madziagirl Re: falvit 05.05.05, 13:21 nie wiem czy ten watek juz był najzwyzej sie powtorze - czy mozna w ciaży brać Falvit ? Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: falvit 05.05.05, 13:57 Pewnie można, bo to są witaminy dla kobiet, ale sa bardziej specjalistyczne zestawy dla ciężarnych, np. Prenatal, Materna, Elawit. Odpowiedz Link Zgłoś
bazylea1 Re: falvit 05.05.05, 14:28 można, z tym że trzeba dodatkowo brac folik bo falvit go nie zawiera Odpowiedz Link Zgłoś
madziagirl Re: falvit 05.05.05, 14:39 no to ladnie a pani doktor kazała mi odstawić folik Odpowiedz Link Zgłoś
grazyna73 Re: falvit WAŻNE !!!! 06.05.05, 18:38 Falvit zawiera wit. A, pozostałe preparaty dla kobiet w ciąży nie i to jet bardzo ważne, bo może ona źle wpływać na płód!!! Sprawdźcie dziewczyny na necie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
madziagirl Re: falvit WAŻNE !!!! 06.05.05, 19:06 no to mnie dziewczyno wystraszyłaś !!!!!!! ja już wziełam dwie tabletki falvitu razem z folikiem no i co ? źle zrobiłam ? no przecież lekarz mi to kazał brac Odpowiedz Link Zgłoś
grazyna73 Re: falvit WAŻNE !!!! 07.05.05, 14:33 Dwie tabletki nie zaszkodzą ale sama sprawdź, że falvit tym się różni od preparatów dla kobiet w ciąży i karmiących, że ma właśnie wit. A, która powinna być dostarczana z jedzeniem a jej przedawkowanie nie jest wskazane. Czy lekarz kazał brać falvit? Myślę, że raczej folik w początkowcy tygodniach, a potem MATERNE, femitanal, prenatal lub .... Przeczytaj ulotkę na falvicie !!! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
madziagirl Re: falvit WAŻNE !!!! 07.05.05, 14:46 falvit nie posiada ulotki a na opakowaniu nic nie pisza ze kobiety w ciąży nie mogą go brać lekarka kazała brać falvit i odstawić folik - ale ja biore i jedno i drugie Odpowiedz Link Zgłoś
smeagoul Re: falvit WAŻNE !!!! 31.08.05, 19:02 A ja na początku ciazy przez pierwsze 3 miesiące brałam polski feminatal, potem brałam miesiąc falwit, a teraz az do dziś łykam zwykły zestaw witamin ze sklepu LIDL. Lekarz stwierdził że może być.Łykam tylko dodatkowo kwas foliowy 2 tabletki dziennie, bo witaminy z LIDL-a mają go troszke za mało. Wyniki mam dobre,więc naprawdę Wam polecam a do tego cena tych witamin to coś około 16 zł za 100 tabletek a łyka się jedną dziennie. Dzię jestem juz w 36 tygodniu i z dzidzią wszystko ok. a kwas foliowy- hmm widzę, że macie odstawiac a mnie lekarz powiedział, że mam nadal łykac bo to wiąże sie nie tylko z wczesnym rozwojem cewy nerwowej ale i z rozwojem całego płodu. Pozdrawiam! Wrzesniówka Ania i dzidzia 36 tydz. Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka75 Re: falvit WAŻNE !!!! 31.08.05, 20:27 nie znam żadnych preparatów dla kobiet w ciąży, które by nie zawierały witaminy A. Różne preparaty maja ją w różnych ilościach. Nawet najsławniejsza Materna. Odpowiedz Link Zgłoś
rzasia Re: falvit 07.05.05, 17:54 Pewnie, że można. Brałam go przez dwie ciąże. Wydaje mi się, że od 1 tabl. nic się dzidzi nie stanie. Kiedyś był tylko falvit i vitaral. Odpowiedz Link Zgłoś
madziagirl Re: falvit 07.05.05, 18:53 moja mama tez mi mowi zebym sie nie martwila bo kiedyś był tylko falvit i nic sie nikomu nie działo Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kawowa Re: falvit 08.05.05, 22:10 hej. ja przez dwa pierwsze miesiące brałam falvit (nie miałam pojęcia że jestem w ciąży, a falvit przepisała mi wcześniej lekarka, żeby uzupełnić mój niedobór witaminowy) kiedy dowiedziałam się o ciąży, spytałam ginekologa o falvit (też słyszałam, że nie powinno sie go brać z uwagi na wit. A) . stwierdził, że nie stało, a poza tym żadne witaminy w rozsądnej ilości jeszcze nikomu nie zaszkodziły. trzymaj się ciepło. Odpowiedz Link Zgłoś
nullka78 Re: falvit 31.08.05, 16:43 Ja tez biorę falvit i powiem Wam nie siejcie paniki z tą wit.A Inne preparaty też zawierają Vit.A -sprawdziłam - Falvit 5000 j.m - Prenatal 4000 j.m - Materna 1500 j.m Odpowiedz Link Zgłoś
r.kruger Re: falvit, witamina A 31.08.05, 17:17 owszem mamuśki witaminka A źle wpływa na rozwój dzidzi ALE TYLKO W PIERWSZYM TRYMESTRZE !!! więc spokojnie proszę :") Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka11 Re: falvit 02.09.05, 20:44 Ja najpierw brałam sam folik a teraz folik i falvit...przepisał lekarz z Kliniki Ginekologii Akademii Medycznej w Warszawie.....chyba nie może się mylić?! Po maternie miałam takie zatwradzenia, że myslałam że urodzę... Odpowiedz Link Zgłoś