gosiek289 05.09.05, 17:37 Kiedy powiecie w pracy? Ja nie mam zielonego pojęcia. Chociaż niedługo zaczną się domyślać ( może już to robią) - bo nie pijam kawy - na razie mówię, że się zdrowo odżywiam. A wy kiedy planujecie?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monisku32 Re: Kiedy powiecie w pracy? 05.09.05, 20:02 ja powiem najpozniej jak sie da - mam zamiar poki co sie nie ujawniac - pewnie do konca pazdziernika... potem moze zaczac byc widac - chociaz jesienia latwiej ukryc temat Odpowiedz Link Zgłoś
gosiek289 Re: Kiedy powiecie w pracy? 06.09.05, 19:52 Ja też gdzieś tak około października - powinnam powiedzieć - ale postaram się jak najpóźniej Odpowiedz Link Zgłoś
kasia2705 JA JUZ POWIEDZIALAM 13.09.05, 06:39 Ja powiedzialam wczoraj (5t2d), bo mam taka prace, ze wolalabym aby szefowa wiedziala w przypadku gdy np. zaczne miec mdlosci i nie bede mogla wykonywac pracy. Ona ma oczywiscie nadzieje, ze tak nie bedzie, a ja i tak sobie planuje, ze po Bozym Narodzeniu w pracy mnie juz nie uwidza, bo pojde na zwolnienie )))))) Koledzy i kolezanki z pracy nie wiedza i powiem im pewnie gdzies za miesiac (jak wytrzymam) Odpowiedz Link Zgłoś
zebra51 Re: JA JUZ POWIEDZIALAM 13.09.05, 09:18 O mojej ciazy wie maz, siostra, gin i...szef ) Reszta dowie sie po kolejnej wizycie. Odpowiedz Link Zgłoś
nadjeschda a ja nie moge 13.09.05, 14:23 a ja nie moge poki co powiedziec w pracy( bo sie boje ze mi umowy nie przedluza. bede musiala sie kamuflowac az do grudnia(( mam nadzieje ze sie uda dzisiaj mowie Rodzicom (swoim) tesciom jutro) pozdrawiam nadjeschda i( 8tc) KTOŚ Odpowiedz Link Zgłoś
majdzia Re: a ja nie moge 26.09.05, 11:10 Ja niestety tez bede musiala sie ukrywac do grudnia.Mam nadzieje ze sie uda.Tak sie zlozylo ze zmienilam prace i zaraz ciaza.Oczywiscie chcialabym dostac druga umowe.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gosiek289 Re: Kiedy powiecie w pracy? 15.09.05, 21:33 Ja natomiast w pracy zbyt szybko boję się powiedzieć. Ale to jet u mnie sprawa indywidualna. W styczniu niestety poroniłam i jak bym teraz znowu .... itp Po prostu boję się powiedzieć i zapeszyć. Ale ok 10 tygodnia to powinnam już powiedzieć - tz. szefowi. Odpowiedz Link Zgłoś
monisku32 do gosiek289 15.09.05, 22:00 dopiero przy takim zapisie: www.snugglepie.com/ezb/220214.png widac Twoja sygnaturke, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agus-ka Re: Kiedy powiecie w pracy? 17.09.05, 15:36 Ja dopiero powiedziałam mojemu męzczyźnie. Jest tak skołowany, że aż mi się śmiać chce Rodzicą powiemy po USG. Mojemu szefowi powiem dość późno, no chyba że się w pracy zorientują lub jak będzie chciał mnie gdzies wysałć za granicę to nie będę miała wyjścia. Na szczęście mam umowę na czas nieokreślony i mam nadzieję, że nie będą mi robili problemów z powrotem na to samo stanowisko... Odpowiedz Link Zgłoś
nitka111 Re: Kiedy powiecie w pracy? 19.09.05, 15:23 A do mnie ciąża przyszła wraz z ofertąpracy, więc jak najdłużej nic nie powiem, poczekam jaką dostanę umowę po tej próbnej. Odpowiedz Link Zgłoś
dzoanka3 Re: Kiedy powiecie w pracy? 20.09.05, 17:10 ja już paru osobom mówiłam, m.in. szefowi i hehe wszyscy są zachwyceni. ale ponieważ na razie trochę ciążowych komplikacji, to się zbyt szeroko nie ujawniam... Odpowiedz Link Zgłoś
anja.t Re: Kiedy powiecie w pracy? 26.09.05, 11:35 U mnie w pracy na razie wie tylko szefowa. W przyszłym tygodniu rozgadam reszcie Odpowiedz Link Zgłoś
chimba Re: Kiedy powiecie w pracy? 26.09.05, 12:28 Mój szef jeszcze nie, wie pewnie powiem gdy bedę miała zaświadczenie od lekarza, iż jestem w ciąży, moze trochę później, tylko jesli będzie tak jak w pierwszej ciązy to niestety musze powiedzieć szybko - bo szybko było widać brzuszek.... Odpowiedz Link Zgłoś
monisku32 Re: Kiedy powiecie w pracy? 26.09.05, 13:53 ja juz zaczelam omawiac z zaufanymi (mam nadzieje!) osobami kwestie zastepstwa na kilka miesiecy - jak dopne szczegoly pojde z gotowym planem do szefowej - pewnie na poczatku listopada - chociaz boje sie, ze wczesniej bedzie widac... najwyzej bede dopinac wczesniej (jesli czego innego nie bede mogla dopinac ) Odpowiedz Link Zgłoś
agnes3131 Re: Kiedy powiecie w pracy? 27.09.05, 17:50 Ja powiedziałam dzisiaj- bardzo sie wahałam, ale to 7-8 tydz. i nie chciałam żeby Dyr. pomyślał, że chciałam to ukryć. Dałam zaswiadczenie i dostałam gratulacje. Narazie wie tylko on. Mam umowę na czas nieokreślony i mam nadzieję, że wszystko będzie ok, chociaz poród w najgorętszym okresie w mojej branży... tego sie troszkę obawiam, że kogoś będą musieli zatrudnic... Odpowiedz Link Zgłoś
sanna2 Re: Kiedy powiecie w pracy? 28.09.05, 09:39 To będzie dla mnie bardzo stresujące, do ginekologa wybieram się 12.10. i po tej wizycie, następnego dnia poproszę o rozmowę ... Nikt się chyba nie liczy z tym, że w wieku 35 lat cos jescze jest w drodz . . . Odpowiedz Link Zgłoś
agus-ka Re: Kiedy powiecie w pracy? 11.10.05, 09:23 Hej, ja jednak powiedziałam szefowi. Musze powiedzieć, że zaskoczyła mnie jego reakacja. Nigdy między nami nie panowały super stosunki, ale jak mu powiedziałam, że jestem w ciąży to wyściskał mnie i pogratulował. Zapewnił, że będe mogła wrócić na obecne stanowisko. Prosił, żebym tylko zastanowiła sie na jak długo "zniknę" z firmy, bo chciałby zorganizowac pracę. Już zaczął kombinować jak tu zorganizować zastępstwo, gdyby jednak wyszło tak, że musiałabym iść na zwolnienie wcześniej. Ja to wszystko rozumiem, bo to co robię musi być robione cyklicznie. Prosił też, żebym pozałatwiała sobie wszelkie możliwe dostępy do sieci z domu, bo jak już wrócę do pracy i byłoby tak, że nie mogłabym przyjść do pracy ze względu na Maleństwo to żebym chociaż z domu zrobiła to co najważniejsze. Obiecał, że pomoże mi przebrność przez to w miarę najmniej problematycznie. No i jeszcze stwierdził, że teraz to nie może mnie już denerwowac. Smial się, że nowego członka zespołu będziemy mieli w dziale. Odetchnęłam z ulgą po tej rozmowie, ciesze się, że tak do tego podszedł. Mam nadzieję, że wszystko dobrze będzie się układało. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiek289 Re: Kiedy powiecie w pracy? 11.10.05, 09:39 U mnie szef dowiedział się jak byłam w 7 tygodniu ( obecnie mam 11 tydzień ) - ponieważ z powodu plamień wylądowałam w szpitalu. Na razie jestem w domku i pozostanę jeszcze 2 tygodnie. Potem chnę wrócić do pracy. Szef przyjął ze spokojem - dopytał się czy wszystko w porządku ( w styczniu poroniłam, życzył bezproblemowej ciąży i zapytał się jak długo będę musiała być na zwolnieniu, bo nie wie czy brać zastępstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
gitka5 Re: Kiedy powiecie w pracy? 12.10.05, 13:58 ja musialam powiedziec na samym poczatku -bo dostalam od razu zw.lek. Jutro wracam do pracy po miesiecznej nieobecnosci i podobno juz caly dzial huczy ze pewnie jestem w ciazy. a to plociuszki - co tam niech sobie pogadaja. Odpowiedz Link Zgłoś