marcia7711 04.11.05, 14:35 Dziewczęta, która ma termin na 18 listopada? Jak się czujecie? I co czujecie? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malooh Re: która z was na 18 listopada? 04.11.05, 14:45 Ja mam blisko bo 19 listopadaczuję się świetnie tylko niezdarnie.Jutro idę do lekarza i zobaczymy co tam słychać na dole Odpowiedz Link Zgłoś
bazylea1 Re: która z was na 18 listopada? 04.11.05, 14:49 ja mam na 18-go. fizycznie czuję się niezle, dolegliwosci są niewielkie, za to psychika coraz gorzej, wolałabym juz miec porod za sobą (denerwuje sie brakiem miejsc w szpitalach, czy zdążę dojechac itd). nie mam pojęcia co sie dzieje na dole bo gin ostatnio badał mnie w 29tc. Odpowiedz Link Zgłoś
mokopi Re: która z was na 18 listopada? 04.11.05, 15:16 Jam mam blisko bo na 17.11. Czuję się strasznie ociężała i wszystko mnie boli. Mały terrorysta sam próbuje wyjść odpychając się nogami od żeber. Co i jak będę wiedziała jutro bo wybieram się do gina. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tretus A 17 się liczy??? 04.11.05, 15:48 No to i ja się dopiszę, czuję się GENERALNIE dobrze. Tzn. Puchną mi nogi i ręce, kondycja już nie ta, pod koniec października wydwało mi się , że Maciek zamierza urodzić się wcześniej, (wg. lekarza duża gotowośc porodowa, rozwarcie na 1 cm), teraz póki co cisza i spokój. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anita95 Re: która z was na 18 listopada? 04.11.05, 15:53 ja mam termin na 17, miałam nadzieję że uda się wcześniej, ale chyba nic z tego, mam skurcze w pachwinach ,mały wierci się jak wiatraczek,coś tam się sączy, ale to chyba za mało zeby to było juz, trzymam kciuki za wszystkie Odpowiedz Link Zgłoś
anet24 Re: która z was na 18 listopada? 04.11.05, 17:02 Ja mam termin na 21.11 i ogólnie po prostu do dupy!!!!Mam dość wszystkiego, tego wielkiego brzucha, ociężałości, wszystko mi puchnie, bolą pachwiny, mam późne zatrucie ciążowe i depresję przedporodową. Co tam na dole to nie wiem, ale 10.11 mam wizytę to może coś się wyjaśni. Jedno jest pewne - ja do ciąży się nie nadaję. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_h80 Re: Do anet24!! 04.11.05, 20:16 Podobnie jak ty mam termin na 21, ale chciałabym urodzić wcześniej i miec już to wszystko za soba, jeszcze na koniec dopadła mnie jakaś infekcja, we wtroek wizyta i zobaczymy co dalej. tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20722;28/st/20051121/k/4889/preg.png Odpowiedz Link Zgłoś
moniqua79 Re: Do anet24!! 05.11.05, 21:42 ja tez na 21 mam termin. Pamietajcie ze pelnia jest 16-tego wiec sa duze szanse na ten wlasnie dzien U mnie generalnie dobrze tylko spac juz nie jest tak latwo. pozdrawiam mamusie i brzusie monika (wciaz 2 w 1) ____________________ moje pierwsze dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
anet24 Re: Do moniqua79! 07.11.05, 11:34 Kochana!Sens życia mi przywracasz!A tak na serio to nie wiedziałam, że pełnia przyspiesza poród, cholera - to od księżyca też to zależy? Odpowiedz Link Zgłoś
vera-su Re: która z was na 18 listopada? 04.11.05, 18:04 Hej, ja też na 18. Synek się wierci. Mnie totalnie bolą dłonie!!! Spuchnięte i zgrabiałe, czuję każdy staw. To dokucza najbardziej. Poza tym już wyczekuję. Dziś kończę się pakować Odpowiedz Link Zgłoś
marra1 Re: która z was na 18 listopada? 04.11.05, 18:16 Ja tez mam kalendarzykowy termin na 18, ale lekarz od usg twierdzi, ze moze byc wczesniej. I chcialabym wczesniej, bo odczucia mam jak Wy: tu i tam boli, maluch wielki, ciezki i kopie, fizycznie i psychicznie jestem coraz bardziej zmeczona, walizka spakowana, spioszki poprasowane... A tu zadnych znakow. Pozdrawiam wszystkie M Odpowiedz Link Zgłoś
anual_78 Re: która z was na 18 listopada? 04.11.05, 19:22 ja mam termin na 20, ogolnie czuję sie dobrze poza tym ze jestem ociężała i nieporadna, no i wszystko mnie swędzi... Juz nie moge sie doczekac, kiedy będę miała moje maleństwo obok siebie. Torba spakowana, bo gin twierzi ze bedzie wcześniej, rozwarcie na 2,5 także zobaczymy jak bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka1700 Re: która z was na 18 listopada? 04.11.05, 19:27 hej ja mam termin na 15 listopada ale czuje ze urodze po terminie.Czesto poboluje mnie brzuch ale to nadal nie to co miało by być Odpowiedz Link Zgłoś
kucyk75 Re: która z was na 18 listopada? 04.11.05, 22:05 u mnie tewrmin na 19 XI ale z USG na 16 XI. Podobnie jak reszta - kondycja coraz gorsza, sapię i stękam, psychika siada na myśl o tym co będzie. Córka się boleśnie dla mnie rozpycha... a dzisiaj oglądałam sale do porodów rodzinnych. Torba nie spakowana, ubranaka nie poprasowane... Ogólnie jestem nieprzygotowana psychicznie, fizycznie, emocjonalnie do porodu... Odpowiedz Link Zgłoś
niunia64 Re: która z was na 18 listopada? 04.11.05, 22:16 Hej, ja na 16-tego. Nie jest źle, to zależy od dnia, ciężko mi zasnąć i trochę psychika siada, bo nerwy, nie weim kiedy się zacznie, jak etc. Odpowiedz Link Zgłoś
kowcia Re: która z was na 18 listopada? 05.11.05, 07:32 heja ja też na 18 a 12 mam isc z torbą do szpitala, sama nie wiem czy chcę tam siedziec, Odpowiedz Link Zgłoś
anulka59 Re: która z was na 18 listopada? 05.11.05, 10:33 Ja mam termi8n na 15 i czuję się dobrz.Troszkę puchną stopy.Pobolewa w dole brzucha i czop odszedł ale poważnych skurczy brak.we wtorek KTG i lekarz zobaczy co dalej ale pobytu w szpitalu nie zapowiadał.Jeśli się nie zacznie to do szpitala dopiero około21.11 Odpowiedz Link Zgłoś
asieksan5 Re: która z was na 18 listopada? 05.11.05, 11:13 Ja mam termin na 3.12 . ale najpóźniej 22.11 bede miała cc, wiem,że Ty rodzisz też w bielańskim, to może się przez przypadek spotkamy. Czy masz swojego lekarza? Odpowiedz Link Zgłoś
czamon Re: która z was na 18 listopada? 07.11.05, 11:12 Ja mam termin na 19 listopada i nic nie wskazuje na to żebym szybciej urodzila, a szkoda. Brzuch mam wielki, nogi bola i spać nie moge Odpowiedz Link Zgłoś
mycha1812 Re: która z was na 18 listopada? 07.11.05, 13:33 Witam wszystkie mamuśki ! Ja mam termin na 19.11.05r. i już mnie rozpiera . Ogólnie czuję się dobrze. Najgorsze są noce . Co godzinę z zegarkiem w ręku odwiedzam toaletę , podnieść sie przy tym z łóżka nie moge , sapię jak lokomotywa , i ostatnio w nocy budze sie mokra - bardzo spocona . Mam już dość . Nic sie nie dzieje . Myslałąm , ze może wczesniej urodzę . Mam rozwarcie na 1 cm . Jutro idę na KTG zobaczyny co będzie . Lekarz kazał mi przyjść dopiero 19.11.05r.( jak nie urodze wczesniej ) . To jeszcze prawie 2 tyg. okropne to czekanie !!!!!!!! Ale mnie wzięło na pisanie . Nie pozostaje nam nic innego jak cierpliwie czekać . Pozdrawiam gorąco . Pa . Odpowiedz Link Zgłoś
marcia7711 Re: która z was na 18 listopada? 08.11.05, 10:45 No, to jest nasz trochę na drugą połowę listopada. Dziewczyny trzymajcie się, pomyślcie, że to chwile które już nie wrócą -lada moment zaczniemy inny etap życia. WytrzymajcieJak dotąd jest mi tylko ciężko podczas dłuższego chodzenia, no i te nocne toalety Ale 18 listopada tuż, tuż.... Odpowiedz Link Zgłoś