05.05.05, 13:20

Obserwuj wątek
    • madziagirl Re: falvit 05.05.05, 13:21
      nie wiem czy ten watek juz był najzwyzej sie powtorze - czy mozna w ciaży brać
      Falvit ?
      • budzik11 Re: falvit 05.05.05, 13:57
        Pewnie można, bo to są witaminy dla kobiet, ale sa bardziej specjalistyczne
        zestawy dla ciężarnych, np. Prenatal, Materna, Elawit.
        • bazylea1 Re: falvit 05.05.05, 14:28
          można, z tym że trzeba dodatkowo brac folik bo falvit go nie zawiera
          • madziagirl Re: falvit 05.05.05, 14:39
            no to ladnie a pani doktor kazała mi odstawić folik
            • grazyna73 Re: falvit WAŻNE !!!! 06.05.05, 18:38
              Falvit zawiera wit. A, pozostałe preparaty dla kobiet w ciąży nie i to jet
              bardzo ważne, bo może ona źle wpływać na płód!!!
              Sprawdźcie dziewczyny na necie !!!
              • madziagirl Re: falvit WAŻNE !!!! 06.05.05, 19:06
                no to mnie dziewczyno wystraszyłaś !!!!!!! ja już wziełam dwie tabletki falvitu
                razem z folikiem no i co ? źle zrobiłam ? no przecież lekarz mi to kazał brac
                • grazyna73 Re: falvit WAŻNE !!!! 07.05.05, 14:33
                  Dwie tabletki nie zaszkodzą smile ale sama sprawdź, że falvit tym się różni od
                  preparatów dla kobiet w ciąży i karmiących, że ma właśnie wit. A, która powinna
                  być dostarczana z jedzeniem a jej przedawkowanie nie jest wskazane.
                  Czy lekarz kazał brać falvit? Myślę, że raczej folik w początkowcy tygodniach,
                  a potem MATERNE, femitanal, prenatal lub ....
                  Przeczytaj ulotkę na falvicie !!!
                  Pozdrawiam.
                  • madziagirl Re: falvit WAŻNE !!!! 07.05.05, 14:46
                    falvit nie posiada ulotki a na opakowaniu nic nie pisza ze kobiety w ciąży nie
                    mogą go brać

lekarka kazała brać falvit i odstawić folik - ale ja biore i jedno i drugie
                  • smeagoul Re: falvit WAŻNE !!!! 31.08.05, 19:02
                    A ja na początku ciazy przez pierwsze 3 miesiące brałam polski feminatal, potem
                    brałam miesiąc falwit, a teraz az do dziś łykam zwykły zestaw witamin ze sklepu
                    LIDL. Lekarz stwierdził że może być.Łykam tylko dodatkowo kwas foliowy 2
                    tabletki dziennie, bo witaminy z LIDL-a mają go troszke za mało. Wyniki mam
                    dobre,więc naprawdę Wam polecam a do tego cena tych witamin to coś około 16 zł
                    za 100 tabletek a łyka się jedną dziennie. Dzię jestem juz w 36 tygodniu i z
                    dzidzią wszystko ok. a kwas foliowy- hmm widzę, że macie odstawiac a mnie lekarz
                    powiedział, że mam nadal łykac bo to wiąże sie nie tylko z wczesnym rozwojem
                    cewy nerwowej ale i z rozwojem całego płodu.
                    Pozdrawiam!
                    Wrzesniówka Ania i dzidzia 36 tydz.
              • mrowka75 Re: falvit WAŻNE !!!! 31.08.05, 20:27
                nie znam żadnych preparatów dla kobiet w ciąży, które by nie zawierały witaminy
                A. Różne preparaty maja ją w różnych ilościach. Nawet najsławniejsza Materna.
      • rzasia Re: falvit 07.05.05, 17:54
        Pewnie, że można. Brałam go przez dwie ciąże. Wydaje mi się, że od 1 tabl. nic
        się dzidzi nie stanie. Kiedyś był tylko falvit i vitaral.
        • madziagirl Re: falvit 07.05.05, 18:53
          moja mama tez mi mowi zebym sie nie martwila bo kiedyś był tylko falvit i nic
          sie nikomu nie działo
      • mama_kawowa Re: falvit 08.05.05, 22:10
        hej. ja przez dwa pierwsze miesiące brałam falvit (nie miałam pojęcia że jestem
        w ciąży, a falvit przepisała mi wcześniej lekarka, żeby uzupełnić mój niedobór
        witaminowy) kiedy dowiedziałam się o ciąży, spytałam ginekologa o falvit (też
        słyszałam, że nie powinno sie go brać z uwagi na wit. A) . stwierdził, że nie
        stało, a poza tym żadne witaminy w rozsądnej ilości jeszcze nikomu nie
        zaszkodziły. trzymaj się ciepło.
        • nullka78 Re: falvit 31.08.05, 16:43
          Ja tez biorę falvit i powiem Wam nie siejcie paniki z tą wit.A
          Inne preparaty też zawierają Vit.A -sprawdziłam
          - Falvit 5000 j.m
          - Prenatal 4000 j.m
          - Materna 1500 j.m

• r.kruger Re: falvit, witamina A 31.08.05, 17:17
            owszem mamuśki witaminka A źle wpływa na rozwój dzidzi ALE TYLKO W PIERWSZYM
            TRYMESTRZE !!! więc spokojnie proszę :")
      • biedronka11 Re: falvit 02.09.05, 20:44
        Ja najpierw brałam sam folik a teraz folik i falvit...przepisał lekarz z
        Kliniki Ginekologii Akademii Medycznej w Warszawie.....chyba nie może się
        mylić?!
        Po maternie miałam takie zatwradzenia, że myslałam że urodzę...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka