Dodaj do ulubionych

zgięcia nóżek-pomocy!!

09.07.06, 20:05
Buzia ładna, żadnych cudów nie ma a teraz mamy problemy na zgięciach pod
kolanami - czerwone, pękające i pewnie szczypiące. Już nie wiem czym mam
smarować. Czy to tez jest ta cholerna alergia?
Bo u nas jest ponoć AZS i skaza. Już mam tego dosyć. Było juz tak dobrze a
teraz znowu jakieś dziadostwo. Myślałam, żeby to smarować sudocremem. Czy
ktoś też tak ma?
Obserwuj wątek
    • shamsa Re: zgięcia nóżek-pomocy!! 09.07.06, 21:28
      na pekajaca skorke bardzo pomaga bepanthen

tak, to niestety tez jest alergia. na czym jest twoje dziecko? na piersi, na
      modyfikowanym?
      • justin301 Re: zgięcia nóżek-pomocy!! 09.07.06, 21:34
        Trochę na piersi, trochę na bebilonie pepti. w sumie to juz nie wiem co robić.
        Czy dalej się katowac tą dietą, dziś niestety zjadłam pizzę z serem żółtym -
        wymiękłam po prostu.

Niestety, z tego wszystkiego posmarowałam Elidelem.
        • shamsa Re: zgięcia nóżek-pomocy!! 09.07.06, 21:48
          niestety to raczej nabial. nie katuj sie dieta, nie jedz po prostu nabialu ani
          wolowiny. zreszta, zagladaj na forum "alergie", tam znajdziesz wsparcie.
    • sdomitrz Re: zgięcia nóżek-pomocy!! 09.07.06, 21:37
      To są typowe zmiany alergiczne. Lekarze zawsze pytają, czy są takie plamy na
      zgięciach pod kolanami i na rączkach.... Widocznie coś "nie przeszło"... Musisz
      przeanalizować, co jedliście nowego w ciągu ostatniego tygodnia... Sudocrem
      raczej na to nie pomoże. Lepszy będzie bepanten.
    • biba23 Re: zgięcia nóżek-pomocy!! 09.07.06, 22:45
      hej
      niestety prawdopodobnie to też alergia sad
      my tak mieliśmy
      też podejrzewaliśmy że to nabiał ale jak odstawiłam nie było żadnej poprawy
      (więc do nabiału wróciłam) i tydzień temu zniknęło cholerstwo z nóżek dokładnie
      nie wiemy po czym ale
      smarowaliśmy maściami (nasza pediatra wypisała 3 maści i mówiła żeby sprawdzić
      która najlepsza) - smarowaliśmy na zmianę i tak chyba było najlepiej ale
      smarowaliśmy sporo- przy każdym przewijaniu
      maści:
      1) cholesterolowa
      2) robiona głównie na bazie lekobazy
      3) robiona parafina wazelina lanolina i coś tam (jakbyś była zainteresowana
      dokładny skład mogę Ci przesłać jutro)

na nóżkach miał cały czas spodenki/rajstopki też na noc żeby nie drapał bo to
      pogarszało sprawę (teraz to będzie trudno ze względu na upały)

u nas dużo gorzej było po kąpielach - w pewnym momencie zmieniliśmy oilatum na
      oilatum soft (pediatra mówiła że można też spróbować czy lepiej nie bęzie po
      balneum ) a teraz to wogóle siedzi w misce z samą wodą 3-4 razy dziennie i nic

ja jestem uczulona na brzozę i np pediatra poradziła żeby odstawić mi i
      Pyzulcowi jabłka.
      Pozdrawiamy i życzymy żeby draństwo zniknęło jak najszybciej
    • bonkreta Re: zgięcia nóżek-pomocy!! 10.07.06, 00:00
      Emiś, gdy był mniejszy miał problem z pękającą skórą w pachwinach (nie na tle
      alergicznym, taką delikatną miał). Maści nie pomagały, natomiast pomaga Tanno
      Hermal - taka biała zawiesina. Działa wysyszająco i antyseptycznie. Oczywiście
      w przypadku alergii nie zlikwiduje przyczyny, ale złagodzi objawy (w zgięciach
      jest zawsze wilgotno, bo pot).
      • justin301 Re: zgięcia nóżek-pomocy!! 10.07.06, 12:27
        Nie wiem czy dojdę co nowego wprowadziliśmy. problem był tez wcześnij ale teraz
        sie to wszystko nasiliło.
    • annq27 Re: zgięcia nóżek-pomocy!! 10.07.06, 14:34
      wiesz to nie jest nic nowego tylko azs w nowym miejscu. typowym zreszta. a nie chcesz zostawic karmienia piersia bo jesli oprocz azs macie skaze na bialko mleka krowiego to musisz zapomniec o serach, masle, jogurtach, wolowinie i cielecinie, ciastkach, lodach, sosach...duzo tego jest a i biale pieczywo tez najczesciej ma mleko...tylko czy jestes pewna ze to skaza? bo moze to tylko azs... a tu dieta czest nic nie daje, a zmiany raz sa raz zanikaja... sudocremu nie stosuj!!! i nic co ma tlenek cynku bo jeszcze gorzej bedzie..to strasznie wysusza a musisz glownie natluszczac...
    • majka.majka Re: zgięcia nóżek-pomocy!! 10.07.06, 17:04
      U mnie bardzo pomaga zasypywanie pudrem, nawet 2 -3 razy dziennie, ale zawsze
      po kąpieli.
      Pozdrawiamy (mamy 11 miesięcy)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka