Dodaj do ulubionych

jak usypiacie pociechy wieczorem

24.10.05, 07:56
moja 2 miesieczna dziewczyna wieczorkiem, po kapieli zasypia przy cycu i mam
wrazenie ze to nie najlepszy nawyk. a jak u Was, macie skuteczne metody na
uspienie?
Obserwuj wątek
    • zuzannap3 Re: jak usypiacie pociechy wieczorem 24.10.05, 08:32
      Mój 1,5 miesięczny synek zasypia albo przy cycu albo noszony na rączkach (zdecydowanie lepiej przy cycu!!!!), no chyba ze jest bardzo zmęczony to zaśnie sam. Ostatnio usnął na przewijaku jak go ubierałam na spacer.
      • aniapatryk Re: jak usypiacie pociechy wieczorem 24.10.05, 08:57
        Z doswiadzcenia wiem, przy pierwszym dziecku tak zrbilam i usypianie przy cycu
        stało sie koszmarem,do 16 m-ca poprostu wisial całymi nocami przy cycu nie
        jedzac wcale tylko trzymajac, nawet do ubikacji nie moglam wyjsc bo sie
        rozbudzał.Jak sie kladałam spac to o 20.00 i tak juz lezalam uwieziona w łozku z
        cycem na wierzchu.Jak mial tak do 3 m-cy to jeszcze jakos sie udało go oszukac
        ale potem to poprostu wisial i wisial przy piersi.
        Dlatego teraz tak nie usypiam
        • pola333 Re: jak usypiacie pociechy wieczorem 24.10.05, 09:29
          A jak usypiasz?
          • aniapatryk Re: jak usypiacie pociechy wieczorem 24.10.05, 09:43
            Chcialam metoda z ksiazki "Jezyk niemowlat" niestety nie udało mi sie,a teraz
            tym bardziej bo wieczorem mały ma cos na podobienstow kolek.Ale najogólniej
            mowiac mały usypia przy smoczku,a no noc karmie mlekiem sciagnietym do
            butelki,wiec je z butelki
    • shamsa Re: jak usypiacie pociechy wieczorem 24.10.05, 10:34
      corka ma 8 tygodni, odkad pozbylismy sie kolek odkladam do lozeczka po kapieli,
      wychodze z pokoju i czasem zagladam czy juz spi. czasem dokarmie przed
      odlozeniem jesli mi sie wydaje, ze przed kapiela sie nie najadla. mamy nianie
      elektroniczna i moge zamknac pokoj tak ze ja wszystko slysze a ona ma cichutko.
    • roska11 Re: jak usypiacie pociechy wieczorem 24.10.05, 12:08
      moja Oliwia,ktora ma 6 tygodni tez usypia tylko przy cycku,(no czasami zdarzy
      jej sie na ramieniu przy odbijaniu,ale to rzadkosc)i to zasypianie trwa nieraz
      po 3 godziny.Wczoraj na przyklad o 23.00 niby juz spala kamiennym snem przy
      moim cycku i gdy ja odlozylam do lozeczka po 15 minutach juz dawala znak ze nie
      spi.Wiec zaczelo sie wszystko od nowa,cyc i meczenie sie do 24.30.Kolysanie nic
      nie daje i smoczek tym bardziej nie,gdyz go nie chce
      • malina.majka Re: jak usypiacie pociechy wieczorem 24.10.05, 13:51
        Witajcie,u nas najlepiej sprawdza sie schemat:kapiel-cycek-ponoszenie na
        raczkach-suszarka na pare min-radio nastawione na szumy(czasami zostaje
        wlaczone na cala noc) Maya od tygodnia jest na infacolu,wiec zasypianie jest
        troche latwiejsze.Pozdrawiamy,dzis mamy miesiac!smile
    • sylwia_zi Re: jak usypiacie pociechy wieczorem 24.10.05, 13:43
      ja znów się powołam na rady dra Karpa i film "Szczęśliwe niemowlę" dodawany
      kiedyś do Claudii Rodzice. Ten numer miałam w niesieskiej wyprawce ze szpitala.
      Kąpię Małą o 21. Potem cyc. A potem wiążę jej rączki aby nie miała nadmiaru
      wrażeń. POtem idę z nią do kompa, a kokonik mi leży na kolanach, rytmiczni
      enimi ruszam. Napiszę z jednego maila i Martynka śpiwink Potem odkładam do
      hustawki Fisher Price'a. I jak głęboko zaśnie do łóżeczka. I w nocy mamy noc to
      znaczy zgaszone światło, także po nocnym karmieniu zasypia sama i śpimy do 10.
      Niestety rytuałem jest że od około 6 rano pobolewa ją brzuszek więc ja mam sen
      mocno przerywany.
      Pozdrawiam,
      Sylwia
      • goczis do sylwia_zi 25.10.05, 10:57
        W jaki sposób wiązesz te rączki? Ja gdzies przegapilam ten nr Claudii, a moze
        to by pomoglo cycanie godzinami.
        Gosia
    • mola16 Re: jak usypiacie pociechy wieczorem 25.10.05, 11:33
      U nas poszło dość gładko. Po kapieli jest karmienie, i zaraz po nim Maję kłade
      do łożeczka. Dostaje smoka i włączoną karuzelę (choć jeszcze jej nie zauważa).
      Pozostają wędrówki bo czasami smok wypadnie i trzeba ponownie zaaplikować. Tych
      wędrówek jest różna ilość, od 1 do 10 czasami. W nocy odkładam do łożeczka,
      smok do buzi i zasypia. W dzień jest gorzej bo mała leży w leżaczku i do
      usypiania bujam ją troszeczkę, ale z wieczornego zasypiania jestem zadowolona.
      • mala67 Re: jak usypiacie pociechy wieczorem 27.10.05, 09:59
        odkrylam fajna plytke do uspypiania -muzyka bobasa-a dokladnie usypianki bobasa
        taka fioeltowa zagranicznego wykonawcy malejsie bardzo spodobala i spi przy tym
        super (no nie za kazdym razem ale..)
        ewa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka