e.kadziela Re: KUPIŁAM WÓZEK!!! 12.07.05, 11:12 ups, za szybko mi się wysłało! Właśnie wczoraj ostatecznie się zdecydowaliśmy i zamówiliśmy w necie pierwszy czterokołowy pojazd dla naszego Maluszka. Wybór padł na Graco Quatro Deluxe w kolorze Blackwell. Wózeczek jest ładniutki, leciutki (tylko 12 kg), a ciche, gumowe (nie za duże kółka) i pełna amortyzacja powinny zapewnić odpowiedni komfort Dzidziusiowi. Czy któraś z Mam używała bądź używa takiego wózka i może powiedzieć na co zwracać szczególną uwagę w jego eksploatacji? Będę wdzięczna za opinie i rady. pozdrawiam Ewa z Mają Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkaela Re: KUPIŁAM WÓZEK!!! 12.07.05, 12:20 Gratuluje My sie nie mozemy zdecydowac. Do tego wszystkiego dochodzi pytanie, gdzie kupowac- tu, gdzie mieszkamy- czyli w Holandii, czy w Polsce. W Polsce jest troche taniej, ale co z jesli potrzebna bedzie naprawa gwarancyjna? A z kolei wozki tutatj jakos mi sie nie podobaja... oczywiscie sa tez pieknosci, ale za tak astronomiczne sumy, ze szkoda pisac. Inna opcja to kupic na miejscu uwzywany, ale moj tata sie uparl, ze to on sponsoruje wozek dla pierwszego wnuka i ma byc nowka Same dylematy... Odpowiedz Link Zgłoś
kika_kika Re: KUPIŁAM WÓZEK!!! 12.07.05, 12:28 Ja też kupiłam i to przez necik ale byłam najpierw obejrzeć w sklepie, i baaaardzo się z tego cieszę, bo kolorek który mnie interesował w rzeczywistości jest bleee i materiał jakby z domieszką szarego papieru kupiłam chicco tech 4wd duo kolorek 42 - ciekawe kiedy przyjdzie ) już nie mogę się doczekac! Odpowiedz Link Zgłoś
alicjatrybus Re: KUPIŁAM WÓZEK!!! 12.07.05, 12:33 hihi podnosze do gory. z pewna taka niesmialoscia zamowilam wczoraj na allegro Graco Quattro Deluxe tylko w kolorze Moonlight. po kilkumiesiecznych probach znalezienia wozka idealnego zdecydowalam sie wlasnie na Graco. mam nadzieje, ze sie nie zawiode, ten wozek ma sporo sprzecznych opinii... zobaczymy pozdrawiam wszystkie "nosicielki" Odpowiedz Link Zgłoś
e.kadziela Re: KUPIŁAM WÓZEK!!! 12.07.05, 12:44 a możesz napisać o tych sprzecznych opiniach? Ja głównie słyszałam pozytywne, a z negatywnych, to że małe kółka - dla mnie osobiście to plus, bo dzięki temu wózeczek jest lekki i dobrze się prowadzi. Udało mi się pojeździć nim w realu - po sklepie i byłam zadowolona. No, ale jak to zwykle bywa - coś więcej będzie można powiedzieć dopiero po dłuższym użytkowaniu w praktyce i z dodatkowym "balastem" (słodkim zresztą w postaci Dzidziusia. pozdrawiam Ewa z Mają Odpowiedz Link Zgłoś
alicjatrybus Re: KUPIŁAM WÓZEK!!! 12.07.05, 13:40 Co do Graco spotkalam sie z opiniami, ze zle sie prowadzi, "telepie", jest kosmiczny ( co mnie osobiscie bardzo odpowiada) i ma male nosidlo, ktore starcza na krotko. Wiec jak dla mnie wozek prowadzi sie dobrze, w tym modelu wszystkie kola maja amortyzacje.Jak juz pisalam mieszkam na trzecim pietrze bez windy, wozkowni i tym podobnych bajerow wiec waga wozka jest dla mnie wazna. Niewatpliwie wygodne kolosy z pompowanymi kolkami sa swietne, ale nie sprawdza sie w moim przypadku. Zachwycalam sie trojkolowcami jakis czas, ale perspektywa brniecia trzema kolami po oblodzonych osiedlowych uliczkach jakos mnie nie przekonuje. A sprawa nosidla... z doswiadczenia wiem, ze maluchy okolo 4 miesieczne nie chca juz lezec na plasko na spacerach. Czesto wyglada to tak, ze mama z dzieciaczkiem na reku pcha przed soba wozek Graco ma niewatpliwie wygodna spacerowke a to przeciez bardzo wazne... no nic, zobaczymy jak wozek bedzie sprawowal sie w praniu pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ptysiaczek_r Re: KUPIŁAM WÓZEK!!! 12.07.05, 13:16 A u nas w domku stoi juz od soboty wózek Deltimu Premier. Ciekawa jestem jak będzie sie spisywał? Kupilismy w Adi na ciołka w wawie, tam było najtaniej, nawet duzo taniej niż w necie. Odpowiedz Link Zgłoś
madelaine6 do ptysiaczek_r 12.07.05, 16:19 Ja wprawdzie nie jestem z Wa-wy,ale nosze sie z zamiarem kupna tego wozka (jednak nie fokusa). Czy moglabys napisac ile kosztowal?Kupilas z kolekcji 2005? W ogole jak bedziesz miala chwilke napisz o jego zaletach Moze sie w koncu upewnie w decyzji. Odpowiedz Link Zgłoś
patoga Re: KUPIŁAM WÓZEK!!! 12.07.05, 13:33 A gdybyście mogły zdradzić od którego sprzedawcy na allegro kupiłyście ten wózek. Jak nie tu to na pirva. Bo ja także jestem na niego zdecydowana, jednak jest to nie mały wydatek i nie chciałabym być zrobiona w "balona" Odpowiedz Link Zgłoś
e.kadziela Re: KUPIŁAM WÓZEK!!! 12.07.05, 13:41 zamówiłam na www.naszedzieci.pl - wcześniej czytałam na forum, że to podobno solidny sklep internetowy, więc zaryzykowałam. Cena baaardzo przystępna, bo tylko 840 PLN !!! (było taniej niż na allegro ). Teraz zastanawiam się nad zakupem fotelika samochodowego tej samej firmy i w tym samym kolorze - tym razem na allegro znalazłam taniej - 390 PLN razem z bazą. Co myślicie dziewczyny o tej bazie, czy to rzeczywiście tak ułatwia życie? pozdrawiam Ewa z Mają Odpowiedz Link Zgłoś
alicjatrybus Re: KUPIŁAM WÓZEK!!! 12.07.05, 13:44 www.allegro.pl/show_item.php?item=56492173 darmowa reklama, ale co tam jest juz nowa aukcja z takimi samymi wozkami Odpowiedz Link Zgłoś
e.kadziela Re: KUPIŁAM WÓZEK!!! 12.07.05, 13:53 widziałam tą aukcję też wczoraj, ale dotyczy ona tylko koloru Moonlight. Cóż, jeśli zdecyduję się na fotelik i bazę tej samej firmy (ale w wybranym przeze mnie kolorze), będę po prostu musiała zapłacić więcej o 80 PLN niż w aukcji, do której link podałaś. pozdrawiam Ewa z Mają Odpowiedz Link Zgłoś
miodzio_k do ptysiaczek_r 12.07.05, 16:40 Powiedz mi prosze parę słów na temat tego wózka - deltim premier - bo w przyszłym tygodniu kupuję go i chciałabym wiedzieć co ktoś kto już ma ten wózek o nim myśli. Czy jest wygodny pomimo, że nie ma regulacji kierownicy itp. Odpowiedz Link Zgłoś
madelaine6 Re: do miodzio_k 12.07.05, 16:50 Hi hi,ja tez wyzej napisalam do ptysiaczka w tej sprawie. Ja jestem przekonana w 80% na korzysc premiera.Podoba mi sie,ze ma skretne kola i miekkie zawieszenie,w miare latwo go zapakowac,bo gondola sklada sie w plaska paczke a kola mozna odpiac.Natomiast nie wiem wlasnie jak sie prowadzi,bo w sklepie bylo ciasno,no i mieli tylko modele z 2004roku,a ja chce nowy. Odpowiedz Link Zgłoś
miodzio_k Re: do miodzio_k 12.07.05, 18:48 No to już jest nas 3 które zdecydowałyśmy się na ten model. Ja tez chcę kolekcję 2005. Nie mogę się doczekac kiedy go będe miała w domku. Jaki kolor najbardziej ci się podoba? mi granat+błękit lub granat+kremowy. Ostateczna decyzja w przyszłym tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
madelaine6 Re: do miodzio_k 12.07.05, 20:11 Jak do tej pory nie widzialam jeszcze na zywo tego wozka,wrrr.Wlasnie wrocilismy z mezem z wyprawy, niestety po raz ktorys z kolei uslyszalam,ze "dostawa bedzie w piatek"...I tak w 2 sklepach.Miasto spore,nawet wojewodzkie a tu taka kaszana... Jak tak dalej pojdzie,do do Krakowa pojade A kolor podoba mi sie tak jak Tobie granat+krem,ale tez czerwono-szary. Odpowiedz Link Zgłoś
ptysiaczek_r Re: do ptysiaczek_r 13.07.05, 11:36 Czesc! Wiesz, na razie trudno mi cos wiecej powiedziec na temat tego wózka, bo go jeszcze nie uzytkowałam, więc pewnie wiele rzeczy okaze sie wtedy, gdy zaczniemy nim jezdzic z naszym synkiem. W tej chwili mogę ci powiedzieć, że gondola jest bardzo fajna, głęboka, duzo, a co za tym idzie musi być wygodna dla dziecka. Wózek w wersji głebokiej wyględa bardzo ładnie i solidnie, mam mały problem z naciskaniem budki, zeby sie cicho składała, ale mysle, ze to po prostu kwestia wprawy. Koła mamy pompowane, wyglądaja super i porzadnie, myślę, że podjezdzanie na nich po schodach nie będzie problemem. Próbowałam nim jezdzic po korytarzu z opcją zablokowanych kół i skrętnych, to musze powiedziec , że z zablokowanymi zdecydowanie mi sie lepiej jezdziło. Nie ma przekładanej i regulowanej rączki, ale mozna budke i spacerowke montowac w obie strony i naprawde jest to bardzo proste. Co do regulacji raczki, to dla mnie ta wysokość jest ok (mam 160cm) i co wydawałoby sie dziwne, moj maz tez tak twierdzi, a ma 182 cm. Wiec jest chyba to uniwersalna wysokosc. Jedyne co mnie irytuje w tym wózku to to , że ta sama budka jest do gondoli i spacerowki. I tak przy gondoli jest dopasowana rozmiarem i wyglada ładnie, tak przy spacerowce sprawia wrazenie duzo za duzej, ale to moze kwestia opatrzenia sie z nia. Wszystko okarze się jak juz bedziemy jezdzic z małym. To chyba tyle, aha, no i cena korzystna, my zapłacilismy 729zł za model z 2005 roku, dodatkowo dostalismy parasolkę do wózka gratis. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
patoga Re: KUPIŁAM WÓZEK!!! 12.07.05, 16:46 Dzieki za info widzę że dużo ludzi kupiło ten wózeczek, aż się już nie mogę doczekać kiedy i ja go będę w domku rozkładać Odpowiedz Link Zgłoś
e.kadziela Re: KUPIŁAM WÓZEK!!! 13.07.05, 11:03 Dziewczynki kochane! Chciałam tylko potwierdzić to co już wcześniej czytałam na forum - mianowicie polecam sklep internetowy www.naszedzieci.pl!!! W poniedziałek wieczorem zamówiłam tam wózeczek,o którym piszę u góry, a dzisiaj - dosłownie przed chwilą - już go dostałam. Błyskawica !!! Jeżeli płaci się przelewm, to przesyłka gratis, a jeżeli za pobraniem - to 5 PLN (w końcu nie majątek, a tak przynajmniej nie kupuje się kota w worku ) pozdrawiam Ewa z Mają 33 tc. Odpowiedz Link Zgłoś
patoga Re: KUPIŁAM WÓZEK!!! 13.07.05, 19:24 Wow to nieźle Ja tylko jeszcze myślę nad kolorem i nie mogę się zdecydować, mogło by ich być więcej i trochę jaśniejsze, ale co tam Odpowiedz Link Zgłoś