pola333 24.10.05, 07:56 moja 2 miesieczna dziewczyna wieczorkiem, po kapieli zasypia przy cycu i mam wrazenie ze to nie najlepszy nawyk. a jak u Was, macie skuteczne metody na uspienie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zuzannap3 Re: jak usypiacie pociechy wieczorem 24.10.05, 08:32 Mój 1,5 miesięczny synek zasypia albo przy cycu albo noszony na rączkach (zdecydowanie lepiej przy cycu!!!!), no chyba ze jest bardzo zmęczony to zaśnie sam. Ostatnio usnął na przewijaku jak go ubierałam na spacer. Odpowiedz Link Zgłoś
aniapatryk Re: jak usypiacie pociechy wieczorem 24.10.05, 08:57 Z doswiadzcenia wiem, przy pierwszym dziecku tak zrbilam i usypianie przy cycu stało sie koszmarem,do 16 m-ca poprostu wisial całymi nocami przy cycu nie jedzac wcale tylko trzymajac, nawet do ubikacji nie moglam wyjsc bo sie rozbudzał.Jak sie kladałam spac to o 20.00 i tak juz lezalam uwieziona w łozku z cycem na wierzchu.Jak mial tak do 3 m-cy to jeszcze jakos sie udało go oszukac ale potem to poprostu wisial i wisial przy piersi. Dlatego teraz tak nie usypiam Odpowiedz Link Zgłoś
aniapatryk Re: jak usypiacie pociechy wieczorem 24.10.05, 09:43 Chcialam metoda z ksiazki "Jezyk niemowlat" niestety nie udało mi sie,a teraz tym bardziej bo wieczorem mały ma cos na podobienstow kolek.Ale najogólniej mowiac mały usypia przy smoczku,a no noc karmie mlekiem sciagnietym do butelki,wiec je z butelki Odpowiedz Link Zgłoś
shamsa Re: jak usypiacie pociechy wieczorem 24.10.05, 10:34 corka ma 8 tygodni, odkad pozbylismy sie kolek odkladam do lozeczka po kapieli, wychodze z pokoju i czasem zagladam czy juz spi. czasem dokarmie przed odlozeniem jesli mi sie wydaje, ze przed kapiela sie nie najadla. mamy nianie elektroniczna i moge zamknac pokoj tak ze ja wszystko slysze a ona ma cichutko. Odpowiedz Link Zgłoś
roska11 Re: jak usypiacie pociechy wieczorem 24.10.05, 12:08 moja Oliwia,ktora ma 6 tygodni tez usypia tylko przy cycku,(no czasami zdarzy jej sie na ramieniu przy odbijaniu,ale to rzadkosc)i to zasypianie trwa nieraz po 3 godziny.Wczoraj na przyklad o 23.00 niby juz spala kamiennym snem przy moim cycku i gdy ja odlozylam do lozeczka po 15 minutach juz dawala znak ze nie spi.Wiec zaczelo sie wszystko od nowa,cyc i meczenie sie do 24.30.Kolysanie nic nie daje i smoczek tym bardziej nie,gdyz go nie chce Odpowiedz Link Zgłoś
malina.majka Re: jak usypiacie pociechy wieczorem 24.10.05, 13:51 Witajcie,u nas najlepiej sprawdza sie schemat:kapiel-cycek-ponoszenie na raczkach-suszarka na pare min-radio nastawione na szumy(czasami zostaje wlaczone na cala noc) Maya od tygodnia jest na infacolu,wiec zasypianie jest troche latwiejsze.Pozdrawiamy,dzis mamy miesiac! Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia_zi Re: jak usypiacie pociechy wieczorem 24.10.05, 13:43 ja znów się powołam na rady dra Karpa i film "Szczęśliwe niemowlę" dodawany kiedyś do Claudii Rodzice. Ten numer miałam w niesieskiej wyprawce ze szpitala. Kąpię Małą o 21. Potem cyc. A potem wiążę jej rączki aby nie miała nadmiaru wrażeń. POtem idę z nią do kompa, a kokonik mi leży na kolanach, rytmiczni enimi ruszam. Napiszę z jednego maila i Martynka śpi Potem odkładam do hustawki Fisher Price'a. I jak głęboko zaśnie do łóżeczka. I w nocy mamy noc to znaczy zgaszone światło, także po nocnym karmieniu zasypia sama i śpimy do 10. Niestety rytuałem jest że od około 6 rano pobolewa ją brzuszek więc ja mam sen mocno przerywany. Pozdrawiam, Sylwia Odpowiedz Link Zgłoś
goczis do sylwia_zi 25.10.05, 10:57 W jaki sposób wiązesz te rączki? Ja gdzies przegapilam ten nr Claudii, a moze to by pomoglo cycanie godzinami. Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
mola16 Re: jak usypiacie pociechy wieczorem 25.10.05, 11:33 U nas poszło dość gładko. Po kapieli jest karmienie, i zaraz po nim Maję kłade do łożeczka. Dostaje smoka i włączoną karuzelę (choć jeszcze jej nie zauważa). Pozostają wędrówki bo czasami smok wypadnie i trzeba ponownie zaaplikować. Tych wędrówek jest różna ilość, od 1 do 10 czasami. W nocy odkładam do łożeczka, smok do buzi i zasypia. W dzień jest gorzej bo mała leży w leżaczku i do usypiania bujam ją troszeczkę, ale z wieczornego zasypiania jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
mala67 Re: jak usypiacie pociechy wieczorem 27.10.05, 09:59 odkrylam fajna plytke do uspypiania -muzyka bobasa-a dokladnie usypianki bobasa taka fioeltowa zagranicznego wykonawcy malejsie bardzo spodobala i spi przy tym super (no nie za kazdym razem ale..) ewa Odpowiedz Link Zgłoś