Dodaj do ulubionych

OSZALAŁAM? Czy ktoś tak robi?

31.07.05, 02:59
Witam. Drogir mamy, ja chyba zwariowałam. Mam termin na 16 list., a kolkcja
moich ciuszków dziecięcych jest zamknieta- za mało miejsca, tyle tego
nakupowałam, juz nawet takie na roczek i dwa..., mało tego wszystko jest juz
wyprane w specjalnym proszku i wyprasowane! Pokoik też naszykowany. Brakuje
tylko wózka, łóżeczka, gadżetów no i mojej najukochańszej Córeczki- chyba
Majeczki. Pytam z ciekawości, czy ktoś ma aż takiego świra jak ja?
Obserwuj wątek
    • madziagirl Re: OSZALAŁAM? Czy ktoś tak robi? 31.07.05, 08:14
      mnie nikt nie pozwala nic kupowac sad a taka mam ochote jak chodze po sklepach -
      niestey zyje w rodzinie przesadnej sad
      • r.kruger Re: OSZALAŁAM? Czy ktoś tak robi? 31.07.05, 11:08
        Oprócz tych rozmiarów na roczek-wszystko jest ok smile
        • jasama3 Re: OSZALAŁAM? Czy ktoś tak robi? 31.07.05, 11:18
          kurcze zazdroszczę Ci ...
          Nie mam kasy i nic jeszcze nie kupiłam układałam juz kilka razy ciuszki które
          podostawałam ale niezaduzo tego
          sporo braków
          ale jeszcze mamy czassmile
          Pozdrawiam
          Ewa
          • izagrab Re: OSZALAŁAM? Czy ktoś tak robi? 31.07.05, 13:03
            W zupelnosci Cie rozumiem. Ja mam juz ubranka do 6 miesiaca. Zestaw 8 kocykow
            roznej grubosci i wielkosci a wczoraj kupilismy wozek smile Maz smieje sie , ze
            dziecko ma wiecej skarpetek i ubran niz my smile
            Pozostal mi zakup wanienki i lozeczka z posciela. Wole kupic wszystko wczesniej
            bo nie wiem jak bede sie czula przed porodem. Teraz spokojnie moge jeszcze
            jezdzic po sklepach, wybierac i przebierac choc i tak upaly mnie dobijaja a co
            bedzie za 2 miesiace...
            Pozdrawiam
            Iza
    • gabi72 Re: OSZALAŁAM? Czy ktoś tak robi? 31.07.05, 13:12
      hejsmile
      ja tez mam ogromna ochote juz kupowac!oj, kupowalabym ja ,kupowala...
      ale jeszcze nie wiem czy chlopiec czy dziewczynka.no i przyznam sie ,ze jestem
      przesadna.sic!ale chcialabym juz pochodzic po sklepach i popatrzec sobie,cos
      wybrac i policzyc ile bedzie mnie kosztowac ta 'rozkosz',niestety upalysad((
      zamknely mnie w domu.
      niunia nie oszalalas,droga mamusiusmileno moze przy tym roczku ponioslo cie
      troszeczke...ale co tamwink
      • moniqua79 Re: OSZALAŁAM? Czy ktoś tak robi? 31.07.05, 13:29
        Witam,

Ja swoje pierwsze ciuszki kupilam wczoraj na allegro smile
        Za bardzo nie wiem ile ich opowinnam miec, wiec szalenstwo umiarkowane.
        Przymierzam sie do kupna wozka - mysle o Bebe confort Trophy Avenue - stelaz i
        fotelik nowy; gondola i spacerowka uzywana.
        lozeczko, wanienke i kosmetyki zostawiam na ostatnia chwile.

pzdr
        monika
    • coco14 Re: OSZALAŁAM? Czy ktoś tak robi? 31.07.05, 19:59
      Ja już też kupuje.Trochę uzupełniam garderobę o chłopięce ciuszki bo większość
      mam po córci.Z większych wydatków kupiłam nianie elekt.bo poprzednia była
      starszej generacji,a zostaje mi fotelik 0-13.I niestety największa przeyjemnośc
      mnie omija bo większość mam łóżeczko,wózek,pościel,kocyki,podgrzewacz,i wiele
      innych.Ale napewno jeszce pare "samochodzikowych "ubranek dokupie no i
      oczywiście kosmetyki.Do domu z wakacji wracam na początku września i zaczynam
      wielkie szykowanie pokoiku dla Kacperka i małych udogodnieniach u Julci żeby
      nie czuła się poszkodowana.Musze wyszperać ciuszki po Julci,poprać itd ale jak
      bym była w domu napewno już bym to robiła także nie oszalałaś.
      • niunia64 Re: OSZALAŁAM? Czy ktoś tak robi? 01.08.05, 00:40
        To fajnie, że nie tylko ja, tamte na roczek to tak okazyjnie- nie mogłam się
        oprzec. Też na początku miałam kupopwać od 7-mego miesiąca, potem słyszałam, że
        on 25 tc, gdzie przeżywalność poza łonem matki jest możliwa, ale tak wyszło,
        jak kupiłam jedno to i zaraz kolejne...sporo kasy zaoszczędziłam rzucając
        palenie, czy cgoćby picie piwa, wielu kaw, które uwiwlbiałam- więc nie załuję
        na dzidzię. Na ostatnią chwilę zostawiłam jakies tam kosmetyki, wanienkę,
        wózek, łóżeczko, pościel- czyli wszystko oprócz ciuszków! To taka przyjemność,
        że az żal sobie odmawiać, a te przesądy to są dobijające... Pozdrawiam
        wszystkie niecierpliwe mamy.
    • budzik11 Re: OSZALAŁAM? Czy ktoś tak robi? 01.08.05, 09:28
      Ja już kupiłam trochę - ciuszki - tak symbolicznie, po 2, 3 sztuki, żeby mieć
      cokolwiek na wszelki wypadek. Kupiłam pieluszki, wanienkę, rożek, kocyk,
      kosmetyki, butelkę... Wózek i łóżeczko też są kupione, ale przez teściów i na
      wszelki wypadek tego do nas nie przywożą jeszcze smile Nie przepadam za zakupami,
      te mnie wyjątkowo stresowały, ale uznałam, że dla mojego świętego spokoju muszę
      mieć już chociaż część rzeczy, bo nigdy nie wiadomo, jak się sprawy potoczą,
      wolę być przygotowana.
    • kmalina Re: OSZALAŁAM? Czy ktoś tak robi? 02.08.05, 09:38
      Ja jakbym miała kasę to też już wszystko kupiłabym. Nie wierzę w przesądy.
      Ubranka już mam, przewijak, lóżeczko z pościelą i wanienkę. Kupiłam już
      wykładzinę do pokoju w samochody i teraz zbieram kasę na komode i szafę dla
      dziecka, bo nie mam gdzie ubranek trzymać. A już tez mam chęc je wyprać w
      proszku dla dzieci i poprasować. Wolę zrobić wszystko teraz, bo później to mogę
      nie mieć siły, a jak dzidziuś wyjdzie wczesniej. Ja tam wolę być przygotowana,
      chociaż pod tym względem i mieć ten stres z głowy. Nie mogę się doczekać kiedy
      pokój będzie już gotowy. Muszę mężą pogonić, że by już łóżeczko złożył.
    • michalina761 Re: OSZALAŁAM? Czy ktoś tak robi? 02.08.05, 10:18
      Ja też nie mogę się oprzeć tym słodkim, kolorowym ciuszkom. Najładniejsze
      śpioszki z kaftanikiem leżą na wystawie wersalkowej i cieszą nasze oczy. Poza
      kompletem ubranek mamy też drobny asortyment: laktator, smoczki, termometry,
      itd. Nie obkupujemy Kubusia na dalsze miesiące życia, ale to tylko ze względów
      finansowych. Pozostały nam te cięższe sprawunki: wózek (nie mam upatrzonego
      modelu), łóżeczko (zdecydowanie turystyczne-planujemy wyjazd)i ewentualnie
      fotelik.
      Pozdrawiam Was serdecznie.
    • tesia Re: OSZALAŁAM? Czy ktoś tak robi? 02.08.05, 10:43
      Ja mam większość „gadżetów” od Siostry. Łóżeczko, podgrzewacz, przewijak,
      fotelik, kocyki, ciuszki, itp. Weźmiemy od niej również wózek ale plan mamy
      taki, że będziemy go używać tylko do czasu jak będzie potrzeby głęboki. Potem,
      jeśli kasa pozwoli, kupimy jakąś „wypasioną” spacerówkę. Ona wszak musi służyć
      znacznie dłużej!! Pozostają nam więc do kupienia butelki, wanienka i inne
      drobnostki. I jeszcze komoda jakaś zgrabna do dziecięcego pokoju. Póki co
      jedynie nieśmiało się rozglądam i robię rekonesans. Pewnie zrobię zakupy gdzieś
      w okolicach września. Najpierw czeka nas jeszcze remont pokoju przeznaczonego
      dla Dzieciaka.

Pozdrawiam
      tesia
    • goshas3 Re: OSZALAŁAM? Czy ktoś tak robi? 05.08.05, 13:35
      A ja mam zupełnie odwrotnie...Sama nic jescze nie kupiłam,ale na swoje
      usprawiedliwienie dodam,że w sklepach,w których sie rozglądałam są same letnie
      kolekcje. Mam pare body, 2 pajacyki, nosidełko, skarpeteczki,ale to wszystko
      kupił...tatuś. Poza tym,dopóki nie skończę pracy mgr.,nie zasłuże sobie na tę
      przyjemność.Taki rodzaj kary i motywatora. Mam też nadzieje,że dziadkowie w
      końcu coś zaproponują.Na razie z obydwu stron cisza, chociaż brak pieniędzy nie
      jest tu przeszkodą. Raczej brak czasu i okres urlopowy. We wrześniu mam obrone
      i urodziny,więc z tej okazji "zażądam" prezentów dla mojej córeczkismilea jak
      skompletuje wyprawke na pewno sie pochwale. Udanych łowów dziewczyny.
      • r.kruger Re: OSZALAŁAM? Czy ktoś tak robi? 05.08.05, 13:41
        no tak,mam sporo ciuszków po Mikołaju a już 4nowe body,bluzeczka,śpioszki...i w
        sklepie śliczne pajacyki widziałam...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka