10.08.06, 11:31
Dziewczyny od kilku dni Zuza robi często kupki o bardzo nieprzyjemnym
zapachu. Wydaje mi się, że raz był śluz. Pediatra zaleciła 3x0,5 smecty i
tyle samo lacidofilu. Wczoraj piła smectę, a dziś znowu kupycrying Może powinnam
zrobić badania? Pomóżcie, bo już sama nie wiem. A może to normale i się tylko
na zapas martwię. Je to samo co zawsze.
Obserwuj wątek
    • murken Re: Kupki! 10.08.06, 11:52
      Ida jakies zabki ? Junior przez ok miesiac mial luzne ,smierdzace kupy i nic mu
      nie pomagalo. Zabki wyszly- wszystko jest ok. Zreszta pediatra tez
      zasugerowala ,ze to moze byc od zebow.
      • kuncwotek Re: Kupki! 10.08.06, 11:56
        Dopiero wyszedł Jej jeden i drugi wychodzi już kilka dni. A wiesz nie
        pomyślałam, że to może być od tego. A ile robił Junior tych kupek? Zuza to
        wczoraj zrobiła około 5. Raz większe raz mniejsze. Pediatra powiedziała, że to
        może być jakis wirus, nic o zębach nie mówiła. A może rzeczywiście to przez
        zęby? Chociaż pierwszy wyszedł bezbleśnie.
    • wandalina Re: Kupki! 10.08.06, 12:38
      U nas przez ostatnie pare dni tez byly czeste i luzne kupy. Lekarka postaiwla
      na wirusa. Bierzemy laktoral, jemy marchwianke i kleik ryzowy. Dobry jest wywar
      z suszu borowkowego (jedna lyzeczka na szklanke wody, gotowac przez 10 minut).
      Dopeiro to wszystko plus lekarstwa daly efekt w opstaci stwardnienia kupy.
      • kuncwotek Re: Kupki! 10.08.06, 12:44
        a robiłaś jakies badania? Lekarka sama wywnioskowała, że to wirus?
      • kuncwotek gdzie kupic ten susz borówkowy? 10.08.06, 12:44

• wandalina Re: Kupki! 10.08.06, 12:48
      Nie robilam badan, mialysmy skierowanie do szpitala, na wypadke gdyby Mala
      przestala pic i sie odwadniala. Susz kupisz w patece, polecam jeszce ORS Hippa-
      to jest kleik marchowo-ryzowy. Mozna doslodzic glukoza (nie cukrem , bo on
      szkodzi na brzuszek maluszkow) - glukoze i kleik tez mozna kupic w aptece. Nie
      podawaj owocow, bo one rozwalniaja.
      • kuncwotek Re: Kupki! 10.08.06, 12:49
        wiem wiem nic surowego, zero soku, tylko gęste zupki i duzo ryzu.
        Dzięki za radęwink
        • wandalina Re: Kupki! 10.08.06, 12:52
          Mozesz za to ugotowac kompot z jablek
          • kuncwotek Re: Kupki! 10.08.06, 12:55
            dzięki! pewnie, że ugotujewink
            • sdomitrz Re: Kupki! 10.08.06, 14:17
              Wiesz, moja Daria ostatnio tak miała, gdy dałam jej trochę za dużo owoców -
              różnych - śliwek, malin, czereśni... Następnego dnia miała ze 4 kupki ciemne i
              smierdzące. W nocy tez spała bardzo źle.... Czyli za dużo tego było i już....
              • katarzynasg Re: Kupki! 10.08.06, 20:46
                mój malutki też miał taki okres rzadkich kupek ale fktycznie jak wyszły my 2
                zęby to problem ustał. Pamiętać trzeba o dowadnianiu żeby nie narobić problemu.
                I też pierwsze zęby szły bez problemowo a tu nagle tkie coś. Teraz idą 4 naraz(o
                zgrozo!!!) ale jak na taką ilość nie jest tragicznie....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka