Dodaj do ulubionych

temat na topie WÓZEK

18.07.05, 10:59
No i tak moje drogie, dwa dni spedziłam na ogladaniu wózków no i jestem już pewna swojej decyzji. Otóż napewno nie kupię wózka " kombajnowego" np. chicco ( ma foteli , gondolkę, i jest spacerówką skł. w parasolkę przy cenie 1699,- w smyku) a byłam już zdecydowana , juz miałam zapłacić ale coś mi w nim nie pasowało więc pojechałam jeszcze do innego sklepu i tam sprzedawca uświadomił mnie że : taka gondolka starczy tylko na trzy miesiące bo póżniej jak trzeba będzie włożyć śpiwór to na dziecko już miejca nie będzie, i jeszcze jedna wada gondola jest plastikowa tzn że szybko i długo utrzymuje zimno, no i kółka są malutkie ( wez i pchaj po śniegu ).
Podjełam decyzję: najtańszy wózek głęboki kupiony w komisie, czy na alegro który starczy na zimę a póżniej kupię jakąś fajną spacerówkę.
www.allegro.pl/show_item.php?item=57660240
www.allegro.pl/show_item.php?item=57536501
Obserwuj wątek
    • ilonaak Re: temat na topie WÓZEK 18.07.05, 11:13
      tak samo zrobilam. kupilam uzywany wozek emmajlunga za 3 stowy, dziecko szybko z
      niego wyrosnie, a potem kupie lepsza spacerowke.
    • kretoszczurek Re: temat na topie WÓZEK 18.07.05, 11:13
      Ja też nie jestem za kombajnami dlatego wybrałam emmeljungę Gondola dużą
      spacerówkę zakłada się osobno. Ma metalowy kosz klasyczny wygląd (mi się podoba)
      a i jeszcze jest granatowa z białą krateczką. W zestawie jest torba śpiworek
      ochraniacz na nózki. Jednym słowem super
    • majka.majka Re: temat na topie WÓZEK 18.07.05, 11:17
      Ja miałam podobne obiekcje co ty. Kupiłam jednak chicco 6WD duo. Jeśli chodzi o
      gondolkę, to gwarantuję ci, że 3 misięczne dziecko nie będzie chciało w niej
      jeździć, bo już jest ciekawe świata i chce wszystko już widzieć (jeśli nie śpi)
      i trzeba je już troszeczkę podnosić. Natomiast jak ubierzesz dziecko w śpiwór to
      w tym wieku (3-6 miesięcy taka będzie zima dla nas) to w każdym wózku będzie
      miało ciasno. A przynajmniej chicco ma porządne ochraniacze z każdej strony, a
      nie jak inne wózki które oglądałam. A i jeszcze na wyposażeniu ma taką specjalną
      wkładkę na spacerówkę dla malutkich dzieciaczków, żeby im główka nie latała na boki.
      Jeśli zaś chodzi o kółka, to faktycznie trio uważam ma za malutkie, ale już mój
      duo ma takie pośrenie, nie malutkie, ale też nie te ogromnie, obrzydliwe i
      ciężkie kółska. No i ma zdecydowaną zaletę, koła się skręcają, więc nie potrzeba
      dużo siły, aby prowadzić taki wózek i przedewszystkim jest lekki, bo z gondolką
      waży 11 kg, a bez niej jakieś 7. A to jest ważne nie tylko wtedy, kiedy masz
      dźwigać go po schodach, ale nawet wjeżdzając gdziekolwiek musisz ten wózek
      podnosić do góry. Już po sklepie jeździłam takim 17 kg i to była katorga, a co
      będzie jak jeszcze dzidzia dojdzie i zakupy.
      Pozdrawiam (34 tydz. trwa)
      • gdanszczanka2 Do majka.majka 18.07.05, 11:45
        Czy chicco tech 6WD ma możliwość blokowani kółek żeby nie skręcały? Ja miałam
        kiedyś Graco i czasami na spacerach po grzązkiej powierzchni (p. piasek) trzeba
        było blokować koła bo inaczej nie dało się jechać. Koła skręcały jak chciały.
        Też się zastanawiam nad chicco albo 6WD (lekki) albo 4WD. Bedę wdzięczna za
        odpowiedź.
        Pozdr.
        Iza
        • smeagoul Re: Do gdanszczanka2 18.07.05, 11:48
          ma te możliwość blokowania- naprawdę go polecamsmile
          • gdanszczanka2 Re: Do gdanszczanka2 18.07.05, 12:30
            Dzięki serdeczne. Upewniłaś mnie w decyzji.
            • smeagoul Re: Do gdanszczanka2 18.07.05, 12:34
              Spokosmile Ja też kupiłam 6WD , czekam na przesyłkę i mam nadzieję,że się nie
              zawiodę. Słyszałaś może o nim coś negatywnego?
              Ania
              • gdanszczanka2 Re: Do smeagoul 18.07.05, 12:38
                Nie nie słyszałam. Same zalety (oprócz ceny) w sklepie są po ok. 1100 PLN. Może
                masz namiary na tańsze? Dzięki Iza
                • smeagoul Re: Do smeagoul 18.07.05, 12:55
                  Teraz w sklepach chicco i w necie kosztują po 999zł. (Kika kupiła gdzieś w
                  e-sklepie i dostała stanik do karmienia gratis-zapytaj dokładnie w jakim
                  sklepie.) Ja kupilam na allegro malo uzywany za 660. Na nowy nawet ze zniżka nie
                  bardzo mnie stacsad a trzeba kupic jeszcze wiele innych rzeczy...życzę udanych
                  zakupów
                  pozdrawiam Ania
                  mój chicco
                  www.allegro.pl/show_item.php?item=56860553
                  • kika_kika Re: Do smeagoul 18.07.05, 13:32
                    www.allegro.pl/show_item.php?item=56849613
                    ja kupiłam taki - kolor 42 - piękny jest!!
                    a ten sam sprzedawca ma też 6wd
                    www.allegro.pl/show_item.php?item=57201614
                    nie polecam tego z krateczką - jest ooooooobrzydliwy materiał... taki... jakby
                    papier pakowy.
                    A stanik - potwierdzam smile dostałam smile
                    • gdanszczanka2 Re: Do smeagoul 19.07.05, 08:08
                      Dzięki dziewczyny jesteście nieocenione!!! Pozdrawiam Iza
                    • zuzannap3 do kiki 26.07.05, 21:48
                      Kika, a widziałaś może w sklepie wózek w kolorze 62? Jeśli tak to co o nim sądzisz? Mam zamiar zamówić również w internecie, a nie mam gdzie obejrzec w realu. Na zdjęciach wszystkie kolorki wyglądają ok. Jaki kolor jeszcze widziałaś i ewentualnie polecasz?
                      • smeagoul Re: do kiki 27.07.05, 10:07
                        www.baby.com.pl/imp/ch-62m.jpg

www.baby.com.pl/imp/ch-42sm.jpg
                        www.baby.com.pl/imp/ch-86m.jpg
                        www.baby.com.pl/imp/ch-60m.jpg
                        Ja w firmowym sklepie w Katowicach widziałam wózki w takich kolorach jak wyżej-
                        moim zdaniem sa fajne. ale nie wiem co na to Kika.
                        Ania
                      • kika_kika Re: do kiki 27.07.05, 10:21
                        62 widziałam i jest ok. Materiał nie jest "papierowy", ma fajną strukturę smile
                        kolor 97 tez jest ok.
                        tzn.. kolory sa dokładnie jak na fotkach (chyba jedyna firma która ma dobrego
                        fotografa), jedynie strukturki nie widać na tych fotach z całym wózkiem, ale na
                        tych próbnikach co niżej Ania podała, to wszystko ładnie widać i w realu b.
                        ładnie to wygląda.
    • smeagoul Re: temat na topie WÓZEK 18.07.05, 11:22
      Masz rację Sylwietka ale to wszystko zalezy gdzie się mieszka i jak użytkuje się
      wózek. Ja np. mieszkam w mieście gdzie śnieg zawsze odgarniety- jeszcze mi się
      nie zdarzyło abym grzązła w nim po kostki, a poza tym to zimą raczej mało jeździ
      się na spacery, raczej wolę wziąśc maleńatwo i zawieźć autem tam gdzie trzeba.
      Co do hartowania i wietrzenia dziecka to w okresie zimowym bardzo zalecane jest
      tzw. werandowanie.Nawet przy -15 stopniach.
      Zima zresztą szybko przeleci dzidzia będzie już siedziała i spacerówka z
      okryciem na nózki i dodtkową "pełną" budką będzie jak znalazł. Nie bede musiała
      znów biegać po sklepach i szukać spacerówki. Dlatego więc wybrałam chico 6 WD plus.
      www.allegro.pl/show_item.php?item=56860553
      (lekki zwrotny i dośc funkcjonalny) Co do kółek dużych a szczególnie pompowanych
      to sa one fajne ale w terenie, poza miastem. Moim zdaniem ogromnym ich minusem
      jest to, że przez nie wózek wazy ok 2 kg.więcejsad Moja kolezanka kupiła własnie
      w zeszłym roku we wrzesniu taki z dużymi pompowanymi, bo obawiała się śniegu i
      teraz żałuje,bo na inny teraz jej nie stac a w zimie naprawde niewiele jeździła
      a za to teraz pcha przed soba wózek o wadze 17 kg plus 10 miesięczne
      dziecko.Wygoda dziecka jest bardzo ważna to prawda ale matka przeciez nie może
      całkowicie zrezygnowac ze swojej wygody.
      Teraz w większości miast sa już wyremontowane chodniki z podjazdami i małe kółka
      spokojnie się nadają.
      ---Ojojoj jak się rozpisałam mam nadzieję że nie wywołam jakiejś wojnysmile
      Pozdrawiam Ciebie i wszystkie cięzaróweczki cmok, cmok
      Ania i dzidziuś 30 tydz.
    • kika_kika Re: temat na topie WÓZEK 18.07.05, 11:24
      Ja kupiłam chicco 4wd duo za 990zł z przesyłką i... stanikiem do karmienia
      firmy chicco smile
      Ma duże kółka, no i fakt, na początku tez mówiłam, że nie kupię nigdy takiego w
      którym gondole nasadza sie na spacerówkę, tylko taki oddzielny. Ale... niestety
      są ważniejsze sprawy niż widzimisię (awaryjnośc, trwałość materiałów itp.). W
      moim gondola jest duża i ... plastikowa, a jakie mogą być inne opcje?? suspicious jak
      ma być twarda to chyba tylko plastik...
      I tak z dzieckiem nie wychodzi sięna zewnątrz jak jest mniej niż -5 stopni,
      więc... śpiworek, kocyk, ocieplacze - wszystko powinno wystarczeć.
      Pomyśl może i inglessinie? Moi znajomi (Asia od skryptu wink) mają inglesinkę i
      na 100% posłuży tez jej dzidziulkowi, który urodzi się w styczniu smile
      chwalą sobie ją i mnie tez namawiali - mi tylko kolorystyka nieodpowiadała
      (krrrrrrrrrateczki - ale widże, że Tobie bardzo się takie coś podoba smile więc
      może... pomyślisz o tym?)
      • uszka Re: temat na topie WÓZEK 26.07.05, 19:41
        Czy Twoj Ciccco - 4 tech cos tam - ma przekladana rączke. I jeszcE mam pytanie
        o amortyzacje - jest na paskach czy na czyms innym. I czy ma opce "moskitier: w
        budce???
        • smeagoul Re: temat na topie WÓZEK 26.07.05, 20:59
          Wózek chicco seria WD nie mają przekładanej rączki ani odwracanej spacerówki.
          Wózek jest na czymś takim w rodzaju sprężyn- nie ma wersji na paskach.
          Moskitiery też nie posiada. Ale wózek, który może spełnic twoje wymagania będzie
          napewno którymś z tych znajdujących sie na stronie producenta www.aro.czest.pl
          z lekkich np Pinokio ale on akurat nie jest na paskach. A z cięzszych ale na
          paskach i z innymi gadżetami o których piszesz to Max na kołach z tworzywa
          sztucznego 15,5 kg a na pompowanych kołach 17,5 kg.
          Producent wysyła równiez wózki pocztą, lub kurierem.
          polecam tego producenta- sprawdzony przez koleżankę, która jest zadowolona z
          wykonania i cen.
          • smeagoul Jeszcze raz link dla uszka 26.07.05, 21:01

www.aro.czest.pl

• sylwietka76 Re: temat na topie WÓZEK 18.07.05, 11:59
      Tak naprawdę to powinno mi zależec na lekkości wózka ponieważ mieszkam na 3 piętrze. no i chicco właśńie jest lekki ale sobie wymyśliłam że jak kupie jakiś tani wózek głęboki ( z dużą gondolą ale cięzki) to poprostu będę go przypinac na dole klatki schodowej do kaloryfera i nie będzie mi szkoda go gdyby ktoś się połasił. Wózeczek emajunga ( nie wiem czy tak to się pisze) jest super, duża gondola itp ale jest drogi więc jesgo już bym nie zostawiła na klatce schodowej.
      Mam jeszcze inną opcje : może pożycze wózek od koleżanki smile))))))
      Dziewczyny już mnie mdli o tych wózków.
      Z pierwszym dzieckiem nie miałam takich problemów. Dostałam wózek od bratowej , taki tam zwykły głęboki , na paskach jednym słowem brzydal i wcele się nie przejmowałam i nie wydziwiałam , poprostu jedziałam nim i już. Nawet teraz żałuję ze go sobie nie zostawiłam.
      • maggie2229 Re: temat na topie WÓZEK 18.07.05, 20:37
        znam ból wyboru wózka;
        ja kupiłam uzywany typowo gleboki peg perego,
        identyczny jak ten
        www.allegro.pl/show_item.php?item=57998361
        ale udalo mi sie zaplacic mniej, niz akurat teraz chce ta osoba na allegro
        wiedzialam, ze i tak bede potem marzyla o lekkiej spacerowce - parasolce,
        dlatego ten kupilam uzywany z mysla o pozniejszej inwestycji w nowy wozeczek

co do tego, ze dzidzius juz jak ma 3 m-ce nie chce lezec na plasko, z tego co
        wiem Peg Perego ma opcje regulacji wkladki wlasnie ustawiania na roznym
        poziomie, i to z zewnątrz, poprzez obracanie specjalnego pokretla, wiec
        dzidzius nawet jak spi, czy lezy, nie trzeba go wcale przenosic, przekrecac,
        tylko zewnetrznie ustawiamy
        no i gondola Peg Perego jest wyjatkowo duza, i nawet wieksze dziecko w spiworku
        i cieplym ubarnku spokojnie sie zmiesci;
        a te gondolki nasadzane - niestety sa mniejsze, i jest to prawie zasadąsad

uwazam, ze dokonalam trafnego wyboru
        polecam takie rozwiazanie, teraz wygodna komfortowa na duzych pompowanych
        kolach i uzywana gondola (w Peg perego bede wnosic dzidzie tylko w gondoli,
        stelaz zostawiać na klatce schodowej), uzywana bo bez sensu nowa, skoro tylko
        na 5-6 m-cy, i potem juz nowa, bo sie oplaca, wozek starczy na dluuuzej , jak
        najlzejsza i latwo skladana spacerówka - dzidzia bedzie przeciez coraz wiecej
        wazyła...
        • agnieszkajs Re: temat na topie WÓZEK 18.07.05, 20:47
          witam! Ja zostaję mamą drugi raz,moja córeczka ma 4,5 roku. Z całą
          odpowiedzialnościa polecam Bebe Comfort- kupiliśmy go przy pierwszym dziecku,
          sprawdził się rewelacyjnie. Potem pożyczyli go nasi przyjaciele, dla swojej
          córeczki, a teraz korzystała z niego szwagierka- po konserwacji, praniu i
          wymianie drobnych części( serwis jak samochodowy- wszystko jest do naprawienia)
          posłuzy naszej drugiej (prawdopodobniesmilecórci. Dla nas atutem było to,że można
          kupić wszystkie elementy osbno, mała urodziła się w luytym , więc nie
          kupowalismy gondoli, tylko fotelik samochodowy, który wpina się do
          stelaża,wystarczył przez całe lato, a jesienią mała siedziała juz sama i
          podróżowała w spacerówce ze śpiworkiem.. Naprawdę, jeśli planujecie w
          przyszłości kolejne dzieci , to jest to solidny , pożądny i prawie
          niezniszczalny sprzęt.Mozna trafić ciekawe oferty na Allegro, albo rozejrzeć
          się w hurtowniach- warto uśmiechnąć się do przyszłych dziadkówsmile. Ja mogę
          jeszcze raz szczerze polecić.
        • kasikk Re: temat na topie WÓZEK 18.07.05, 20:51
          calineczka.pl/sklep/product_info.php?manufacturers_id=5&products_id=3023
          a ja mam taki chyba - ma opcję i dla maluszka - leżącą i dla starszego dziecka
          nie zamierzam kupować drugiego, tym bardziej, że już jedno
          dziecko "wychował" wink)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka