serducho_m 12.06.05, 00:59 po 7 godzinach od momentu kiedy "poszly" wody - urodzil sie DOminik, 4080g, 53cm pozdrawiam wszystkie ktore "juz" i te ktore "jeszcze nie" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
romilka Re: Dominik :o) 12.06.05, 04:33 Nie moge spac wiec gratuluje jako pierwsza!!! Super!!!!!! *Filipek* Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kropek Re: Dominik :o) 12.06.05, 09:02 hej, np tp super! a tyle strachu bylo, co? wszytsko w porzadeczku poszlo? Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: Dominik :o) 12.06.05, 09:42 ale fajnie, gratulacje! 7 godzin, zazdroszczę, że tak krótko Odpowiedz Link Zgłoś
lesia28 Re: Dominik :o) 12.06.05, 11:26 Gratuluje, duzego chlopaczka, a swoja droga to chyba fajna kluseczka z niego,co? Odpowiedz Link Zgłoś
serducho_m Re: Dominik :o) 12.06.05, 23:47 i strachu bylo - ale tow czesniej, i w ogole. ale tez i smiechu. wody mi poszly i akurat tak bylo jak sie balam ze bedzie - nie bede pewna czy to wody czy to... nie wstrzymalam siusiu (parcie na pecherz okropne akurat, 5:45 rano! jakos tak sie stalo ze spalam calkiem niezle przez 4 godziny ciagiem wiec sie uzbieralo) wiec o 6 rano dawaj - zaczynamy z mezem czytac jak to te wody ida. i wyszlo na dwoje babka wrozyla. wiec dzwonie na porodowke - mowia zeby przyjezdzac, bo jakby to wody byly to muysze antybiotyk wziac (zaprzez te bakcyle w pochwie) zajezdzamy, po drodze zaczelam odczuwac skurcze - slabo ale czesto. w szpitalu skurcze juz coraz mocniejsze. okazalo sie ze to wody - przy badaniu rozwarcia mi poszly bardzo fajnie - zalewajac poloznej rece podlaczyli mnie do KTG, dali kroplowke z antybiotykiem. skurcze przybieraja. ale ciagle wg poloznej sa slabe do srednich i walsnie przy tych slabych do srednich szyjka sie "skurczyla", i rozwarcie 4cm. zaczynam mowic ze chce zewnatrzoponowe, i ze moze by jednak je dali. tak tak zaraz. hmmm. zaraz to mi skurcze przybraly na sile, zaczelam je miec co 2-3 minuty kolejne badanie - krzycze ze juz chce znieczulenie!zadzwonili po goscia, za 5 minut bedzie. byly to najdluzsze 5 minut w moim zyciu! 6cm. za jakie pol godzinki juz jest 8 i zaczynaja sie skurcze parte. przy znieczuleniu odczuwam je jak... wielkie zatwardzenie za przeproszeniem... przy 9cm polozna mowi ze jak chce to moge przec. i za 45 minut DOminik przywital swiat wielkim krzykiem. dostal 9punktow, co okreslila polozna jako max, bo zwykle odejmuja jeden punkt za sine lapki. ktore ponoc ma 90% noworodkow i tak oto powiekszyla sie nasza rodzinka o slicznego dorodnego tluscioszka powodzenia!!!! Odpowiedz Link Zgłoś