ilonaak 09.02.06, 17:15 Ile to jest? Dysponuje tylko lyzeczka i innymi przedmiotami codziennego uzytku. Nie mam zadnej pipetki ani innego wynalazku do odmierzania tak malych ilosci. To jak mam odmierzyc ten syropek? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ilonaak Re: 2 ml 09.02.06, 17:25 nie ma. pewnie dlatego ze tego syropku nie zaleca sie dla dzieci ponizej 2 lat. mam w zwiazku z tym stres. dzwonilam do lekarki czy nic jej sie nie popieprzylo, ale powiedziala ze nie i dlatego taka mala dawke zapisala. Odpowiedz Link Zgłoś
hanna26 Re: 2 ml 09.02.06, 17:31 Kup strzykawkę. Ja też jakiś czas temu, gdy mała chorowała, musiałam podawać 2 ml syropu. Nasza pani doktor kazała kupić strzykawkę - są takie małe, 2 ml - i podawać strzykawką. Oczywiście bez igły!. Odpowiedz Link Zgłoś
murken Re: 2 ml 09.02.06, 18:01 Strzykawke mozesz kupic jak najbardziej ,ale tylko do odmierzania dawki a nie do podawania syropku.Dziecko moze zakrztusic sie.Polecam wlewanie odmierzonego syropku do smoczka(bez butelki).Syropki sa przewaznie slodkie i dziecko chetnie wypija Odpowiedz Link Zgłoś
ilonaak Re: 2 ml 09.02.06, 18:13 Dzieki dziewczyny. Zapomnialam o strzykawce. Mam strzykawki bo karmilam Mala przez pierwsze dni wlasnie strzykawka. Mam to opanowane wiec male jest prawdopodobienstwo zakrztuszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kaliaa Re: 2 ml 09.02.06, 20:58 zwykla lyzeczka to jest 5 ml, czyli 2 ml to mniej niz pol lyzeczki Odpowiedz Link Zgłoś
sylabar Re: 2 ml 12.02.06, 19:34 a my wszystkie lekarstwa co nie na kropelki sie odmierza to przez taki dozownik który był w panadolu syropku dołączony-podobna do strzykawki-nigdy soie nie zachłysnął synek jak celowałam na policzek Odpowiedz Link Zgłoś
asmi7 Re: do murken 13.02.06, 10:04 > Polecam wlewanie odmierzonego syropku do smoczka(bez butelki. Murken, uratowałaś nam życie! Wczoraj wypróbowałam sposób ze smoczkiem - rewelacja! Wcześniej podawałam synkowi lekarstwa łyżeczką. Na początku szło całkiem nieźle, ale ostatnio coraz gorzej - kręcił głową (chyba zaczął kojarzyć, że to nie mleczko), no i pół lekarstwa w buzi, pół na ubranku. A ze smoczka ładnie wypija.Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś