Dodaj do ulubionych

Problem z kupnem mięska!

21.05.06, 17:25
Mój synek w końcu zaczął jeść moje zupki smile Wiec juz nie daje mu słoiczków
(oczywiście ze wzgledów finansowych też) tylko gotuje sama. stwierdziłam że
robi sie to tak szybko i łatwo ze szkoda pieniędzy na słoiczki. Za to pojawił
sie problem z kupnem mięska. Oczywiście daje mu indyka, kurczaka, cielęcinka
odpada bo jest uczulony no i na wiecej brakuje mi pomysłów. Jagnięciny nigdzie
nie moge znalejść, raz widziałam w Auchan ale jakoś boje sie tam kupowac miesa
dla małego, o króliku juz nie wspomne! A wy co kupujecie i dajecie za mieska?!
Obserwuj wątek
    • aciki Re: Problem z kupnem mięska! 21.05.06, 18:00
      Ja sie boję dawać drób z normalnych sklepów, bo jest karmiony hormonami i
      chłopcom rosna od tego piersi. Mam przykład w rodzinie. Będę szukać krolika do
      skutku.
      • aisza24 Re: Problem z kupnem mięska! 23.05.06, 21:32
        Nigdy nie słyszalam czegos takiego hormonach w drobiu...Powiem, ze teraz to mnie
        dobilas, bo od tygodnia gotuje malemu zupki z piersi kurczaka, oczywiscie na
        zmiane podaje słoiczki z krolikiem, jagniecinka. Powinnam zrezygnowac?
        • shamsa Re: Problem z kupnem mięska! 23.05.06, 22:20
          moja corka ma wyczuwalny jeden gruczol piersiowy. wg pediatry - od indyka. i
          racja - odkad nie daje wyraznie sie zmniejszyl
    • mama_fasolinki Re: Problem z kupnem mięska! 23.05.06, 22:16
      Ja nie ryzykuję z kupowaniem mięsa w sklepie. Mam cały zamrażalnik gołąbków i
      królika - wszystko kupowane/dostaję od znajomych w moim małym miasteczku skąd
      pochodzę. Warzywa kupuję w sklepie ze zdrową żywnością. Może choć trochę mniej
      tam jest tej chemii. Wyczytałam kiedyś na forum, że są małe sklepy (np w
      Wawie), w których można zamówić np. królika, ale niestety nie zapisywałam.
      • aciki Re: Problem z kupnem mięska! 23.05.06, 22:52
        Mowie wam, dziewczyny, nie ryzykujcie podawania drobiu chłopcom ( oczywiście
        takiego z podrzędnego sklepu), lepiej upolować gdzies krolika albo spróbować
        cielęcinki. Może nic by sie nie stało, ale gdyby potem chłopak miał kłopoty
        hormonalne to nigdy byście sobie nie darowały. Z podobnego powodu kupuje
        Maksiowi drogi, wypasiony fotelik samochodowy, bo gdyby kiedys coś... to chyba
        umarłabym z żalu...
        • kaliaa krolik 24.05.06, 09:05
          dziewczyny krolika mozna kupic np na targu, ktore sa chyba we wszystkich
          nieduzych miasteczkach.
          • wake Re: krolik 24.05.06, 20:39
            Witam, ja tak gościnnie wskoczyłam tu z forum sierpniowego. Jestem z Warszawy i
            królika kupuję na bazarku przy rondzie Wiatraczna albo przy pl. Szembeka.
            Kupuję tam też cielęcine. Zawsze kiedy o to poproszę mają do wglądu badania
            weterynaryjne mięsa.
            • murken To prawda o tych hormonach !!! 24.05.06, 21:27
              Bylam dzisiaj u pediatry po recepte na mleczko.Pytalam sie czy faktycznie
              zdarza sie ,aby chlopcy mieli powiekszone piersi od spozywanego drobiu.
              Pediatra potwierdzila. Dzieci z tego powodu rowniez szybciej dojrzewaja.
              Ja kupuje krolika od znajomej,ktora hoduje na dzialce zwierzaki.Osobiscie
              zbieram tez suchy chleb tym krolikom. Chcialam zmienic miesko na jakies
              inne ,ale jednak zostaniemy przy pewniaku.
              • alfa36 Re: To prawda o tych hormonach !!! 24.05.06, 22:00
                Przerazilyście mnie. A cielęcina? Wlaśnie pozbawilam Kube obiadu mięsnego na
                jutro...
                • mama_fasolinki Re: To prawda o tych hormonach !!! 24.05.06, 22:55
                  Cielęcina może być, ale musisz uważać, bo może uczulać
                  • shamsa Re: To prawda o tych hormonach !!! 24.05.06, 23:27
                    mi pediatra powiedziala i chyba sie z nia zgadzam, ze lepiej mieso ze sloika
                    dawac, bo teoretycznie pod kontrola jest. gerber ma kurczaka iindyka mielonego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka