Dodaj do ulubionych

termin na 2 maj - jest ktoś???

30.03.06, 14:03
hej, mam termin na 2 maja ale myślę że będzie poród w kwietniu.Jak się
czujecie,macie jakies objawy porodu? Bo ja mam np. skurcze macicy nawet co 15-
20 min i troche mnie brzuch pobolewa jak na okres.Moja dzidzia ważyła w 34tc
2500g i boje sie żeby nie urodziła się ok 4 kilo bo nie wiem czy dam rady
urodzić.Zaczynam się trochę już bać.
Obserwuj wątek
    • moli75 Re: termin na 2 maj - jest ktoś??? 30.03.06, 14:56
      Ja mam termin na 3 maja. Nie mam skurczów, ale takie bóle, przypominające
      nadchodzący okres. Poza tym jestem strasznie słaba, nie mam na nic sił. Tyle,
      że mój synek w 34 tygodniu miał prawie 50 cm długości i ważył ok. 3 kg. Więc
      teraz, w 36 tygodniu jest już na pewno większy i może chcieć przyjść na świat.
      Lekarz powiedział, że mogę urodzić około 20 kwietnia. W sumie to ja jestem
      przygotowana na wcześniejszy poród. Tylko nie wiem, czy będzie siłami natury
      czy cesarka. To jeszcze zależy od wielkości dziecka.
      • justynapio Re: termin na 2 maj - jest ktoś??? 30.03.06, 16:10
        Cześć
        Ja mam na 1 maja, ale też mam wrażenie ze chyba wcześniej. Poza tym według mnie
        mała nie leży głową w dół, bo kopie mnie tylko po bokach. Jeszcze nigdy nie
        dostałam bolesnego kopniaka w żebra czy pęcherz, nie mam zgagi, ogólnie jest
        super, tylko coraz ciężej.
        a skąd jesteście i gdzie będziecie rodzić?
        Ja w Warszawie na Karowej.

Pozdrawiam
        Justyna
        • wera79 Re: termin na 2 maj - jest ktoś??? 30.03.06, 16:45
          ja jestem z mazur także daleko troszkę mieszkamy od siebie.Ja będę miała
          dziewczynkę z tym ze moja już jest przekręcona główką do dołu i jakbym odczuwała
          że coraz mniej kopie no ale przeciaż jest jej coraz ciaśniej.
          W poniedziałek idę do lekarza i zobaczymy co powie.Dziewczyny czy to już 36 tc
          bo ja juz się chyba pogupiłam bo według mnie to 35tc

Pozdrawiam
      • wera79 Re: termin na 2 maj - jest ktoś??? 30.03.06, 16:50
        wiesz co być moze dzidzia wystartowała ze swoja wagą dość wcześnie a teraz może
        wcale nie rosnąć,także badz dobrej myśli,moja dzidzia też nie mało waży bo 2500g
        w 34 tc więc jakos damy rade.
        pozdrawiam
        • justynapio Re: termin na 2 maj - jest ktoś??? 30.03.06, 17:36
          to 35 tc. Ciekawe kiedy się rozdwoimy... z jednej strony to chyba wolałabym cc,
          tyle że później dłużej się dochodzi do siebie, ale jak sobie pomyślę o bólu i
          tych godzinach cierpienia...aż ciarki mnie przechodzą.
          nie wiem jak to będzie, staram się nie myśleć o porodzie, żeby sie nie
          denerwować, dzięki temu śpię jak niemowlę.
          Jakoś to przeżyjemy smile
    • miladzia1 Re: termin na 2 maj - jest ktoś??? 31.03.06, 10:02
      witam ja też mam termin na 2 maja i mam nadzieję urodzić wcześniej. Synek wg
      środowego usg ( pełne 35 tygodni ) ważył 2600 więc jest raczej w normie, lekarz
      powiedział, że kolosa nie urodzę. Ale nie robi mi to różnicy bo i tak będę
      miała cesarkę, brzdąc leniwy, leży główką do góry, nie chciało mu się
      obrócić smile). Cóż, wolałabym naturalnie, ale co zrobić, tak dzidzia
      zadecydowała, nie mam na to wpływu. Lekarz ocenił moje łożysko na III stopień,
      mówił, że są już zwapnienia, więc jest szansa, że będę jednak kwietniówką.
      Mi również jest coraz ciężej, i męczą mnie okrutne skurcze mięśni w nocy pomimo
      tego, że łykam potas dwa razy dziennie. Brzuszek czasem boli jak na okres no
      twardnieje, pomimo tego, że jestem na fenoterolu. 12 kwietnia go odstawiam i
      mam nadzieję, że szybko mały zdecyduje się z nami zobaczyć i trzeba będzie
      czekać na planowana cesarkę, bo ta pewnie będzie blisko terminu, ale tego
      wszystkiego dowiem się w najbliższą środę bo mam wizytę u mojej pani gin.
      ściskam Was mocno
      trzymajcie sie ciepło
      już niedługo zobaczymy nasze maleństwa smile))
    • pocahontas76 Re: termin na 2 maj - jest ktoś??? 31.03.06, 15:23
      Hej dziewczynki, ja mam termin na 7 maja czyli jeszcze kilka dni po Was i moja
      pszczółka ważyła w środe... 3 kg bez paru gram!!! Jak myślicie, na ile te
      wszystkie pomiary są wiarygodne??? Też się boję, że skończy się na 4 kg... A
      najciekawsze jest to, że nie wiem skad ta waga, bo przytyłam na razie 9 kg.
    • justynapio Re: termin na 2 maj - jest ktoś??? 31.03.06, 15:47
      Co do tych wag to byłabym ostrożna, podobno może być przekłamanie o +-10%, ale
      moja znajoma miala urodzić kolosa, prawie 4 kg, a mały urodził się 2950g !
      Podobno masę ciała na USG wyliczają z długości kości udowej i to by się
      zgadzalo bo jej synek miał bardzo długie nogi, tyle że był chudziutki.
      Tak więc co do wagi to tak naprawdę dowiemy się jak już nasze maleństwa będą na
      świecie smile

Pozdrawia
      • ania_czarna Re: termin na 2 maj - jest ktoś??? 31.03.06, 15:55
        Ja mam termin na 7-go maja ( pocahontas lecimy łeb w łebwink), ale tez czuje juz
        skurcze!Codziennie pobolewa mnie jak na okres, do tego stawia się. Jetsem tez na
        fenoterolu, wiec nie wiem co to bedzie. W przyszłym tyg ide do mojej gin i
        ciekawe co powie. Pozdrawiam.
        • naati czy któraś ma już obniżony brzuch?? 31.03.06, 17:03
          ja mam termin na 1 maja, ale jak wszystkie chciałabym wcześniej wink) skurcze
          czasem są , bóle raczej rzadko, ale tak od 4 dni mam obnizony brzuch i to dośc
          wyraźnie w porównaniu do tego co było wcześniej, moze ktoś ma podobnie??
          pozdrowionka dla wszytkich majówek, a moze kwietniówek smile)
          • ania_czarna Re: czy któraś ma już obniżony brzuch?? 31.03.06, 17:23
            Ja mam brzuszek nieżej od jakiegoś tygodnia..nie wiem czy mam sie juz
            pakować?!smilesmilePonoc to jeszcze moze potrwac miesiąc zanim sie urodzi po obnizeniu
            brzucha. Tak czy inaczej, jesteśmy coraz blizej..winksmile
            • naati Re: czy któraś ma już obniżony brzuch?? 31.03.06, 17:34
              no wlaśnie ja teżod około tygodnia i ja słyszałam, ze to 2-4 tygodni przed
              porodem, no i na wszelki wypadek na jutro zaplanowałam pakowanie torby do
              szpitala smile
              • ania_czarna Re: czy któraś ma już obniżony brzuch?? 31.03.06, 17:38
                Jeju, czyzby juz niedługo???Mam termin na 7-go maja..smilesmilesmile
                • naati Re: czy któraś ma już obniżony brzuch?? 31.03.06, 18:06
                  sie nie martw, wazne co lekarz powie, a reszta to "mądrości ludowe" i róznie
                  sie sprawdzają hehe
        • inpi Re: termin na 2 maj - jest ktoś??? 03.04.06, 13:02
          Cześć kobietki
          W końcu do was "trafiłam".............
          Ja mam termin na 06.05.Oboje z mężem od początku zdecydowani jesteśmy na
          kolejny poród w Św.Zofii. Mamy już podpisaną umowę z tą samą położną, co
          poprzednio. W obecnej ciąży podchodzę nieco spokojniej do wagi z USG, a to
          dlatego, ze przy pierwszej ciąży w dniu porodu mała wg USG ważyła 4800, a
          kilkanaście godzin później po porodzie okazało się, że 4200. Co prawda to i tak
          sporo, jak na pierwsze dziecko, a oboje z mężem jesteśmy raczej szczupli, więc
          nie wiemy skąd taki pączuś!!! Urodziliśmy siłami natury po 14 godzinach z
          niewielkim nacięciem. Teraz lekarze wróżą większego bobasa (ponoć z reguły
          drugie większe), a moja położna uważa, że skoro "zmieściło" mi się 4200 to 4500
          też się zmieści. Podchodzę do tego spokojnie. Zalezy mi na porodzie siłami
          natury, ale jeśli okaże się że nie dam rady to nikt na siłę nie bedzie mnie
          przecież zamęczał!!!!!!!!! Pozdrawiam wszystkie majowe mamusie
      • franchi do justynypio 31.03.06, 19:04
        Justyna, ja mam termin na 1 maja i jestem z Warszawy.
        Co prawda myślę że będzie wcześniej, czyli w połowie kwietnia, ale objawów
        większych na razie brak. Ja na karową bym się nie zdecydowała. Myślę o
        Bielańskim albo o Damianie - bo to inny komfort, no i inna cena!
        • justynapio Re: do franchi 01.04.06, 11:06
          a czemu nie Karowa? Masz jakieś przykre doświadczenia?
          Jeśli chodzi o Damiana to troszkę za droga jak dla mnie. Jeszcze do końca nie
          wiem gdzie będę rodzić, bo wczoraj byłam na szkole rodzenia i zniechęcila mnie
          Pani pediatra, która to stwierdziła że przy położeniu miednicowym u pierworódek
          preferuje się poród naturalny. Troszkę na ten temat sobie poczytałam i
          zapytałam się jej jakie są powikłania i usłszałam że jest ich duzo łącznie ze
          śmiercią dziecka. Więc sama rozumiesz...
          10.04 idę na kontrolę do mojej gin wiec sobie z nią pogadam jak ona to widzi (
          też pracuje na Karowej).
          Wybrałam wcześniej Karową bo mam tam znajomości, znam dużo personelu, ale w tym
          przypadku nie wiem do końca gdzie urodzę

Pozdrawiam
      • dzidzia27 Re: termin na 2 maj - jest ktoś??? 01.04.06, 22:09
        Hej!Ja tez mam termin na 2 maja i jak do tej pory było wszystko ok ale po
        ostatniej wizycie u gina troche sie przestraszyłam,schudłam 1kg i do tego usg
        wykazało ze dzidzia jest rozwinięta na 32 tydzien (a jestem w 35)sadsadsad.Mam
        nadzieje że dziecko będzie zdrowe tylko troche mniejsze.
        • melinthe dzidzia27 02.04.06, 11:37
          dzidzia27 napisała:

usg
          > wykazało ze dzidzia jest rozwinięta na 32 tydzien (a jestem w 35)sadsadsad.

Hej dzidzia, a ile ważył twój maluszek?? Ja miałam ostatnio identycznie na badaniu, dzidziolek maleńki i też się martwiłam. Ale mój lekarz jakiś dziwnie spokojny.
          • dzidzia27 Re: melinthe 02.04.06, 22:56
            Hej Melinthe!
            Nio własnie lekarz nie powiedział mi ile wazy dzidzia ,tylko że jest za małe o
            3 tygodnie Ja sie zmartwiłam ale on powiedział ze mam sie nie przejmować bo
            jestem szczupła i dziecko pewnie bedzie małe po mnie.Dziwi mnie to że przytyłam
            13kg i nie wiem gdzie to jest bo urósł mi tylko brzuch i nic wiecej a dziecko
            tez małe,a Tobie co dokładnie powiedział lekarz?podał Ci wage?Ja ide do lekarza
            we wtorek i jestem ciekawa czy cos sie zmieniło.Pozdrawiam
            • o_tuska termin 4 maja 03.04.06, 12:11
              Mnie też gin uprzedzał o możliwości przesunięcia terminu do przodu. w czwartek
              idę na USG więc zobaczymy jaka waga i kondycja mojejeo dzidka.
              Poprzednio sugerowano mi 4 kg przy porodzie ale ja myślę że dzidzi a jest długa
              po rodzicach i nie będzie tłuścioszkiem wink
            • melinthe Re: melinthe 03.04.06, 12:26
              chyba nie masz sie o co martwić smile błędy w pomiarach są dosyć częste, a jeżeli rzeczywiście masz drobną budowę i tatuś dzidziolka też nie jest kolos, to pewnie i Wasze maleństwo nie będzie ważyło 4 kg przy porodzie. Dla nas lepiej, bo lżejszy poródsmile)))
              Ale tak na serio, ważne, ze dzidzia w ogóle rośnie. czasem rośnie skokami, stąd mogą wynikać różnice. Ale sądzę, ze ci nasi lekarze po prostu mierzą dzidziolki raz gorzej raz lepiej sad Ja miałam w 30tc usg i gin powiedział, że mi się niezły synek szykuje, bo już waży 1800. Więc ja w strach, czy dam radę urodzić, też nie należę do wielkich ludzi smile)) Wyobraź sobie moją konsternację, jak poszłam w 35tc i miałam badanie u innego gina na innym aparacie i wyliczył, że moje maleństwo waży 1950!!!!! Czyli tylko 150 gram w 4 tygodnie????? Byłam jakaś taka ogłupiała, bo on na to, ze po prostu ma jeszcze czas, że mam sobie nie odmawiać jedzenia, pić soczek z aronii i wszystko jest dobrze. Dopiero w domu jakoś tak zrozumiałam, że to trochę nieciekawie, bo dzidziolki w tym wieku powinny mieć już spokojnie ponad 2200 sad. A teraz najlepsze: ja też sporo utyłam, i to więcej niż ty, bo prawie 19kg, a to jeszcze nie koniec.
              NIe martw się. Czekaj na następne badanie. Myślę, że to błędy aparatów i trochę może niedokładne pomiary. Daj znać we wtorek jak tam po wizycie. ja wybiorę się w środę. Zobaczymy smile)
              pozdrsmile
              • wera79 Re: melinthe 03.04.06, 17:00
                ja dziś byłam u gina i powiedziała że poród już blisko.Kazała w nastęonym
                tygodniu odatawić Fenetrol który biorę i jak dzidzia chce to niech się już
                rodzi,myślę że jeszcze przez święta poczeka haha.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka