abea 05.06.06, 13:23 Jakich kosmetyków używacie do pielęgnacji, oliwka? krem? jaki płyn do kąpieli? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosiek289 Re: w czym kąpiecie , jakie kosmetyki ? 05.06.06, 13:29 do kąpieli Nivea - z oliwka do smarowania ciałka i zakamarków np. paszki - oliwka bambino do pupki i szyjki ( fałdków) - najlepsze są wg. mnie: Bepanthen, Linimag, Alantan - tylko maści jak na razie nie miał problemów skórnych Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolka2 Re: w czym kąpiecie , jakie kosmetyki ? 05.06.06, 13:30 Mydełko bambino i oliwka bambino Mam płyn do kąpieli Nivea ale jeszcze nie wypróbowane. Pozdrawiam,Ola Odpowiedz Link Zgłoś
mimi_75 Re: w czym kąpiecie , jakie kosmetyki ? 05.06.06, 13:58 Mój synek był mocno przenoszony i w związku z tym ma b. suchą skórę, używam zgodnie z zaleceniem lekarza oilatum do kąpieli i maść lipobasa do smarowania. Odpowiedz Link Zgłoś
zu2ka Re: w czym kąpiecie , jakie kosmetyki ? 05.06.06, 14:14 Ja używam Oilatum do kapieli leczniczej - ponieważ w szpitalu powiedzieli mi,że synek ma atopowe zapalenie skóry, miał czerwone plamy na twarzy. Sama wydedukawałam, że mały był po porostu przegrzany... ale mądrzy ci lekarze... póki co oilatum do kąpieli - cholernie drogie, ale wygodne - nie trzeba oliwić po kąpieli, a do pupci nivea krem ochronny ( białe okrągłe pudełko) na zmianę z bepanthen maść. Odpowiedz Link Zgłoś
dido_dido Re: w czym kąpiecie , jakie kosmetyki ? 05.06.06, 14:09 Nivea - płyn do kąpieli, żel do mycia, mleczko i oliwka o konsystencji balsamu do smarowania. Do pupy alantan plus Odpowiedz Link Zgłoś
agness25 Re: w czym kąpiecie , jakie kosmetyki ? 05.06.06, 14:26 do pupy Sudocrem, do kąpieli Oilatum.Mały nie ma żadnych problemów Odpowiedz Link Zgłoś
k_maja Re: w czym kąpiecie , jakie kosmetyki ? 05.06.06, 15:06 kąpiel w oilatum (wcześniej mydlimy mydełkiem bambino), bez oliwki - tylko na buzię bambino. Do pupy sudocrem - 9 tygodni zero odparzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
xixx Re: w czym kąpiecie , jakie kosmetyki ? 05.06.06, 16:11 My używamy oilatum do kapeili i kąpiemy w krochmalu. Do pupki i fałdek Linomag. Czytam że używacie Sudocremu i oliwki na codzień, a z tego co słyszałam (moja pani doktor i forum niemowlak) nie można codziennie uzywac oliwki bo zatyka pory, można sporadycznie gdy skóra jest za sucha, a sudocrem to krem leczniczy więc także nie nadaje sie do stosowania na codzień. Odpowiedz Link Zgłoś
k_maja Re: w czym kąpiecie , jakie kosmetyki ? 05.06.06, 20:47 sudokremu mozna uzywac na co dzien (polecila mi go pediatra)- nawet jest to napisane na opakowaniu - "Mozna uzywac profilaktycznie" - i u mnie dziala, wiec nie widze powodu zeby rezygnowac- nawet sladu odparzen od 9 tygodni. A moja siostra uzywala przez cale niemowlectwo coreczki i bylo OK. Odpowiedz Link Zgłoś
mysza_33 Re: w czym kąpiecie , jakie kosmetyki ? 05.06.06, 18:47 Wszystko z serii Nivea Baby: żel do ciała i włosów, płyn z oliwką i krem do ciała. Ponoć nie należy mieszać kosmetyków. Jak są problemy ze skórą - Oilatum. To wszystko. Na odparzenia Tormentiol. Mysza Odpowiedz Link Zgłoś
polaquinha Re: w czym kąpiecie , jakie kosmetyki ? 05.06.06, 22:35 Najpierw woda z mydelkiem Bambino,potem woda z Balneum na przemian z kora debu(na potoweczki-doskonala) Maly ma sucha skorke wiec zawsze oliwka Bambino. Do pupci-masc Alantan(doskonaly na odparzonka) i Linomag. Myjemy pupcie przy przewijaniu w szalwi(sprawdza sie doskonale i jest bardziej ekonomiczna niz chusteczki,ktorych uzywam za to do wycierania swoich rak po przewijaniu Papa Odpowiedz Link Zgłoś
vanilia25 Polaquinha:) 05.06.06, 23:17 Napisz mi prosze jak robisz plyn z szalwi do mycia pupci? Czy zwykla herbatke ekspresowa zaparzasz? I co nasaczasz szalwia zeby przemyc dupencje? Dzieki wielkie za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
masza76 Re: w czym kąpiecie , jakie kosmetyki ? 06.06.06, 09:05 do bużi przegotowana woda, do kąpieli mydelko bambino lub oliatum na przemian. co dwa, trzy dni oliwka bambino. linomag do pupy Odpowiedz Link Zgłoś
anja.t Re: w czym kąpiecie , jakie kosmetyki ? 06.06.06, 09:11 Mydło Bambino, oliwka Bambino. Do przemywania twarzy - SVR Provegol Bebe. Do pupy - Sudocrem i Bepanthen. Odpowiedz Link Zgłoś
mfka Re: w czym kąpiecie , jakie kosmetyki ? 06.06.06, 09:40 Wszystko Nivea, na tyłeczek bepanthen, albo krem Nivea na odparzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
martunia78 Re: w czym kąpiecie , jakie kosmetyki ? 06.06.06, 11:18 Do kapieli Ziajka, do smarowania parafina, do dupki linomag, mam jeszcze sudokrem ale narazie nie potrzeba Odpowiedz Link Zgłoś