Dodaj do ulubionych

uczulenie na Pampersy?!

11.07.06, 07:49
No wiecie co!
Pozbyłam się całkowicie kompleksów i poczucia winy. Wprawdzie skrzetnie
ukrywanych ale jednak drzemiących w podświadomości.
Zawsze używaliśmy (oprócz oczywiście początku samego) pieluszek ciut tańszych
tj, najpierw dada, a jak poznałam cien z lidla, to tych. Są ciut
korzystniejsze cenowo i mają wszystko to, czego ja od pieluszek oczekiwałam.
(No i mam lidla obok domu - też istotne).
Myślałam, że pewnie te droższe są lepsze, ale skoro moje są dla mnie ok, to
trudno, będę przy nich trwała.
Nadszedł czas kiedy to (podobnie jak wasze pociechy) mój maluch zaczął bardzo
protestować w trakcie przebierania i wpadłam na pomysł z tymi
pielucho-majtkami z pampersa. No i dokonaliśmy zakupu.
Tu pierwsza wpadka - nabyliśmy przez pomyłkę zwykłe pampki z nr 4+. Niech
będzie pomyślałam, trudno.
Pierwsze rozczarowanie - brak wskaźnika zużycia pieluszki. No dobra wycierpię.
Drugie - większe - te pieluchy żyją własnym życiem i jakbym ich nie zakładała
(a mam już kurde chyba wprawę smile ) dyndają, odstają i w ogóle wkurzają matkę
jak diabli (a matka estetka pierdzielona więc same rozumiecie).
No ale najlepsze przyszło wczoraj - okazuje się, że i uczulają moje dziecko.
To już przelało czaszę goryczy. To ja tu tłumię kompleksy, wmawiam sobie, że
oszczędzam na własnym dziecku i niemal 11 miesięcy tkwię w tym przekonaniu, a
to taki przekręt. Od dziś (wczoraj i niedzieli) NIENAWIDZĘ pampersów.
Dziewczyny, które nie wypróbowały jeszcze cien lidlowskich - nie wahajcie się
bo nie wiecie że może być fajniej smile
A ja nie mam kompleksów wyrodniej matki bo okazuje się, że kupuję 100 razy
lepsze pieluszki niż przereklamowane Pampersy.
O! To tym chciałam się z rana z wami podzielić
Pozdrawiam

P.S Do pampersów dołączone były chusteczki i one są git. Będę je kupować bo mi
się podobają choć babydreams z rossmanna też są fajniutkie smile
Obserwuj wątek
    • aga.roro Re: uczulenie na Pampersy?! 11.07.06, 07:51
      a co to za wskaźnik zużycia pieluszki?
      • thmwag1 Re: uczulenie na Pampersy?! 11.07.06, 08:26
        taki pasek po środku pieluszki który w trakcie "podlewania" zmienia kolor z
        ledwie żółtego na niebieski
    • ninjo Re: uczulenie na Pampersy?! 11.07.06, 10:16
      ja tam mysle, ze kazdy ma swoje potrzeby i kazde dziecko jest inne
      ja np. uzywam Pampersow od poczatku i jest po prostu super (nic nie przecieka,
      nie ma zadnych odparzen), po prostu nie moze byc lepiej. A jak sprobowalam raz
      Happy Belli i raz Cien, to mala w ciagu kilku godzin dostala wysypki na pupie i
      poza tym pieluszki mi odpowiadaly duzo mniej pod wzgledem ksztaltu i
      zakladania. Wiec sa rozne dzieci i rozne potrzeby, kazdy znajdzie dla siebie
      cos dobrego smile
      • thmwag1 Re: uczulenie na Pampersy?! 11.07.06, 10:57
        może i masz rację, ale ja się tak wkurzyłam, że musiałam się tym podzielić z
        całym światem smile
        Ale wiesz ja na prawde myslałam, że pampersy są o niebo lepsze od innych
        pieluszek (jako że to ich patent i w ogóle..... - to chyba perswazja reklamy).
        Dlatego mnie to tak poruszyło. Bo co do tego, że rózne są mamy i ich potrzeby to
        wiem, wiem........... w końcu o gustach nie powinno się dyskutować.
        pozdrówka
        • ninjo Re: uczulenie na Pampersy?! 11.07.06, 11:09
          oczywiscie, ze wolno dyskutowac! w koncu o to chodzi, zeby sie dzielic
          doswiadczeniami wink). Tylko jedne dziecko uczulaja pampersy, a inne wrecz
          odwrotnie i tak juz jest smile))
          • miodzio_k Re: uczulenie na Pampersy?! 11.07.06, 12:24
            ja na początku używałam huggis zwykłych i były do bani, potem przerzuciałm sie
            na pampki i byłam zadowolona, w mięczyczasie spróbowałam bella i to totalna
            porażka. Później w trakcie używania pampków spróbowłam huggis dinsey ale potem
            kupiłam pampki i to te z gumkami- bomba dla mnie. Pampki sa super ale strasznie
            śmierdzą chemią. Teraz kupuję rosmanki różowe i jestem bardzo bardzo zadowolona.
            Owszem pampki sa super ale inne firmy też im dorównują niekiedy.
            • aisza24 Re: uczulenie na Pampersy?! 11.07.06, 23:32
              My uzywalismy pamkow od poczatku, bylo okey, choc zdarzalo sie, ze przeciekaly,
              gdy Maly spal na boku. Ok. 6 mies. zycia sprobowalismy happy, tez byly okey,
              rossmankow (troche go opinaly w pachwinkach) i Huggisow z disneyem (wydawaly mi
              sie za ciasne i znow go obcieraly). teraz wrocilam do smierdzacych pampkow, tych
              nowych z gumeczkami, ale zauwazylam u Malego uczulenie na boczkach. Pupcia jest
              okey, zadnych krostek, ale pieluchy musze znow zmienic

gg 1493654
              • miodzio_k Re: uczulenie na Pampersy?! 12.07.06, 09:02
                moja siiostra dla synka używała pampków zawsze i było ok a jak zaczela zakładać
                te nowe to od razu małemu wyszło uczulenie i zapas pieluch musiał odsprzedać bo
                nie chciała małego męczyć. teraz tez używa rosmanek i jest zadowolona i mały
                też. Nareszcie penisek i pupcia są różowe a nie czerwone.
                • smeagoul Re: uczulenie na Pampersy?! 12.07.06, 09:17
                  jak już pisałam wczesniej używałam tyh tanszych pieluch (lidl, tesco filetowe,
                  rossman bordowe, happy) i nadal je uzywam, ale na upały kupuję nowe pampersy-
                  są o wiele cieńsze i tylko dlatego je wybrałam- a małemu nic się nie dzieje wiec
                  się ciesze. (mam cztery paczki bo w tesco dodawali zabawki za 2 jumbo.) Zapas
                  więc na lato mam - potem znów wróce do tańszych.
    • smeagoul do thmwag1 12.07.06, 09:11
      ja tez uzywam cien z lidla- sa superowskie a chusteczki jak dla mnie taz te z
      lidla . Wcześniej kupowałam w LIDL te białe lub niebieskie aż kiedyś na próbę
      kupiłam te za 3.99- żółte- no normalnie extra!!! bardzo delikatnie pachną, są
      bardzo mokre a ja takie wlasnie bardzo lubię. POLECAM dla Tych które lubią mokre
      chusteczki.
      • thmwag1 Re: do thmwag1 12.07.06, 09:43
        Witam więc "znawcę dobrych pieluszek" smile)))
        Wiesz, ja tych chusteczek nie próbowałam ale skoro mówisz, że są dobre to się
        szapnę i spróbuję.
        W ogóle podziwiam dziewczyny, które myją pupska wodą, ja choć cały czas sobie
        obiecuję tak robić zawsze kończę na chusteczkach. Teraz przy szalejącym Olafie
        byłoby to lekko ryzukowne i groziło zaleniem miejsc wybieranych na przebieranie,
        ale kurde, wczesniej mogłam.......... eh. No nic może przy następnej pociesze
        się uda smile
        • malina.majka Re: do thmwag1 12.07.06, 11:34
          I ja sie dolaczam-jako znawca pieluszek wink)) My uzywamy od grudnia Cien z
          Lidla,przedtem Pampersy ale za bardzo mi smierdzialy chemia. Az kiedys
          dziadkowie przylecieli w odwiedziny i przywiezli paczke Huggisow i paczke Cien.
          Od tamtego czasu kupujemy tylko te drugie,mimo iz osatnio bedac w Pl widzialam
          promocje Huggisow paczka za 26zl to i tak kupilam Cien za 30 bo po prostu dla
          mnie nie liczy sie firma a wygoda i komfort mojej corci. Na szczescie u nas w
          Uk tez jest Lidl,wiec z pieluszkami nie ma problemusmile) A co do chusteczek,to
          od urodzenia uzywamy tylko Pampers Sensitive,kupujemy hurtowo (raz tylko bylam
          zmuszona uzyc te z Lidla i jak dla mnie be,nie lubie takich mokrychwink Pozdr.!
          • thmwag1 Re: do thmwag1 12.07.06, 12:24
            no to dopiero info, że nawet dzieciaczki z UK używają tych samych pieluszek co
            my!!!!
            Powiem Olafkiwi to się dopieru ucieszy big_grin
            Widzę Malina że masz równie dobry gustco ja, he he
            • malina.majka Re: do thmwag1 12.07.06, 13:37
              smile)) a osatnio mezulek sie pomylil i kupil tez lidlowskie Cien ale majtki
              zamiast pieluch ,wiesz,te pull-ups ,tragediasmile zdecydowanie bardziej lubie
              pieluchy,szczegolnie gdy trzeba uwazac na ich zawartosc,zeby nie wylecialasmile)
              pozdr.!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka