Dodaj do ulubionych

A u mnie juz pierwsze rozstępy- :-( A jak u Was?

29.10.05, 11:30
Witajcie! Jestem w 13 tyg. i niestety już mam na bokach brzucha rozstępy,
chociaż moja mama ani siostra nie maja i nie miały sad A mój lekarz jeszcze
mnie zasmucił, ze zależy to od rodzaju skóry i żadne kremy tak naprawdę nic
nie pomogę, bo tak jest zbudowana skóra. A jak u Was? Jaki krem polecacie??
Obserwuj wątek
    • gosiek289 Re: A u mnie juz pierwsze rozstępy- :-( A jak u 29.10.05, 15:50
      Ja przy pierwszej ciąży nie smarowałam sie kremami- i na brzuszku i na
      piersiach nie mam rozstępów. Niestety mam na biodrach. Fakt, iż powstawanie
      rozstępów zależy od rozciągliwości skóry i każdy ma indywidualne. Ale teraz ( z
      racji, iż jestem starsza wink) planuję stosować kremy. Na raziem mam krem firmy
      Gerber na rozstępy - zacznę go stosować w tym tygodniu. Wcześniej nie stosowałam
      - bo tam pisze, żeby dopiero od 4 miesiąca stosować. Słyszałam, że bardzo dobre
      są z firmy Vichy - ale cene tez mają "wyskokową" - ponoć dobre efekty daje
      oliwka dla niemowląt ( gdzieś wyczytałam).
      • kama1976 Re: A u mnie juz pierwsze rozstępy- :-( A jak u 29.10.05, 16:37
        Ja mam rozstępy jeszcze z pierwszej ciąży. Są na brzuchu, na biodrach i na
        piersiach a wyszły mi dopiero na sam koniec ciąży i tak na prawdę to przeraziły
        mnie dopiero na porodówcesmile. Nie stosowałam żadnych kremów bo właściwie nie
        miałam po co. Jednak jak już się porobiły to bardzo intensywne i
        wyraźne...brrrr.
        • maga202 Re: A u mnie juz pierwsze rozstępy- :-( A jak u 09.12.05, 11:37
          To znaczy że miałaś po co stosowac kremy skoro zrobiły Ci się rozstępy. Te wszytskie kremy działają głównie zapobiegawczo jeżeli juz się pojawią rozstepy to nistety nikła nadzieja że znikną. Ja w pierwszej ciaży stosowałam od 4 miesiaca te kremy i rozstępy nie pojawiły się, mam je natomist na piersiach ale zrobiły mi sie dpoiero podczas karmienia, a wtedy juz nie stosowałam kremów ze względu na dziecko. Tak więc uważam że należy stosować te specyfiki od 4 miesiaca bez względu na to czy sie coś pojawia czy nie.
          Pozdrawiam Magda
    • o_tuska oliwa z oliwek 29.10.05, 21:13
      może i ważne są właściiwości skóry ale bankowo nie zaszkoszi jej odrobina
      oliwy - swego czasu stosowałam ją zamiast kremu do twarzy, wypryski poszły w
      niepaięć a skóra odzyskałą blask
      Wracam więc do oliwy - super się wchłania oczywiście nie przesadzajcie z
      ilością
      teraaz gdy ogrzewanie włączone nasza skóra narażona jest na wysuszanie i jej
      elastyczność drasycznie maleje.
      sprować nie zaszkodzi smile
    • hedonka Re: A u mnie juz pierwsze rozstępy- :-( A jak u 30.10.05, 19:23
      A ja wierzę w kremy, w każdym bądź razie przy dwóch poprzednich ciążach nie
      sprawdzałam jak to jest bez nich i rzeczywiście rozstępów nie mam. Używałam tych
      droższych; Mustela, Elancyl, Vichy - też dlatego, że na pewno są bezpieczne. Na
      razie jeszcze nie używam ale jak brzucho zacznie się napinać, na pewno kupię
      • k_maja Re: A u mnie juz pierwsze rozstępy- :-( A jak u 30.10.05, 19:40
        ja wlasnie zakupilam vichy na allegro za 69 zl - to chyba taniej niz w
        sklepie... brzuch mi rośnie jak dziki, więc nie mam na co czekać. A że do
        rozstępów raczej niestety mam skłonności (nieco mam na biodrach, pupie i udach
        jeszcze z okresu dojrzewania), to wolę nie eksperymentować jak by to było bez
        kremów. Może i one całkiem nie uchronią, ale na pewno uelastyczniają skórę, więc
        sądzę, że jednak pomagają!
        pozdrawiam, kasia
    • asiam1778 Re: A u mnie juz pierwsze rozstępy- :-( A jak u 31.10.05, 08:38
      U mnie rozstępy zostały po pierwszej ciąży na piersiach i biodrach, na razie
      nic nowego się nie pojawiło (13 tc). Myślę że wszystko zależy od właściwiści
      skóry i nawet najlepsze kremy nic ci nie dadzą jeśli twoja skóra jest podatna
      na rozstępy (jak moja). W pierwszej ciąży przetestowałam dużo kremów, może nie
      tych najdroższych, ale i tak rozstępy zostały. Teraz kupiłam elancyl ale myślę
      że wszystko jest kwestią właściwości skóry i dobrego masażu. Choć oczywiście
      nie odradzam vichy czy musteli - jeśli komuś pomaga to super. Ja pozostanę
      jednak przy tych tańszych (gerber, fissan) a poświęcę więcej czasu na masaż
      skóry (choć wieczorem padam już na nos). Pozdrawiam i oby rozstępów było jak
      najmniej.

Asia, PAWLUŚ (08.03.2003) i KTOŚ JESZCZE
      • patrycjabl79 Re: A u mnie juz pierwsze rozstępy- :-( A jak u 04.12.05, 12:23
        ja jak do tej pory nic nie zauwazylam lecz zakupilam juz krem AVENT (mieszkam w
        Anglii)i ponoc jeden z najlepszych
        stisuje juz regularnie, mam nadzieje iz pomoze przy efekcie koncowym
        • agness25 Re: A u mnie juz pierwsze rozstępy- :-( A jak u 04.12.05, 12:49
          a ja zaczęłam stosować ktem przeciw rozstępom Ziajka, używam też oliwki Johnson
          Baby.Trochę rozstępów mi zostało z okresu dojrzewania, więc nie wiem jak to
          będzie teraz, narazie jest ok i nic się nie pojawia.Za to moja siostra, która
          będzie rodzić dosłownie na dniach, przez całą ciążę stosowała Mustelę i zero
          rozstępów.Zaczęły się jednak pojawiać pojedyncze dopiero teraz, już na sam
          koniecsad
    • kachna79 Re: A u mnie juz pierwsze rozstępy- :-( A jak u 08.12.05, 10:50
      Od poczatku ciazy stosuje kremy ale na biuscie i tak mam nowe rozstepy (troche
      zrobilo mi sie w okresie dojrzewania). Nie wiem co by bylo gdybym wogole nie
      uzywala ale rewelacyjnych efektow nie widze. Zreszta czy to duzy problem? Po
      ciazy nie bedziemy wygladac jakbysmy nie rodzily - trzeba sie z tym pogodzicsmile
      • xixx Re: A u mnie juz pierwsze rozstępy- :-( A jak u 08.12.05, 12:02
        ja jestem w 17 tc i na razie rozstępów nei mam ale codziennie wieczorem smaruje
        się kremami, i tak:

- na brzuch, biodra i plecy nakładam Fissan (do kupienia w aptece, 20 zł za
        tubkę, specjalnie stworzony dla kobiet w ciąży, ta tubka nie jest bardzo duża
        ale jak nei smarujesz całego ciała a tylko meijsca narażone na rozstępy to na
        min. miesiąc starcza)

- na biust krem na rozstępy oraz ujędrniający biust Kolastyna (do kupienia w
        każdej drogerii za małe pieniądze)

- na resztę ciała balsam Garnier do skóry bardzo suchej (tren w czerwonej
        tubce) lub, na zmianę Body Butter z Body Shop, z owoców Mango także do skóry
        bardzo suchej.

mam skórę bnardzo suchą ale jak do tej pory na szczęście przy powyższej
        pielęgnacji nie zrobiły mi się jeszcze żadne rozstępy smile Więc polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka