Dodaj do ulubionych

Dominik :o)

12.06.05, 00:59
po 7 godzinach od momentu kiedy "poszly" wody - urodzil sie DOminik, 4080g,
53cmsmile
pozdrawiam wszystkie ktore "juz" i te ktore "jeszcze nie"
Obserwuj wątek
    • romilka Re: Dominik :o) 12.06.05, 04:33
      Nie moge spac wiec gratuluje jako pierwsza!!!
      Super!!!!!!

*Filipek*
      • jola-kropek Re: Dominik :o) 12.06.05, 09:02
        hej, np tp super! a tyle strachu bylo, co? wszytsko w porzadeczku poszlo?
    • mamalgosia Re: Dominik :o) 12.06.05, 09:42
      ale fajnie, gratulacje! 7 godzin, zazdroszczę, że tak krótko
      • lesia28 Re: Dominik :o) 12.06.05, 11:26
        Gratuluje, duzego chlopaczka, a swoja droga to chyba fajna kluseczka z niego,co?
    • hakdil Re: Dominik :o) 12.06.05, 11:26
      Gratulacje!!!
      • mamagocha Re: Dominik :o) 12.06.05, 12:17
        gratulacjesmile)))))))))
    • guleranda Re: Dominik :o) 12.06.05, 12:31
      A to duzy chłopaczek.Gratulacje!!!
    • serducho_m Re: Dominik :o) 12.06.05, 23:47
      i strachu bylo - ale tow czesniej, i w ogole.
      ale tez i smiechu. wody mi poszly i akurat tak bylo jak sie balam ze bedzie -
      nie bede pewna czy to wody czy to... nie wstrzymalam siusiu (parcie na pecherz
      okropne akurat, 5:45 rano! jakos tak sie stalo ze spalam calkiem niezle przez 4
      godziny ciagiem wiec sie uzbieralosmile) wiec o 6 rano dawaj - zaczynamy z mezem
      czytac jak to te wody ida. i wyszlo na dwoje babka wrozyla. wiec dzwonie na
      porodowke - mowia zeby przyjezdzac, bo jakby to wody byly to muysze antybiotyk
      wziac (zaprzez te bakcyle w pochwie)
      zajezdzamy, po drodze zaczelam odczuwac skurcze - slabo ale czesto.
      w szpitalu skurcze juz coraz mocniejsze. okazalo sie ze to wody - przy badaniu
      rozwarcia mi poszly bardzo fajnie - zalewajac poloznej recesmile
      podlaczyli mnie do KTG, dali kroplowke z antybiotykiem. skurcze przybieraja.
      ale ciagle wg poloznej sa slabe do srednichsmile i walsnie przy tych slabych do
      srednich szyjka sie "skurczyla", i rozwarcie 4cm. zaczynam mowic ze chce
      zewnatrzoponowe, i ze moze by jednak je dali. tak tak zaraz. hmmm. zaraz to mi
      skurcze przybraly na sile, zaczelam je miec co 2-3 minutysmile kolejne badanie -
      krzycze ze juz chce znieczulenie!zadzwonili po goscia, za 5 minut bedzie. byly
      to najdluzsze 5 minut w moim zyciu! 6cm. za jakie pol godzinki juz jest 8 i
      zaczynaja sie skurcze parte. przy znieczuleniu odczuwam je jak... wielkie
      zatwardzenie za przeproszeniem... przy 9cm polozna mowi ze jak chce to moge
      przec. i za 45 minut DOminik przywital swiat wielkim krzykiem. dostal 9punktow,
      co okreslila polozna jako max, bo zwykle odejmuja jeden punkt za sine lapki.
      ktore ponoc ma 90% noworodkowsmile
      i tak oto powiekszyla sie nasza rodzinka o slicznego dorodnego tluscioszkasmile
      powodzenia!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka