elza78 24.05.05, 14:55 nawet bardzo, nie wiem co z tym robic, oprocz tego nic sie nie dzieje, ale wyglada to strasznie, jak dwa serdelki .. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
romilka Re: stopy mi spuchly :( 24.05.05, 15:02 MI TEZ PUCHNA!! ale chyba to nic groznego,nie mialam bialka w moczu i cisnienie spadlo wiec chyba nie ma gestozy!! moje nogi wygladaja jak u shreka!!!Ciezko mi sie chodzi,pieka i kluja!!koszmar!! Wiem co przezywasz i lacze sie w bolu... *Filipek* Odpowiedz Link Zgłoś
aetas Re: stopy mi spuchly :( 24.05.05, 15:11 A co oznacza to białko? ja dwa razy miałam ślad białka, stopy nie puchły mi do wczoraj, kiedy wieczorem miałam po prostu jak moja Babcia, baloniki... że nogi puchną i może się to zdarzyć wiem, ale tym białkiem mnie zaniepokoiłyście, co ono oznacza? Odpowiedz Link Zgłoś
renia73 Re: stopy mi spuchly :( 24.05.05, 15:15 Mi spuchły w sobotę i tak już zostało. Ale wczoraj najadłam się natki pietruszki - dosłownie jak królik (wkroiłam listki bez łodyzek do rosołu i jakoś zjadłam) i dzis juz nie ma sladu ) Podobno w aptece mozna kupic jakies tabletki pietruszkowe, pewno łatwiej wchodzą... Renia Odpowiedz Link Zgłoś
hayet Re: stopy mi spuchly :( 24.05.05, 15:17 mi tez puchna juz od prawie miseiaca niestety Na szczescie cisneinei w normie, bialka brak, wiec po prostu ja musze oganiczyc picie. Mam zalenie - malo pic, nie solic i lezec jak tylko wracam po pracy do odmu. Strasznie mi to przeszkadza. Tak to okropnie wyglada...jak dwie kolumny...patrzec na nie nie moge. Ale smaruje sobi zelem Lioton (chyba) i mi chlodzi. MOze opuchlizna sie bardzo nie zmniejsza, ale nie czuje siet ego goraca. Jak wracam do domu to sie klade i mi przechodzi. Dobrze, ze juz w sumie niedlugo nam zostalo. Bardzo wspolczuje tym, ktorym puchna nogi nawet bez ciazy...cos okropnego. Odpowiedz Link Zgłoś
romilka do aetas--stopy mi spuchly :( 24.05.05, 15:22 opuchlizna nog,wysokie cisnienie i bialko w moczu to sa trzy najczestrze objawy zatrucia ciazowego czyli gestazy!!Ale nie martw sie za wczasu,spytaj swojego lekarza!!ja mialam 2 z tych objawow(nie mialam bialka w moczu) i lekarz stwierdzil ze to nie zatrucie!! shrekowe kopytka i.... *Filipek* Odpowiedz Link Zgłoś
koleandra Re: stopy mi spuchly :( 24.05.05, 15:17 Mi puchną od wczoraj tak porządnie. Wybrałam sie z Adą na spacer, nakładam klapki a one nie wchodzą, drugie klapki też za ciasne! Dopiero trzecie wyciągnęłam i ok, jakoś weszły ale też nie do końca. Porobiły się z nich takie baloniki, najbardziej przy kostkach. Troszkę pomaga schłodzenie stóp i ułożenie wyżej od reszty ciała. No i niestety trzeba troszkę poleżeć. A! i oprócz tego bardzo spuchły mi dłonie i...nos... w ogóle czuję się jak zawodnik sumo teraz Odpowiedz Link Zgłoś
jancze Re: stopy mi spuchly :( 24.05.05, 15:26 Ja w pracy zdejmuję klapki (chodzę boso), a potem mam problemy, zeby włożyć spowrotem. Nawet rano stopy nie wyglądają na "odpuchnięte". Zwłaszcza jedna - na tym jednym boku najczęściej śpię. Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: stopy mi spuchly :( 24.05.05, 15:32 u mnie tez jedna przoduje, prawa wiecej jest spuchniet aniz lewa nie wiem czemu Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: stopy mi spuchly :( 24.05.05, 15:34 wymyslilam ze od dzis bede solic potrawy potasowa sola mam taka dietetyczna), potas nie powoduje zatrzymania wody w organizmie bo ma niski prog nerkowy i wydala sie w kazdej ilosci... wiec ze zwyklej soli rezygnuje... wiecie co, mozliwe ze to wszytsko przez ta pogode, od wczoraj u nas w trojmiescie strasznie duszno jest... pocieszylyscie mnie ze nie tylko ja mam ten problem z nogami Odpowiedz Link Zgłoś
aetas Re: stopy mi spuchly :( 24.05.05, 15:53 Dzięki, Dziewczynki, trochę się uspokoiłam. Nie występuje u mnie wszystko i chyba bym się gorzej czuła, a teraz to tylko "słoniowatość" mi najbardziej dolega. W każdym razie jutro lub pojutrze mam planowana wizyte u mojego lekarza, to go spytam na wszelki wypadek... Odpowiedz Link Zgłoś
rosanna Re: stopy mi spuchly :( 25.05.05, 10:31 Mnie tez od miesiaca. Corka smieje sie, ze mam stopy jak Shrek( Ograniczam sol, staram sie nie forsowac. Wyczytalam, ze dobre na opuchlizne sa herbatki z lisci brzozy, czarnego bzu i nawloci. Odpowiedz Link Zgłoś
romilka Re: stopy mi spuchly :( 25.05.05, 13:57 Wlasnie robie torta na dzien mamy dla tesciowej i nogi znowu zrobily sie jak balony!!! *Filipek* Odpowiedz Link Zgłoś
karolinajk Re: stopy mi spuchly :( 25.05.05, 16:19 Polecam tabletki z wyciągu z pietruszki i tabletki z zurawiny,mi pomagają! Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kropek Re: stopy mi spuchly :( 26.05.05, 06:25 a mi pomaga koperek wloski... na opuchlizne geberalnie, nie tylko na stopki Odpowiedz Link Zgłoś
mama-in-spe Re: stopy mi spuchly :( 26.05.05, 08:51 Przede wszytskim trzeba zupełnie odstawić SÓL! NIc nie dosalać i sprawdząc składy na opakowaniach. Nie wierzyłam, jak mi gin to zalecił, a jednak opuchlizna po kilku dniach znacznie się zmniejszyła (nie znikła jednak całkiem). W kazdym razie zamiast raciczek mam już w miare normalne stopy Odpowiedz Link Zgłoś
mamagocha Dwa balony!! 27.05.05, 10:51 Wcześniej miałam spuchnięte nogi i myślałam,że to już szczyt jaki mogę osiągnąć. Narzekałam i skarżyłam się na zanik kostek. Niestety myliłam się, szczyt nastąpił wczoraj. Moje stopy i łydki wyglądają jakby je ktoś napompował. Koszmar!! Wczoraj wychłodziłam je w zimnej wodzie, potem mąż zrobił mi masaż i pełna nadzieji położyłam sie spać. Rano niestety była niewielka różnica, a teraz znów jak balony( Czy już tak zostanie? Po wczorajszymdniu moje stopy nie mieszczą się już nawet w sandałki Odpowiedz Link Zgłoś
rosanna Re: Dwa balony!! 27.05.05, 13:41 Ja tez mialam nadzieje, ze rano juz bedzie ok. Zostaly mi tylko klapki, corke rodzilam zima i nie mialam tego problemu, wiec mysle, ze to tez zasluga pogody. Odpowiedz Link Zgłoś
lolo09 Re: Dwa balony!! 27.05.05, 13:45 i moje tez , a kostki to mnie wczoraj az piekly ))))))) niestety to upaly , a wsobote i niedziele maja byc rekordowe temp. powyzej 33 st (przynajmniej u nas) zatem zaraz sie pakuje i jedziemy nad wode, bo rodzic w taka pogode tez mi sie nie chce ))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś