Dodaj do ulubionych

lekarze państwowi

27.10.05, 10:48
przyjaciółka spytała mnie czy można chodzić do 2 lekarzy pańśtwowo...ale nie
potrafiłam odpowiedzieć..
wiem że jest okreslona ilość badań usg...
orientujecie się jak to jest?

--
www.snugglepie.com/ezb/206812.png
S & Kacperek
Obserwuj wątek
    • aiw_lys Re: lekarze państwowi 27.10.05, 10:53
      mam na myśli 2 lekarzy prowadzących ciążę...
      niektóre dziewcyzny chodzą do państwowego i prywatnego...a jak to jest z 2
      państowwymi?
      • asca25 Re: lekarze państwowi 27.10.05, 23:39
        Chycba można, czemu nie? Kto to sprawdzi?
        • konefka29 Re: lekarze państwowi 28.10.05, 09:18
          To pzreciez widac w ksiazeczce ciazy, bo kazdy lekarz wbija tam swoja pieczatke
          i badania. Mysle, ze mozna zmienic lekarza, ale dwoch jednoczesnie....mysle, ze
          to by nie pzreszlo.
          • aiw_lys Re: lekarze państwowi 28.10.05, 09:57
            ale przecież sporo dziewczyn chodzi i do prywatnego i państowowego i chyba nei
            zakłądają drugiej książeczki ciąży...
            • asca25 Re: lekarze państwowi 28.10.05, 23:47
              Przecież można mieć dwie książeczki. Ja chodziłam państwowo i prywatnie całą
              ciażę.Ksiażeczkę miałam jedną - badania robiłam u państwowego (kto by się
              chciał podwójnie kłuć?smile ), a do prywatnego chodziłam co miesiąc na USG.
              • naturella Re: lekarze państwowi 29.10.05, 07:43
                Ja chodziłam całą ciążę do dwóch lekarzy i miałam dwie książeczki. Żaden z nich
                nie wiedział i nie wie do dzisiaj o drugim. Jedna pani dr była z kliniki, gdzie
                mam abonament, druga dr była z wyboru i z polecenia. Dzięki temu miałam za
                darmo wszystkie badania, bo Centrum Medyczne Damiana honoruje skierowania tylko
                od swoich lekarzy. A nie jest to taka mała suma, bo badania po pierwszej
                wizycie w ciąży kosztowałyby mnie 470 zł, po ostatniej wyszło mi 460
                zł...Musiałam tylko naprowadzać dr z Damiana na odpowiednie badania, ale
                generalnie się panie pokrywały. Nie kłułam się dwa razy, bo przecież lekarz nie
                zabiera wyników, ale wpisuje je do karty.
                • aiw_lys Re: lekarze państwowi 29.10.05, 08:50
                  ale zawsze to był jeden lekarz prywatnie a drugi państwowo, a tu bardziej chodzi
                  o to, czy jesli jest 2 państwowcyh to jakoś bedą rozliczać np za usg, z tego co
                  wiem to kobiecie w ciąży przysługują tylko 3 badania usg ...
            • agata19753 Re: lekarze państwowi 30.10.05, 10:11
              Nie można chodzić do 2 'lekarzy państwowych', podobno fundusz to wykrywa -
              przysługuje nam 9 wizyt państwowych w ciąży i to wszystko. Zastanawiam się, co
              się dzieje, jeśli sa komplikacje i trzeba chodzic częściej.
              Pozdrawiam - 40tc - termin za 3 dni, lekka opuchlizna, od niedawna małe
              nadciśnienie i dopegyt, kilka dni na wszelki wypadek na patologii ciąży tez juz
              za mną(Brrr, szpital to coś strasznego...), poza tym skóra na brzuchu napięta
              maksymalnie, jedno pytanie: kiedy się zacznie???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka