Dodaj do ulubionych

CZUJĘ DZIDZIĘ !!!

06.08.06, 12:53
Nie wiem czy podręczniki podają że to jeszcze za wcześni, czy nie, ale czułam
i to dosyć dokładnie. Delikatne ruch czuję już ok.2tyg , ale dzisiaj to było
mało delikatnesmileI może nie wiedziała bym że to dzidzia gdyby nie to że jedna
ciąża już za mną i pamięć jeszcze świeża.
Obserwuj wątek
    • marysiowamama Re: CZUJĘ DZIDZIĘ !!! 06.08.06, 12:56
      aca,wg sygnaturki wychodzi jakiś kosmos odnośnie wieku Dzidzi.Wg.1dn OM jutro
      zaczynam 15TC!!!(a wg USG 16-bądź tu człowieku mądry!)
    • nekokoneko Re: CZUJĘ DZIDZIĘ !!! 06.08.06, 14:47
      ojej.. to wspaniale..
      ponoć w kolejnych ciazach wyczuwa sie duzo wczesniejsmile
      gratulacje
      ja juz sie nie moge doczekacsmile
    • gosiiik Re: CZUJĘ DZIDZIĘ !!! 06.08.06, 18:39
      kurcze, mnie tez sie wydaje ze czuje dzidzie. Moje młodsze dzieko ma 1,5 roku
      więc pamieć też mam świeżąsmile A podręczniki mówią że przy kolejnej cizy to ok 16
      tyg możliwesmile)
      • dakota123 I ja też,i ja też!!! 06.08.06, 20:28
        Dziewczyny,ja też już czuję maluszka!!!Wprawdzie dopiero zaczęłam tydzień 14 ale
        wiem że to na pewno to.To również moja druga ciąża,wiadomo więc co i jak
        wygląda.U mnie-jakbym chciała to obrazowo opisać-to coś jakby bańka mydlana
        przepływała mi delikatnie tuż pod skórą na brzuchu!!Najlepiej czuję jak leżę
        płasko na plecach,szczególnie wieczorkiem,a już najbardziej po tym,jak
        zakończymy z mężem "obowiązki małżeńskie"wink))Może maluch się złości że ktoś
        narusza jego terytorium??
        • marysiowamama he,he 06.08.06, 21:07
          To się Dzidzia napatrzysmile Ja dzisiaj czułam jak by ktoś pukał od wew.w mój
          kręgosłup. A przez ost.2 lub 3 tyg.czułam coś podobnego do burczenia w brzuchu,
          dokładnie jak by jakaś bańka się przemieszczała.
          • koziolkowa11 Re: he,he 07.08.06, 08:10
            i ja też już smile) w pierwszej ciąży zaczęłam czuć w 16 tygodniu a teraz juz
            prawie tydzień ktoś mnie od środka dotyka smile))
            • irima2 Ale Wam zazdroszczę!!! 07.08.06, 09:42
              Ja się już nie mogę doczekać! W filmie "W łonie matki" mówili, że ruchy można
              poczuć od ok. 15 tc. Ale że pierwiastki nie wiedzą czego się spodziewać i czują
              dopiero silniejsze ruchy. Więc ja pewnie będę musiała jeszcze poczekać...
              • marysiowamama Re: Ale Wam zazdroszczę!!! 07.08.06, 10:04
                czekaj,czekaj bo warto!
    • mo1717 Re: CZUJĘ DZIDZIĘ !!! 07.08.06, 11:12
      ja też mam pamięć świeżą smile /adaś w sierpniu skończy 1,5 roczku/ i tak się nie
      mogę doczekać tych pierwszych kopniaków że nieraz leżę nieruchomo i czekam, a
      nieraz czuję jakieś muśnięcia od środka, ale u mnie troszkę za wcześnie więc
      tłumaczę sobie że to jeszcze nie to, a kto wie.... smile
    • arabelka78 Re: CZUJĘ DZIDZIĘ !!! 07.08.06, 15:03
      A ja się juz tak nie mogę doczekać...ale sie fajnie maciesmile)
      • dziegielek Re: CZUJĘ DZIDZIĘ !!! 07.08.06, 20:18
        dDzisiaj do męża powiedziałam, że chyba czuje ruchy Dzidzi. Po chwili się zreflektowałaqm, że to jednak za wcześnie. Zaglądam na forum i już jestem pewna, że czułam dobrze!!! U mnie dzisiaj 15ti1 dzień wg. USG. W pierwszej ciąży czułam ruchy w 18 tyg.
        jak ten czas leci dopiero im serduszka zaczynały bić a już zaczynają kopać...
    • anhes Re: CZUJĘ DZIDZIĘ !!! 08.08.06, 14:19
      na stronie fundacji Rodzić po Ludzku jest info że ruchy można czuć już od 14
      tyg.
      • maminka-2 Re: CZUJĘ DZIDZIĘ !!! 17.08.06, 15:58
        imho jeszcze nie czujecie, ale... sama mam wrażenie, ze czuję, ale to stanowczo
        niemożliwe, bo dopiero 10 tydzień. fakt, że mi coś skacze w brzuszku, pewnie
        jelita hehesmile
        a tak serio, to w drugiej ciąży szybciej się czuje ruchy - w pierwszej czułam
        dopiero w 21 tygodniu.
        • koziolkowa11 Re: CZUJĘ DZIDZIĘ !!! 17.08.06, 16:31
          a mnie dzisiaj bobo juz tak okopało, że jak przyłożyłam rękę do brzucha to
          czułam i sama zdziwiona jestem, bo dopiero co do męża mówiłam, że on będzie
          musiał pewnie jeszcze ze 2 tygodnie poczekać.... a tu już smile)))
        • nekokoneko Re: CZUJĘ DZIDZIĘ !!! 17.08.06, 18:44
          no widzisz...ja jestem baaardzo szczupla- tzn bylam przed ciazabo wazylam 43-46
          kg. zapytalam lekarza czy moge czuc dzieciątko- powiedzial ze taksmileto byl 14
          tydzien. teraz koncze 15.
          • anhes Re: CZUJĘ DZIDZIĘ !!! 17.08.06, 20:18
            a ja wczoraj pytałam mojego czy moge już czuć ruchy i powiedział że jeszcze ze
            dwa tyg... ale ja zaczynam być przekonana że jednak się mylił smile
            • ola33333 Re: CZUJĘ DZIDZIĘ !!! 20.08.06, 19:10
              Nie wiem, czy to sila auto sugestii, czy na prawde czuje dzidzie.
              Tak mi jakos czasami bulgocze, albo trzesie sie w dole brzucha.
              Mam nadzieje, ze to dzidzia. Moja mama wczesnie czula ruchy, wiec pocieszam sie
              ze u mnie tez tak jest.

W tej chwili jestem bardzo przeziebiona i stasznie kaszlam. Moze to reakcja
              dzidzi, ktora chce powiedziec: mama przestan mnie juz denerwowac tym
              kaszlaniem !

Pozdrawiam Was !!
              • dziegielek Re: CZUJĘ DZIDZIĘ !!! 22.08.06, 22:27
                Właśnie moja Dzidzia w moim brzuchu wyczynia prawdziwe harce. Kopniaki są już tak silne, że czuje je już mój mąż!!! Dzisiaj jest 16t i 2 dni ciąży. Jak wasze maluchy? Aha wspomne,że pierwsze ruchy czułam tylko z prawej strony a kopniaki dostaje w lewą.
                • gloria30 Re: CZUJĘ DZIDZIĘ !!! 23.08.06, 10:21
                  JA też już to czuję, od początku 16-ego tygodnia. jestem zachwycona, cały czas
                  wsłuchuję się w siebie. Przeważnie z prawej strony brzucha, tylko czasem w innym
                  miejscu. Az ryczeć mi się chce ze szczęścia.
                  pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka