Dodaj do ulubionych

Wybrałyscie juz imiona waszych chlopcow majowych?

10.02.06, 13:38
Pytanie j.w. Ciekawa jestem jakie imie bedzie cieszylo się w maju największą
popularnościąsmile
nana
Obserwuj wątek
    • moli75 Re: Wybrałyscie juz imiona waszych chlopcow majow 10.02.06, 21:25
      Mój synuś będzie miał na imie Jan. Już teraz tak sobie z brzuszkiem rozmawiamy,
      mówiac do niego Janeczku, Jasiu. Kiedy coś kupujemy, to też dla Janka i pokój
      urządzamy dla Janka. W zakresie imienia nic się już nie zmieni. Chyba, że
      dojdzie drugie imię.
      • lila_m Re: Wybrałyscie juz imiona waszych chlopcow majow 11.02.06, 10:22
        No i pięknie teraz wyjdzie gdy po Moli napiszę że mój to Paweł smile

pozdrawiam, Lila

P.S. Jaś, Janek baaardzo mi się podoba smile

-
        Mój Pawełek
        • cleo1976 Re: Wybrałyscie juz imiona waszych chlopcow majow 11.02.06, 10:26
          A u nas będzie Filip, moja córeczka tak wybrała a nam się bardzo podoba smile
          pozdrawiam, AGA
          • magda_bb1 Re: U nas też bedzie Filip :-) 16.02.06, 14:31
            pzdr Magda
            • bo-gumilka Re: U nas też bedzie Filip :-) 18.02.06, 10:51
              W Poznaniu, na ul. Modrej też w maju pojawi się Filip!
              • rybinek17 Re: Jakie imię dla chłopczyka?? 19.02.06, 17:58
                A w Krakowie przjdzie na świat Adaś Paweł.

• kacha27-77 Re: Wybrałyscie juz imiona waszych chlopcow majow 15.02.06, 11:41
        Janek ładnie! Ja w zasadzie tez mam imie, mówię do brzuszka Jędręk i jak coś
        opowiadam to też mówie że Jędruś to, Jędrus tamto, ale mąż nie może sie
        przekonac do tego imienia...zobaczymy smile
        • agz_home Też bardzo chciałam Jędrusia.... 07.03.06, 14:50
          JUż od jakiegoś czasu nie chciałam słyszeć o innym imieniu,wszyscy to imię
          zaakceptowali i polubili z jednym, ale jakże istotnym wyjatkiem - mojego
          Męża!!! Na początku myslałam, ze dla przekory się spiera, ale po wielu
          kłótniach okazało się, że nie żartuje i cóż, musiałam zrezygnować. Imię
          przecież musimy zaakceptować razem. On z kolei chce Konrada, wszystko OK tyle,
          że sam ma tak na imię i jeden Konrad mi wystarczy. Zatem ja się nie zgadzam ,
          no i mamy sytuację patową. Póki co jest Mały i nie wiem co z tego wyniknie.
          Pozdrówka.
    • agat78 Re: Wybrałyscie juz imiona waszych chlopcow majow 11.02.06, 10:32
      U nas będzie Szymon. Juz dawno podobało mi sie to imię zanim zaszłam w ciążę smile
      Nawet teście już podłapali i pytaja się co u Szymka wink
      • cleo1976 Re: Wybrałyscie juz imiona waszych chlopcow majow 11.02.06, 10:46
        Super, moj mąż ma na imie Szymon smile
    • mfka Re: Wybrałyscie juz imiona waszych chlopcow majow 11.02.06, 11:05
      A u mnie będzie Maksymilian.
      • karlis76 Re: Wybrałyscie juz imiona waszych chlopcow majow 11.02.06, 11:19
        u nas płeć naszego maleństwa jeszcze nie jest znana -mozliwe, że dowiemy się 15
        lutego w środe, jesli będzie chłopiec będzie miał na imię Hubert lub Eryk wink

Karolina i
        Nasze marzenie
    • patrycjabl79 Re: Wybrałyscie juz imiona waszych chlopcow majow 11.02.06, 11:56
      My jeszcze nie zdecydowalismy - szukamy imienia polsko-angielskiego
      podobaja nam sie: Dawid, Robert, Daniel, Wiktor i Alex
      jeszcze troszke czasu do namyslu zostalosmile
    • agnes3131 Re: Wybrałyscie juz imiona waszych chlopcow majow 11.02.06, 12:13
      A nasz synus prawdobodobnie Krystian, podoba mi się to imię, bo nie jest bardzo
      popularne w moim regionie, ale jeszcze na 100% nie podjęliśmy decyzji. Ładne
      też jest Natan, Nataniel i gdyby nie to, że chcę imię na K może te byśmy
      wybrali.
      • tusia.gru Re: Wybrałyscie juz imiona waszych chlopcow majow 11.02.06, 12:48
        U nas Kacperek będzie najprawdopodobniej, zaraz lecę go oglądać na USG smile
        • xixx Re: Wybrałyscie juz imiona waszych chlopcow majow 11.02.06, 13:12
          U nas Julian, od początku byliśmy zgodni co do tego imienia smile
          • kkatie Re: Wybrałyscie juz imiona waszych chlopcow majow 11.02.06, 14:05
            u nas tez juz wybrane, a jakie to w sygnaturce widac smile)
            • szprotka6 Re: Wybrałyscie juz imiona waszych chlopcow majow 11.02.06, 14:56
              Nasz chłopczyk będzie Piotrusiem. Podoba nam się również Szymon i Krzysztof,
              ale z róznych powodów został Piotr smile
              • agness25 Re: Wybrałyscie juz imiona waszych chlopcow majow 11.02.06, 15:18
                u nas będzie Szymek albo Tymek(Tymoteusz)
    • dollores1 Re: Wybrałyscie juz imiona waszych chlopcow majow 11.02.06, 15:28
      Eryk
      • larakrofft Re: Wybrałyscie juz imiona waszych chlopcow majow 11.02.06, 15:47
        jeśli bedzie chopiec to Wiktor
    • renowa Re: Wybrałyscie juz imiona waszych chlopcow majow 11.02.06, 16:34
      Hejka.

Wiemy, że będzie chłopiec i będzie mieć na imie Rafał. Na drugie Przemysław.
      Już tak do niego mówimy, a tatuś opowiada mu bajki smile.
      Renia i Rafałek
    • tatusiowysynek1 Re: Wybrałyscie juz imiona waszych chlopcow majow 11.02.06, 18:00
      Szymon.a w mamy już Mateusza(3,5 letniego)
    • tatusiowysynek1 Re: Wybrałyscie juz imiona waszych chlopcow majow 11.02.06, 18:02
      Szymon.a pierwszy synek ma na imię Mateusz (3,5l)
    • be.iw Re: Wybrałyscie juz imiona waszych chlopcow majow 11.02.06, 19:51
      U nas bedzie Teodor imie wybrane 5 lat temu kiedy nie myśleliśmy jeszcze o
      dziecku i nadal jestesmy zgodni ze bedzie Teoś.
      • kapuhy_a Re: Wybrałyscie juz imiona waszych chlopcow majow 11.02.06, 21:21
        A TEoś to nie zdrobinienie od Teofila?Bo mój wujo ma na imię Teofil i wołają na
        niego tosiek lub Teoś..hm...
        • be.iw Re: Wybrałyscie juz imiona waszych chlopcow majow 12.02.06, 20:37
          To z księgi imion:
          TEODOR
          Pochodzenia greckiego, od słów theos (bóg) i doron (dar). Oznacza: darowany
          przez Boga. Zdrobnienia: Ted, Teo, Teodorek, Teoś, Todek
          TEOFIL
          Pochodzenia greckiego, od słów theos (bóg) i philos (przyjaciel). Oznacza: miły
          Bogu. Zdrobnienia: Teofilek, Teoś, Filek, Fil.
          Pozdrawiam
          • kapuhy_a Re: Wybrałyscie juz imiona waszych chlopcow majow 14.02.06, 16:45
            hehe...fajnie wiedzieć że nie wszystkie Teośki to teoflie :0 Dzięki za
            wyjaśnienia smile
    • kasia2705 Re: Wybrałyscie juz imiona waszych chlopcow majow 11.02.06, 20:18
      Masz maly polsko-dunski synek chyba bedzie mial na imie Hugo smile
    • nana30 Re: Wybrałyscie juz imiona waszych chlopcow majow 11.02.06, 21:06
      no to jeszcze ja sie dopiszę.
      Moj majowy synek będzie mial na imię Miłosz. Oczywiście jesli zgodzi się tata,
      bo jeszcze nic nie wie. Nie wie nawet (tylko domysla sie), ze to bedzie drugi
      chlopczyk, he, he..
      Tak więc bedziemy miali Oliwiera i Miłoszka.
      pozdrawiam
      • kropka1005 Re: Wybrałyscie juz imiona waszych chlopcow majow 11.02.06, 21:10
        jeśli jednak lekarz stwierdzi ze to chłopiec to bedzie mateusz
    • mysza_33 tak, tak... 12.02.06, 06:30
      ... nawet się udało bez większej burzy. Bardzo zgodnie przyjęliśmy z mężem, że
      będzie Irek smile

Mysza
    • dzidzia27 Re: Wybrałyscie juz imiona waszych chlopcow majow 12.02.06, 17:31
      Mój synuś będzie miał na imię Rafałsmile
      • kapuhy_a Re: Wybrałyscie juz imiona waszych chlopcow majow 12.02.06, 20:37
        hehe mam bardzo miłe skojarzenia z tym imieniem smile pewnie będzie fajny chłopak z
        niego smile
        • zuzik78 Re: Wybrałyscie juz imiona waszych chlopcow majow 14.02.06, 16:09
          a nasz skarb będzie małym Łukaszkiem
          • editt7 Re: Wybrałyscie juz imiona waszych chlopcow majow 14.02.06, 21:56
            po dluzszym namysle bedzie Wiktor Antoś....jest duzo fajnych imion tyle ze mnie
            czesto kojarza sie z moimi uczniami czesto niesfornymi hihi....a Wiktora
            jeszcze nie uczylam smilesmilesmile
    • karolcia86 Franciszek Wiktor 14.02.06, 22:43
    • dawida25 Jakub Michał :) 15.02.06, 08:49

• magdacz1 Re: Wybrałyscie juz imiona waszych chlopcow majow 15.02.06, 08:53
      Jak już się dowiem, czy to chłopiec, to prawdopodobnie będzie Michał, tak
      wybrał mój starszy Mateusz.
      Podoba mi się także Marcel, ale chyba nie przejdzie.
      Magda
      • zebra51 Tymoteusz Dominik 15.02.06, 09:00
        ...albo Jan Dominik
    • kacha27-77 Re: Wybrałyscie juz imiona waszych chlopcow majow 15.02.06, 11:38

kacha27-77
      No własnie też jestem ciekawa... Dla dziewczynki mieliśmy imię ale odkąd
      okazało sie że bedzie chłopiec to nie mamy pomysłu.
      • megan7 Re: Wybrałyscie juz imiona waszych chlopcow majow 15.02.06, 11:41
        U nas będzie Adam, nad drugim się jeszcze zastanawiamy.
        • adad05 Julian,Franciszek 17.02.06, 18:20
          Właśnie takie imiona wybraliśmy dla naszego synalka. Pozdrawiam
    • aneczkasw Re: Wybrałyscie juz imiona waszych chlopcow majow 02.03.06, 11:19
      Hubert, od początku ciąży miałam przeczucie, że będzie synuś i mówiłam do
      swojego brzusia Hubcio.
      -----------------
      tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20723;28/st/20060514/dt/6/k/3e2c/preg.png
      • madziu1 Re: Wybrałyscie juz imiona waszych chlopcow majow 02.03.06, 15:59
        MĄŻ I JA WYBRALIŚMY IMIĘ FRANUŚ, NAM SIE BARDZO PODOBA,TYLKO NASZE MAMY MAJĄ CO
        DOTEGO IMIENIA JAKIEŚ WĄTPLIWOŚCI.
        TRUDNO!I TAK BEDZIE FRANUŚ!
        POZDRAWIAM
    • gu_ga Re: Wybrałyscie juz imiona waszych chlopcow majow 02.03.06, 19:58
      A u nas Kacperek smile
    • monisku32 Re: Wybrałyscie juz imiona waszych chlopcow majow 03.03.06, 09:11
      Nasz synek bedzie mial na imie (zero kierunkowy) Kajtek smile
    • gosiek289 Re: Wybrałyscie juz imiona waszych chlopcow majow 03.03.06, 09:37
      Na pirwsze Sławek na drugie Antoś
    • polaquinha Re: Wybrałyscie juz imiona waszych chlopcow majow 07.03.06, 19:13
      Oj dziewczynki jak ja Wam zazdroszcze podjetej decyzji! smile W zylach naszej Dzidzi plynie 50% goracej portugalskiej krwii,wiec mozecie sobie wyobrazic niekonczace sie dyskusje z mezem na w/w temat wink
      Imie musi brzmiec dobrze po polsku i po portugalsku (no bo przeciez nie wiadomo,gdzie nas kiedys zaniesie los)A pisownia to juz zupelnie inna para kaloszy.
      Chyba zdecydujemy sie na Manuela(po dziadku) ale rozwazamy Marcela, Vincenta, Filipa, Ivo, Kamila i Felixa sad(( A ja tak marzylam o Mieszku... Trzeba jednak wziac pod uwage,ze portugalska rodzinka bedzie miala problemy z wymowa "sz". Wiecie co,nigdy bym nie przypuszczala,ze ten wybor moze byc dla nas takim problemem!

Pozdrawiam,
      Paula i Malenstwo (na razie bez imienia) sad
      • pinik Re: Wybrałyscie juz imiona waszych chlopcow majow 07.03.06, 20:31
        Oj, dobrze Cie rozumiem! U nas (maz Niemiec z wloskim nazwiskiem, a mieszkamy w
        Niemczech) to tez jest duzy problem! Juz przy pierwszym synku bylo to samo.

Teraz naszym faworytem jest Mika (choc jest to imie, ktore mnie nie do konca
        przekonuje ze wzgledu na moje polskie pochodzenie i na to, ze brzmi ono po
        polsku dosc damsko). Ale wszystkie inne imiona wywoluja u mnie lub u meza zla
        reakcje. Okropne!

Ciesze sie jednak, ze mamy juz choc jedno imie, na ktore razem sie zgadzamy.
      • madziu1 Re: Wybrałyscie juz imiona waszych chlopcow majow 14.03.06, 23:07
        Polaquinha, czym Ty sie przejmujesz? Ja będe rodziła w Niemczech , a nasz synuś
        ma sie nazywać Franciszek ,a napewno nie pozwolę , aby wpisali w akt urodzenia
        "Franz"!
        Będą musieli sie trochę pomęczyć przy wymowie i to wszystko!
        Pozdrawiam,
        Magda i brzuszkowy Franuś
        • aniak-i Re: Antoni 15.03.06, 07:36
          wiecie co mnie sie strasznie odoba Antoś ( a dla dziewczynki Antosia) ale kurcze
          boje sie tej orginalnej wersji własnie Antoni/ Antonina, wiecie wszystko oki do
          czasu gdy dziecko w wieku ok 15-18 lat ma podac gdzies pełane imie-zeby mu/ jej
          sie podobało.
          jak myslicie, bo w sumie ostatnio wróciły te imiona i moze nie bedzie sie
          odrózniacsmile
          Mysle jeszcze o Mateuszusmile
        • polaquinha Re: Wybrałyscie juz imiona waszych chlopcow majow 15.03.06, 10:55
          A bo mnie nastraszyli,ze jak wymowa obca to w USC nie beda chcieli
          zarejestrowac i tak np. mamy Andzelike(sorki-nie mam polskich znakow na
          klawiaturzeuncertain) zamiast Angeliki.
          A do tego to moj facet uparty jak stado oslow!!
          A swoja droga Franciszek-ladniusio! Tez chcialam Franciszka smile To mi wtedy
          mezus odpowiedzial,ze mu sie Fancisco nie podoba! Ehh...
          Pozdrawiam smile
          Paula
          • arubaa Re: Wybrałyscie juz imiona waszych chlopcow majow 15.03.06, 11:36
            U nas Wiktoreksmile))
            • b.brzozowska1 Jan, Jaś, Jasieczek :)) 15.03.06, 12:00
          • madziu1 Re: Wybrałyscie juz imiona waszych chlopcow majow 15.03.06, 13:26
            Paula,
            nie martw sie , napewno znajdziecie imie, ktore spodoba sie Wam obojgu.
            A może TOBI , TOBIASZ , TOBIAS...
            Znam jednego ,fantastyczny facet. Bardzo inteligetny , przystojny i wogole....
            Pozdrawiamy Magda i brzuszkowy Franus.

PS. Sorrki tez mam problemy z klawiatura.
            • polaquinha Re: Wybrałyscie juz imiona waszych chlopcow majow 15.03.06, 13:33
              Magda-dzieki za podpowiedz smile Tobiasz-podoba mi sie! Zapytam zaraz jak wroci z
              pracy.
              To juz na prawde wstyd-wszyscy pytaja o imie-a my ciagle nie wiemy! uncertain
              Maz sie zafiksowal na Dawida(Davida)ale mnie jakos tak nie lezy.Moze dlatego,ze
              kiedys znalam jednego gagatka? smile
              Pozdrawiam
              Paula
    • agz_home Artur Konrad :-) 15.03.06, 17:56
      U nas po wielu bojach zapadła decyzja, że będzie Artur i na drugie Konrad po
      tacie smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka