Dodaj do ulubionych

stopy mi spuchly :(

24.05.05, 14:55
nawet bardzo, nie wiem co z tym robic, oprocz tego nic sie nie dzieje, ale
wyglada to strasznie, jak dwa serdelki .. sad
Obserwuj wątek
    • romilka Re: stopy mi spuchly :( 24.05.05, 15:02
      MI TEZ PUCHNA!!
      ale chyba to nic groznego,nie mialam bialka w moczu i cisnienie spadlo wiec
      chyba nie ma gestozy!!
      moje nogi wygladaja jak u shreka!!!Ciezko mi sie chodzi,pieka i kluja!!koszmar!!
      Wiem co przezywasz i lacze sie w bolu...

*Filipek*
      • aetas Re: stopy mi spuchly :( 24.05.05, 15:11
        A co oznacza to białko? ja dwa razy miałam ślad białka, stopy nie puchły mi do
        wczoraj, kiedy wieczorem miałam po prostu jak moja Babcia, baloniki... że nogi
        puchną i może się to zdarzyć wiem, ale tym białkiem mnie zaniepokoiłyście, co
        ono oznacza?
        • renia73 Re: stopy mi spuchly :( 24.05.05, 15:15
          Mi spuchły w sobotę i tak już zostało. Ale wczoraj najadłam się natki
          pietruszki - dosłownie jak królik (wkroiłam listki bez łodyzek do rosołu i
          jakoś zjadłam) i dzis juz nie ma sladu smile) Podobno w aptece mozna kupic jakies
          tabletki pietruszkowe, pewno łatwiej wchodzą...
          Renia
        • hayet Re: stopy mi spuchly :( 24.05.05, 15:17
          mi tez puchna juz od prawie miseiaca niestety Na szczescie cisneinei w normie,
          bialka brak, wiec po prostu ja musze oganiczyc picie. Mam zalenie - malo pic,
          nie solic i lezec jak tylko wracam po pracy do odmu.

Strasznie mi to przeszkadza. Tak to okropnie wyglada...jak dwie
          kolumny...patrzec na nie nie moge. Ale smaruje sobi zelem Lioton (chyba) i mi
          chlodzi. MOze opuchlizna sie bardzo nie zmniejsza, ale nie czuje siet ego
          goraca.
          Jak wracam do domu to sie klade i mi przechodzi.

Dobrze, ze juz w sumie niedlugo nam zostalo.
          Bardzo wspolczuje tym, ktorym puchna nogi nawet bez ciazy...cos okropnego.
        • romilka do aetas--stopy mi spuchly :( 24.05.05, 15:22
          opuchlizna nog,wysokie cisnienie i bialko w moczu to sa trzy najczestrze
          objawy zatrucia ciazowego czyli gestazy!!Ale nie martw sie za wczasu,spytaj
          swojego lekarza!!ja mialam 2 z tych objawow(nie mialam bialka w moczu) i lekarz
          stwierdzil ze to nie zatrucie!!

shrekowe kopytka i....
          *Filipek*
    • koleandra Re: stopy mi spuchly :( 24.05.05, 15:17
      Mi puchną od wczoraj tak porządnie. Wybrałam sie z Adą na spacer, nakładam
      klapki a one nie wchodzą, drugie klapki też za ciasne! Dopiero trzecie
      wyciągnęłam i ok, jakoś weszły ale też nie do końca. Porobiły się z nich takie
      baloniki, najbardziej przy kostkach.
      Troszkę pomaga schłodzenie stóp i ułożenie wyżej od reszty ciała. No i niestety
      trzeba troszkę poleżeć.
      A! i oprócz tego bardzo spuchły mi dłonie i...nos... w ogóle czuję się jak
      zawodnik sumo teraz smile
      • jancze Re: stopy mi spuchly :( 24.05.05, 15:26
        Ja w pracy zdejmuję klapki (chodzę boso), a potem mam problemy, zeby włożyć
        spowrotem. Nawet rano stopy nie wyglądają na "odpuchnięte". Zwłaszcza jedna -
        na tym jednym boku najczęściej śpię.
        • elza78 Re: stopy mi spuchly :( 24.05.05, 15:32
          u mnie tez jedna przoduje, prawa smile wiecej jest spuchniet aniz lewa nie wiem
          czemu smile
    • elza78 Re: stopy mi spuchly :( 24.05.05, 15:34
      wymyslilam ze od dzis bede solic potrawy potasowa sola mam taka dietetyczna),
      potas nie powoduje zatrzymania wody w organizmie bo ma niski prog nerkowy i
      wydala sie w kazdej ilosci... wiec ze zwyklej soli rezygnuje...
      wiecie co, mozliwe ze to wszytsko przez ta pogode, od wczoraj u nas w
      trojmiescie strasznie duszno jest...
      pocieszylyscie mnie ze nie tylko ja mam ten problem z nogami smile
      • aetas Re: stopy mi spuchly :( 24.05.05, 15:53
        Dzięki, Dziewczynki,
        trochę się uspokoiłam. Nie występuje u mnie wszystko i chyba bym się gorzej
        czuła, a teraz to tylko "słoniowatość" mi najbardziej dolega. W każdym razie
        jutro lub pojutrze mam planowana wizyte u mojego lekarza, to go spytam na
        wszelki wypadek...
        • rosanna Re: stopy mi spuchly :( 25.05.05, 10:31
          Mnie tez od miesiaca. Corka smieje sie, ze mam stopy jak Shreksad(
          Ograniczam sol, staram sie nie forsowac. Wyczytalam, ze dobre na opuchlizne
          sa herbatki z lisci brzozy, czarnego bzu i nawloci.
    • romilka Re: stopy mi spuchly :( 25.05.05, 13:57
      Wlasnie robie torta na dzien mamy dla tesciowej i nogi znowu zrobily sie jak
      balony!!!
      *Filipek*
      • karolinajk Re: stopy mi spuchly :( 25.05.05, 16:19
        Polecam tabletki z wyciągu z pietruszki i tabletki z zurawiny,mi pomagają!
        • jola-kropek Re: stopy mi spuchly :( 26.05.05, 06:25
          a mi pomaga koperek wloski... smile na opuchlizne geberalnie, nie tylko na stopkismile
          • mama-in-spe Re: stopy mi spuchly :( 26.05.05, 08:51
            Przede wszytskim trzeba zupełnie odstawić SÓL! NIc nie dosalać i sprawdząc
            składy na opakowaniach. Nie wierzyłam, jak mi gin to zalecił, a jednak
            opuchlizna po kilku dniach znacznie się zmniejszyła (nie znikła jednak
            całkiem). W kazdym razie zamiast raciczek mam już w miare normalne stopysmile
    • mamagocha Dwa balony!! 27.05.05, 10:51
      Wcześniej miałam spuchnięte nogi i myślałam,że to już szczyt jaki mogę osiągnąć.
      Narzekałam i skarżyłam się na zanik kostek. Niestety myliłam się, szczyt
      nastąpił wczoraj.
      Moje stopy i łydki wyglądają jakby je ktoś napompował. Koszmar!! Wczoraj
      wychłodziłam je w zimnej wodzie, potem mąż zrobił mi masaż i pełna nadzieji
      położyłam sie spać. Rano niestety była niewielka różnica, a teraz znów jak balonysad(
      Czy już tak zostanie?
      Po wczorajszymdniu moje stopy nie mieszczą się już nawet w sandałkisad
      • rosanna Re: Dwa balony!! 27.05.05, 13:41
        Ja tez mialam nadzieje, ze rano juz bedzie ok.
        Zostaly mi tylko klapki, corke rodzilam zima i nie mialam
        tego problemu, wiec mysle, ze to tez zasluga pogody.
        • lolo09 Re: Dwa balony!! 27.05.05, 13:45
          i moje tez , a kostki to mnie wczoraj az piekly smile)))))))
          niestety to upaly , a wsobote i niedziele maja byc rekordowe temp. powyzej 33
          st (przynajmniej u nas)
          zatem zaraz sie pakuje i jedziemy nad wode, bo rodzic w taka pogode tez mi sie
          nie chce smile)))))))))))))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka