Dodaj do ulubionych

dzisiaj mam USG połowkowe

28.12.05, 11:32
dzisiaj o 13,10 mam usg połowkowe i wyobrażacie sobie jak sie stresuje?
Właśnie to pisząc moja dzidzia tak bryka w brzusku że pocieszam się, iż musi
byc dobrze smile
pozdrawiam Was wszystkie Majówki i do usłyszenia po godzinie 14 jak wróce z
wizyty.

Karolina i
Nasze marzenie
Obserwuj wątek
    • pszczolka2 Re: dzisiaj mam USG połowkowe 28.12.05, 11:37
      Napewno jest wszystko DOBRZE!!!
      Trzymaj się i koniecznie daj znać, mniej stresu bo zaszkodzi maleństwusmile
      Ale masz się fajniesmile

Pozdrawiam,Ola
    • figatka Re: dzisiaj mam USG połowkowe 28.12.05, 11:52
      Hmm zadam może dziwne pytanko, ale no..nie wiem. Co to jest USG połówkowe?
      Wiele się zmienia, w 1 ciąży miałam USG przez brzuch. Jakież było moje
      zdziwienie kiedy teraz przy 2 ciąży lekarz zabierał się do USG dopochwowego. (A
      ja przyprowadziłam rodzinkę na oglądanie...wink
      No więc co to USG połówkowe? smileSkierowanie masz od prywatnego gina pewnie.
      Jeszcze nie te czasy żeby państwo fundowało "luksusy" Pozdrawiam i czekam na
      relacje
      figatka
      • szprotka6 Re: dzisiaj mam USG połowkowe 28.12.05, 12:08
        Usg połówkowe robi się w połowie ciaży mniej wiecej, by sprawdzić czy rozwój
        dziecka jest prawidlowy.Dla mnie usg są też ważne by wyznaczyć wlasciwą date
        porodu-bo wg om wychodzą bzdury-miałam b długi ostatni cykl.Jeśli twoj lekarz
        ma usg w gabinecie to robi ci je sam-mój gin nie robił mi usg, bo zdecydowalam
        się na dokładniejsze niz on móglby mi zrobić -tzw genetyczne, za które
        placilam.Sama radocha takie usg poza tym...
        • karlis76 hurrraaa !!!juz po USG połowkowym ... 28.12.05, 15:17
          juz jestem i muszę sie z Wami podzielić moimi wrażeniami po kolejnym usg tym
          razem dokładniejszym bo połówkowym ... maleństwo waży 384 g na usg widziałam
          piękne serduszko, żołądeczek itd. maleństwo spało sobie na pleckach a na główce
          miało położoną jedną rączke ... (śmiać mi sie chciało bo i ja i mąż -oboje tak
          śpimy).... kochane Nasze szczęscie ...płci Pani doktor nie określiła bo dzidzia
          nie pokazała nam się z tej dobrej strony wink ale szczerze to i ja nie napierałam
          na Gina żeby się dowiedzieć, bo dla nas najważniejsze jest żeby dzidzia była
          zdrowa ... Co do płci moja koleżanka 6 m-cy temu urodziła ślicznego synka a na
          każdym usg wychodziła według jej Gin dziewczynka więc co ma byc to będzie.
          Gina stwierdziała, ze jak bedzie pewna to nam wtedy powie smile...
          Dla nas najważniejsze, że wszystko jest w porzaku i dzidzia zdrowa smile oby tak
          dalej do maja ... co do usg to byłam w gabinecie na Kase Chorych ... sprzęt
          mają świetny zawsze zapisuje się na godzinę i wchodzę według ustalonego
          czasu ...
          Szczerze to podczas pierwszej prywatnej wizyty własnie ta sama Pani doktor
          powiedziała, ze nie musze płacić za wizyty prywatne tylko moge przyjść na Kase
          za darmo bo Kasa refunduje 10 wizyt dla kobiet w ciazy.
          Sprzęt mają super -powiedziałabym, że nawet lepszy aniżeli moja Gina miała w
          domu, zawsze dostaje po usg fotke więc naprawde jestem zadowolona ...
          pozdrawiam smile

Karolina i
          Nasze marzenie
          • mysza_33 Re: no i jak przyjemnie jest... :-) 28.12.05, 15:25
            Każda z nas przeżywa tą euforię po usg, a gdy jeszcze jest tak dokładne i
            zapewnia o zdrowiu malucha!!! Fikaj z radości, jak każda z nas. Cieszę się, że
            wszystko dobrze. Pozdrowionka
            • karlis76 Re: no i jak przyjemnie jest... :-) 28.12.05, 15:31
              smile ostatnie usg miałam robione bodajże w 13-14 tc toteż znów wróciła nam wielka
              radość z widzianego poprzez usg maluszka
              pozdrawiam
              Karolina i
              Nasze marzenie
              • 1979ju Re: no i jak przyjemnie jest... :-) 28.12.05, 15:36
                Super smile Gratuluję maluszka smile Tak jest, teraz czas, żeby sie cieszyć i....
                szykowac listę wyprawkową. Hihi, ja juz zaczynam powoli spisywać smile

Pozdr, Asia - 21 t.c.
                • zebra51 Re: no i jak przyjemnie jest... :-) 28.12.05, 15:39
                  Gratuluje smile
    • pszczolka2 Re: dzisiaj mam USG połowkowe 28.12.05, 15:41
      Naprawde świetnie, jest wiedzieć, że i u Ciebie jest wszystko dobrze. Co do
      płci to racja, co ma być to będzie, ważne żeby było zdrowesmile Teraz możesz już
      odetchnąć. Cieszcie się bo jest z czegosmile))

Pozdrawiam,Ola

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka