Dodaj do ulubionych

Jaki krem/maść do sutków? Używacie już czegoś?

23.08.05, 20:33
Jaki krem/maść do sutków? Używacie już czegoś?
Obserwuj wątek
    • r.kruger Re: Jaki krem/maść do sutków? Używacie już czegoś 23.08.05, 20:41
      bephanten, przydatny także przy karmieniu
    • budzik11 Re: Jaki krem/maść do sutków? Używacie już czegoś 24.08.05, 09:30
      Nie, nie używam niczego.
      • abiela Re: Jaki krem/maść do sutków? Używacie już czegoś 24.08.05, 09:48
        A po co smarowac sutki?
        • jasama3 Re: Jaki krem/maść do sutków? Używacie już czegoś 24.08.05, 09:50
          ja piersi smaryje oliwką mam straszne fioletowe rozstępysad nie spodziewałam się
          bo na brzuchu wogóle nie mam i sądzę że juz nie bedę miła mam jeszcze zapas
          skóry ale co z tymi piersiami?sad
        • aj32 Teraz to nie wiem po co, ale potem... 24.08.05, 10:14
          podczas karmienia nie obejdzie się. A maść o której piszę poniżej (linomag) ma
          właściwości odkażające,i pamietam że bezpośrednio po posmarowaniu mogłam
          karmmic synka. żadnych aft i nic z tych rzeczy nigdy nie miałsmile
          (na marginesie uzewnętrznię się, że nie lubię karmic piersią, tylko ta presja
          otoczenia mnie przeraża.)
          pozdro
          • abiela Re: Teraz to nie wiem po co, ale potem... 24.08.05, 10:21
            No potem to wiadomo, u mnie w szpitalu daja PureLan (podobno dobra masc). Ale
            nadal dla mnie zagadka jest smarowanie brodawek teraz?
            Ja smaruje brzuch i piersi oliwka ale to raczej w celu nawilzenia skory i
            zapobiegania rozstepom.
    • aj32 Linomag 24.08.05, 10:02
      Przy pierwszym dziecku lekarz zalecił maść linomag - dosłownie do wszytskiego.
      Od 9-ciu lat mam ją notorycznie w swojej aptece - rzecz tania i absolutnie
      rewelacyjna.
      pozdrawiam
      • jasama3 Re: Linomag 24.08.05, 10:39
        dobrze wiedzieć o tym linomagu tani specyfik a taki przydatny smile oby więcej
        było takich
        Pozdrawiam
        Ewa
        • aj32 Re: Linomag_jasama:-) 24.08.05, 10:46
          do tego używam go przy wszelkich dolegliwościach kobiecych: otarciach itp.
          SUPER (tzn maśc super, nie otarciasmile)
          No i oczywiście do pielęgnacji malucha idealny. żadne tam "kapitalistyczne"
          środki-popierajmy rodzimy przemysłsmile)
          pozdro
          asia-mama jakuba lat 9smile)
          i Judytki - mam nadziejęsmile) (choć syn i tak liczy na bratasmile)
    • ulinka1981 Re: Jaki krem/maść do sutków? Używacie już czegoś 24.08.05, 10:44
      Dzięki za odpowiedzi, pytam, bo słyszałąm że już przed urodzeniem dobrze
      smarować brodawki i hartować je zanim dzidziuś zacznie ssaćsmile)) Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka