Dodaj do ulubionych

Zdecydowalam sie na chuste...w koncu! ;-P

04.08.06, 23:39
Jejku ale sie ze mnie d..a wolowa ostanio zrobila! Tyle czasu (tzn od urodzenia malego)zajela mi decyzja dt zakupu chusty.

Zastanawialm sie nad Premaxxem, Bebelulu, Babybean, takimi szytymi na miare, nosidelkami Babybjorn itd ale to juz przeszlosc!
Wlasnie kupilam na allegro (moze uda mi sie link wkleic) taka o ktorej wczesniej w ogole nie wiedzialm! Oto ona:
www.allegro.pl/item117524893_kilkanascie_sposobow_noszenia_dziecka.html#desc
Podpatrzylam sobie sposob wiazania i juz wyprobowalam na zwyklej bawelnianej tkaninie-bylo calkiem niezle(Manuel zachowywal sie bardzo przyzwoicie zwazajac na to co ta matka z nim wyprawiala) ale zwykly material jest malo elastyczny.
Ujelo mnie to,ze nawet malenkie dzieci moga byc noszone z rozlozonymi nozkami,a kregoslupik noszacego jest rownomiernie obciazony. A poza tym to taka fajna inicjatywa mlodego malzenstwa i w ogole.

Poszukalam na necie i tylko w tym naszym polskim zascianku to jest nowosc,bo wszedzie indziej juz takie funkcjonuja i maja sie dobrze! I jakie kolory maja superowe-ehhh! Ja sobie wybralam "Fale Dunaju"-z braku laku.

Teraz zobaczymy czym sie nie przejechala na tym zakupie. Jesli to byl blad-to wyznam Wam jak na spowiedzi ;-P
Poki co-trzymajcie kciuki za Wasza niezdecydowana pionierke big_grin

Papatki
Obserwuj wątek
    • martunia78 Re: Zdecydowalam sie na chuste...w koncu! ;-P 05.08.06, 07:52
      Ja ją widzieć ale nie mieć tyle kasywink jak ja wtedy widziałam to była
      najdroższa, nie wiem jak teraz, ale fajna jest....smile
      buzi
      • polaquinha Re: Zdecydowalam sie na chuste...w koncu! ;-P 06.08.06, 00:25
        No droga,kurcze jest! Kosztuje prawie tyle ile w Niemczech czy w Belgii-a tam maja je znacznie fajowsze (tyle,ze koszty transportu rozwalaja) Mam nadzieje,ze sie oplaci wink
        Przez tyle miesiecy zastanawiania sie zdazylam odlozyc kaske na ten cel. W sumie tyle samo zaplacilabym za Hamalu albo Babybean, Premaxx jest troszke tanszy ale..
        No tak sobie to tlumacze smile
        Papatki
        ps Martunia,ja caly czas trzymam za Ciebie kciuki big_grin
        • martunia78 dzieki kobieto:) 06.08.06, 10:49

• dawida25 Re: Zdecydowalam sie na chuste...w koncu! ;-P 06.08.06, 11:00
      ja kupiłam ale Kuba nie ma wcale ochoty być w niej noszony sad
      • marli3 Re: Zdecydowalam sie na chuste...w koncu! ;-P 07.08.06, 10:51
        Ja używam Hamalu od samego początku i rewelacja. Próbowalam też tą wiązaną, bo
        fizjoteraputa polecał, ale jest jeden problem. Jak wysiadałam z samochodu nie
        mogłam sprawnie się nią obwiązać. Ta chusta sprawdza się na dłuższe spacery, ale
        nie na szybkie preniesienie dziecka.
        Nauczyłam się sprawnie wkładać dziecko do chusty - najpierw układałam w pozycji
        leżącej (zgodnie z tym, co powiedzieli w Bebelulu - przy krawędzi, a nie w
        środku, żeby dziecko nie leżało za głęboko), potem w pozycji półleżącej po
        skosie w chuścię - do tej pory się sprawdza, potem z przodu, a teraz noszę
        małego na biodrze albo jak chce oglądać świat - tyłem do siebie. Jest naprawdę
        tyle metod noszenia dziecka. Poa tym chusta bardzo ułatwia mi życie, bo mam
        chory kręgosłup. Lekarz powiedział mi, że nie mogłabym nosić w nosidle, bo przy
        tak dużym ciężarze dziecka za bardzo obciążałoby osiowo kręgosłup. A przy
        chuście często mogę zmieniać ułożenie dziecka, tym samym obciążenie własnego
        kręgosłupa.

No i co jeszcze? Aha. Porównywałam z Premaxxem u koleżanki - jest gruby (dziecko
        się w nim poci) a w zimie i tak się dziecko cieplej ubiera. Poza tym nie daje
        tyle możliwości ułożenia dziecka, np. nie da się ułożyć dziecka w pozycji
        półleżącej, bo boki są za wysokie. Moja koleżanka kupiła więc Hamalu i teraz
        tylko w niej może karmić dziecko, bo mała strasznie się rozprasza podczas
        karmienia, a w chuście leży spokojnie.
        • polaquinha Re: Zdecydowalam sie na chuste...w koncu! ;-P 07.08.06, 23:43
          Marli,masz racje,ze ta chusta nie jest tak szybka w "montowaniu" jak tzw.chusta krotka. Kwestia jest taka,ze najlepiej by bylo miec caly zestaw chust i nosidelek na rozne okazje i ja sie z tym zgadzam. Oczywiscie problemem sa pieniazki dlatego trzeba isc ze soba samym na kompromis i rozwazyc wszystkie za i przeciw.
          Na ten moment te chuste uwazam za najodpowiedniejsza dla mnie.Zobaczmy jak sprawdzi sie w praktyce smile
    • polaquinha Re: Zdecydowalam sie na chuste...w koncu! ;-P 07.08.06, 23:35
      Ha! Dzisiaj dostalam moja chuste (swoja droga blyskawicznie!)
      Natychmiast upakowalam malca do niej-nawet nie pisnal.Natomiast jak go wyjelam-to dopiero dal koncert wink
      Razem z chusta dostalam szczegolowa instrukcje wiazania i musze powiedziec,ze udalo mi sie zawiazac ja bardzo szybko i bez niczyjej pomocy-o co sie szczerze mowiac bardzo obawialam.
      Obecnie chusta schnie na balkonie-Manu zaczal ja ssac,no to przeciez nie bedzie szkrab takiej niepranej ssal,no nie?
      Jutro ruszamy w teren,zobaczymy jak to bedzie na dluzszym spacerku-poki,co jestem zachwycona smile
      Papa
      • marli3 Re: Zdecydowalam sie na chuste...w koncu! ;-P 08.08.06, 23:23
        Może masz udziały w tej firmie, bo Twoje wypowiedzi brzmią jak reklama produktu
        - "wszystko to juz przebrzmiałe", etc...
        Ciekawy jest taki zachwyt nad produktem jeszcze zanim się go wypróbuje.
        • polaquinha marli3 - UWAGA SPAM! 11.08.06, 00:53
          JA udzialow w firmie, w ktorej kupilam chuste nie mam-taka juz moja natura,ze zawsze i moze troszke przesadnie szalenie entuzjazmuje sie zyciem smile

Mam jednak takie niemile uczucie,ze Ty masz interes reklamujac na najrozniejszych forach firme oraz wyroby Bebelulu. Jakim powiedz cudem na 63 posty zamieszczone na roznych forach-63 sa tylko i wylacznie na temat zalet chusty Bebelulu??

Co gorsza nawet klamac nie umiesz-raz piszesz,ze od poczatku uzywasz Lulu
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32870&w=36391038&a=36816501
          a potem twierdzisz,ze od poczatku uzywasz Hamalu
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=46354879&a=46498394
          Nie wspominajac o krytyce calej konkurencji firmy Bebelulu-raz piszesz,ze mialas/es chuste szalowa Didymos a innym razem,ze Hoppediz.

I ZDECYDUJ SIE NA PLEC SWOJEGO DZIECKA BO RAZ PISZESZ,ZE MASZ DWOCH SYNOW RAZ,ZE JEDNEGO A RAZ,ZE MASZ CORKE I SYNA.

Naprawde,nie chce mi sie zabierac swojego czasu i forumowego miejsca na wykazanie wszystkich klamstw i niekonsekwencji tej osoby lub osob. Jedno jest pewne-firma Bebelulu baaardzo duzo stracila w moich oczach przez koltunstwo marli3!!

Jesli chcecie poczytac sobie wypociny marli3 to wystarczy wrzucic ten nick w ogolna wyszukiwarke-i az sie przykro zrobi.

Jesli to oni sami wpadli na ten pomysl-to musze przyznac,ze bardzo umiejetnie podsuwali pozytywne opinie ufnym matkom,ktore potrzebowaly obiektywnej porady-ja sama dalam sie nabrac na poczatku! Pamietam,ze podczas rozwazania ktora chuste kupic zasugerowalam sie jej/jego wypowiedzia i juz,juz mialam kupic Bebelulu...

Dopoki nie nadepneli mi na odcisk oskarzajac o jakies korzysci majatkowe.

Dziewczyny-bardzo przepraszam,za ta cala sytuacje ale bardzo sie zdenerwowalam.

Pozdrawiam was niespamowo smile
          Paula

• agus-ka Re: marli3 - UWAGA SPAM! 11.08.06, 11:01
            Paula,
            dzieki za informację. Ja też nie lubię takich "reklam". Moim zdaniem świadczy
            to o nieuczciwości firmy. Forum, w moim pojęciu, nie jest po to, żeby się na
            nim reklamować i to podzywając się pod matkę-użytkowniczkę produktu.

Marli3 - wstyd!
            • zu2ka Re: marli3 - UWAGA SPAM! 11.08.06, 11:06
              Paula pisz jak się sprawuje chusta, też chcę kupić początkowo myślałam o bebe
              lulu, ale chyba zrezygnuje...
          • marli3 Re: marli3 - UWAGA SPAM! 11.08.06, 14:50
            Ja się nawet nie zdenerwowałam, bo to śmeszne. Byłam na sesji zdjęciowej
            Bebelulu. Przyznaję. Poznałam tam ludzi z tej fimy. Potem zostałam zaproszona
            na sesje zdjęciową jak był robiony katalog i zakładałam różne chusty i nosidła
            (polecam katalog, który był wydany jakiś czas temu przez gazetę Dziecko). Stąd
            moje wielkie doświadczenie.

Byłam kiedyś w Ameryce Płd i tam zobaczyłam po raz pierwszy chustę. Sama
            chciałam zacząć to robić, ale niestety, zabrakło mi odwagi. Wstąpiłam nawet do
            takiej organizacji, która zajmuje się propagowaniem chusty Rebozo (chusta
            meksykańska).
            Mogę podesłać Ci linka.

Stąd moje zamiłownie do chust. I rzeczywiście przetestowałam już chyba wszystko.
            Mam rzeczywiście chustę Didymos, a koleżanka kupiła Hoppediz, ponieważ
            fizjoterapueta zalecał jej noszenie w niej wcześniaka, stąd piszę o tej i o tej.
            NIgdy nie krytykowałam tej chusty. Jeżeli dobrze wczytasz się w moje wypowiedzi,
            to napisałam, że fizjototerapueta mi ją polecał i jej używam, ale na dłuższe
            wyjścia z domu. Do szybkiego wyjścia z samochodu się nie nadaje.

Mam córkę i syna. Nie wiem skąd tych dwóch synów? Może pisałam maluchy? Nie mogę
            odnaleźć takiej wypowiedzi.

Acha. Hamalu dostałam w prezencie jak byłam na sesji zdjęciowej. W prezencie.
          • marli3 Re: marli3 - UWAGA SPAM! 11.08.06, 14:59
            Pozwolisz, że nie zmienię nicka i dalej będę pisała na temat chust. Może mi
            kiedyś za to zapłacą.smile
      • bajakaja Re: Zdecydowalam sie na chuste...w koncu! ;-P 09.08.06, 21:21
        A ja w sprawie tej instrukcji.
        Jestem z forum MAMY CZERWIEC 2006. Mam bardzo podobna chuste ale znam tylko 2
        rodzeje wiazan. Bardzo mi zalezy na instrukcji wiazania, napisalam do owej firmy
        z zapytaniem czy mozna u nich nabyc taka instrukcje, chcialam kup[ic, ale
        odpisano mi ze nie przewiduja takiej opcji, ze chusta i instrukcja to jeden
        produkt. No coz, czasami tak bywa... Przeciez nie bede kupowala drugiej chusty
        zeby zdobyc instrukcje.
        Stad moja prosba do Ciebie polaquinha, czy moglabys mi skserowac ta instrukcje i
        wyslac? Oczywiscie zwroce koszty ksera i przesylki.
        Napisz prosze na mojego maila gazetowego, jezeli sie zgadzasz, to omowimy
        szczegoly, zeby nie zasmiecac forum.
        Pozdrawiam serdecznie

Dodam ze moja Iga lubi byc noszona w tej chuscie i ze bardzo ladnie w niej
        zasypia. Polecam poklepywanie po pupie dzieciaczka to bardzo pomaga, malenstwo
        sie wtedy uspokaja smile
        • polaquinha Bajakaja.. 11.08.06, 23:59
          Manus jest spokojniutki w chuscie ale i tak go po tej pupce poklepuje smile

Poza tym przypominaja mi sie czasy jak w ciazy z takim brzucholem chadzalam i czuje jak mi serducho z wruszenia chce wyskoczyc. Malemu chyba tez to sie przypomina,bo nawet jesli nie spi to jest bardzo spokojny i zrelaksowany.

Napisalam do Ciebie na priva.
    • mysza_33 Re: do Marli 3 11.08.06, 15:11
      Nic nie rozpoczęłoby tej bezsensownej dysputy, gdyby nie twoja wypowiedź do
      naszej Pauli. W jakim celu postawiłaś ten zarzut? Trochę to dziwne - niby tylko
      chcesz się pochwalić swoim doświadczeniem, a wyszło wbicie kija w mrowisko... Ja
      Cię nie rozumiem... Tym samym Twoja osoba i to co masz do powiedzenia już mnie
      nie rzucą na kolana.
      Nawet, jeśli propagujesz chusty bebelulu, proszę bardzo, ale co się czepiasz innych!

Sorry.Trochę to niepoważne z Twojej strony

Mysza

Pozdrawiam Cię Paula smile
      • bebelulu Re: do Marli 3 11.08.06, 15:36
        Witam serdecznie,

Właśnie dostałam linka do dyskusji i postanowiłam się w trącić. Już raz
        posądzano nas na forum o nieobiektywizm i komitywę z TVN. Skończyło się na miłym
        pikniku w Konstancinie (fotki na naszej stronie). Może i tym razem uda się
        zażegnać cały konflikt poprzez poznanie się? Miło mi również, że mamy tak
        zagorzałych fanów, więc może rozpatrzymy kandydaturę na sprzedawcę.)

A tak poważnie, to nie mamy problemu, żeby ujawniać się na forum. Z kontaktu z
        wieloma firmami wiem, że przeglądają fora dyskusyjne, bo chcą wiedzieć, co myśli
        grupa docelowa. Jest to najłatwiejszy sposób sprawdzenia.

Zresztą możecie poczytać nasze wypowiedzi. Chusta to produkt specyficzny
        wymagający dosyć dużej edukacji rynku i właśnie to staramy się robić - jak
        najwięcej pokazywać rodzicom jak układać dziecko, nie tylko na własnym
        produktach, ale też na produktach konkurencji. Dla nas nie jest problemem
        sprzedana jedna więcej chusta konkurencji. Większym problemej jest niezadowolona
        klientka z jakiejkolwiek chusty, która powie 5-ciu innym, że chusta jest do
        niczego, bo ciężko się w niej układa dziecko.

Przepraszam, że się rozpisałam, ale chciałam opisać naszą zasadę działania.
        Mam nadzieję, że nie brzmi to jak reklama.

Pozdrawiam serdecznie wszystkie Mamy.
      • marli3 Re: do Marli 3 11.08.06, 16:21
        To był żart. Przepraszam, może rzeczywiście trochę przesadziłam. Nie myślałam,
        że Paula tak to poważnie potraktuje.

Sorry Paula.
    • menka12 Re: Zdecydowalam sie na chuste...w koncu! ;-P 11.08.06, 18:39
      Allleee numer - to dziołcha zrobiła antyreklamę...Ha,ha ja też nie lubię
      namolnych. Polaquinha - ale super śledztwo, ha,ha...
      • marli3 Re: Zdecydowalam sie na chuste...w koncu! ;-P 11.08.06, 22:17
        Po pierwsze: nie jestem dziołcha i proszę mnie nie obrażać.
        Po drugie: przeprosiłam Paule.
        Po trzecie: przeprosiłam Bebelulu, chociaż i tak myślę, że wiele kobiet udało
        mi się przekonać do ich produktów.
    • polaquinha Ach te chusty :-) 11.08.06, 23:45
      Dzieki Dziewczyny za zrozumienie smile

Marli3 - Whatever... Kimkolwiek jestes i jakie Twoje intencje by nie byly -nie ma sensu sie spierac - wypalmy fajke pokoju jak to moj maz powiada.
      Kazdy i tak robi to,co uwaza za slyszne i fair.
      Szkoda tylko,ze z tej calej sprawy pozostanie pewno niesmak.

Zeby bylo smieszniej-to naprawde podobaja mi sie te chusty z Bebelulu.Ale moja podoba mi sie najbardziej smile

Zu2ka,moja chusta poki co swietnie sie sprawdzila na spacerkach i na zakupach.
      Jeszcze raz na dzisiejszym usg ortopeda polecil nam "nosic sie" w pozycji wertykalnej i z rozlozonymi nozkami. Ta moja chusta ma takie wiazania-kieszonka i koala,ktore to mi zapewniaja. I uwazam,ze jest to najkorzystniejsze,co moze byc dla takiego maluszka. A co najwazniejsze-glowka malego nie obija mu sie-wystarczy,ze rozloze mu na te glowke boczny material(kurcze nie wiem jak to opisac)
      Podoba mi sie w tej chuscie to jeszcze,ze w zaleznosci od temperatury na zewnatrz-mozna bardziej lub mniej oslonic cialko malca.
      Szkoda tylko,ze przy zakladaniu material opada na ziemie-to jest w koncu 5 metrow materialu!

Pozdrawiam
      Paula
      • kajunia13 Re: Ach te chusty :-) 12.08.06, 11:12
        Ja mojego synka nosialm w chuscie dwa lata (mam wersje najdluzsza) i zawsze gdy
        przyjezdzalam do Polski wzbudzalam sensacje, a zdazalo sie, ze w sklepach
        zwracanomi uwage, ze udusze dziecko i to niezdrowe! Moj synek w chuscie zawsze
        sie uspokajal, teraz nosze moja coreczke najczescie w kolysce, czasami musze
        przyznac kregoslup boli ale wiem ze moje dzieciaki sa szczesliwe blisko mamy czy
        Taty smile Polecam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka