Dodaj do ulubionych

Termometr?

26.02.06, 16:26
Kompletujemy właśnie z mężem wyprawkę dla małego i pojawił się problem:jaki
termometr kupić dla niemowlaka? Czy kupić zwykły i mierzyć w pupie, czy jakiś
elektroniczny/digitalny do ucha/czoła? a może w formie smoczka?
Nie mam tu żadnego doświadczenie. Czy któraś z Was może udzielić rady?
Pozdrawiamy serdecznie.
Asia i Sławek
Obserwuj wątek
    • olutek_m Re: Termometr? 26.02.06, 17:30
      smile Dzis zastanawiałam się nad tym. Ogladałam termometry na allegro.
      Postanowilismy kupić elektroniczny douszny, bez kapturkowy. Podobały nam się trzy.
      allegro.pl/item87639292_termometr_douszny_aeg_ft_4905_pomiar_1_sekunda.html
      allegro.pl/item87014542_termometr_scaneo_ts_802_gwarancja_super_gratis.htmlPro
      allegro.pl/item88106610_microlife_ir1de1_najlepszy_termometr_gratis_.html
      Każdy z nich ma bardzo dobra opinię. Szukałam juz na forumsmile Może któras z Was
      poleci mi jeden z nich.
      Jesli chodzi o termometr smoczek. Czytałam, że ma inny kształt i dzieci
      niezawsze chcą je ssać.
      • renata-anna Re: Termometr? 26.02.06, 18:52
        Widzę,że nie jestem sama ja też mam ten dylemat mam już ten w smoczku dawno
        temu zapobiegliwie go kupiłam i z tego co mi się wydaje to jest on dość twardy
        i duży co może maluszkowi utrudniać pomiar,męża siostra chwaliła sobie paskowy,
        a do tego miała taki malutki rtęciowy dla noworodków,więc dokupię te dwa i
        zawsze czymś tam się zmierzy(koszta nie są aż takie duże) więc może warto mieć
        kilka zamist w nocy ganiać po aptekach dyżurujących???oby były wcale nie
        potrzebne czego sobie i Wam życzę.
    • nikasob Re: Termometr? 26.02.06, 18:49
      Ja mam elektroniczny, zwykły. I taki też polecam, wydatek rzędu kilkunastu zł,
      a w porównaniu z rtęciowym mierzy temperaturę dużo szybciej.
      • cleo1976 Re: Termometr? 26.02.06, 19:01
        Ja również polecam elektroniczny taki zwykły, miałąm dla córeczki też ten w
        smoczku ale wogóle go nie chciała wziąść do buzi. Na szczęście termometr
        przydał mi sie zaledwie kilka razy przez 5,5 roku i mam nadzieje że teraz też
        nie będzie potrzebny, ale mam ten i uważam że wystarczy.
        • szprotka6 Re: Termometr? 26.02.06, 20:13
          No własnie-wydawalo mi się, że ja juz mam wybór za sobą, ale teraz zastanawiam
          się jeszcze. Do tej pory planowalismy kupić brauna-do mierzenia temp w uchu(ok
          120 zł)-taki polecała mi przyjaciółka, sama była z niego zadowolona, ale skoro
          powstal taki wątek, to może któraś z was jeszcze cos doradzi...
          My zdecydowaliśmy się zainwestować w taki termometr, bo bardzo ułatwia życie,
          Zwłaszcza, jeśli dziecko jest ruchliwe od pierwszych tygodni, to bezpieczniej
          mierzyć mu temperaturę w uchu.
    • karolcia86 Re: Termometr? 26.02.06, 22:30
      Ja polecam do ucha, elektroniczny. mierzy temp w ciągu sekundy. Przy chorym,
      wiercącym się dziecku im krócej tym lepiej
    • dollores1 Re: Termometr? 27.02.06, 10:12
      Ja mam z terometrem przeboje do tej pory, mimo że córka ma ponad dwa lata.
      Mieliśmy taki paskowy przykładany do czoła i 2 elektroniczne. Moim zdaniem
      żaden z nich nie dawał wiarygodnych pomiarów.
      Teraz mierzymy temperaturę zwykłym rtęciowym, ale bardzo długo to trwa (córka
      wytrzymuje nawet 10 min.)

Bardzo dobre opinie słyszałam o termometrze rtęciowym MINUTKA (pomiar w 1
      minutę) ale nie mogę go nigdzie kupić.

• bafilek Re: Termometr? 28.02.06, 20:09
      Ja używam zwykły elektroniczny i jest ok. Przyda się także, jak dziecko będzie
      starsze do mierzenia pod pachą, bo np. smoczek już nie. Majówka 2005

Moja Weronika
      • kasza75 Re: Termometr? 02.03.06, 09:49
        Ja właśnie wczoraj dostałam przesyłkę z temometrem kupionym na allegro. Kupiłam elektroniczny douszny (aeg ft 4905) za 52 zł. Mierzy temp w ciągu sekundy. Oczekuję 3 dziecka, poprzednio używałam zwykłego elektronicznego i byłam zadowolona. Za wyborem dousznego przemówił fakt, że mogę zmierzyć temp nawet gdy dziecko śpi, co przy infekcjach jest b pomocne. Poza tym moja ciocia pediatra b go polecała. Zobaczymy jak się sprawdzi.
        • martunia78 Re: Termometr? 02.03.06, 17:58
          Ja uzywam elektronicznego za 8 zł z allegro, mierzenie zwykłym temp. u dziecka
          to koszmar, znowu na temat dousznych czytałam gdzieś, że nie są dokładne i
          zamylają wynik. Po jakimś czasie doszłam do wprawy na rękę, ponieważ dopiero ok
          38,5 stopnia podaje sie środki na obnizenie gorączki, a to juz naprawdę pali w
          łapkę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka