aiw_lys 27.10.05, 10:48 przyjaciółka spytała mnie czy można chodzić do 2 lekarzy pańśtwowo...ale nie potrafiłam odpowiedzieć.. wiem że jest okreslona ilość badań usg... orientujecie się jak to jest? -- www.snugglepie.com/ezb/206812.png S & Kacperek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aiw_lys Re: lekarze państwowi 27.10.05, 10:53 mam na myśli 2 lekarzy prowadzących ciążę... niektóre dziewcyzny chodzą do państwowego i prywatnego...a jak to jest z 2 państowwymi? Odpowiedz Link Zgłoś
asca25 Re: lekarze państwowi 27.10.05, 23:39 Chycba można, czemu nie? Kto to sprawdzi? Odpowiedz Link Zgłoś
konefka29 Re: lekarze państwowi 28.10.05, 09:18 To pzreciez widac w ksiazeczce ciazy, bo kazdy lekarz wbija tam swoja pieczatke i badania. Mysle, ze mozna zmienic lekarza, ale dwoch jednoczesnie....mysle, ze to by nie pzreszlo. Odpowiedz Link Zgłoś
aiw_lys Re: lekarze państwowi 28.10.05, 09:57 ale przecież sporo dziewczyn chodzi i do prywatnego i państowowego i chyba nei zakłądają drugiej książeczki ciąży... Odpowiedz Link Zgłoś
asca25 Re: lekarze państwowi 28.10.05, 23:47 Przecież można mieć dwie książeczki. Ja chodziłam państwowo i prywatnie całą ciażę.Ksiażeczkę miałam jedną - badania robiłam u państwowego (kto by się chciał podwójnie kłuć? ), a do prywatnego chodziłam co miesiąc na USG. Odpowiedz Link Zgłoś
naturella Re: lekarze państwowi 29.10.05, 07:43 Ja chodziłam całą ciążę do dwóch lekarzy i miałam dwie książeczki. Żaden z nich nie wiedział i nie wie do dzisiaj o drugim. Jedna pani dr była z kliniki, gdzie mam abonament, druga dr była z wyboru i z polecenia. Dzięki temu miałam za darmo wszystkie badania, bo Centrum Medyczne Damiana honoruje skierowania tylko od swoich lekarzy. A nie jest to taka mała suma, bo badania po pierwszej wizycie w ciąży kosztowałyby mnie 470 zł, po ostatniej wyszło mi 460 zł...Musiałam tylko naprowadzać dr z Damiana na odpowiednie badania, ale generalnie się panie pokrywały. Nie kłułam się dwa razy, bo przecież lekarz nie zabiera wyników, ale wpisuje je do karty. Odpowiedz Link Zgłoś
aiw_lys Re: lekarze państwowi 29.10.05, 08:50 ale zawsze to był jeden lekarz prywatnie a drugi państwowo, a tu bardziej chodzi o to, czy jesli jest 2 państwowcyh to jakoś bedą rozliczać np za usg, z tego co wiem to kobiecie w ciąży przysługują tylko 3 badania usg ... Odpowiedz Link Zgłoś
agata19753 Re: lekarze państwowi 30.10.05, 10:11 Nie można chodzić do 2 'lekarzy państwowych', podobno fundusz to wykrywa - przysługuje nam 9 wizyt państwowych w ciąży i to wszystko. Zastanawiam się, co się dzieje, jeśli sa komplikacje i trzeba chodzic częściej. Pozdrawiam - 40tc - termin za 3 dni, lekka opuchlizna, od niedawna małe nadciśnienie i dopegyt, kilka dni na wszelki wypadek na patologii ciąży tez juz za mną(Brrr, szpital to coś strasznego...), poza tym skóra na brzuchu napięta maksymalnie, jedno pytanie: kiedy się zacznie??? Odpowiedz Link Zgłoś