chaos222 30.08.06, 22:18 Witajcie, od 3tyg. moj 3,5 miesieczny synek ma bardzo wodnista kupke zauwazylam rowniez sluz. Na poczayku myslalam ze to wina czestych zmian miejsca Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chaos222 Re: niepokojace kupki 30.08.06, 22:41 aaaa i bardzo sie ślini , wszystko co ma pod rączką bierze do buzi - Odpowiedz Link Zgłoś
rosieee77 Re: niepokojace kupki 31.08.06, 00:27 Sluz generalnie jest objawem alergii ale nie mart się na zapas. najlepiej idź do lekarza żeby zwalając na ząbki nie przegapić czegoś. daj znać jak się dowiesz, koleżanka też ma podobny problem. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
jonama Re: niepokojace kupki 31.08.06, 10:51 Też tak mialam i wyczytała chyba wszystko na temat śluzu w kupce i pytałam lekarza. Najbardziej niepokojące sa kupy zielone lub czarne albo jak robi zamiast kupki sam śluz. Jeżeli w kupce śluz jest koloru kupki to nie ma się czego obawiać. U nas jak duzo sluzu to lekarz zalecił 2 razy dziennie podawac lakcid. To podobno reakcja na cos co się zjadało niekoniecznie odrazu alergia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jonama Re: niepokojace kupki 31.08.06, 10:53 A zapomniałam ślinieniem się nie przejmuj to normalne na tym etapie rozwoju poprostu dziecko produkuje teraz nadmiar śliny i nie umie jeszcze tego połknąc. A że bierze do buzi to b.dobrze poznaje tak świat i nalezy mu nie zabraniać - oczywiście czyte rzeczy mój uwielbia wcinac pieluszkę i ubranka, a zabwaki też już kombinuje. Odpowiedz Link Zgłoś
maalgo Re: niepokojace kupki 31.08.06, 18:02 Nasza mala robi takie (ale bez sluzu) od jakiegos miesiaca. Przez tydzien dostawala trilac i nie prezeszlo, wiec poszlismy do lekarza niosac w reku dowod rzeczowy w postaci pampersa Obejrzal, zwazyl dzidzie i stwierdzil, ze nic zlego sie z nia nie dzieje, a kupa "bardzo ladna" hehe. Wiec moze czasami tak bywa... Odpowiedz Link Zgłoś
chaos222 Re: niepokojace kupki 02.09.06, 19:38 Dziekuje za wszystkie odpowiedzi. Bylam dzisiaj u lekarza, ktory zlecil badania moczu i kalu. Ponadto 2 razy dziennie trilac lub lakcid. najprawdopodobniej to jakas bakteria. I mam do was pytanie co lepiej trilac czy lakcid????? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kropek47 Re: niepokojace kupki 12.09.06, 21:49 Kajtek odkad pamietam mial sluz w kupce - raz byl a raz nie. Zlym objawem jest przezorczysty sluz. Dzisiaj zrobil brzydka kupke - kolor ladny zolty ale smierdzaca i z duza iloscia sluzu. Zaczynam sie martwic i jezeli jutro bedzie to samo to chyba pofatyguje sie do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś