Dodaj do ulubionych

inny problem poporodowy

12.12.05, 14:48

a mianowicie... wypadaja mi straszliwie włosy. niby byłam na to przygotowana,
ale już nie wiem, co z tym zrobić, czy można przy karmieniu jakieś dodatkowe
witaminy? kiedyś brałam vitapil, szampony specjalne? takie jak dermena?
w sobotę idę do fryzjera, ale nie wiem jaką fryzurę wybrać, żeby je wzmocnić.
nie chcę całkiem krótko!
Obserwuj wątek
    • miodzio_k Re: inny problem poporodowy 12.12.05, 14:52
      mi tez wychodza wlosy i wybieram sie do fryzjera. ścinam na półdługie (?) no
      dobra na takie do ramion i robie grzywkę ale taką pazurkowatą na skos. O
      matko... fryzjerskim jezykiem to ja mówić nie potrafie. Cofam się....
    • kasikk Re: inny problem poporodowy 12.12.05, 14:52
      no to witamy w klubie smile)
      chociaz nie wiem, czy jest z czego się cieszyć...
      ja stosuję szmpon ziaji z czarną rzepą i nie spłukuję, bo można
      z dwóch sitek pełnych włosów zrobiło się jedno
      stosuje ok. tydzień
      a z witamin biorę feminatal
      też się wybieram do fryzjera i mam ten sam problem...
      ale myślę sobie, że wypadną wszystkie, które muszą i będzie po problemie
      przez ciążę prawie nie widziałam włosów na sitku
      • smeagoul skrzypowita!!! 12.12.05, 15:40
        kosztuje około 18zł a tak wygląda (pewnie wiele Was to zna)
        www.herbapis.nazwa.pl/catalog/images/fullsize/skrzypovita_tabl.jpg
        Dziewczyny to naprawde działa!!! SPRAWDZIŁAM -> na cerę, włosy i paznokcie a
        moja lekarka powiedziała, że nawet jak karmie piersią to napewno małemu nie
        zaszkodzi bo sa tam naturalne składniki(zioła) i witaminy. kurcja jest na 40
        dni(1kapsułka 2xdziennie) i naprawde pomaga!!! ja przez 2 tyg jadłam dwie
        dziennie a teraz jem 1 kapsułke dziennie i juz przestały mi wypadać!!!

a tutaj znajdzieci opis tego preparatu
        www.swistak.pl/aukcje/154714.html
        Pozdrawiam Ania i Macius
    • malina.majka Re: inny problem poporodowy 12.12.05, 14:54
      U mnie to samo od paru dnisad Dlatego scinam wlosy na Swieta.Coraz czesciej
      mloda ma je na raczkach,ktore laduja w buzi,tez mysle,jakie preparaty kupic.Cos
      strasznego! pozdrawiamy
      • ninjo Re: inny problem poporodowy 12.12.05, 15:34
        u mnie tez identycznie i tez scinam wlosy za kilka dni...
        • kaliaa Re: inny problem poporodowy 12.12.05, 15:49
          o matko sama myslalam nad tym aby zalozyc podobny temat
          u mnie to samo z wlosami wyapdaja garsciami i tez jest okolo dwoch sitek
          wlosow, a codziennie rano na poduszcze tez jest ich bardzo duzo i w ogole po
          calym mieszkaniu fuu paskudztwo

TIN-T ja wlasnie stosuje taka kuracje o jakiej Ty wspomnialas czyli: codziennie
          vitapil po jednej pastylce i myje wlosy dermena, ale pomimo ze taka kuracje
          stosuje regularnie od dwoch miesiecy to wcale nie widze poprawy, oprocz tego
          codziennie pije rexorubie czyli SPECJALNE witaminy uzupelniajace niedobory
          mineralne dla kobiet karmiacych. Aczkolwiek w ciazy bardzo, bardzo mi sie wlosy
          porawily i w ogole nie wypadaly i podobno teraz jest to naturalne ze wszystkie
          te ktore przez caly ow okres powinny wypasc wypadaja teraz, tym bardziej ze
          maluchy z nas "wyssysaje" nieomal wszystko smile
          refleksja moja jest taka - co tego ze jestem zdyscyplinowna w tym braniu tych
          wszystkich rzeczy, jak i tak wlosy wypadaja mi na potege garsciami, a taka
          szkoda mi je scinac sad
          Hm polecam jeszcze stosowanie odzywki Wax, dla tych co maja czas, bo ja
          niestety nie mam kiedy a ta odzywaka naprawde pomaga
          • kasikk Re: inny problem poporodowy 12.12.05, 17:15
            a możesz napisać coś więcej o tej odżywce?
    • nie_zapominajka1 Re: inny problem poporodowy 12.12.05, 17:14
      Też mam ten problem. Po pierwszej ciąży pomogła mi właśnie odżywka WAX. Teraz
      też zamierzam ją kupić (ale zawsze przechodząc obok apteki zapominam). Uwaga
      przy kupnie, jest wersja dla brunetek (z henną) i dla blondynek (pozbawiona
      barwnika). W ciągu 2 tygodni problem u mnie minął. Obecnie jem nadal Prenatal i
      Hemofer F (z powodu anemii poporodowej).
      • kaliaa Re: inny problem poporodowy 12.12.05, 17:35
        ta odzywka jet w takim duzym pudelku do nabycia w aptekach tak jak
        niezapomninajka juz napisala w dwoch wersjach. Tyle tylko ze stosowanie jej
        jest czasochlonne bo po umyciu wlosow nakladamy ja na wlosy zawijamy na nich
        folie lub cieply recznik i przez conajmniej pol godziny tak to trzymamy, ale
        najefektywniej dziala ta odzywka w cieple czyli nakladamy ja na glowe i
        wchodzimy do wanny na jakies pol godziny i wtedy opary cieplej wody ja
        nagrzewaja, mozna tez suszyc suszarka co chwile. Generalnie najwazniejsze jest
        aby jakies cieplo dzialalo wtedy jak trzymamy ja na wlosach(ja np przytulalam
        sie do kaloryfera(tzn glowe z ta odzywaka smile) na pol godzinki umilajac sobie
        ow czas ksiazka)
    • e-go Re: inny problem poporodowy 12.12.05, 18:27
      no i mnie to napadło... sad
      a juz myślałam, ze tym razem mnie ominie to wypadanie włosów - początkowo
      brałam po porodzie maternę, ale miałam taki apetyt, że teraz biorę ją co 2-3
      dzień i zaczęło się... byłam u fryzjera (wow, nareszcie wyglądam jak
      blondynkasmile i moje fryzjerka właśnie zwróciłą uwagę na wypadające włosy....
      ale gdzieś czytałam, że w czasie ciąży włosy nie wypadają (no i u mnie nie
      wypadały) ale za to później "musi" wypaść to, co nie wypadło wcześniej wink

a wiecie, wyrwałam się do fryzjera w sobotę - na 10 rano, dziecko nakarmione,
      mąż z dwoma synkami przed bojową próbą (pierwszy raz na tak długo miał z nimi
      zostać sam)... a maluszek jakby coś przeczuwał - najadł się jak bączek rano smile
      a ja - "mądra" mama - wychodząc rzuciłam tylko przez ramię, że jak mały będzie
      głodny, to zrób mu mleczko... taaaa, tylko że malutki jeszcze nigdy tego
      mleczka w proszku nie zajadał a mamusi nie chciało się odciągać swojego...
      jakos tak wydawalo mi się, że jak bedzie bardzo głodny to zje - a tu okazało
      się, że Julek przez 5 godzin nic nie jadł (!), butlę wypluwał i koniec - na
      szczęście wszyscy moi chłopcy przeżyli jakoś tę próbę a "wyrodna mama" wróciła
      szczęśliwa i odmieniona do domu smile
      postanowiłam mądrzej planować następne wyjscia smile
      pozdrawiam
      Gosia&Julian
      • hautnah Re: inny problem poporodowy 14.12.05, 11:13
        u mnie codziennie przede wszystkim w lazience na jasnej podlodze "dywanik" z
        moich wlosowsad
        kiedy to sie skonczy???
        • lolita27 Re: inny problem poporodowy 15.12.05, 12:22
          Ja tez tak mam....
          Najgorsze jest to ze te wlosy sa wszedzie... a szczegolnie na Zuzi
          ubrankach... dostaje bialej goraczki jak to widze...

Malenstwa wyciagaja z nas... szkoda tylko ze ta moja Zuza tak tych kilogramow
          ze mnie nie wyciaga jak wszystkie witaminy...,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka