Dodaj do ulubionych

pytanie o rozgrzewkę

28.08.06, 22:25
Dziewczyny, czy robicie rozgrzewkę zanim zrobicie parę brzuszków? Przyznam,
że do paru brzuszków to się jeszczę zmuszę, ale podobno to nie mam sensu bez
rozgrzewki... i co teraz?
Obserwuj wątek
    • zu2ka Re: pytanie o rozgrzewkę 29.08.06, 09:59
      e tam... rozgrzewka nie jest tak ważna jak sposób wykonywania brzuszków! ja
      robię min 100 dziennie. Przede wszystkim nie wolno odrywać tułowia od podłogi
      tylko same barki, wydech podnosimy się, wdech opadamy. no i różne wariacje: z
      nogami uniesionymi i zgętymi w kolanach, skręty tułowia na prawo i lewo, z
      rękami wyprostowanymi równolegle do podłoża, kolana ugięte i robimy brzuszki
      w "przyśpieszonym" tempie i oddechy też przyśpieszone, nogi wyprostowane do
      góry i podciągamy się tak, aby dostać palcami rąk palcy nóg, wytrzymujemy
      chwilę i powoli opadamy itp itd
      • k_maja Re: pytanie o rozgrzewkę 29.08.06, 10:25
        aż się zmęczyłam od samego cztania smile a poważnie... kurka, trzeba by zacząć ...
      • malgosiab74 Re: pytanie o rozgrzewkę 30.08.06, 08:57
        Zu2ka - te 100 brzuszków robisz jednorazowo czy dzielisz to jakoś na kilka
        "podejśc"? Ja po 30 już sapię smile
        • zu2ka Re: pytanie o rozgrzewkę 30.08.06, 14:27
          jednorazowo... bez sapania i zakwasów na drugi dzień, a jak Ty robisz brzuszki?
          odrywasz całkiem plecy od podłogi, czyli podnosisz się - bo to jest bardziej
          męczące i niezdrowe dla kręgosłupa
          • malgosiab74 Re: pytanie o rozgrzewkę 30.08.06, 22:34
            Przede wszystkim nie systematycznie i to pewnie jest główny problem mojej
            sapkismileA poza tym chyba jednak za bardzo odrywam plecy od podłogi sad Postaram
            się to zmienic i sprawdze efekty smileAle żeby dorównac Tobie - no wątpięsmile
      • annasi23 Re: pytanie o rozgrzewkę 31.08.06, 21:14
        Dobra, idę robić te brzuszki.
    • agakapcia Re: pytanie o rozgrzewkę 30.08.06, 22:33
      uff... ja aż sapię od czytania tego smile
      dziewczyny a macie jakiś pomysł na udka??

brzuszek może być dupka też
      ale te FILARY pod spodem O rany julek...

rzućcie coś nie bądźcie takie smile

pozdrawiam aga
      • 1urszula1 Re: pytanie o rozgrzewkę 30.08.06, 22:52
        Aga, polecam skakanke. 10 min dziennie, ale codziennie. Po klilku dniach i tak
        stwierdzisz, ze te 10 min to za malo smile. No i rower, zwykly albo stacjonarny.
        A te 100 - brzuszkow - woow! Przed ciaza robilam, ale kiedy teraz wroce do
        tego poziomu?
        Ula
        • rosieee77 wiwat skakanka! 31.08.06, 00:13
          Przeprosiłam się ze swoją skakanką 2 tyg temu, skaczę zwykle 2 razy dziennie,
          czasem raz a czasem wcale... bardzo regularnie, prawda? im dłużej popatrzę na
          siebie w lustro tym szybciej idę poskakać... w ubiegłym roku dzięki skakance
          schudłam 5 kg w ciągu 3 tyg. polecam
    • mysza_33 Re: pytanie o rozgrzewkę 30.08.06, 23:08
      W zasadzie brzuszki są pomostem między rozgrzewką a ćwiczeniami zasadniczymi na
      inne partie ciała - te mięśnie się tak asymilują, że nie potrzebują tak bardzo
      rozgrzewki, choć ja troszkę bym się jednak rozgrzała...
      Wystarczy marsz po schodach z zakupami, a potem gimnastyka wink
      Ja zaczęłam ćwiczyć jogę, bo musiałam. Normalnie bym chyba nie wystartowała, ale
      teraz jestem zadowolona.

Mysza
      • zu2ka Re: pytanie o rozgrzewkę 31.08.06, 08:20
        Z tą jogą to bym chciała... przed ciążą robiłam 30 pompek na raz, a teraz... ni
        hu hu. No ale jeśli wrócę do pracy to muszę mieć kondycję, bo mam co roku
        egzaminy z wf-u. A z tymi brzuszkami to nie wiem, może za bardzo się
        podnosicie, albo co?
        • vanilia25 Re: pytanie o rozgrzewkę 31.08.06, 12:19
          A ja jem pyszne lody jak to czytam i w szoku jestem. I pelna podziwu dla Was.
          Ani razu mi nie przyszlo do glowy, zeby pocwiczyc od kiedy urodzilam Bartusia.
          Wiem, ze zle, ale poprostu mi sie nie chce. Mam jeszcze 3 kilo do zrzucenia,
          ale to juz pewno zostanie, bo tylko jem i malo sie ruszam.
          • zebra51 Re: pytanie o rozgrzewkę 01.09.06, 10:55
            Ja też ćwicze jogę smile Jeszcze zapisałam sie na basen i saunę. Jestem lekko
            zgarbacona, więc odpadaja u mnie ćwiczenia na skakance i inne podskoki smile co do
            jogi to polecam strone
            yogajournal.com

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka