Dodaj do ulubionych

Macie zgagę?

11.08.05, 22:12
Do przedwczoraj nie wiedziałam, co to znaczy zgaga. Ale na nieszczęście już
wiem. Najadłam się kapusty, a wieczorem wszystko mi podeszło do gardła,
taki "żrący kwas:, to było okropne, o mało nie płakalam, próbowałam
zwymiotować- udałao się i jakoś zasnęłam. Wczoraj było to samo, boję się, że
dziś będzie podobnie. To okropne! Jak można temu zapobiec, są chyba jakieś
leki, a może jakies domowe sposoby. Pozdrawiam. (Jest nawet przesąd apropas
zgagi- że niby włosy dziecku wtedy rosną..., akurat teraz rosną, ale co ma
piernik do...) Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • niunia64 Re: Macie zgagę? 11.08.05, 22:17
      Sorki, nie zauważyłam, że podobny pościk był niedawno. Widze, że większośc
      poznała w ciąży co to zgaga- okropieństwo. Poczytałam sobie. Pa.
      • asca25 Re: Macie zgagę? 12.08.05, 08:43
        No tak... mnie też męczy to okropieństwo, a i podnoszenie jedzenia aż do samego
        gardła się zdarza... Na zgagę piję mleko, tak co pół godziny po parę łyków - bo
        pomaga na dość krótki czas.
        • naturella Re: Macie zgagę? 12.08.05, 09:36
          Ja jeszcze ani razu nie miałam...
          • r.kruger Re: Macie zgagę? 12.08.05, 09:52
            Ja mam bo mi dzieciak mocno zgniótł żołądek sad(((( piję mleko
            • izagrab Re: Macie zgagę? 12.08.05, 11:42
              Mnie zgaga meczy od przynajmniej 2 miesiecy. Jak tylko zjem cebule ( uwielbiam
              potrawy z jej dodatkiem), pikantne jedzenie, wiekszosc warzyw, kielbaske itp to
              zgaga nie daje mi zyc. Oczywiscie prawie codziennie sie na cos skusze wiec
              zasypiam ze zgaga. Poniewaz uwielbiam nabial wypijam ok 1L mleka dziennie,
              zjadam jogurty itp ale to nie pomaga na zgage sad
              Jedynie Reni przynosi mi szybko ulge. Na ulotce napisali, ze kobiety w ciazy i
              karmiace piersia moga go stosowac wiec gdy pieczenie jest zbyt silne i nie moge
              wytrzymac biore Reni smile

tickers.baby-gaga.com/p/dev302pr___.png
              • niunia64 Re: Macie zgagę? 12.08.05, 12:12
                Reni jest ok. Zadziałoalo. Mleczko i tak pije, bo lubie. Dzięki.
                • lisiczka24 Re: Macie zgagę? 12.08.05, 12:50
                  Witam!!!Mnie to dziadostwo meczy gdzies od konca 4 miesiąca sad na poczatku to
                  nawet nie wiedzialam co to bo nigdy w życiu nie miałam zgagi!!Biore Renni jak
                  juz nie moge dac rady bo niekiedy mnie meczy cały dzien i w nocy tez budzi sad
                  No ale my chyba wszystko jestesmy w stanie znieść dla tych naszych dzidulków
                  ukochanych smile))))
    • ariana1 Re: Macie zgagę? 12.08.05, 13:31
      Mamysmile Na razie jeszcze na nią nie umieram, ale jakby co, to mam już alugastrin
      w pogotowiu. Pewnie wkrótce skorzystam, bo muszę leżeć,więc automatycznie
      żołądek mam wyżej. Odwlekam ją jednak jak mogę: jem małe porcje, łagodne w
      smaku i najpóźniej o 18.30. W I ciąży mleko było dla mnie za słabe, pomagał mi
      za to alugastrin.
      Najśmieszniejsze,że poza ciążami nie znam pojęcia "zgaga" smile)
    • goshas3 Re: Macie zgagę? 16.08.05, 12:17
      Ja też już wiem co znaczy ta "przpadłość" ciążowa, ale tak jak mdłości obchodzi
      sie ze mną bardzo łagodnie więc nadal jestem wdzięczna genom? losowi?,że jest
      tak bezproblemowo. Chociż czasami jestem niespokojna i tylko czekam kiedy mnie
      coś zaatakuje... polska mentalność daje o sobie znaćsmile nie można być zbyt
      wielkim optymistą żeby nie zapeszyćsmile
      • r.kruger ZABUJCZA ZGAGA 24.08.05, 18:30
        czyba mnie jakaś baba jaga przekleła albo inny podlec,strasznie mnie pali
        boleśnie i niemiłosiernie,wypiłam już tyle mleka że mam zapas wapnia na rok
        i tak co chwile od nowa
        fuja
        • kocia_kotna Re: ZABUJCZA ZGAGA 24.08.05, 19:12
          .......mi mleko nie pomaga...ale zeżarłam kebaba na ostro choc nie lubię
          ostrych rzeczy bo od razu płaczę...klin klinembig_grin POMOGŁObig_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka