ulinka1981 23.08.05, 20:33 Jaki krem/maść do sutków? Używacie już czegoś? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
r.kruger Re: Jaki krem/maść do sutków? Używacie już czegoś 23.08.05, 20:41 bephanten, przydatny także przy karmieniu Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: Jaki krem/maść do sutków? Używacie już czegoś 24.08.05, 09:30 Nie, nie używam niczego. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Jaki krem/maść do sutków? Używacie już czegoś 24.08.05, 09:48 A po co smarowac sutki? Odpowiedz Link Zgłoś
jasama3 Re: Jaki krem/maść do sutków? Używacie już czegoś 24.08.05, 09:50 ja piersi smaryje oliwką mam straszne fioletowe rozstępy nie spodziewałam się bo na brzuchu wogóle nie mam i sądzę że juz nie bedę miła mam jeszcze zapas skóry ale co z tymi piersiami? Odpowiedz Link Zgłoś
aj32 Teraz to nie wiem po co, ale potem... 24.08.05, 10:14 podczas karmienia nie obejdzie się. A maść o której piszę poniżej (linomag) ma właściwości odkażające,i pamietam że bezpośrednio po posmarowaniu mogłam karmmic synka. żadnych aft i nic z tych rzeczy nigdy nie miał (na marginesie uzewnętrznię się, że nie lubię karmic piersią, tylko ta presja otoczenia mnie przeraża.) pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Teraz to nie wiem po co, ale potem... 24.08.05, 10:21 No potem to wiadomo, u mnie w szpitalu daja PureLan (podobno dobra masc). Ale nadal dla mnie zagadka jest smarowanie brodawek teraz? Ja smaruje brzuch i piersi oliwka ale to raczej w celu nawilzenia skory i zapobiegania rozstepom. Odpowiedz Link Zgłoś
aj32 Linomag 24.08.05, 10:02 Przy pierwszym dziecku lekarz zalecił maść linomag - dosłownie do wszytskiego. Od 9-ciu lat mam ją notorycznie w swojej aptece - rzecz tania i absolutnie rewelacyjna. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jasama3 Re: Linomag 24.08.05, 10:39 dobrze wiedzieć o tym linomagu tani specyfik a taki przydatny oby więcej było takich Pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
aj32 Re: Linomag_jasama:-) 24.08.05, 10:46 do tego używam go przy wszelkich dolegliwościach kobiecych: otarciach itp. SUPER (tzn maśc super, nie otarcia) No i oczywiście do pielęgnacji malucha idealny. żadne tam "kapitalistyczne" środki-popierajmy rodzimy przemysł) pozdro asia-mama jakuba lat 9) i Judytki - mam nadzieję) (choć syn i tak liczy na brata) Odpowiedz Link Zgłoś
ulinka1981 Re: Jaki krem/maść do sutków? Używacie już czegoś 24.08.05, 10:44 Dzięki za odpowiedzi, pytam, bo słyszałąm że już przed urodzeniem dobrze smarować brodawki i hartować je zanim dzidziuś zacznie ssać)) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś