Dodaj do ulubionych

niepokojace kupki

30.08.06, 22:18
Witajcie, od 3tyg. moj 3,5 miesieczny synek ma bardzo wodnista kupke
zauwazylam rowniez sluz. Na poczayku myslalam ze to wina czestych zmian
miejsca
Obserwuj wątek
    • chaos222 Re: niepokojace kupki 30.08.06, 22:41
      aaaa i bardzo sie ślini , wszystko co ma pod rączką bierze do buzi -
      • rosieee77 Re: niepokojace kupki 31.08.06, 00:27
        Sluz generalnie jest objawem alergii ale nie mart się na zapas. najlepiej idź do
        lekarza żeby zwalając na ząbki nie przegapić czegoś. daj znać jak się dowiesz,
        koleżanka też ma podobny problem. Dzięki
    • jonama Re: niepokojace kupki 31.08.06, 10:51
      Też tak mialam i wyczytała chyba wszystko na temat śluzu w kupce i pytałam
      lekarza. Najbardziej niepokojące sa kupy zielone lub czarne albo jak robi
      zamiast kupki sam śluz. Jeżeli w kupce śluz jest koloru kupki to nie ma się
      czego obawiać. U nas jak duzo sluzu to lekarz zalecił 2 razy dziennie podawac
      lakcid. To podobno reakcja na cos co się zjadało niekoniecznie odrazu alergia.
      Pozdrawiam
    • jonama Re: niepokojace kupki 31.08.06, 10:53
      A zapomniałam ślinieniem się nie przejmuj to normalne na tym etapie rozwoju
      poprostu dziecko produkuje teraz nadmiar śliny i nie umie jeszcze tego połknąc.
      A że bierze do buzi to b.dobrze poznaje tak świat i nalezy mu nie zabraniać -
      oczywiście czyte rzeczy mój uwielbia wcinac pieluszkę i ubranka, a zabwaki też
      już kombinuje.
      • maalgo Re: niepokojace kupki 31.08.06, 18:02
        Nasza mala robi takie (ale bez sluzu) od jakiegos miesiaca. Przez tydzien
        dostawala trilac i nie prezeszlo, wiec poszlismy do lekarza niosac w reku dowod
        rzeczowy w postaci pampersasmile Obejrzal, zwazyl dzidzie i stwierdzil, ze nic
        zlego sie z nia nie dzieje, a kupa "bardzo ladna" hehe. Wiec moze czasami tak
        bywa...
        • chaos222 Re: niepokojace kupki 02.09.06, 19:38
          Dziekuje za wszystkie odpowiedzi.
          Bylam dzisiaj u lekarza, ktory zlecil badania moczu i kalu. Ponadto 2 razy
          dziennie trilac lub lakcid. najprawdopodobniej to jakas bakteria.
          I mam do was pytanie co lepiej trilac czy lakcid????? Pozdrawiam
          • chaos222 Re: niepokojace kupki 02.09.06, 19:40
            ... dzisiaj doznalam szoku -
            • chaos222 Re: niepokojace kupki 11.09.06, 21:49
              odebralam dzisiaj wyniki badan
              • kropek47 Re: niepokojace kupki 12.09.06, 21:49
                Kajtek odkad pamietam mial sluz w kupce - raz byl a raz nie. Zlym objawem jest
                przezorczysty sluz. Dzisiaj zrobil brzydka kupke - kolor ladny zolty ale
                smierdzaca i z duza iloscia sluzu. Zaczynam sie martwic i jezeli jutro bedzie to
                samo to chyba pofatyguje sie do lekarza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka