04.07.05, 23:29
jestem załamana stanem mojej skóry - przytyłam 10 kg a rozstępy pokryły cały
mój tyłek... kilka mam też na udach, jednego na boku brzucha... te wszystkie
kremy to pic na wodę. Zawsze miałam b.b.b. suchą skórę - więc pewnie dlatego
mój tyłek wygląda masakrycznie, choć kremy stosuję od 3 mieś. ciąży.
nie wiem tylko czy jeszcze mogę mieć jakąś nadzieję na ubranie bikini na
plażę.
czytałam o rożnych zabiegach po porodzie ale zastanawiam się czy to ma jakiś
sens i czy wogóle przynosi rezultaty.
czytałam też że takie świeże rozsępy jeszcze najłatwiej można zredukować np.
poprzez ścieranie naskórka.
może korzystałyście wcześniej z takich zabiegów? może wiecie coś więcej na
ten temat? czy to pomaga się pozbyć rozstępów czy działa w podobny sposób jak
te cudowne kremy...
pozdrawiam

Obserwuj wątek
    • olkaaaa Re: ROZSTĘPY 05.07.05, 00:22
      a w którym miesiącu tyg jesteś
    • youngeva Re: ROZSTĘPY 05.07.05, 09:40
      no niestety, kremy na rostepy to generalnie sciema, wydalam na nie juz duzo
      pieniedzy, ale wiem,z e gdybym smarowala sie czyms po prostu nawilazjacym tez
      by pomoglo.
      mysle, ze wciazy to tylko masaze i samrowanie moze ulzyc, a po ciazy sa rozne
      zabiegi, ale one juz kwalifikuja sie bardziej pod operacje plastyczne - jesli
      chcesz to calkiem zlikwidowac. bo jakies guam czy inne algi to tylko poprawia
      troche sktrukture skory, ale rozstepy sa jaki blizny - nie usunie sie ich
      latwo.

a ruszasz sie troche?

• may2004 Re: ROZSTĘPY 05.07.05, 10:21
        jest taki krem rozjaśniający blizny Drula , nie wiem, czy można w ciąży go
        stosować...
    • kika_kika Re: ROZSTĘPY 05.07.05, 10:41
      ja przytyłam już z 12kilo i od samego początku stosuję nivea balsam nawilżający
      i... naprawdę nie mam ani pół rozstępka. Do tej pory raz dziennie - po
      wieczornym prysznicu rach ciach - 2 minutki dosłownie - tyle żeby krem się
      wchłonął, brzuch, pupa i cyce smile)
      czaaaaaaaaaasem uda.
      a w rodzince wszystkie kobietki rozstepy mają... więc, może jest szansa że będę
      pierwsza która wygrała ta walke??
      A na rozstępy - wiadomo że całkiem ich nie usunie, ale złagodzi je - dobry jest
      krem cepan. Ale to chyba dopiero po ciąży.
    • kretoszczurek Re: ROZSTĘPY 05.07.05, 18:46
      Ja jak dotąd przytyłam 6 i pół ani dużo ani mało. Rozstępy ochydne mam na cyckach (wogóle są wstrętne duże brodawki zawsze miałam ciemne teraz są czarne i pojawiły sie przebarwienia) Rozstępy omineły reszte obszarów mojego ciała, co nie oznacza że ich nie mam. Całe uda łydki i biodra to pozostałość po okresie dojrzeawania. Teraz po kąpieli oliwka na mokrą skóre i krem Avent ( ok 55 za 200 ml więc nie aż tak drogo) Mam nadzieję że mnie ominie
    • mloda25 Re: ROZSTĘPY 05.07.05, 19:40
      Ja tez mam rozstepy, ale tylko pare na biodrach i na jednym posladku,oraz na
      piersiach, ale sa one bardzo male i malo widoczne, a przytylam juz 20 kg.Na
      poczatku ciazy smarowalam sie ale bardzo nieregularnie, teraz staram sie
      czesciej bo skora jest mocno napieta, chociaz tez mi sie wydaje ze kremy nic tu
      nie daja, wszystko zalezy od naszych tendencji.Moja mama nigdy nie smarowala
      sie niczym, moja siostra czasami smarowala, czasami nie, bardzo nieregularnie i
      przytyla 25kg przy wzroscie 163 i brzuch miala po prostu wielki i ani jednego
      rozstepa na brzuchu nie miala, tylko troche na biodrach i piersiach i tak samo
      miala moja mama, wiec ja tez nie powinnam miec i taka mam nadzieje ale
      zobaczymy.pozdrawiam 33 tydz trwa
      • maggie2229 Re: ROZSTĘPY 06.07.05, 08:34
        ja zaczelam 30 tydz ciazy, przytylam 8 kg, i od 4 m-ca smaruje sie oliwka dla
        dzieci Nivea, na zmiane z taka tlustsza Weleda - specjalnie dla ciezarnych, maz
        przywiozl mi z Niemiec, bo w Polsce jest ona niedostepna (ale szczerze powiem,
        ze ta Weleda sie strasznie ciezko wchlania, wiec chyba wole nawet Niveikę
        Mam chyba 3 malutkie i prawie niewidoczne rozstepy - 1 na wewnetrznej stronie
        uda, 2 na zewnetrznym biodrze - dziwne prawda;

brzuszek, piersi i pupe smaruje wieczorem po kapieli, czasem troche tez uda-jak
        sobie przypomnę
        i slyszalam, ze wlasnie lepsza jest zwykla oliwka niz te super drogie
        reklamowane kremy smile)
    • nadiusza Re: ROZSTĘPY 06.07.05, 10:21
      a ja gdzieś czytałam, że rozstępy widac dopiero po schudnięciu... smaruję się
      więc ale nie oglądam czy smarowanie działa... chyba jednak powinnam.. jak to
      wygląda? Bo jak stare wyglądają to dobrze wiem wink) ale takie świeże? bo za nim
      sie blizna zrobi to chyba najpierw jakaś ranka powstaje, prawda?
      Pozdrawiam!

lilypie.com/days/051005/4/17/1/+10

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka