kowcia 01.10.05, 09:02 ....buuuuuuu...... jutro popołudniu mam być na oddziale, mam cholestazę, narazie na obserwację........ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
konefka29 Re: jutro idę do szpitala 01.10.05, 09:05 na czym polega ta cholestaza? Odpowiedz Link Zgłoś
gabi72 Re: jutro idę do szpitala 01.10.05, 16:42 wspolczuje.wlasnie wrocilam ze szpitala,lezalam z podejrzeniem cholestazy.zle mi wyszly proby watrobowe,ale okazalo sie ze to nie cholestaza.bogu dzieki.ale 2 tyg. trzymali mnie na obserwacji. cholestaza -nieprawidlowo pracuje watroba ,nie wytwarza czegos tam\chyba jakies enzymy\ i to powoduje swedzenie skory dloni i stop\w szczegolnosci i jest to b. dokuczliwe\.cholestaza powoduje starzenie sie wod plodowych,co moze doprowadzic do martwicy plodu.zaleca sie wczesniejsze rozwiazanie ciazy. kowcia zycze aby okazalo sie to cos zupelnie innego u twojej watrobki trzymaj sie cieplo Odpowiedz Link Zgłoś
anulla1 Re: jutro idę do szpitala 01.10.05, 17:13 Trzymamy za ciebie kciuki- bądź dzielna!!! I wracaj szybciutko do nas!!! Odpowiedz Link Zgłoś
swietlik111 Re: jutro idę do szpitala 01.10.05, 17:27 kowcia trzymaj się mocno !!!! jesteśmy z Tobą !!! Odpowiedz Link Zgłoś
r.kruger Re: jutro idę do szpitala 01.10.05, 17:32 trzymaj się, na oddziale nie jest tak źle, są tam też inne ciężarówki i można dużo razy słuchać bicia małego serduszka Odpowiedz Link Zgłoś
kowcia Re: jutro idę do szpitala 02.10.05, 08:54 obawiam sie ze u mnie to napewno cholestaza, bo w pierwszej ciąży tez mialam. Kilka dni na obserwacji jakos przeżyję ale załamuje mnie myśl o spędzenieu tam 6 tygodni, chyba ucieknę. W pierwszej ciąży dw tygodnie wywoływano mi pród, bez skutku, synek urodził się wtedy kiedy chciał i nie pomogły żadne medykamenty. Teraz mogą czekac przynajmniej miesiąć i pewnie znowu zaczną wywoływanie. Boję się tego wszytskiego a najbardziej mi żal ze zostawiam w domu mojego czterolatka i męża. Oj, już zaczynam ryczeć, a mam dzis jeszcze tyle rzeczy do zrobienia przed położeniem się (( Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka75 Re: jutro idę do szpitala 02.10.05, 11:56 Trzymam mocno kciuki. Każ męzowi od czasu do czasu napisac, co u Ciebie słychać, żebyśmy nie pozostawały bez dobrych wieści. Odpowiedz Link Zgłoś
gomaz Re: jutro idę do szpitala 02.10.05, 18:13 trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze i żeby szybko przeleciał ten czas do chwili jak znowu będziesz w domciu Gosia Odpowiedz Link Zgłoś