Dodaj do ulubionych

wrześniowe dzieci

19.04.05, 17:45
czesc dziewczyny chcialabym pogadac z mamami z wrzesnia czy jestmoze
wrzesniowe forum?
Obserwuj wątek
    • dorcia311 Re: wrześniowe dzieci 19.04.05, 19:44
      moja córcia urodzila sie 21 wrzesnia, a twoje malenstwo?
      • lidias82 Re: wrześniowe dzieci 19.04.05, 20:27
        Mój Michaś urodził się 29 września - załapał się jeszcze na wrzesień smile chociaż
        termin mieliśmy na 8. października.
    • effaw Re: wrześniowe dzieci 19.04.05, 21:03
      Mój Kamil urodził sie 27 września i zaczyna już być bardzo ale to bardzo
      pociesznym dzieciaczkiem.
      Szkoda tylko, że nie mogę być z min cały dzień.
      Staram za to się wynagrodzić wszystkie bóle na weeckend.
      • syla27 Re: wrześniowe dzieci 19.04.05, 21:14
        Hej Dziewczyny, ja też szukałam forum dla wrześniowych mam, ale niektóre są
        jakby zablokowane. Mój Aniołek waży 8,3 kg, nie wiem ile ma wzrostu, ale
        ubranka niektóre musi mieć na 80cm. Poza tym jest super zdrowym dzieciaczkiem,
        jeszcze ani razu nie miała katarku (odpukać w niemalowane). Bardzo żałuję, ze
        nie mogę spędzać z nią więcej czasu, bo pracuję, ale za to jak u poprzedniczki
        staramy się odbić to sobie w weekendy
        • abajerek Re: wrześniowe dzieci 20.04.05, 08:50
          Hej, Moj Juliś a własciwie Juliśka urodziła się 15 września 2004 tez szukałama
          takiego forum, ale nie znalazłam, może nie umiem szukać bo tu jestem od
          niedawna... ale dobrze ze jest taki watek, moze bedziemy mogly pogadac
          Juliś ma wg pielęgniarki 70 cm, ale mi sie wydaje ze wiecej i wazy troche ponad
          7 kg, raczej szczuplutka, ale za to ma dużo włosówsmile))
          p.s czy wasze dziecie juz siedzą same?
          • dagucha5 Re: wrześniowe dzieci 20.04.05, 14:56
            hej ,moja corcia tez ma na imie Julcia,urodzila sie 13 wrzesnia,i zaczyna juz
            niezle psocic w chodaku ,pozatym wazy ok 8,5 kilo i jest bombasmilepozdrawiam
            • kasiaret Re: wrześniowe dzieci 02.06.05, 11:00
              Cześć, moja córeczka Helcia urodziła się 10 września. Miała na początku
              komplikacje zdrowotne, ale w chwili obecnej wszystko jest ok. smile Waży ok 9 kg,
              a ubranka kupuję na 80 cm. Jest duża wink ale i duża się urodziła.
              Siedzi mniej więcej od 3 tygodni. I wszystkie zupki chrupki owocki ze słoiczka
              popija cycem - niestety. Chyba chciałabym ją już powoli zacząć odstawiać od
              piersi wink.
              Pozdrawiam
    • agne_s Re: wrześniowe dzieci 19.04.05, 21:31
      Moja Paula urodziła się 22 września. Wczoraj byłyśmy na szczepieniu więc mam
      jej dokładne wymiary: mierzy 67 cm, waży 7640g. Nie mam porównania czy to mało
      czy dużo... Ale ciuszki nosi większe niż by to wskazywały wymiary bo na 74 a
      niektóre, jak np. body na 80. Chciałam również wejść na forum wrzesniowych
      dzieciaczków, ale są pozamykane...
      Pozdrawiam inne wrześniowe mamy!
      • ania800 Serdecznie zapraszamu na wrześniowe forum:))) 19.04.05, 23:23

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=25936
        • nikita0 Re: Serdecznie zapraszamu na wrześniowe forum:))) 20.04.05, 08:25
          Mikołajek - ur. 22września smile Ciuszki na 80 waży 9 kg smile
          • galela Re: Serdecznie zapraszamu na wrześniowe forum:))) 20.04.05, 08:32
            Marta urodziła się 29 września, tak jak Michaś, chociaż termin miałyśmy na 27
            października. Jest niewielka, waży niecałe 7 kg a ciuszki nosi na 74 i na 80. A
            co potrafią wasze maluszki? Marta od 2 miesięcy obraca się jak fryga z pleców
            na brzuch i odwrotnie. Siedzieć potrafi tylko kilka sekund a i to nie zawsze,
            poza tym podpiera się rękami. Podtrzymywana stoi. Przekłada zabawki z rączki do
            rączki, no i pięknie je zupki.
            • lidias82 Re: Serdecznie zapraszamu na wrześniowe forum:))) 20.04.05, 09:53
              To super, że mamy dzieci "jednodniówki" smile Mój Michaś potrafi siedzieć sam
              jakieś 10 min., potrafi sam usiąść jak leży na półleżąco. I na pewno jest tak
              samo rozkoszny, jak Twoja Martusia smile Michaś robi dokładnie to samo, co Twoja
              Malutka. Brawa dla naszych maluszków!
        • jutta2 Re: Serdecznie zapraszamu na wrześniowe forum:))) 25.04.05, 12:49
          hej moj Alex urodzil sie 8 wrzesnia 2004 , obecnie ma 75 cm a waga 7.400 , jest
          alergikiem ale bardzo wesolym silnym chlopcem pozdrawiam
    • mill Re: wrześniowe dzieci 20.04.05, 09:54
      cześć smile
      moja hania urodziła się 13 września. teraz waży powyżej 7 kg , idziemy na
      ważenie w tym tygodniu... poza tym turla się pięknie i nic poza tym sad nie
      siedzi sama, nie raczkuje i nie ma ząbków. ale i tak jest cudna. zazdroszczę wam
      tych buziaczków, zaczepek śmiechem. moja córa jest za to specjalistką w
      zdejmowaniu skarpetek. no i pięknie śpiewa rrrrrrrrrrrrrrr smile)
      • galela Re: wrześniowe dzieci 20.04.05, 09:56
        A gdzie mieszka Michaś z mamusią? Bo my w Zabrzu.
        • syla27 Re: wrześniowe dzieci 20.04.05, 10:34
          Co do umiejętności mojej Kruszynki to doskonale daje sobie radę z siedzeniem,
          ale czasem jeszcze się obala na boczki, siada też z pozycji półleżącej. jednak
          za diabła nie chce obracać się z plecków na brzuszek i odwrotnie. Właściwie
          jakieś 6 tyg temy przez jeden dzień jej się to udawało, potem chyba zapomniała,
          bo strasznie nie lubi leżeć na pleckach a w szczególności na brzuszku. Po paru
          minutach zaczyna tak krzyczeć, ze ne mam rady i muszę ją posadzić. Pewnie
          dlatego nie opanowała tej umiejętności. Ma już dwa ząbki i bez problemu wkłada
          sobie smoczek do buziki, potrafi nawet zorientowac się, ze wsadziła go
          odwrotnie i przekręca go sobie. Przy tym wszystkim ma bujną czuprynę i muszę
          jej te włoski związywać, bo inaczej wpadają w oczka
          • 82nati Re: wrześniowe dzieci 20.04.05, 10:54
            hehe to moja k-m najstarsiejsza 8 wrzesień tongue_out
        • lidias82 Re: wrześniowe dzieci 20.04.05, 13:26
          My mieszkamy w Warszawie na Ochocie, ale może kiedyś się spotkamy smile Kto wie...
    • ewawka Re: wrześniowe dzieci 20.04.05, 11:05
      To i my się dopiszemy smile
      Mój Marcin urodził się 28 września 2004 chociaż miał być z 15 października.
      Jest bardzo duży - 2 tyg. temu ważył 9600 i mierzył 78 cm. Ponadto siędzi
      dobrze już ok. miesiąca, turla się po podłodze obracając z plecków na brzuszek
      i odwrotnie, pełza dość szybko się przemieszczając i ma 4 ząbki.
      Pozdrawiam
    • wojtela Re: wrześniowe dzieci 20.04.05, 11:07
      Hej, moja Mała urodziła się 25 wrześniasmile Nie ma ząbków i nie siedzi sama ale
      za to już raczkuje i przy każdej przeszkodzie próbuje wstawać na nóżkach...
      Jest drobna:ok 7,4 kg i 69 cm ale bardzo żywa. Pozdrawiamysmile
      • anita2708 Re: wrześniowe dzieci 20.04.05, 12:00
        czesc dziewczyny! ciesze sie że jest tyle wrześniowych mam.Moja córa urodziła
        sie 01.09 wie jednak moja jest najstarsza.Wkojcu kula się cały czas,siedzi też
        sama dielnie.Na podłodze przesuwa się troszke ale do tyłu.napiszcie czym
        karmicie swoje pociechy.Patrysia jest na Bebilonie pepti daję jej z kaszkami
        smakowymi lub z Nestle sinlakiem [fajny preparat].Dostaje też zupki z mięsem
        kisiel,deserki,chrupki kukurydziane,teraz wprowadziłam jej danonki.Nie wiem co
        mogę jeszcze jej dawac.Napiszcie o swoich kombinacjach pozdrawiam Anita z
        Patrysią.
        • syla27 Re: wrześniowe dzieci 20.04.05, 12:07
          Jednego nie rozumiem, dajesz jej danonki, skoro jest na bebilonie pepti??, W
          danonkach też jest przecież białko krowie, a moze się mylę, i jeszcze jedno ten
          kisiel robicie dziweczyny same, czy gotowy taki z paczki gotujecie??
          • anita2708 Re: wrześniowe dzieci 20.04.05, 12:15
            Dokładnie danonki wprowadziłam na własne ryzyko bo uznałam że nie można ślepo
            słuchac lekarzy pierwszy raz dałam jej dwie łyżeczki i odczekalam żeby
            sprawdzic reakję i okazało się że wszystko jest ok.Kisiel daję z torebki Pati
            go uwielbia zwłaszcza truskawkowy.
            • syla27 Re: wrześniowe dzieci 20.04.05, 12:35
              Ja się boję, zrobiłam próbę z mlekiem i zakończyło się biegunką, wymiotami i
              gorączką, ale odczekam jeszcze ze 2 miesiące i też spróbuję. Czytałam gdzieś,
              że nie podawanie przez cały zcas białka krowiego, powoduje, zę organizm
              przestaje podejmować próby trawienia go i alergia ciągnie się w nieskończoność
              • anita2708 Re: wrześniowe dzieci 20.04.05, 12:44
                Pati zareagowała jakby nigdy nic tylko jak sie kończy to zaczyna się płacz
                [takie dobre]daję jej tylko polowę narazie i co drugi trzeci dzień.
                • anita2708 Re: wrześniowe dzieci 01.06.05, 21:29
                  Witam wszystkich wrześniakow i ich mamy!!!Unas też same nowości Pati zasuwa na
                  czterech po całym mieszkaniu,jak zagrodzę jej pufą wyjście z pokoju to poprostu
                  przy niej staje.Stoi przy wszzystkim czego można się przytrzymac,od kilku dni
                  staje też przy płaskim np.ścianie.Mamy sześc zębów ale prócz zupek z
                  kawałeczkami warzyw i chrupek kukurydzianych nie daję jej nic w całości.A co u
                  Was dziewczyny odezwijcie się ponownie opowiedzcie co u Waszych pociech!!!
                  Pozdrawiamy Anita i Patrysia.
      • czerska Re: wrześniowe dzieci 20.04.05, 13:12
        hej, to ija się dopisze . Iga urodziła się 15.09.05, jest drobniutka wazy 7200,
        za to ubranka nosi na 74/80. Jest małą wiercipiętą raczkuje, siada (ale
        podtrzymuje sie rączką) a ostatnio klęka i wspina się na wszystko co możliwe.
        Tylko jest niejadkiem i ciągle chce tylko mamine mleczko, ale pomalutku zaczyna
        jeść inne pyszności - chociaż morelka to jej wróg numer 1 - strasznie się
        krzywi i wypluwa smile
        Pozdrawiamy
        Karolina z Igusią
    • carinaf Re: wrześniowe dzieci 20.04.05, 14:51
      cześćsmile
      moja Jagódka urodziła się 9 września, raczej malutka, 7kg i ciuszki na 74. Nie
      siedzi, nie raczkuje ale ma 2 śliczne ząbki i następne na dniach. Jest tylko na
      nutramigenie, zupkami gardzi, a do tego alergiczka niestetysad
      cześćsmile
      cześćsmile
    • zinkal Re: wrześniowe dzieci 20.04.05, 15:29
      dołączam do mam wrześniowych dzieciaczków. Córka urodziła się 3.09.2004. Dobrze
      siedzi, ma 2 ząbki, waży 3680. Przesuwa się do tyłu.
      Pozdrawiam
      Lidka i Gabrysia
      • abajerek Re: wrześniowe dzieci 20.04.05, 15:42
        Moja Juliśka tez z 15 wrzesnia i tez drobniutka niewiele ponad 7 kg. ale wcina
        zupy oprocz brokolowych i szpinakowych, desery tez ale mam problem z kolacja,
        nie chce jesc kaszek, domowego grysiku tez lekarka polecila mi tez taki kisiel
        mlecznya le tez nie za bardz smakuja tylko pare lyzeczek
        a czy dajecie jeszcze witamine D3?
        • czerska Re: wrześniowe dzieci 20.04.05, 16:07

• anita2708 Re: wrześniowe dzieci 20.04.05, 18:40
            tak jak pisałam wcześniej kisiel daję z torebki.Jeśli chodzi o witaminę D3 to
            nadal podaję.Pati też waży tylko 7 kg jest drobna ale bardzo aktywna.Ma już 6
            ząbków bardzo szybko i dlatego obawiam się że będzie miała je bardzo słabe!!!!!
            Pozdrawiam Anita z Patrysią.
        • czerska Re: wrześniowe dzieci 20.04.05, 16:09

• mama.misia Re: wrześniowe dzieci 25.04.05, 13:23
            Ja gotuję kisiel sama. Trę jabłuszko (bo teraz i tak inne owoce nadające się na
            kisiel raczej nie dostępne albo mały uczulowny) dodaję troszkę wody, mąki
            ziemniaczanej(płaską łyżeczkę) i gotuję. Mały bardzo to lubi bo to jabłka tylko
            takie gęstsze i mięciutkie. jak jabłuszko jest mało słodkie to odrobinę
            dosładzam

Agnieszka mama Michałka
    • aqua_77 Re: wrześniowe dzieci 20.04.05, 15:56
      Witam wrzesniowe Mamy!
      Moj najukochanszy syneczek jest chyba rekordowym chucherkiem - jeszcze nie
      dobil do 7 kg, chociaz od stycznia podejmuje wszelkie mozliwe wysilki, zeby go
      troszke podtuczyc. Ale nic to - super sie rozwija, przed wszystkim jest takim
      smieszkiem, ze cos fantastycznego! Smieje sie w glos jak szalony i uwielbia
      ludzi - jest bardzo towarzyski. Lubi inne dzieci - momentalnie lapie je za
      raczke, no a potem co trzeba zrobic...? Sprobowac jak smakuje czyjas raczka smile))
    • agness32 Re: wrześniowe dzieci 20.04.05, 18:50
      witam mamy wrzesniowych dzieciaczkow! moja klaudia urdzila sie 24.09; jest
      bardzo wesolym dzidziusiem, 67cm, 8100g, siedzi sama juz od dawna,pelza na
      brzuszku do tylu, nie za bardzo sie przekreca z brzuszka na plecki i odwrotnie,
      chyba,ze jej sie akurat uda, zabek jej jeden wolniutko wychodzi, jest na
      piersi, oprocz tego zupki jarzynowe, deserki, soczki, gada glosno bababa i
      papapa, smieje sie ciagle i jest wspaniala; pozdrawiam wszystkie mamy!
      agnieszka
      • zuza_ona Re: wrześniowe dzieci 27.04.05, 10:20
        hej,moj uba tez jest z 24 wrzesnia
    • jamaska Re: wrześniowe dzieci 21.04.05, 01:10
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=25936
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=24723
      ale polecam:
      www.dzieciaczki.xip.pl/forum/
    • olatre Re: wrześniowe dzieci 21.04.05, 12:09
      Witajcie eMamy!
      Mój synek, Szymuś, również urodził się we wrześniu, a dokładnie 29-go (tak jak
      Michaś i Marta). Jest dużym chłopcem - waży 9400 i mierzy 74cm. Jest prawie
      łysy (choć ostatnio coś się ruszyło na tej główce) i nie ma ząbków.
    • kate33 Re: wrześniowe dzieci 21.04.05, 14:23
      Mój synek urodził się 20 września ubiegłego roku. Jest dużym, wspaniale
      rozwijającym się dzieckiem, choć jeszcze do tej pory nie ma ząbków.

Pozdrawiam wszystkie wrześniowe mamy i ich pociechy.
    • ania_b77 Re: wrześniowe dzieci 22.04.05, 13:01
      Jestem mama Oli - urodzila sie 12.09, nosi ubranka na 74, przekreca sie z
      brzuszka na plecy i odwrotnie, raczkuje do tyłu, siedzi kilka sekund, ma
      baaardzo malo wloskow, zajada zupki i deserki, a na noc kaszke - jest ogromnym
      lakomczuchem, najbardziej lubi jak sie z nia tanczy na rekach, gdy jest
      zadowolona mowi "mam" i "brrrrrr".
    • ania_b77 Re: wrześniowe dzieci 22.04.05, 13:10
      Zapomnialam dopisac, ze Olka ma dwa zeby - jedynki na dole - czy ktos moze wie
      jak je pielegnowac?
      • abajerek Re: wrześniowe dzieci 22.04.05, 13:26
        wlasnie o to samo chcialam zapytac...
        • polka79 Re: wrześniowe dzieci 22.04.05, 22:26
          moja Oliwka jest z 13 wrzesnia - kula sie, siedzi od jakiegos miesiaca, tydzien
          temu nawet sama wstala 2x z siadu trzymajac sie hipcia-zabawki, ma 6 zebow (ja
          myje je tylko szczoteczka - taka nakladka silikonowa na palec i wodą), pare dni
          temu zaczela raczkowac, ale jest prawie łysa-chyba wiecej wloskow miala po
          urodzeniu wink))
          je: cycusia, deserek - najczesciej jablko z bananem, bo to jest najbardziej
          dostepne, bo ja Jej gotuje sama, rzadko dajemy gotowe produkty, zupki, kaszke-
          mleczno-ryzowa
    • graziaham Re: wrześniowe dzieci 22.04.05, 21:42
      Witam mamuski. Mam na imię Grażyna i synusia z 29 września - Łukaszka. Lukas ma
      dwa zęby, turla się na wszystkie sposoby, pełza jak szalony i od tygodnia
      samodzielnie siedzi z dnia na dzień lepiej. Jak sobie przypomnę moje paniczne
      obserwacje przez pierwsze miesiące czy wszystko ok, to się śmieję. Mały jest
      ruchliwy i super się rozwija. Jada Bebilon Pepti, kaszki, zupki - woli domowe i
      owoce (głównie jabłko, nieco banana). Waży około 9 kilo.
      • agabartus Re: wrześniowe dzieci 22.04.05, 21:53
        Witam.
        Bartuś urodził się 3 września 2004.
        Waży 10 kg. ma 76 cm. Siedzi od 2miesięcy i szybko raczkuje do tyłu.
        Doczekaliśmy się pierwszego ząbka,który wyszedł mu wczoraj- w dniu imienin.
        Jesteśmy z Lublinasmile)

-----------------------------------------------------
        Nasz Bartuś (03.09.2004)
    • niki129 Re: wrześniowe dzieci 22.04.05, 21:57
      Witam,
      Antos urodzil sie 3 wrzesnia 2004r , dzis wazy 7920, ciuszki na 74-80.Jestesmy
      z Warszawy-Natolin
      Aga i Antek
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=19877556
    • asientos Re: wrześniowe dzieci 22.04.05, 22:12
      są "jesienne dzieciaczki" forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=24723
    • mama.misia Re: wrześniowe dzieci 25.04.05, 09:38
      Cześć dziewczyny. Też chciałam wskoczyć na forum wrześniowych mam ale dytko
      dosatała informację, że już nie ma takiej mozliwości. Mój Michaś urodził się
      11.09.. teraz mierzy jakieś 75 cm i waży około 10 kg. Siedzi sam uwielbia stać
      na nóżkach ale dupcia mu się jeszcze mocno chwieje. obraca się z plecków na
      brzuszek, a raczej na odwrót bo nie lubi pozycji na brzuszku i własnie wychodzi
      mu drugi ząbek. Misio jest alergikiem i oczywiście musi jeść Bebilon pepti ale
      próbuję dawać mu coraz to nowe pokarmy. Ostatnio nawet daję rósół z kury, mimo
      że na kurczaka też uczulony (wyczytałam na forum dzieci alergików, że tłuszcz z
      kury i wołowiny blokuje alergię i rzeczywiście jak na razie wszystkie zmiany
      skórne zeszły, ale jesteśmy dopiero na początku 5 dzień więc jeszcze jemy
      ostrożnie). Poza tym Misio chodzi na basen i jest bardzo zdrowym dzieciaczkiem.
      A może są tu mamy z Wrocławia i okolic. My jesteśmy z Marcinkowic

Pozdrawiamy
      Agnieszka i Michaś
    • zinkal Re: wrześniowe dzieci 26.04.05, 11:32
      witam
      może któras z mam miała podobny przypadek - na spojeniu łonowym pojawiły się
      czerwone place, teraz zlały sie w jedną ranę? Co to może być ? dupka idealnie
      czyściutka. Tak jest od tygodnia
      pozdrawiam
    • kkch 7 września - Mikołaj 26.04.05, 14:53
      mieszkamy w Warszawie, w Śródmieściu, Mikołaj urodził się przez cc., ważył
      4100, 58 cm. Teraz waży ok. 9kg. Dokładnie nie wiem, kontrola na początku maja.
      Ma dwa dolne ząbki, górne jedynki w drodze, lada dzień się pojawią. Sam siedzi
      od ponad miesiąca, ale sam nie siada. Dopiero od kilku dni potrafi się
      przekręcać z brzuszka na plecy. Pełza na brzuszku do tyłu i w kółko, mówi:
      dadada, pupa, buba itp. Jest na piersi, je zupki ze słoiczków, własnej
      produkcji nie chce, uwielbia żółtko. Owoce powodują u niego ból brzuszka,
      pediatra powiedziała, żeby nie dawać, kaszek też jeszcze nie zaleca, bo dobrze
      przybiera na wadze. W nocy je 3 razy. Poza tym raczej się nie budzi. Rozumie
      chodź, daj, tata, piesio, am am, puk puk. Na to ostatnie uderza rączką w twarde
      powierzchnie. Uwielbia "kuku" w każdej formie i piosenki z pokazywaniem.
      Pozdrawiamy wszystkich rówieśników i życzymy zdrówka i uśmiechu!!! Kasia i
      Mikołaj
    • sedai Re: wrześniowe dzieci 26.04.05, 17:10
      Witajcie wrzesniowe mamy i ich pociechy. Moj kaczorek urodzil sie 27
      wrzesnia.Wazy juz 8 kg i wiekszosc ubranek to 80 chociaz wieksze 74 tez sie
      zdarza.jest bardzo ruchliwy i juz nie pasuje mu lezenie grzeczne w
      lozeczku.siedzi juz samodzielnie od miesiaca ale sam nie daje rady sie podniesc
      z lezenia.teraz sprytnie przekreca sie z brzuszka na plecy ale odwrotnie
      niestety ta umiejetnosc zanikla.zajada prawie wszystko przeznaczone dla jego
      wieku: przepada za sokiem jablkowym i sokami przecierowymi, pitymi oczywiscie z
      kubeczka. ma dopiero dwa zeby i usilnie czekamy na nastepne.pozdrawiamy
      wszystkich wrzesniaczkow!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka