04.08.06, 12:37
Dziewczyny, czy Wy też przechowujecie różne pamiątki swoich Maluchów? Ja mam
wszystkie smoczki, kartki z życzeniami, zdjęcie z Wyborczej, pierwszy ścięty
kosmyk włosów i nawet pępowinkę w małym pudełeczku. Jest tego trochę.
Oczywiście mamy też paseczki z nazwiskiem ze szpitala, ale to chyba każdy
rodzic ma. Ja mam jeszcze swojewink
Obserwuj wątek
    • kasiaa256 Re: Pamiątki 04.08.06, 12:39
      mam opaskę ze szpitala i pierwszą kartkę jaką moja Ola dostała na
      Bożenarodzenie, no i kartki z życzeniami z okazji chrzcin. Strupek z pępowiny
      zjadł pies smile Dla mnie największą pamiatka sa zdjęcia, robie ich całe mnóstwo.
      • kuncwotek Re: Pamiątki 04.08.06, 12:41
        my też mamy pełno zdjec. Kupilismy sobie tez kamere specjalnie żeby nakręcać
        Guzika. Na starość nie będzie się nam nudziłowink
    • doris_doris1 Re: Pamiątki 04.08.06, 12:46
      No baaa, oczywiście, choc nie kolekcjonuje tego az tak wiele (poza zdjciami).
      opaseczka ze szpitala jest, i ubranko jedno mlenkie trzymam zeby jej pokazac
      kiedys jaka była kruszynawink, oczywiscie całe mrowie zdjęć i kartki z
      zyczeniami, resztk pepka nie mam.
    • paulinka84 Re: Pamiątki 04.08.06, 12:51
      Pewniesmile Mamy w pudełeczku pepowinkę, pierwsze obcięte paznokietki, smoczki,
      etykietki z pierwszych słoiczkowych soczków i posikłów. Mamy nawet wacik z
      pierwszego pobrania krwi. Oczywiście wycinki z gazety, całą masę zdjęć.

Ja jakaś sentymentalna jestem, bo ze swoich pamiątek mam stos zeszytów ze
      skozły podstawowej i liceum, pierwsze rysunki, listy do gwiazdora itdsmile Fajnie
      isę to teraz po latach oglądasmile

Małemu chcę zrobić album ze zdjęciami i pamiątakmi, ale jakoś czasu braksad
      • ania2425 Re: Pamiątki 04.08.06, 13:10
        ja przechowuje oczywiscie tasiemki ze szpitala, kartki, zdjecia jeszcze z USG -
        to w koncu pierwsze zdjecia Majtuli, kikutek pepowiny zginal mi gdzies podczas
        przeprowadzki i bardzo mnie to zmartwilo sad( w przyszlosci zamierzam zbierac
        wszystkie pierwsze rysunki Majki i oprawic je w formie ksiazeczki - mysle ze to
        swietna pamiatka na przyszlosc. poza tym jest cos bardzo sentymentalnego i
        osobistego - listy pisane do mojej coreczki. pisze w nich wszystko co czuje w
        danej chwili, zbieram i podaruje jej kiedys - niech sobie poczyta jaka byla (i
        jest) dla nas wazna. no to chyba tyle...
        • malina.majka Re: Pamiątki 04.08.06, 13:15
          mamy,mamy,a jakzesmile Pepowinka,opaski szpitalne,a no i przede wszystkim test
          ciazowy zachowalamsmile Wloskow jeszcze nie obcinalam i poki co nie
          zamierzam,paznokcie to jany pomysl,nastepne zachowamsmile Kartki itd tez mam no i
          oczywiscie maaaasa zdjec i filmikow.Odrysowane lapki tez gdzies mam jak mloda
          miala 2 czy 3 m-cesmile Pozdrawiamy!
          • kuncwotek Re: Pamiątki 04.08.06, 13:20
            Ani świetny pomysł z tymi listami!
            Ja tez mm teścikwink
            Włosków nie obciełam tylko jeden kosmyk bo kołtunek się zrbił. Tez narazie nie
            zamierzam scinać tych pięknych piórekwink
    • pati775 Re: Pamiątki 04.08.06, 13:22
      niezle z was kolekcjonerki smile

ja mam chyba minimalne minimum
      test,
      opaski,
      najmniejszy kaftanik jaki maly nosil (zeby pozniej jak bedzie chodzil w XL
      wzdychac nad nim jaki to byl malutki)
      no i ponad 1000 juz zdjec smile

pzdr pati
      • annairam Re: Pamiątki 04.08.06, 14:25
        Mamy test, opaski, malutkie ubranka.
        Robimy Małej album z pierwszego roku życia: zdjęcia + postępy, osiągnięcia.
        Bardzo się rozczulam gdy to przeglądam wink
        • malina.majka Re: Pamiątki 04.08.06, 14:59
          Jeszcze dodam coswink Zdjecia usg tez mamy,wisza u mlodej w pokoju w ramkach na
          scianie bo duzo tego jest i fajne ujecia np.jak ziewawink Zdjec na kompie mam z
          ponad 5000 tys(ciaza,narodziny,wszystkie nasze podroze po swiecie,i postepy
          jakie robi Maya),zdjecia papierkowe w albumach i na scianach,mam nawet karte
          tel z ktorej dzwonilam z pokoju szpitalnego po porodziesmile Pewnie jeszcze mam
          inne rzeczy ale w tym momencie nie pamietamwink Ogolnie jestem b sentymentalna i
          kolekcjonuje takie pierdolkiwink Pozdr.
          • kuncwotek Re: Pamiątki 04.08.06, 15:31
            a ja zapisuje wszystkie osiągnięcia Zuzi na kalendarzu np. kiedy nauczyła się
            robić papa czy kiedy wyszedł Jej ząbek. Kalendarz zostaje oczywiścia na
            pamiątkęwink
            • paulinka84 Re: Pamiątki 04.08.06, 15:37
              Zapomniałam dopisac. Test ciazowy, wszytskie wyniki badań i zdjęcia usg z
              okresu całej ciązy też mam. Opaska, ubranko, w którym małego przywieźliśmy ze
              szpitala do domku, no i w kalendarzu zapisane, kiedy po raz pierwszy co jadłsmile
              Mamy nawet zdjęcia jak jadł po raz pierwszy obiadek, jabłuszko itd.
    • biba23 Re: Pamiątki 04.08.06, 21:47
      hihi właśnie chciałam założyć taki wątek bo dziś przeglądaliśmy nasze pamiątki
      teścik, zdjęcia z usg, ubranko które miał na sobie zaraz po porodzie, bilet z
      metra ktorym jechałam do szpitala w dniu porodu, pępowinka, opaska, paznokietki,
      kosmyk włosków, kołtunek, plasterki po szepionce, kasetę z nagranym gaworzeniem
      i śmiechem itp no i zdjątka i nagranie video. Mamy taką książeczkę album dziecka
      czy jakoś tak i tam też opisuje postępy Pyzu
      a może tyle tych pamiątek bo ja też mam swoje pamiątki np. pępowina opaska
      zapisane postępy no i np. Tata ma w specjalnym kalendarzu pare moich mleczaków
      smile z opisem kiedy i jak wypadły
      pozdrawiamy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka