Dodaj do ulubionych

do mysza_33

25.01.06, 22:10
W którymś z postów pisałaś, że lekarz na usg stwierdził, że dziecko jest
nisko ułożone i zalecił ci branie magnezu.
Czy dobrze zrozumiałam ?

Ja mam podobną sytuację. Wczoraj na usg pani doktor powiedziała, że główka
dziecka jest bardzo nisko ułożona i pytała czy odczuwam skurcze.
Ja mam dosyć twardą macicę (chyba taka jej uroda) i niekiedy poczuję skurcz,
zdarza się że nawet bolesny, ale jest to sporadycznie.

Czy ty odczuwasz jakieś skurcze? Bierzesz coś zapobiegawczo oprócz magnezu,
np. No-Spę ?
W poprzedniej ciąży od ok. 5-6 miesiąca brałam własnie Magnez+B6 i No-Spę bo
stawiała mi się macica (to są właśnie skurcze).
Teraz nic nie biorę i raczej się nie oszczędzam.

Ciekawa jestem co Tobie zalecił lekarz.

Obserwuj wątek
    • mysza_33 Zalecenia lekarza 25.01.06, 22:43
      Dokładnie tak, dowiedziałam się o tym wczoraj, bo nawet nie mógł dobrze zmierzyć
      główki, gdyż jest już wciśnięta pod spojenie łonowe. Lekarz nie zalecił mi
      żadnego szczególnego postępowania. Też pytał czy odczuwam skurcze - ja z kolei
      nie raz się rozczytywałam o tym jak pisałyście o stawianiu macicy i napinaniu
      się dołu brzucha, zastanawiając się, czy mi się to też przytrafia. Właściwie nie
      odczuwam tego często. Najczęściej wieczorem, jak już się położę. Czuję to tak,
      jakby tam na dole nagle było ciasno i takie napieranie na ściany brzucha, może i
      spojenie. Dziś po raz pierwszy poczułam, że to może być dosyć bolesne, a doszło
      takie głupie uczucie impulsu kłócia w cewce moczowej. Generalnie sikam jak
      najęta i ciągle mi się chce. Tak jakby było to wszystko jakieś podrażnione.
      Ja mam łykać co 8 godzin tabletki Magne - B6, o nospie nic nie mówił, ani o
      winie. Zobaczymy. Dosyć mnie zdenerwował wczoraj, mam więc zamiar iść do innego
      lekarza. Powiedz, jak to wygląda u Ciebie. Ok?

Mysza
      • dollores1 Re: Zalecenia lekarza 26.01.06, 10:52
        Ja wczoraj skontaktowałam się z moją lekarką w tej sprawie i powiedziała, że
        jeżeli z szyjką jest wszystko w porządku to nie ma się czym martwić.
        Nic jednak nie stoi na przeszkodzie żebym brała Magne-B6 2x1 tabl. i No-Spę -
        2x1 tabl.

Od czasu do czasu stawia mi się brzuch, a ostatnio czuję lekkie pobolewanie i
        takie duże wypełnienie w brzuchu, napiecie. Nie mogę nawet za dużo zjeść, a
        wcześniej nie miałam z tym problemów smile
        Poza tym brzuch boli mnie jak zbyt długo siedzę w niewygodnej pozycji (mam 2
        letnią córkę z która bawię się siedząc na podłodze).

Łykanie tabletek chyba na razie daruję sobie, ale zacznę bardziej oszczędzać
        się , bo na razie nie zachowuję się jak kobieta w ciąży smile
        • mysza_33 No widzisz, 26.01.06, 13:22
          a mnie ten buc badał szyjkę, aż bolało, ale nie powiedział nic - a uspokoił by
          mnie tym z pewnością.
          Mniemam, że jak nic nie powiedział to szyjka jest ok, jednak od wczoraj jest mi
          coraz trudniej w pozycji siedzącej i nie za długo mogę chodzić - bo potem to
          dosyć mocno mnie napiera w tym brzuchu sad
          Starajmy się więc polegiwać więcej, he, he, he...

Mysza

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka