Dodaj do ulubionych

monitor oddechu ? pomozcie !

15.03.06, 10:28
wiem ze moze nasze dzieciaki sa juz za duze na ten sprzet ale ... nigdy nie
jest za pozno
w koncu dzisiaj w nocy odkrylam ze naszemu najlepiej spi sie na brzuchu - nie
meczy go brzuch a co za tym idzie nie wybudza sie

ale teraz wyglada to tak ze jak sie wybudzi o 3-4 w nocy to go zabieram do
lozka klade kolo siebie na tym brzuchu i udajac ze nie spie patrze czy
wszystko ok - nie musze pisac jak ja po tekiej nocy sie czuje i wygladam

poki lezy na brzuchy jest wszystko ok kiedy tylko go przewale na plecy zaraz
robi nogi po sufit i zaczyna sie wicie

dlatego dzisiaj rano postanowilam ze kupie monitor oddechu zeby spokojnie
spac bo inaczej nie da rady

mam wiec pytanie od czego zaczac poszukiwania takiego monitoru na co zwrocic
uwage ? funkcje? opcje?
a moze ktoras mama odsprzeda, bo nie potrzebuje tudziez nie uzywa ?
a na allegro mozna jakies fajne kupic ?
no wiem sto pytan do ale juz sama nie wiem moze ja przesadzam moze synek
spokonie da sobie rade na tym brzuchu ? a Wasze dzieciaki spia na brzuchach?

poradzccie cos bo widzicie ze skolowana jestem sad
Obserwuj wątek
    • tadziewczyna Re: monitor oddechu ? pomozcie ! 15.03.06, 11:10
      pati775,
      wydaje mi sie, ze Twoj maly spokojnie moze spac na brzuchu. W koncu ma 6 mcy. Z
      tego co sobie przypominam to przypadki smierci lozeczkowej mialy miejsce u
      dzieci duzo mniejszczych od naszych, takich ktore mialy problemy z dzwiganiem
      glowki. Twoj maly juz sobie poradzi z przekladaniem glowki, bo jest juz duzo
      silniejszy od noworodka. A jesli nie masz spokojnej glowy to najlepiej bedzie
      jak poradzisz sie pediatry. Naprawde.
      W kazdzm razie trzymaj sie i spij spokojnie. Ja pamietam jak synek byl malutki,
      to tez mialam jakas schize i przez kilka nocy budzilam sie i sprawdzalam, czy
      oddycha. Ale potem mi przeszlo. Widocznie kazda matka tak ma. Pozdrawiam cieplo.
    • mloda25 Re: monitor oddechu ? pomozcie ! 15.03.06, 11:12
      Moja corka jak miala 2 m-ce zaczela spac na brzuchu i tak samo jak ty
      nieprzesypialam noce bo obserwowalam czy oddycha,wiec odrazu kupilam monitor
      oddechu.Wtedy tez odrazu zaczela przesypiac cale noce.
      Ja mam monitor oddechu firmy Towmee Tippee i jestem z niego bardzo
      zadowolona.Pokazuje on temperature jaka jest w pokoju i ma nocne lampke.
      • mloda25 Re: monitor oddechu ? pomozcie ! 15.03.06, 11:30
        Ja go kupilam w Londynie.Byla wlasnie mala promocja ze 100 funtow na 80 czyli
        na zlotowki to okolo 450 zl.
        W sumie to moze tadziewczyna maia racje ze juz nie masz sie co martwic,nasze
        dzieci sa juz duze,powiem ci tylko ze pracowalam jako niania u jednej angielki
        pare lat i jej trzej synowie od 1 m-ca zycia spali na brzuszku bez zadnego
        monitora, czemu ja sie strasznie dziwilam,ale ona twierdzila ze tak dzieci
        lepiej spia i brzuszki je nie bola,no i w sumie to przyznaje racje,sama sie o
        tym przekonalam na wlasnym dziecku, ale niestety ja musiala kupic monitor,po
        prostu balam sie,ale ty to rzeczywiscie juz chyba nie musisz sie
        obawiac.Powodzenia
    • pati775 Re: monitor oddechu ? pomozcie ! 15.03.06, 11:14
      do tadziewczyna - tez mi sie tak wydaje na zdrowy chlopski rozum ale rozum
      matki mowi cos innego! moze musze dojrzec do tej sytuacji nie wiem juz sama ?

do mloda - ile kosztowal?
    • sani14 Re: monitor oddechu ? pomozcie ! 15.03.06, 13:34
      rozumiem Twój stres bo sama taki miałam nawet jak synuś spał na pleckach i
      dlatego cieszyłam się że kupiłam nianię z monitorem Angelcaresmile
      ale dzisiaj używam już tylko niani bo półroczne dzieci nie mają problemu z
      podnoszeniem główki i stres zniknąłsmile czasami jak śpi z nami to zastanawiam
      się czy się nie zaplącze w te poduchy ale monitor i tak nadaje się tylko do
      łóżeczka dziecinnego...
      zawsze możesz sprawdzić jak zareaguje Twoje dziecko jak przyłożysz mu nos do
      poduszki - żeby mnie uspokoić tatuś sprawdził naszego malucha i reakcja była
      poprawna - pokręcił się i ułożył tak żeby mógł swobodnie oddychać i nawet się
      nie obudził a ja od tego czasu śpię spokojniesmile
      • ninjo Re: monitor oddechu ? pomozcie ! 15.03.06, 16:59
        ja slyszalam, ze nie ma sie czego bac, jezeli nie ma wskazan do tego, ze
        dziecko jest w grupie ryzyka smierci lozeczkowej (raczej wtedy tylko polecaja
        monitory oddechu), czyli np. wczesniaki, inne przypadki w rodzinie, choroby
        ukladu oddechowego, itd.
        chociaz, oczywiscie, jesli dzieki temu mama ma spac spokojniej, to oczywiscie,
        kazdy sposob jest dobry smile
        ja sama przez pierwsze 2 tyg. zycia malej chyba w ogole nie spalam, patrzylam
        czy oddycha smile

a abstrahujac, chyba jest wlasnie wiecej smierci lozeczkowych powyzej 6 mies.
        zycia, do chyba 2-ego roku. Ale tu akurat moglam cos pomylic, jak zwykle smile))
      • pati775 Re: monitor oddechu ? pomozcie ! 15.03.06, 17:12
        sprobuje to dzisiaj chyba wink
    • nie_zapominajka1 Re: monitor oddechu ? pomozcie ! 18.03.06, 11:04
      Ryzyko nagłej śmierci łóżeczkowej występuje u dzieci w pierwszym roku życia.
      Najwięcej przypadków jest między 2 a 4 miesiącem. W moim środowisku w ten
      sposób zasnęło dziecko 7 miesięczne i ja jestem przeczulona na tym punkcie.
      Kupiłabym taki monitor, nawet używany, zawsze możesz go potem sprzedać za pół
      roku na Allegro.
      • pati775 Re: monitor oddechu ? pomozcie ! 18.03.06, 11:25
        dziekuje niezapominajko smile))
        • mala67 Re: monitor oddechu ? pomozcie ! 18.03.06, 17:45
          ja tez kupilam na allegro Angelcare uzywany, na gawarncji jestem b zadowolna
          mryga zielone swiatelko i wiem ze jula oddycha, kiedys nawet wlaczyl sie alarm,
          jula wtedy wziela gleboki wdech...do dzis nie wiem jaka byla przyczyna moze za
          plytki oddech moze to e sie troszke ulozyla z brzegu lozeczka i moze jej
          elektrody nie zlapaly.. nie wiem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka