amelka333 11.08.06, 09:37 swędzi mnie wszystko , czy to normalne?Czy może być to związane z ciąża? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marysiowamama Re: swędzi mnie całe cialo 11.08.06, 12:48 Chyba normalne, bo mnie już drugą ciążę swędzi brzuch(i mam delikatną wysypkę) Odpowiedz Link Zgłoś
seala1 Re: swędzi mnie całe cialo 11.08.06, 22:50 lepiej skontaktuj sie z lekarzem.swedzenie ciala w ciazy moze byc oznaka zaburzen watroby, co ma wplyw na dziecko. bodajze robi sie wtedy proby watrobowe. nie chce straszyc ale lepiej poradz sie lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
koziolkowa11 Re: swędzi mnie całe cialo 14.08.06, 09:39 dokładnie tak.... swędzenie całego ciała może być objawem cholestazy... lepiej dzwoń do lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
doso1 Re: swędzi mnie całe cialo 18.08.06, 11:58 Polecam kapiele w emulsji Balneum Hermal Plus (zawiera w sobie m.in. srodek przeciwswiadowy). Jest calkowicie bezpieczna do stosowania w ciazy. Do kupienia w aptece. Ja mialam ten problem w poprzedniej ciazy - tak mnie swedzialy ramiona i plecy (o dziwo nie brzuch), ze od drapania az mi sie strupy robily. Mam nadzieje, ze teraz mnie to ominie. Niestey wiele kobiet w ciazy dotyka ten problem i niekoniecznie musi to byc wina watroby. trzeba to po prostu jakos przezyc. Ale konsultacje z lekarzem i tak na wszelki wypadek polecam. Odpowiedz Link Zgłoś