Dodaj do ulubionych

09.03.2006

09.03.06, 08:37
Witam w słoneczny i mroźny (-8 brrr) poranek!
Czyżby wszystkie mamuśki odsypiały wczorajsze balowaniewink?

Mnie dziś czeka ładny spacerek z małą - idziemy na koncert do przedszkolaków
do domu kultury. Ponieważ nie dostała się tu do przedszkola - z braku miejsc-
i bardzo cierpi z tego powodu, więc szukamy wszelakich rozrywek, z których
można korzystać.

Pinik, nie martw się, mała też nie chciała się na początku uspołeczniać, ale
potem płakała, jak ją wypisaliśmy ze starego przedszkola - to pewnie kwestia
czasusmile
Obserwuj wątek
    • magdacz1 Re: 09.03.2006 09.03.06, 09:02
      Witam!!!
      U nas też juz kolejny dzień piękne słońce, ale zimno (rano było -10).

My z Matim dalej w domu bo katar cały czas, ale już idzie ku lepszemu.

Wczorajszy Dzień Kobiet upłynął bez żadnych rewelacji, no bo i jak skoro mąż
      daleko. Ale za to sama kupiłam sobie tulipanki, a moje dziecię powiedziało że
      to od niego. No i nawet złożył mi życzenia.

Poza tym odebrałam wczoraj wyniki badania moczu i okazało się, że mam, jak to
      było napisane "liczne bakterie". A nic mnie nie piecze ani swędzi i wogóle nie
      czuję nic szczególnego. Kurczę i co teraz? Do ginki idę w przeszłym tygodniu,
      zobaczymy co powie.

Ale i tak najfajniejsze z tego wszystkiego jest to, że nawet całkiem dobrze mi
      się śpi od paru dni. No nie jest to to co zawsze, ale przynajmniej jakaś
      poprawa. Zobaczymy co będzie później.

Pozdrawiam was serdecznie i życzę udanego dnia
      Magda
    • floraservice Re: 09.03.2006 09.03.06, 09:22
      I ja Was wszystkie witam serdecznie...
      Odrabiam dzisiaj zaległosci w czytaniu tego co wczoraj pisałyście... oj zawsze
      jest tego tyle, ze hej!
      I mam parę wiadomosci (chyba dobrych wink) - byłam wczoraj od rana na dniu
      otwartym w Ujastku... kurczę, czemuśmy się jakoś sensowniej nie umówiły???
      mogłysmy chociaż wykorzystać okazję do spotkania i poklachać ;-((. Ja w smumie
      jestem bardzo zadowolona z obchodu, choc też przyznam, że oddział maleńki i
      kameralny, co ma swoje dobre strony, ale co oni robią w momentach nawału
      pacjentek??? Na usg, które przysługiwało w ramach zwiedzania, okazało się, ze
      mój mądry dzidziuś obrócił sie wreszcie w swoim tymczasowym domku głową do
      wyjścia, więc troche się uspokoiłam. Cieszę się bardzo też, ze spotkałam
      położną, która przychodziła do mnie jak sie urodziła młodsza córeczka, jako
      srodowiskowa, była kompetentna, sympatyczna i uratowała mi biust i niechcące
      się goić po nacięciu krocze. A tarz jest tak przełożoną i obiecała, że sie tam
      mna dobrze zajmie. Czyżbym była bliższa ostatecznemu wyborowi szpitala? Jedyny
      minus, który wyłowiłam, to wbrew temu co pisza na swojej stronie internetowej,
      znieczulenie zo jest płatne, choc znizki 50% maja uczestnicy ich szkoły
      rodzenia, a zwolnieni sa ci, kórzy chodzą do szkoły Gemelli (płatnej). To
      kurka, troche niesprawiedliwe, bo ja juz dwa razy chodziłam do takiej szkoły i
      trzeci raz mi sie chyba nie chce. A na dodatek nie ma na marzec juz miejsc...
      czy zdążę w kwietniu - trudno powiedzieć.

No i jeszcze jedno - ósmomarcowe świętowanie wczorajsze dla mnie jest
      obowiązkowe, bo odmierza czas mojego radosnego pobytu na tej ziemi... tak, tak,
      miałam dzień pełen miłych laurek, buziaków, prezencików i prezentów
      urodzinowych. Sciskam zatem Was juz o kolejny rok starsza i zyczę miłego dnia...
      • anja.t Wszystkiego najlepszego Basiu!!!! 09.03.06, 09:44
        Przede wszystkim szczęśliwego rozwiązaniasmile
        • magdacz1 Re: Wszystkiego najlepszego Basiu!!!! 09.03.06, 10:04
          Dużo zdrówka, samych pogodnych dni i uśmiechu dle Ciebie i Maluszka.
          • nikasob Re: Wszystkiego najlepszego Basiu!!!! 09.03.06, 15:18
            100 lat również ode mniesmile I przede wszystkim szybkiego i bezbolesnego porodu!
      • finka11 Re: 09.03.2006 09.03.06, 09:44
        Po pierwsze Floraservice składam najserdeczniejsze życzenia, dużo uśmiechu,
        zdrówka i spełnienia najskrytszych marzeń. Czyli masz urodzinki z Dniem Kobietsmile
        Moja siostra ma urodziny i imieniny (Ewa) w Wigilię, przez co też jest
        poszkodowana, bo zawsze tylko 1 prezent, ale za to jaka atmosfera. Super, że
        szpital robi takie dni otwarte, ja się wybieram do jednego, ale tak z marszu na
        oględziny.
        Widzę, że mrozek u Was trzyma. Ja jestem troszkę podziębiona, ale lecę do pracy,
        już i tak sobie odpuściłam. Potem na szkołę rodzenia i już będzie wieczórsad
        Pozdrawiam
        • floraservice Re: 09.03.2006 09.03.06, 10:06
          Dzieki, dzięki dziewczynki... zapraszam na urodzinowy torcik... wink)
          • floraservice Re: 09.03.2006 09.03.06, 10:29
            dzisiaj postanowiłam go upiec, bo wczoraj spędziłam calusieńki dzien poza domem
            i jak wróciłam po 20 to padłam na nos... A meczowy wieczór przeszkodził,
            niestety, w miłym swiętowaniu... było mi trochę przykro, przyznaję. Więc dziś,
            trochę na złość sobie, będę piekła, sprzatała i prała, bo kto niby ma to za
            mnie zrobić??? buuuu.........
    • pinik Re: 09.03.2006 09.03.06, 10:05
      Hej dziewczynki,

ja juz znow po bolesnym rozstaniu z synkiem w przedszkolu....

wiem, ze to powinno przejsc, ale narazie i mnie psychicznie wykancza.

Basiu! Tobie wszystkiego naj, naj, naj.....!!!!

Lece zrobic sobie buleczke, bo rano strasznie glodna jestem, a do teraz nie
      mialam okazji nic sobie zrobic.
      • melinthe Re: 09.03.2006 09.03.06, 11:16
        Witajcie kochane kobietki smile))
        u mnie pochmurno i szaro, no ale co zrobić crying(Ja właśnie dzisiaj wybieram się na obchodzik po szpitalu, w którym będziemy rodzić. Musiałam się umówić na taką wizytację w ramach zajęć szkoły rodzenia, bo wyobraźcie sobie, że indywidualnie nie można!!! Zobaczymy jak będzie, na nic się nie nastawiam, bo jak będzie duża grupa i to ze szkoły rodzenia, to pewnie nawet nie będzie okazji, żeby o cokolwiek zapytać.
        Magdacz - jeżeli masz dużo bakterii w moczu to weź sobie witC 3xdziennie, to powinno zakwasić mocz i trochę je poubijać, a witC nie kumuluje się w organizmie, więc nie ma obawy, ze weźmiesz za dużo, no i wzmacnia naczynia krwionośne i ułatwia przyswajanie żelaza, więc warto smile

A Solenizantce STO LAT!!!!! U mnie w marcu też urodzinki, za urodzinkami, a ja jakoś nie mam w tym roku głowy do prezentów.

Pozdrawiam Was serdecznie!!!
        Miłego dzionka smile))
        aga
        • melinthe Re: 09.03.2006 09.03.06, 11:19
          a jak tam czat? bo ja w ogóle nie mam czasu tam zaglądać, może raz się wbiłam, ale akurat nikogo nie było smile
          • floraservice Re: 09.03.2006 09.03.06, 11:23
            własnie przed chwilka było nas trzy - ucięłysmy sobie miła pogawędkę wink)
            zagladajcie tam częściej!!, choc wiem, ze to pochłania mnóstwo czasu i
            strasznie wciaga, a jak ktos ma na głowie prace i inne sprawy to może nie miec
            juz serca do czatu... Pewnie w weekend się bardziej ożywi wink)
    • mysza_33 Re: 09.03.2006 09.03.06, 11:24
      Hej dziewczynki! Ja się chyba zapracowałam... więc dziś odpoczywam i tak do
      niedzieli. W niedzielę mam wewnętrzną imprezę w klubie wszystkich pracowników.
      Ale to na szczęście nie jest już tylko na mojej głowie - organizacją i trunkami
      zajął się już szef. Czekam jak tylko przytarga w końcu z Belgii.
      Cieszę się, że już mam po tych klubowych urodzinach. Klienci wniebowzięci, my
      wymęczeni na maksa, ale było fajnie...
      Niestety mój dzień kobiet to niewypał - mężula na wycieczce w Krakowie, ja tu
      sama, a mały nie umie jeszcze składać życzeń wink
      Smutno trochę mi było, bo chyba pierwszy raz nie dostałam kwiatka, a ja lubię
      Dzień Kobiet i uważam, że potrzebny jest, przynajmniej mnie smile
      Florciu (hi, hi...), znaczy Basiu - wszystkiego najlepszego!!! I wiadomo czego -
      komfortowego porodu bez problemów...

DO DZIEWCZYN Z WROCŁAWIA!
      Na naszym wątku wrockowym mamy już 3 chętne do wspólnego spotkania i obgadania
      spraw związanych ze szpitalami, położnymi, lekarzami itp. itd.
      Dajcie znać tam, jeśli jesteście tym zainteresowane to może uda się nam jakoś
      zmówić? Pogadałoby się o tym i owym...

Pozdrawiam wszystkie serdecznie

Mysza i Iruś
    • megan7 Re: 09.03.2006 09.03.06, 11:34
      Sto lat, sto lat... Wszystkiego najlepszego Basiu!

U mnie wczoraj baletów nie było, ale róże i owszem i życzenia...
      A dziś już jestem po zakupach i spacerku, trochę się z rana rozruszałam bo od
      wczoraj boli mnie spojenie łonowe (tak mi się wydaje, że to właśnie to) i teraz
      jest trochę lepiej.
      Pozdrawiam Was ciepło!
      • ania_czarna Re: 09.03.2006 09.03.06, 11:47
        Hej dziewczynysmile U mnie zimmno i brzydko jakoś tak..bleee!Wstałam raniutko i
        poleciałam na badania- morfologia i moczykwinkMam nadzieje,ze wszystko gra. Oj,
        juz nie moge wytrzymac tego siedzenia w domu..Kiedy wiosna???
        Do mam z Wrocławia- ja jestem za i szykuje się na spotkankosmilesmile
    • kapuhy_a Re: 09.03.2006 09.03.06, 13:37
      Melduję się,że jestem nadal w jednym kawałku...zaliczyłam dziś bieganie po
      urzędach znaczy po fiskusie i jego pokojach.uchh makabra...oczywiście kilka razy
      musiałąm stać w tej samej kolejce i nkt mnie nie chciał przepuścić...odwiedziłąm
      też market budowlany i zakupiłam preparta do zdjęcia starego lakieru z
      łóżeczka..więc szykuje się zabawa na całego..popatrzyłam też w wzornik farb...i
      chyba coś wybrałam na ściany...boję się co prawda rwania tapet ze ściany ale
      chyba nei będzie źle...jak coś to kupimy farbę strukturalną i położymy w tych
      największych dziurach...koło Lenki musza być gładkie ściany co by jej do głowy
      nie przyszło skubanie kulekbig_grin...jedynie nie wiedziałąm jaka to jest farba do
      malowania łóżczeka a oczywiście nie było obsługi więc nie miał mi kto
      doradzić..:]chyba pomalujemy je na biało jednak bo komoda to klon nida(czyli
      bardzo jaśniutka)...uchhh...to tyle..uciekam obiad robić...
      • aniak-i Re: 09.03.2006 09.03.06, 16:26
        witam i jasmilesmile

kurka sporo jeszcze przed nami- tak organizacyjniesmile
        tez myslimy pomalowac pokoik( na razie jeszcze mój brat student tam mieszka)
        kupic wyprawke!!!!!!
        oooooo jest tego troche.
        Wiecie co przy moim szpitalu nie ma szkoły rodzenia, wiec nie wiem czy jest sens
        chodzic gdzie indziej, moze i tak cos sie tam podowiaduje. Jeszcze odwiedze taka
        blisko domu i dowiem sie co i za ile oferujasmile
        pozdrawiamsmile

aha musze wam powiedziec ze czuje jak moje malenstwo cwiczy zginanie
        nózek-rozciaga mi brzuś w szerz-z 1 strony głowa a z 2 nóziesmilesmile
    • mysza_33 Wreszcie odpoczęłam! 09.03.06, 17:42
      No wyleżałam się i wyspałam! I zebrałam w sobie energię - od razu mam siły na
      pisanie i gadanie z Wami. Ale idę coś zjeść, by mieć jej jeszcze więcej. Będę
      żreć kiełbaskię pokrojoną w talarki ze smażoną cebulką, mniam! Wreszcie mam
      apetyt!!! Bo ja z tych, co przy nawale pracy, tracą go niestety sad
      No to zmykam szamać...

smile))))

Mysza i Iruś
    • floraservice Dobranoc mamusiom i ich brzuszkom... 09.03.06, 23:10
      życzę i bardzo, bardzo, bardzo dziekuję za te wszystkie miłe słowa od Was
      dzisiaj. Nie wiem jak Was, ale mnie co roku w taki dzień ogarnia wielka
      melancholią za upływajacym czasem... ale nie miewam juz kilkudniowej deprechy,
      jak dawniej, i to poczytuje sobie za sukces.
      Teraz lece juz spać, bo padam na nos mimo, że byczyłam się dzis za dwoje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka