Dodaj do ulubionych

Jakie u Was samopoczucie??

04.10.05, 21:32
U mnie trochę kiepskie.Nie mogę oddychać bo jest mi ciężko,wejście po
schodach na trzecie piętro to jak bieg kilku kilometrów-zadyszka i potworny
ból mięsni,w nocy strasznie mnie mdliło,ogólnie czuję siekiepsko.Wagowo na
plusie 13 kg.Od pasa (poza brzuchem) w górę wogóle nie widać że jestem w
ciąży ani na twarzy anie ręce tylko od pasa w dół.Uda to jakiś koszmar.Na
dzień dzisiejszy w życiu się nie rozbiore np.na basen czy plaże.jestem
załamana.Jest mi poprostu ciężko iźle.Chciałabym już urodzić.Zaczynam być
zmęczona-chyba pierwszy raz w ciązy jest mi źle.
Ruchy są dni non stop ,a od dwóch dni jakby zmienił pozycje bo czuje je ale
nie są tak intensywne.A tu jeszcze trzy tygodnie do cesarki.Poprostu mam
doła!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • marcia81 Re: Jakie u Was samopoczucie?? 04.10.05, 21:37
      U mnie tez z samopoczuciem kiepsko i tez mi ta ciaza bokiem wychodzi, jest mi
      ciezko, jak tylko wstane z lozka to mi sie brzuszek napina, dzis sie
      dowiedzialam ze mam lozysko ze zlogami wapnia, no i wogole juz bym chciala
      rodzic, cc mam miec po skonczonym 37tc, oczywiscie jak dotrwam a w to szczerze
      watpie, skurcze mam coraz czesciej nawet tak jak wczoraj co piec minut, ale
      potem przeszly. Ach duzo by pisac, nie chce narzekac ale nie jest za ciekawie,
      wiec nie jestes sama.
      Pozdrawiam
      • coco14 Re: Jakie u Was samopoczucie?? 04.10.05, 21:56
        Z moim łozyskiem też nienajlepiej. Na ostatniej wizycie mój gin kręcił głową że
        już są białe plamki.Ale czy to oznaka starości?Mam u niego dopiero wizytę za
        tydzień.A czas się teraz wlecze.W sumie co nam zostało?A jednak jakoś dużo!!
    • marcia81 Re: Jakie u Was samopoczucie?? 04.10.05, 22:12
      No wlasnie a czas niby szybko mi leci ale to sie nie przeklada na tygodnie
      ciazy. Gdyby moje dzieci wazyly troszke wiecej to juz bym chciala rodzic, ale
      wiem ze im dluzej beda w moim brzusiu tym lepiej dla nich. Jakos musimy to
      przetrzymac.
      Pozdrawiam cieplutko
      • coco14 Re: Jakie u Was samopoczucie?? 04.10.05, 22:14
        oto właśnie chodzi.Czym dłużej tym lepiej.Więc i ja pozdrawiam.Jakoś damy rade.
        • asca25 Re: Jakie u Was samopoczucie?? 04.10.05, 23:37
          Ja też już witam w gronie narzekających smile)) Z dnia na dzień coraz
          bardziej... smile
    • budzik11 Re: Jakie u Was samopoczucie?? 05.10.05, 09:11
      Ja się czuję nawet dobrze, nic specjalnego mi nie dolega, bywało gorzej. Bolą
      mnie tylko mięśnie brzucha, ale te na góze, pod piersiami, już chyba nie
      wytrzymują ciężaru. Wczoraj byłam u gina, powiedział, że najprawdopodobniej
      urodzę wcześniej, bo już główka jest bardzo nisko. W dodatku załamał mnie, bo
      potwierdził to, co pokazało USG, że to będzie duuuuże dziecko - nawet do 4.5
      kg sad
    • nikki Re: Jakie u Was samopoczucie?? 05.10.05, 09:17
      No to widzę że jest nas więcej. Końcówka ciąży jest kiepska. U mnie też 13 kg na
      plus i pewnie bedzie wiecej, czuję się jak wieloryb, Przewrócenie się w nocy z
      boku na bok to cała procedura, jak tylko dłużej postoje to robi mi się słabo.
      Nie mam energii, meczę się i zaczynają mnie opadać myśli, że chciałabym już
      urodzic. Ale zaraz je od siebie odpedzam, bo na tym etapie ciąży moje starsze
      dziecko juz było na świecie (ur. w 33 tyg) i nikomu nie życzę stresu związanego
      z tak wczesnymi narodzinami. Tak więc liczę dni i cieszę się z każdego
      mijajacego, co mi nie przeszkadza marudzić smile Jak widać, kobieta to
      skomplikowane stworzenie.
      pozdrawiam
      nikki
    • aiw_lys Re: Jakie u Was samopoczucie?? 05.10.05, 09:37
      u mnie w ciągu dnia jako tako, brzuch się szybko napina, czasem wystarczy wstać
      po prostu z łóżka, ale to co przeżyłam dziś w nocy to mnei po prostu wkurzyło..
      grrrrrrrrr
      zgaga niesamowita i teraz chodzę jak ten ślepy nietoperek bo zasnąć teraz nei
      mogę, mężul rano wychodził do pracy to się obudziłam, a tak non stop wstawałm
      cos się napić, zjeść kromkę chleba. w końcu wzięłam Manti i co???????? i to mnie
      strasnzie zeźliło, bo między połknięciem jednej śliny a drugiej, uderzyłą mnie
      taka zgaga, że normalnie myślałam ze zacznę czymś rzucać...
      okrooooooooooopieństwo.
      ugh
      dzień będize wyjęty chyba z życia....
      nieprzytomna
      • budzik11 Re: Jakie u Was samopoczucie?? 05.10.05, 13:27
        Na zgagę podobno dobre jest mleko. No i na sen oczywiście - 2w1 smile))
        • aiw_lys Re: Jakie u Was samopoczucie?? 05.10.05, 15:49
          budzik11 napisała:

> Na zgagę podobno dobre jest mleko. No i na sen oczywiście - 2w1 smile))
          tak owszem...wypijam niecały litr dziennie...i co?
          • budzik11 Re: Jakie u Was samopoczucie?? 05.10.05, 16:31
            To pij w nocy jak budzi Cię zgaga - pomoże i na zgagę i na bezsenność.
    • kasiasliwka Re: Jakie u Was samopoczucie?? 05.10.05, 13:38
      Coco, Marcia, rozumiem Was, ja też czuję się jak emerytka, ale jeszcze tylko
      kilka tygodni. Teraz staram się spać na zapas, przesypiem nawet 13 - 14 godzin
      na dobę. Brzucho się napina i jednocześnie mam taką kolkę jak przy ostrym
      bieganiu, czasem po prostu jak się dzidzia poruszy. A rusza się teraz ze
      zdwojoną siłą, w nocy przy każdej zmianie pozycji, w dzień jak siedzę albo
      leżę, w dodatku siedzi mi jakąś częścią ciała pod żebrami i łupie w wątrobę i
      przeponę. Mam pytanie - o co chodzi ze zwapnieniem łożyska, skąd wiecie że
      macie cos takiego??? Pierwszy raz o tym słyszę. Napiszcie coś więcej.

pozdrawiam, kasia i groszek
      • marcia81 kasiu 05.10.05, 15:56
        wiem to gdyz wczoraj mialam robione usg i lekarz dojrzal te przeklete zlogi
        wapnia, ale jak sie okazuje to nie jest takie zle, wiec mam zamiar jeszcze
        troche wytrzymac.

Pozdrawiam
    • mokopi Dołączam do Waszego grona 05.10.05, 15:39
      15 kg na plusie, bolące wnętrzności, żebra, nogi itp. 34 tc a maleństwo ma już ok 3 kg, nie wyobrażam go sobie za kilka tygodni. Zamiast się położyć i odpocząć biegam za prawie 2 letnią Olą (kobieta-tajfun). NIE MOGĘ DOCZEKAĆ SIĘ LISTOPADA. Do tego momentu pękną mi chyba żebra.
      Pozdrowienia!
      • marcia81 do mokopi 05.10.05, 16:03
        Rany rzeczywiscie masz ogromnego maluszka, moje w 33tc maja 1710, 1740g, no ale
        wiadomo ze blizniaki zawsze rodza sie mniejsze.
        • r.kruger Re: do mokopi, marcia81 05.10.05, 16:05
          może zsumujesz wage dzieci i dodasz jeszcze pół kilko bo łożyska są dwa smile
          • mokopi Re: do mokopi, marcia81 06.10.05, 10:50
            czekam do 36 tc, a później niech się dzieje co chce. Wczoraj mnie straszyło:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=27628&w=30028689
            dzisiaj znowu się zaczyna. Lecę po nospę i magneB6. Dopóki zażywałam MagneB6 wszystko było w porządku ale ostatnio nie mieli w aptece i wzięłam AsmagB. Od tego momentu jest niezbyt ciekawie.
        • r.kruger jestem trollem,gnomem albo inną paskudą 05.10.05, 16:08
          Samopoczucie? no bez przekleństw będzie trudno. Wygięte żebro boli jak sam
          sku.jak próbuje je odciążyć napier.mnie kręgosłup.Coś mnie ciśnie w dole
          brzucha. Katar wywołuje ból głowy. Ale przecież nie koniec! wiem co znaczy
          biegać za maluchem pełnym energii. Od niedzieli tracę cierpliwość. teraz to już
          jak bomba atomowa na łańcuchu. Nie wiem skąd we mnie tyle złości. Czy hormony
          czy uciążliwość ciąży.
          Chciałabym żeby wszyscy wyszli z domu, razem z Mikiem i psami. Chcę spokoju !!!
          chyba kupie nową herbate z melisą nim komuś do zadu nakope
          • budzik11 Re: jestem trollem,gnomem albo inną paskudą 05.10.05, 16:37
            No, Krugerciu, dałaś czadu, rzucasz mięskiem smile Hehehe smile))) No tak,
            dziewczyny, a miało być tak pięknie, nie? A tu - im dalej w las, tym więcej
            drzew.
            Ja zaczynam sie czuć jak chodząca bomba zegarowa, albo jakbym taką bombę między
            nogami nosiła. Lekarz mi powiedział, że chyba wcześniej urodzę. Ale co to
            znaczy? Cholerka, nie wiadomo, nie znam dnia ani godziny. Mam już schizy, że
            np. wody mi chlusną w pociągu w drodze do pracy. Reszty sie nie boję, tylko
            tego momentu zaskoczenia w miejscu publicznym. Chyba będę nosić ten giga -
            wkład porodowy na codzień wink
        • r.kruger i pożale się jeszcze :( 05.10.05, 16:10
          Moje +20kg to nic, nie wzrusza mnie. Ale moja pupa i nogi do samych kolan
          wyglądają jak obklejone żelkami. Są tak obrzydliwie tłuste że kur.mać
          Dziś pierwszy raz obejrzałam się dokładnie w świetle dziennym. Wiem że to moje
          zaniedbanie ale jest mi tak strasznie smutno, przykro i źle z tego powodu sad((
          • marcia81 krugerku 05.10.05, 16:18
            nie przejmuj sie swoimi + 20kg, zobaczysz szybko wrocisz do formy, zreszta na
            pewno zle nie wygladasz, tylko sama tak siebie bardzo krytycznie oceniasz. Wiem
            ze ci ciezko a jeszcze do tego hormony daja czadu, ale pomysl ze nie wiele nam
            zostalo, jeszcze troszeczke a bedziesz sie cieszyla swoim ukochanym malenstwem.
            Inaczej na wszystko spojrzysz. Trzymaj sie kochana i jeszcze raz dziekuje za
            zdjecia, sa cudowne.
    • bazylea1 Re: Jakie u Was samopoczucie?? 06.10.05, 10:03
      dziewczyny, na wszystkie dolegliwości polecam.... drugą ciążę wink poważnie,
      czuję się świetnie jak na koniec 8 miesiąca. tfu tfu żeby nie zapeszyć, ale
      przeszły mi nawet te najgorsze bóle krzyża - chyba dzięki gimnastyce na którą
      chodzę. jak na 13 kilo na plusie i wielki brzuch to czuję się dosyć sprawna,
      dzis wykonałam depilację łydek kładąc stopę na pralce i mam zamiar za miesiąc
      jeszcze to powtórzyc wink pewnie że w maratonie bym nie wystartowała, po krótkim
      spacerze się męczę i bolą mnie stopy i plecy ale to nic w porównaniu z 1 ciążą
      kiedy byłam ledwo człapiącym wrakiem. teraz trzymam się lepiej dzięki
      aktywnosci do której zmusza mnie synek i gimnastyce.

trochę gorzej z psychiką - dziecko mi choruje, praca mag prawie stoi w miejscu
      (a mam ją za tydzień oddać), boję się kolejnego przewrotu w życiu, wyprawka w
      lesie, nic nie przygotowane, wiesci ze szpitala nieciekawe (prawdop. trzeba
      będzie płacic koło tysiąca złotych za porod), kiepsko sypiam i jestem okropnie
      wstrętna dla męża zwłaszcza rano sad mam wyrzuty sumienia zwłaszcza ze niedługo
      nasza 5 rocznica slubu. poza tym dręczy mnie kwestia prezentów, niedługo sporo
      okazji no i gwiazdka się zbliża a ja nie mam pomysłów a po urodzeniu malucha
      nie będę miała jak łazic po sklepach.
      • r.kruger kto da więcej? 06.10.05, 10:30
        no tak czas prezentów...
        11.11 imieniny Marcina
        12.11 moje no i spotaknie na szczycie
        02.12 urodziny Marcina
        06.12 moje urodziny i mikołajki
        08.12 przyjaciółki urodziny
        10.12 mojej babci
        12.12 siosta ciot. chrzestna Mika ma urodziny
        16.12 przyszywana siostra
        24.12 gwiazdka(obchodzona) imieniny mamy i Adasia
        01.01 drugie urodziny...
        • bazylea1 Re: kto da więcej? 06.10.05, 10:34
          ojej serio Twoj mąż ma urodziny 2 grudnia ??? mój też smile)))

ja nie mam takiej licznej rodziny na szczęście ale w listopadzie urodziny mamy,
          pod koniec imieniny taty (Andrzej), 24 paźdz imieniny synka Marcina, gwiazdka -
          cała rodzina, potem na szczęście moje urodziny (tu mi łatwo idzie spisanie
          listy prezentów wink a w styczniu urodziny przyjaciółki i mojego brata.
          • mokopi Re: kto da więcej? 06.10.05, 10:45
            i mnie też nie źle
            3.11 imienimy siotry
            7.11 urodziny szwagra
            ???17.11 termin porodu
            18.11 urodziny mojego taty
            28.11 2 latka Oli
            30.11 imienimy szwagra
            • coco14 Re: kto da więcej? 06.10.05, 12:46
              Widę,że u Was też sporo uroczystości w zimie.
              13.10 urodziny teściowej i chrześnicy
              26.10 osiemdziesiąte urodziny babci no i moja cesarka
              30.10 moje dziecko chce zbierać cukierki na hallowin-ciekawe jak to będzie
              14.11 nasza siódma rocznica ślubu
              24.11 urodziny taty
              24.12 oczywiscie święta i imieniny męża
              30.12 moje urodziny
              11.01 urodziny męża
              12.01 szóste urodziny córci
              W między czasie dochodza imprezki organizowane w przedszkolu typu
              andrzejki,jasełka,mikołajki itp.

I jak tu wszystko pogodzić.W grę wchodzi nawet sylwester nad morzem(zależy od
              samopoczucia).A jak to będzie to zobaczymy
              • coco14 Re: kto da więcej? 06.10.05, 12:48
                Zapomniałam o
                -urodzinach kuzynki w październiku i ciotecznego brata.
                -urodzinach cioi 2 stycznia
                -rocznicy ślubu rodziców 3 stycznia.Pewnie jeszcze coś się mi przypomni.
      • jasama3 Re: Jakie u Was samopoczucie?? 06.10.05, 13:27
        u mnie samopoczucie fizyczne lepsze napewno niż psychiczne chociaż jak mnie
        nieraz bobas pożądnie kopnie to potrafią mi się oczy zaszklić z bólu i to coraz
        cześciej..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka