Dodaj do ulubionych

KUPIŁAM WÓZEK!!!

12.07.05, 11:08
Obserwuj wątek
    • e.kadziela Re: KUPIŁAM WÓZEK!!! 12.07.05, 11:12
      ups,
      za szybko mi się wysłało!
      Właśnie wczoraj ostatecznie się zdecydowaliśmy i zamówiliśmy w necie pierwszy
      czterokołowy pojazd dla naszego Maluszka. Wybór padł na Graco Quatro Deluxe w
      kolorze Blackwell. Wózeczek jest ładniutki, leciutki (tylko 12 kg), a ciche,
      gumowe (nie za duże kółka) i pełna amortyzacja powinny zapewnić odpowiedni
      komfort Dzidziusiowi.
      Czy któraś z Mam używała bądź używa takiego wózka i może powiedzieć na co
      zwracać szczególną uwagę w jego eksploatacji?
      Będę wdzięczna za opinie i rady.
      pozdrawiam

Ewa z Mają
      • agnieszkaela Re: KUPIŁAM WÓZEK!!! 12.07.05, 12:20
        Gratuluje smile My sie nie mozemy zdecydowac. Do tego wszystkiego dochodzi
        pytanie, gdzie kupowac- tu, gdzie mieszkamy- czyli w Holandii, czy w Polsce. W
        Polsce jest troche taniej, ale co z jesli potrzebna bedzie naprawa gwarancyjna?
        A z kolei wozki tutatj jakos mi sie nie podobaja... oczywiscie sa tez
        pieknosci, ale za tak astronomiczne sumy, ze szkoda pisac. Inna opcja to kupic
        na miejscu uwzywany, ale moj tata sie uparl, ze to on sponsoruje wozek dla
        pierwszego wnuka i ma byc nowka smile Same dylematy...
        • kika_kika Re: KUPIŁAM WÓZEK!!! 12.07.05, 12:28
          Ja też kupiłam i to przez necik ale byłam najpierw obejrzeć w sklepie, i
          baaaardzo się z tego cieszę, bo kolorek który mnie interesował w rzeczywistości
          jest bleee i materiał jakby z domieszką szarego papieru uncertain
          kupiłam chicco tech 4wd duo kolorek 42 - ciekawe kiedy przyjdzie smile) już nie
          mogę się doczekac!
      • alicjatrybus Re: KUPIŁAM WÓZEK!!! 12.07.05, 12:33
        hihismile podnosze do gory. z pewna taka niesmialoscia zamowilam wczoraj na
        allegro Graco Quattro Deluxe tylko w kolorze Moonlight. po kilkumiesiecznych
        probach znalezienia wozka idealnego zdecydowalam sie wlasnie na Graco. mam
        nadzieje, ze sie nie zawiode, ten wozek ma sporo sprzecznych opinii...
        zobaczymysmile pozdrawiam wszystkie "nosicielki"smile
        • e.kadziela Re: KUPIŁAM WÓZEK!!! 12.07.05, 12:44
          a możesz napisać o tych sprzecznych opiniach? Ja głównie słyszałam pozytywne, a
          z negatywnych, to że małe kółka - dla mnie osobiście to plus, bo dzięki temu
          wózeczek jest lekki i dobrze się prowadzi. Udało mi się pojeździć nim w realu -
          po sklepie i byłam zadowolona.
          No, ale jak to zwykle bywa - coś więcej będzie można powiedzieć dopiero po
          dłuższym użytkowaniu w praktyce i z dodatkowym "balastem" (słodkim zresztą smile
          w postaci Dzidziusia.
          pozdrawiam

Ewa z Mają
          • alicjatrybus Re: KUPIŁAM WÓZEK!!! 12.07.05, 13:40
            Co do Graco spotkalam sie z opiniami, ze zle sie prowadzi, "telepie", jest
            kosmiczny ( co mnie osobiscie bardzo odpowiadasmile) i ma male nosidlo, ktore
            starcza na krotko. Wiec jak dla mnie wozek prowadzi sie dobrze, w tym modelu
            wszystkie kola maja amortyzacje.Jak juz pisalam mieszkam na trzecim pietrze bez
            windy, wozkowni i tym podobnych bajerow wiec waga wozka jest dla mnie wazna.
            Niewatpliwie wygodne kolosy z pompowanymi kolkami sa swietne, ale nie sprawdza
            sie w moim przypadku. Zachwycalam sie trojkolowcami jakis czas, ale perspektywa
            brniecia trzema kolami po oblodzonych osiedlowych uliczkach jakos mnie nie
            przekonuje. A sprawa nosidla... z doswiadczenia wiem, ze maluchy okolo 4
            miesieczne nie chca juz lezec na plasko na spacerach. Czesto wyglada to tak, ze
            mama z dzieciaczkiem na reku pcha przed soba wozeksmile Graco ma niewatpliwie
            wygodna spacerowke a to przeciez bardzo wazne... no nic, zobaczymy jak wozek
            bedzie sprawowal sie w praniusmile pozdrawiamsmile
    • ptysiaczek_r Re: KUPIŁAM WÓZEK!!! 12.07.05, 13:16
      A u nas w domku stoi juz od soboty wózek Deltimu Premier. Ciekawa jestem jak
      będzie sie spisywał?
      Kupilismy w Adi na ciołka w wawie, tam było najtaniej, nawet duzo taniej niż w
      necie.
      • madelaine6 do ptysiaczek_r 12.07.05, 16:19
        Ja wprawdzie nie jestem z Wa-wy,ale nosze sie
        z zamiarem kupna tego wozka (jednak nie fokusa).
        Czy moglabys napisac ile kosztowal?Kupilas z kolekcji 2005?
        W ogole jak bedziesz miala chwilke napisz o jego zaletach wink
        Moze sie w koncu upewnie w decyzji.
    • patoga Re: KUPIŁAM WÓZEK!!! 12.07.05, 13:33
      A gdybyście mogły zdradzić od którego sprzedawcy na allegro kupiłyście ten
      wózek. Jak nie tu to na pirva. Bo ja także jestem na niego zdecydowana, jednak
      jest to nie mały wydatek i nie chciałabym być zrobiona w "balona" smile
      • e.kadziela Re: KUPIŁAM WÓZEK!!! 12.07.05, 13:41
        zamówiłam na www.naszedzieci.pl - wcześniej czytałam na forum, że to podobno
        solidny sklep internetowy, więc zaryzykowałam. Cena baaardzo przystępna, bo
        tylko 840 PLN !!! (było taniej niż na allegro smile). Teraz zastanawiam się nad
        zakupem fotelika samochodowego tej samej firmy i w tym samym kolorze - tym
        razem na allegro znalazłam taniej - 390 PLN razem z bazą. Co myślicie
        dziewczyny o tej bazie, czy to rzeczywiście tak ułatwia życie?
        pozdrawiam

Ewa z Mają
      • alicjatrybus Re: KUPIŁAM WÓZEK!!! 12.07.05, 13:44
        www.allegro.pl/show_item.php?item=56492173
        darmowa reklama, ale co tamsmile jest juz nowa aukcja z takimi samymi wozkami
        • e.kadziela Re: KUPIŁAM WÓZEK!!! 12.07.05, 13:53
          widziałam tą aukcję też wczoraj, ale dotyczy ona tylko koloru Moonlight. Cóż,
          jeśli zdecyduję się na fotelik i bazę tej samej firmy (ale w wybranym przeze
          mnie kolorze), będę po prostu musiała zapłacić więcej o 80 PLN niż w aukcji, do
          której link podałaś.
          pozdrawiam

Ewa z Mają
          • miodzio_k do ptysiaczek_r 12.07.05, 16:40
            Powiedz mi prosze parę słów na temat tego wózka - deltim premier - bo w
            przyszłym tygodniu kupuję go i chciałabym wiedzieć co ktoś kto już ma ten wózek
            o nim myśli. Czy jest wygodny pomimo, że nie ma regulacji kierownicy itp.
            • madelaine6 Re: do miodzio_k 12.07.05, 16:50
              Hi hi,ja tez wyzej napisalam do ptysiaczka smilew tej sprawie.
              Ja jestem przekonana w 80% na korzysc premiera.Podoba mi
              sie,ze ma skretne kola i miekkie zawieszenie,w miare latwo
              go zapakowac,bo gondola sklada sie w plaska paczke a kola
              mozna odpiac.Natomiast nie wiem wlasnie jak sie prowadzi,bo w sklepie
              bylo ciasno,no i mieli tylko modele z 2004roku,a ja chce nowy.
              • miodzio_k Re: do miodzio_k 12.07.05, 18:48
                No to już jest nas 3 które zdecydowałyśmy się na ten model. Ja tez chcę kolekcję
                2005. Nie mogę się doczekac kiedy go będe miała w domku. Jaki kolor najbardziej
                ci się podoba? mi granat+błękit lub granat+kremowy. Ostateczna decyzja w
                przyszłym tygodniu.
                • madelaine6 Re: do miodzio_k 12.07.05, 20:11
                  Jak do tej pory nie widzialam jeszcze na zywo
                  tego wozka,wrrr.Wlasnie wrocilismy z mezem z wyprawy,
                  niestety po raz ktorys z kolei uslyszalam,ze "dostawa
                  bedzie w piatek"...I tak w 2 sklepach.Miasto spore,nawet
                  wojewodzkie a tu taka kaszana...
                  Jak tak dalej pojdzie,do do Krakowa pojade wink
                  A kolor podoba mi sie tak jak Tobie granat+krem,ale tez
                  czerwono-szary.
            • ptysiaczek_r Re: do ptysiaczek_r 13.07.05, 11:36
              Czesc!
              Wiesz, na razie trudno mi cos wiecej powiedziec na temat tego wózka, bo go
              jeszcze nie uzytkowałam, więc pewnie wiele rzeczy okaze sie wtedy, gdy
              zaczniemy nim jezdzic z naszym synkiem. W tej chwili mogę ci powiedzieć, że
              gondola jest bardzo fajna, głęboka, duzo, a co za tym idzie musi być wygodna
              dla dziecka. Wózek w wersji głebokiej wyględa bardzo ładnie i solidnie, mam
              mały problem z naciskaniem budki, zeby sie cicho składała, ale mysle, ze to po
              prostu kwestia wprawy. Koła mamy pompowane, wyglądaja super i porzadnie, myślę,
              że podjezdzanie na nich po schodach nie będzie problemem. Próbowałam nim
              jezdzic po korytarzu z opcją zablokowanych kół i skrętnych, to musze
              powiedziec , że z zablokowanymi zdecydowanie mi sie lepiej jezdziło. Nie ma
              przekładanej i regulowanej rączki, ale mozna budke i spacerowke montowac w obie
              strony i naprawde jest to bardzo proste. Co do regulacji raczki, to dla mnie ta
              wysokość jest ok (mam 160cm) i co wydawałoby sie dziwne, moj maz tez tak
              twierdzi, a ma 182 cm. Wiec jest chyba to uniwersalna wysokosc. Jedyne co mnie
              irytuje w tym wózku to to , że ta sama budka jest do gondoli i spacerowki. I
              tak przy gondoli jest dopasowana rozmiarem i wyglada ładnie, tak przy
              spacerowce sprawia wrazenie duzo za duzej, ale to moze kwestia opatrzenia sie z
              nia. Wszystko okarze się jak juz bedziemy jezdzic z małym.
              To chyba tyle, aha, no i cena korzystna, my zapłacilismy 729zł za model z 2005
              roku, dodatkowo dostalismy parasolkę do wózka gratis.
              Pozdrawiam.
          • patoga Re: KUPIŁAM WÓZEK!!! 12.07.05, 16:46
            Dzieki za info smile widzę że dużo ludzi kupiło ten wózeczek, aż się już nie mogę
            doczekać kiedy i ja go będę w domku rozkładać smile
            • e.kadziela Re: KUPIŁAM WÓZEK!!! 13.07.05, 11:03
              Dziewczynki kochane!
              Chciałam tylko potwierdzić to co już wcześniej czytałam na forum - mianowicie
              polecam sklep internetowy www.naszedzieci.pl!!! W poniedziałek wieczorem
              zamówiłam tam wózeczek,o którym piszę u góry, a dzisiaj - dosłownie przed
              chwilą - już go dostałam.
              Błyskawica !!!
              Jeżeli płaci się przelewm, to przesyłka gratis, a jeżeli za pobraniem - to 5
              PLN (w końcu nie majątek, a tak przynajmniej nie kupuje się kota w worku smile)
              pozdrawiam

Ewa z Mają
              33 tc.
              • patoga Re: KUPIŁAM WÓZEK!!! 13.07.05, 19:24
                Wow to nieźle smile Ja tylko jeszcze myślę nad kolorem i nie mogę się zdecydować,
                mogło by ich być więcej i trochę jaśniejsze, ale co tam smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka