maral97 02.05.05, 21:00 Ostatnie USG już za mną. Córcia obrócona główką w dół ; waży 2870g. Wszystkie wymiary zgodne z 35tc. A jak u Was? Pozdrawiam i trzymajcie się - już nie wiele nam zostało... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lolo09 Re: USG 35tc 02.05.05, 21:58 no to gratulacje ))))))))))))) ja wlasnie po przeprowadzce i wreszcie maz podlaczyl kompa i odzyskalam lacznosc ze swiatem wchodze patrze a tu ciszaaaaaaaaa chyba wszystkie odpoczywaja))))))) ale to dobrze w koncu ostatni taki dlugi weekend bez maluchow my dzis bylismy jeszcze zalatwic zgode na rodzinny i wlasnie poczulam ze to juz blisko ubranka wlasnie piore i prasuje jeszce jakies 3 pralki i bedzie ok )))))) wczoraj po raz pierwszy od 3 lat doswiadczyla mkapieli w wannie, ale luxus !!!! mlody byl taki zdziwiony ze podplynal do gory, ze jak wyszlam z wody to sie tlukl jeszcze przez jakies 15 min ))))))) no i nie wiem czy to po torturach przeprowadzki czy juz coraz blizej ale obnizyl mi sie brzuch (czego z damianem nie doswiadczylam)i coraz czesciej mlody napiera na dol bo jak mi sparalizuje pachwine to az ciezko dac krok (((( ale nic to jutro zaczynam 37tc czyli jeszcze jakis tydzien na dokonczenie przygotowan i zaczynam czekac )))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
guleranda Re: USG 35tc 03.05.05, 18:30 Dziewczyny a jaki miałyscie stopień łozyska? Bo ja sie troche zmartwiłam jak wyszło,że w 34 tc jest II/III stopnia.Pozdrawiam i gratuluje Odpowiedz Link Zgłoś
agablues Re: USG 35tc 03.05.05, 21:42 Duuuża córa!! Ja miałam usg przy przyjeciu do szpitala ( sam koniec 33 tyg) i dzidzia ważyła ok 2400. Po tygodniu ( koniec 34 tyg) ważyła już 2700. Ale p dr ( chyba Jaczyńska z IMiDZ) powiedziała, ze to trochę bez sensu robić co tydzień badanie usg. Mówiła, ze błąd pomiarowy wynosi ok 15 % - to całkiem sporo. Tym oststnim razem waga wyliczona była tylko z brzuszka i nóżki, bo główką siedzi ta moja dzidzia bardzo nisko i w dodatku patrzyła do góry ( w sufit), a to podobno najbardziej niekorzystne ułożenie do pomiaru i błąd mógł być jeszcze większy. Największy wychodził brzuszek, bo wtedy na 36 tyg. Nóżka trochę krótsza. Nie mam wypisu i nie mogę podać dokładnie. łożysko miałam ocenione na II stopień. Zaczynamy 37 tydzień, więc ciąża prawie donoszona. Czy Wasze dzieci też nadal wiercipiętki? Ja mam wrażenie, że mi skóra pęknie, tak się czasami rozpycha nóżkami. Czasami mnie naprawdę boli. Blisko, coraz bliżej.... ) Pozdrawiam, aga Odpowiedz Link Zgłoś
maral97 Re: USG 35tc 03.05.05, 22:33 Dzięki Niestey o łożysku nie wiem którego jest stopnia. Na wyniku lekarz nie napisał a ja zapomniałam się zapytać. Wiem tylko ze jest w dnie macicy - więc wszystko ok. Moja Córcia tez tak kopie ajkby zaraz miałą się przebic na druga stronę Ale już niedugo... Odpowiedz Link Zgłoś
vikas Re: USG 35tc 04.05.05, 20:52 U mnie usg za tydzień i będę znała wagę i wzrost Maluchów. Brzuszek się obniżył nieznacznie,i napina się coraz mocniej i częściej,a Maluchy wiercą się też mocno jakby chciały już wyjść. Odpowiedz Link Zgłoś