Dodaj do ulubionych

Potworny katar!!!!!!

19.04.05, 21:19
Męczy mnie straszny katar! Zatkany nos, nie czuję smaków ani zapachów,
zamiast "mama" mówię "baba". Na razie biorę homeopatyczny cinnabaris, mojej
córce odetkał nos swego czasu. Nie wiem co jeszcze mogę. Czy mogę Xylorin do
nosa? Bo nie wyobrażam sobie dzisiejszej nocy z oddychaniem przez usta.
Obserwuj wątek
    • budzik11 Re: Potworny katar!!!!!! 20.04.05, 10:09
      Ariana, ja mam coś podobnego, ale myślę, że to tzw. katar ciążowy
      (rozpulchnienie śluzówki pod wpływem hormonów). W nocy mam nos zapchany, ale
      gdy budzę się w środku nocy, to mam tak wyschnięte w środku, że aż piecze. A
      bardzo często przy wydmuchiwaniu była aż krew, tak miałam podrażniony nos i
      popękane naczynka od dmuchania. Lekarka poradziła mi żel nawilżający do nosa,
      który łagodzi podrażnienia i ogranicza katar, ale nie pamiętam, jak się nazywa
      (Alfarin, czy jakoś tak) - w każdej aptece do kupienia bez recepty, w postaci
      maści bądź w "dyfuzorze", za 3 i 7zł. Polecam, spróbuj, bo to może być taki
      katar, a nie taki przeziębieniowy. Mnie pomógł.
      • emania29 Re: Potworny katar!!!!!! 20.04.05, 14:02
        to ciekawe z tym katarem nie wiedziałam że jest coś takiego jak katar ciążowy :o
        od jakiegoś czasu mam ciągle zapchany nos zwłaszcza w nocy i nad ranem jest mi
        przez to niedobrze bo mam wrażenie że coś mi tam zapycha tez w gardle myślałam
        że to może jakieś uczulenie ?????
        • ciapek7 Re: Potworny katar!!!!!! 20.04.05, 16:29
          diewczyny , ja umieram z powodu kataru !!! Dzisiaj musiałam przeegzaminować 25
          maturzystów, więc ledwo zyję i nie wiem co robić, nie widzę na oczy , nie mogę
          mówić, nie słyszę... a co najgorsz to jutro mnnie czeka taki sam cięzki dzień w
          pracy. Pomożcie !!!!!
          • budzik11 Re: Potworny katar!!!!!! 20.04.05, 16:35
            Oto cytat z niemowle.pl - kalendarz ciąży, tydzień 14 (wprawdzie piszą o tym w
            14 tygodniu, ale nie jest napisane, ze katar wtedy właśnie się pojawia, jak go
            mam od początku) :
            "Masz uczucie zablokowanego nosa? Może to być wynikiem alergii lub
            przeziębienia, lub też zwykłym objawem ciąży. Wiele kobiet w ciąży ma wrażenie,
            że mają nieustannie zablokowany nos, co utrudnia im oddychanie. Objaw ten jest
            wynikiem działania progesteronu, który powoduje wzmożenie obiegu krwi w
            śluzówce nosa, co z kolei przyczynia się do jej opuchnięcia. Stan ten określany
            jest mianem kataru ciążowego, i niestety niewiele można zrobić aby sobie z nim
            poradzić. Możesz starać się używać nawilżacza powietrza lub smarować dziurki
            nosa wazeliną. Zmniejszy to wysychanie wnętrza nosa. Pamiętaj jednak aby unikać
            sprayów do nosa zawierających środki przeciwhistaminowe."

• budzik11 Re: Potworny katar!!!!!! 20.04.05, 16:42
              aha - jeszcze coś - ten lek, o którym pisałam to www.alfarin.pl/ - i -
              tu paradoks - nos wyschnięty powoduje wrażenie zatkanego. Mnie pomaga, stosuję
              na noc.
              A polecam też w ogóle tę stronkę (niemowle.pl), bardzo fajny kalendarz ciąży,
              ze zdjęciami smile
    • ariana1 Re: Potworny katar!!!!!! 20.04.05, 17:27
      Niestety, to jest typowy katar przeziębieniowy sad Wzięłam jednak wczoraj na
      noc jedną dawkę xylorinu, bo inaczej nie przespałabym nocy. W dzień go nie
      uzywam! Dzisiaj mam wrażenie,ze mi lepiej po tych moich granulkach. A moze to
      tylko moje wrażenie....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka