Dodaj do ulubionych

Kupujecie Wanienki??

30.07.05, 17:36
Ja zastanawiam się nad tą z IKEA. (niebieska z podgumowanym dnem) Nie jest za
duża więc łatwo ją przechowac. poza tym myslę, że dla maluszka wystarczajaca a
większy bobas już chętniej kąpie się na siedząco- zaobserwowałam u szwagierki
i koleżanki. One maja takie normalne wanienki i ich bobasy mimo pieluszki na
dnie slizgaja się a w tej wydaje mi się że będzie maluchowi wygodniej siedzieć
no i nie będzie się ślizgał. Czy któraś z Was miała doświadczenia z Wanienką
IKEA?? podaję link aby nie było wątpliwości o której wanience piszesmile

www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10101&storeId=19&productId=53052&langId=-27&parentCats=10106*13764
Ania.
Obserwuj wątek
    • majka.majka Re: Kupujecie Wanienki?? 30.07.05, 17:58
      Ja mam już wanienkę, moja jest bardziej wyprofilowana z jednej strony, aby
      dziecko mogło spokojnie w niej leżeć, a na spód będę kłaść taką specjaną gąbkę w
      kształcie foczki, tak, że dziecko na pewno z niej nie spadnie.
      Pozdrawiam (36 tydz. się zaczyna)
      • smeagoul Do majka.majka 30.07.05, 19:23
        Kończyłam medyk i tam od pierwszych zajęc z pielegniarstwa przestrzegali nas
        przed takimi wkładkami z gąbki- to siedlisko bakterii! a poza tym brzegi
        wystające z wody szybko stają się zimne. Jesli jeszcze nie kupiłas takiej
        wkładki to radziłabym nie kupować. Lepsze sa takie lezaczki do kąpieli- na
        allegro można zobaczyć jak one wyglądają.
        www.allegro.pl/show_item.php?item=58702593
        pozdrawiam Ania.
    • goczis Re: Kupujecie Wanienki?? 30.07.05, 18:26
      hej! Ja własnie dziś kupiłam taką wanienkę, a to za namową/podpowiedzią cioci,
      której synek nadal się w niej kąpie, a ma już 1,5 roku. Wanienka jest
      podgumowana od spodu też, więc się nie ślizga w wannie, czy brodziku. No i
      ponoć Maluch też w niej się nie przesuwa, bez żadnych dodatkowych zabezpieczeń.
      Nasza wanienka wisi już w łazience na ścianie.
      Pozdrowionka!
      Gosia
      • paulinka84 Re: Kupujecie Wanienki?? 30.07.05, 19:13
        Nie jest droga, więc można ją kupić i w razie gdyby nie spełniała oczekiwanych
        wymagać kupić inną. Ja chyba kupię najzwyklejszą, bo i tak maluszka nie można
        pozostawić nawet na sekundę w wanience, więc to raczej nie ma znaczenia czy ma
        coś antypoślizgowego w środku czy nie. Przeciez i tak dzieciaczka trzeba
        trzymac. A jaka ona jest duża?
        • smeagoul do Paulinka84 30.07.05, 19:20
          Wymiary tej wanienki znajdziesz na stronie która podałam na początku tego postu.
          Jest o wiele mniejsza niż te tradycyjne, więc nie zajmuje dużo miejsca, ma
          dziurkę do wieszania.
          • maggie2229 Re: kupujecie wanienki? 30.07.05, 20:22
            czesc;
            z analizy watku "kity i hity" pamietam, ze 1 osoba polecała tę wanienkę z Ikei,
            nikt nie ganił;
            jesli tylko jest mniejsza od innych standardowych to uwazaj, bedziesz szybko
            musiala kupic wieksza, mi polecano kupno od razu jak najwiekszej - oczywiscie z
            tych dla bobasków - mam długość 100 cm, sliczna przezroczysta i lekko
            profilowana, kosztowała około 30 złotych, i zamierzam, po niej juz kapac
            dzidzie w naszej wannie

co do gąbek, tez slyszalam, ze to zbiorowisko bakterii, trzeba bardzo uwazać,
            aby dokładnie taka gąbka wyschła, najlepiej oceniane leżaczki, mniej plastikowe
            foczki i delfinki...
            ja na razie poprzestalam na samej wanience
    • tutam2 Wiaderko do kąpieli 30.07.05, 21:12
      Czy któraś z Was ma może doświadczenia lub słyszała, jak się sprawdza takie
      specjalne wiaderko-cebrzyk o kąpieli maluszka?
      • youngeva Re: Wiaderko do kąpieli 31.07.05, 08:13
        podobno jest dobre, ale starcza na moment, bo to one sa bardzo male. ale tez
        tanie, wiec mozna kupic.
        pozdr
    • kaliaa Re: Kupujecie Wanienki?? 30.07.05, 22:18
      ja tez kupiłam ta wanienke wczoraj, ona jest bardzo fajna wiele moich kolezanek
      jej uzywa i bardzo sobie chwala te wanienki
    • pimpek_sadelko Re: Kupujecie Wanienki?? 31.07.05, 10:31
      kupilam. zwykla ze stelelazem. oczywiscie duza, zeby po 3 miesiacach drugiej
      nie brac.
      • smeagoul Jednak zdecydowałam:) 31.07.05, 22:09
        Jednak się zdecydowałam na ta z IKEA. Mało miejsca potrzebuje na przechowanie a
        my mieszkamy w kawalerce. I rzeczywiście popytałam wsród znajomych- one
        spokojnie kąpią w nich dzieciaczki które mają juz powyżej roku i nie zamieniły
        by jej na większą, bo nie czują takeij potrzeby.
        Ania dzidzia 32 tydz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka