Dodaj do ulubionych

ile chcecie mieć dzieci?

05.08.05, 21:21
patrze sobie na statystyke i widzę że są mamy oczekujące już trzeciego
dziecka a jest i mama która będzie miała nawet czwarte. intryguje mnie zawsze
motywacja do posiadania dużej rodziny, my chyba na tym - drugim zakończymy
działalność (na 99,99%). a jak u reszty?
Obserwuj wątek
    • swietlik111 Re: ile chcecie mieć dzieci? 05.08.05, 21:31
      smile to moje pierwsze... ale juz myslę, że będzie drugie wink być jedynakiem nie
      jest fajnie, ja sie doprosiłam rodziców o brata smile a właściwie to troje jest
      najfajniej smile
    • mrowka75 Re: ile chcecie mieć dzieci? 05.08.05, 21:57
      Marzy mi się trójka. Trochę ze względu na sien=bie na starość, a trochę, żeby
      dzieci miałay siebie jak już nas zabraknie.

tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20711;30/st/20051126/k/56bd/preg.png
      • niunia64 Re: ile chcecie mieć dzieci? 06.08.05, 00:01
        3, bo jestem jedynaczka, a marzę o domu pełnym dszieci, a potem wnuków w Boże
        Narodzenie...
        • r.kruger niunia64-ja też jedynaczka... 06.08.05, 08:47
          chciałam troje,ale wizja trzeciej zagrożonej ciąży mnie
          przerasta.Musiałabym "wpaść" albo może przysposobie???
    • edik77 Re: ile chcecie mieć dzieci? 06.08.05, 10:57
      Mnie się marzy dwójeczka. Oboje z mężem jesteśmy jedynakami, z tym, że mamy na
      ten temat zupełnie odmienne zdania: Jemu było dobrze bez rodzeństwa, a dla mnie
      to był koszmar. Poza tym mam 28 lat, a chciałabym, żeby różnica między dziećmi
      wynosiła min. 5 latek. Dochodzi jeszcze wizja zaciągnięcia kredytu na
      mieszkanie w niedalekiej przyszłości a to równa się wytężonej pracy... Czarno
      widzę możliwość podjęcia świadomej decyzji o odrugim dziecku. Ale jeśli mojej
      drugiej połowie spodoba się bycie tatą, to nie ma rzeczy niemożliwych smile
      • gabi72 Re: ile chcecie mieć dzieci? 06.08.05, 12:20
        to bedzie nasze pierwsze dziecko i chyba ostatnie...tak postanowilismy,niestety
        ze wzledow finansowych.wzielismy obecnie kredyt na mieszkanie. a ja juz sie
        martwie co bedzie dalej jak wroce do pracy po macierzynskim,boje sie ze dlugo
        nie zagrzeje tam m-ca.u mnie w firmie nie jest mile widziana taka dluzsza
        przerwa.+ jestem obecnie od maja na zwolnieniu i juz zatrudnili osobe na moje m-
        ce.
        moj niemaz jest jedynakiem i na poczatku myslal o wiekszej rodzince,a ja sie
        sprzeciwialam,choc mam mlodszego brata.jakos nie moglam sobie tego wszystkiego
        poukladac,podzielic itp...z reszta poczatki mialam b.ciezkie,lezalam w lozku i
        plakalam,ze nigdy wiecejsad ale czym dalej w las,tym lepiej.moje odczucia sa
        pelniejsze,ogromne wzruszenie,szczesciesmile))same wiecie jak to jest.juz nie moge
        sie doczekac tej malej istotki!!!i jak sobie pomysle,ze mam to wszystko
        przezywac tylko jeden ,jedyny raz w zyciu ...to wpadlam na pomysl,aby zostac
        mamusia po raz drugi i sie wzruszylam.piotra chyba nie trudno bedzie
        przekonac,a za 5 lat moze nasza sytuacja bedzie bardziej klarowna....
    • ariana1 Re: ile chcecie mieć dzieci? 06.08.05, 12:44
      Dwoje - ze względów finansowych i zdrowotnych (moich). Kiedyś marzyłam o
      trójce, ale teraz to niemożliwe z powodów w/w. I tak jestem szczęśliwa,ze udało
      mi się przekonać kolegę małżonka do drugiego dzieciątka, bo wystarczyło mu
      jedno. A teraz to juz nasza wspólna decycja rodzina 2+2.
      • asca25 Re: ile chcecie mieć dzieci? 06.08.05, 14:43
        Zawsze chciałam mieć dwójkę, ale ze względu na to, że "tata" nas opuścił
        pozostanę przy tym jednym dzieciątku.
        • gabi72 do asca25 06.08.05, 16:36
          jeszcze nic straconego.a moze spotkasz innego,fajnego 'tate' i stworzycie 2+2?
          czego tobie i kruszynce zycze
          • asca25 do gabi72 10.08.05, 15:07
            Może i tak, ja się od niczego nie odżegnuję, nie wiem co mi los przyniesie, ale
            na dzisiaj nie chcę innego dziecka - to jest moje ukochane i jedyne, tym
            bardziej, że przez niego niechciane...
    • anulla1 Re: ile chcecie mieć dzieci? 07.08.05, 14:49
      Ja zawsze mazyłam o dużej rodzinie, sama mam dwie siostry i uważam że trójka
      dzieci to optymalna liczba, ale jeśli będziemy mieć więcej będę bardzo
      szczęśliwa: ) - mąż też.
      Teraz pozostaje kwestia możliwości, moich zdrowotnych i fizycznych oraz
      finansowych- na dzień dzisejszy z jednymi i drugimi jest ok wiec wszystko przed
      nami!
      Pozdrawiam
      Ania
    • michalina761 Re: ile chcecie mieć dzieci? 07.08.05, 15:09
      Ja też marzę o trójce. Tele też było nas w domku. To zawsze większa szansa na
      wybranie przyjaciela spośód rodzeństwa. Zastanawiam sie jednak, czy wystarczy
      nam czasu na jadnoczesne rozmnażanie i zapewnienie gromadce dobrobytu, bądź też
      w miarę dobrego bytu. Mam już 29 lat, mój Mąż jest nieco młodszy ode mnie, a
      Kubuś jest naszym pierworodnym.
    • tretus Re: ile chcecie mieć dzieci? 08.08.05, 10:01
      Dwójka bedzie w sam raz, choć zobaczymy jak będę mówić po porodzie, generalnie
      jestm panikara i zobaczymy czy zdobędę się na odwagę, chyba że jakiś prezent od
      losuwink
      • izagrab Re: ile chcecie mieć dzieci? 10.08.05, 15:12
        Oboje z mezem jestesmy jedynakami wiec marzy nam sie dwojka smile
        Jestem w pierwszej ciazy wiec zobacze czy nie zmienimy zdania po porodzie i
        nieprzespanych nocach smile

tickers.baby-gaga.com/p/dev302br___.png
    • farpakon Re: ile chcecie mieć dzieci? 10.08.05, 16:12
      ja spodziewam sie drugiego i na razie chyba zakonczymy proces rozmnazania. ja jestem jedynaczka, maz ma sporo mlodsza siostre i dlatego zdecydowalismy sie od razu na drugie (bedzie ok 2 lat roznicy). jestem ciekawa jak to bedzie, bo skazani jestesmy tylko na siebie. na pewno sobie poradzimy.
      tylko, ze maz cos zaczyna przebakiawac o trzecim! na razie stanowczo mowie nie. ale kto wie, moze za jakis czas zmienie zdanie.
      nie mysle juz tylko o finansach, ale o tym, ze na pare lat trzeba zapomniec o wlasnym czasie i zainteresowaniach. juz teraz od rana do wieczora walkujemy teletubisie, maisy i inne, spiewamy fasolki, a nasze plyty gleboko schowalismy przed naszym urwisem. no, ale tego chcielismy!
      nie jest zreszta az tak bardzo zle, jednak jako jedynaczka lubilam miec troche czasu dla siebie na czytanie, a tu trudno go wygospodarowac.
    • goshas3 Re: ile chcecie mieć dzieci? 16.08.05, 12:36
      Tak naprawde to marzy mi sie czwórka... Ale nie wierze za bardzo,że sie uda. To
      moje pierwsze dzieciątko i dopiero za pare lat będę w stanie ocenić czy
      podołam... Jedno jest pewne, na jednym nie poprzestane!!! Sama mam 2 rodzeństwa
      i mimoże z bratem prawie nie utrzymuje kontaktu, dzieciństwo wspominam super.
      Nie wiem też czy mój partner sprawdzi sie w nowej roli, czy uda nam sie być
      razem. Na razie jest w porządku ,ale tylko w porządku, a nie np.przecudownie.
      Fajnie bywa czasami. Najbliższy rok będzie decydujący. Mamy umowe,że jak
      sie "dotrzemy", od razu pracujemy nad rodzeństwem dla Marcysismile
      Też przemawia do mnie wizja gwarnego, pełnego miłości domu. Sama,najbliższy
      kontakt mam z siostrą i z mamą. I jestem przekonana,że podobne relacje zbuduję
      ze swoimi dziećmi. A takich relacji warto mieć więcej, dlatego te marzenia o
      czwórce...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka