie będziemy zmęczone, a pierwsze mamusie takie jak ja
                  dzezorientowane i wystraszone, rożek ma nam pomóc - gdy dzidzia jest w rożku
                  wystarczy chwycić jedną ręką i podnieść nie wstając z łóżka podkładając sobie
                  maleństwo do karmienia. Nie trzeba wstawać, nie trzeba bać się swoich jeszcze
                  niesprawnych dłoni młodej mamy.
                  Tyle słyszałam o rożku.
                  I ten argument spowodował, że się zastanawiam.
                  • lolo09 Re: do mamogochy :) 17.05.05, 13:48
                    to prawda
                    moja tesciowa brala przez 1 miesiac damiana tylko w rozku
                    u mnie rożki na szczescie sa w szpitalu (po cesarce niebieskie, po naturalnym
                    zolte)
                    ja sama damiana w rozku karmilam chyba ze 2 razy w nocy (jak bylam strasznie
                    padnieta) a poza tym w ogole go nie uzywalam
                    teraz mam bo mi zostal ale mlody ma byc duzy wiec pewnie i tym razem na wiele
                    sie nie przyda smile))))))))))))))))
            • hayet Re: Rożek???????? 17.05.05, 14:37
              ja rowniez sie zastanawiam nad kupnem rozka, bo jakos nei mam przekonania, ze
              pozniej mi sie przyda. Do spania mam taki spiworek, nie jest gruby, zeby malej
              nie bylo za goraca. W sam raz na laot, a rozki, ktore ogladalm to strasznie
              grube materialy maja i sie sklaniam ku temu zeby do szpitala wziac kocyk..taki
              fajoski, jeszcze po mnie, w ogole nie zniszczony.
              Musze sie zapytac dzisiaj poloznej na zajeciach.
          • mamagocha Re: jaki materac?? 17.05.05, 14:00
            Naczytałam się dużo o materacach i już nie wiem. Jedni polecają kokosowy a inni
            zwykły z gąki.
            Który jest lepszy???

Wózek mamy emaliunga, a nad łożeczkiem jeszcze się zastanawiamy. Jejciu
            widziałam takie śliczne łóżeczko włoskie w pastelowych kolorkach, po prostu się
            zakochałam. Ale cholerstwo nie jest drewniane i kosztuje półtora tysiącasad((
            Ostatecznie pozostaje Klupsia "Rafał", nie wiem jeszcze ile kosztuje.

A pościel widziałam ładną w "Świecie dziecka" na Targowej , bardzo dobrze
            zaopatrzony sklep, jest wszystko, tylko niestety trzeba pamiętać żeby po drodze
            napaść na banksmile
            • hayet Re: jaki materac?? 17.05.05, 14:39
              ja mam materac koosowo piankowy (jak dobrze pamietam)

Ja raz tez widzialam super lozeczko w Mothercare za 3800zl! Ale ladnie bylo
              zrobione, ale i cena fajna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka