Dodaj do ulubionych

Pampersy po raz kolejny

06.09.06, 16:55
Dziewczyny,
czy Wy też miałyście taki problem z pampersami. Używałam nr 2 (tak, tak nr 2,
moja Tosieńka jest bardzo szczuplutka) i było ok. Kupiłam jumbo packa na
wakacje i zaczał się problem, co drugi dzień mała była albo zasikana albo jej
kupa wyciekała górą. Myślałam, że może już za małe te pieluchy sa i kupiłam 3
niestety okazały się za duże, więc znów wróciłam do 2. Teraz kupiłam następną
paczkę, ale już nie jumbo pack tylko trochę mniejsza i problem zniknął. Czy
te jumbo są jakieś trefne czy co? Najgorsze, że używałam je na wakacjach i
zamiast spokojnie odkładać używane ubranka do prania bawiłam się w spieranie
kupy i suszenie ich.
Obserwuj wątek
    • gosika78 Re: Pampersy po raz kolejny 06.09.06, 17:12
      Pampki w Jumbo są dla mnie takie same jak w mniejszych paczkach. Problem z kupskiem na plecach mam często i niestety nie wiem, jak tego uniknąć, a jedziemy już na "czwórkach". Wiem tylko, że trzeba za każdym razem sprawdzać, czy gumeczki wogół nóżek nie są podwinięte do wewnątrz - wtedy nawet siku wylatuje smile
      • b.brzozowska1 Re: Pampersy po raz kolejny 06.09.06, 17:31
        ja mam sposób na kupsko na plecach-niezawodny smile
        - wystarczy kupic pieluszki huggis smile)
        wtedy kupka...wycieka dla odmiany nogawkamismile
        za to plecy czysciutkie, zabezpieczone gumeczkasmile)
        • agus-ka Re: Pampersy po raz kolejny 07.09.06, 09:21
          super ten tekst, prawie popłakałam się za śmiechusmile))
    • nikasob Re: Pampersy po raz kolejny 06.09.06, 18:15
      My dwójki pożegnałyśmy w zeszłym tygodniu. Nie widziałam różnicy między
      paczkami. Nam na szczęście nigdy kupa nie wyleciałasmile
      • matie31 sprobujcie rossmana 06.09.06, 20:39
        Sa naprawde fajne. kupka czasami wycieknie, ale doslownie zdarylo sie to nam
        kilka razy. Maja na pleckach gumeczke, ktora zapobiega takim wypadkom. a teraz
        jeszcze sa bardzoej kolorowe smile My uzywamy 3.
        • bogusia030 Re: sprobujcie rossmana 06.09.06, 21:28
          popieram koleżankę, my też ostatnio używamy 3 rossmana, bo 3 pampers i hugies
          były za małe, a 4 za duże i te rossmanowskie są naprawdę świetne. Przedtem
          mieliśmy dużo ''wypadków''kupkowych, a teraz nawet to się nie zdarza
          • polaquinha A ja polecam Dada z Biedronki 06.09.06, 21:52
            Dopoki nie sprobowalam,myslalam,ze jak wiekszosc rzeczy z Biedronki sa do...bierdronki wink Ale nie! Przesiadlam sie na Dady 3 z Huggiesow Super-Flex3 bo sa znacznie pojemniejsze, nie maja tak fatalnego zapachu chemii(ktory doprowadzal mnie do szalu),sa zdecydowanie bardziej kolorowe.
            Niestety sa w zasadzie drozsze od Huggiesow ale komfort malej pupci jest dla mnie najwazniejszy.
            Co do Pampkow-to poki uzywalismy 2 z malej paczki bylo ok.Kupilam w promocji 2 jumbopaki-Manu dostal paskudnego odparzenia sad(
            • daga210 Re: A ja polecam Dada z Biedronki 06.09.06, 22:55
              Używam 4 z rosmana, mala waży 6 700 . Pieluchy sa super!!! jeszcze nie zdarzyła
              sie wpadka, może raz czy dwa razy przesikała go bokiem. Już nie kupię innych
              pieluch , do tego rossmany nie smierdzą a pampersy waliły na kilometr.
        • agus-ka Re: sprobujcie rossmana 07.09.06, 09:23
          to ja chyba pojadę do rossmanna i kupię małą paczkę pieluch. Na wakacjach
          mogłam to zrobić, ale bałam się kolejnej wpadki. Wystarczy, że kupiłam za duże
          3 pampersa.
    • september_77 Re: Pampersy po raz kolejny 07.09.06, 09:43
      My używamy Pampersów od samego początku, przeszłyśmy 1, 2 i teraz są 3 - nigdy
      nie było żadnych problemów z przeciekaniem. Trzeba tylko pamiętać, żeby te
      falbanki dobrze wywinąć na zewnątrz.
      • zu2ka pieluszki z Biedronki!! 08.09.06, 06:51
        Jestem za DaDA!!! skończyły mi sie parę dni temu i kupiłam huggesy i co? druga
        noc z rzędu przesikana aż do materacyka! Testowałam już pampersy i pieluszki
        Happy i najlepsze są DaDA, jeszcze muszę spróbować z Rossmanna.
    • masza76 Re: Pampersy po raz kolejny 07.09.06, 10:57
      nam się parę razy zdarzyło, jak mala wyrastała z 1, potem 2. teraz używamy 3 z
      jumbopacka i jest ok. ale staram się dosyć daleko założyć przylepce, na uszka
      zwierzątek i dokładnie założyć boczki oraz wyciągnąc falbanki, tak nam pokazała
      położna w przychodni i działa.
      • agus-ka Re: Pampersy po raz kolejny 07.09.06, 11:20
        no własnie robię tak jak piszecie i wylatywało górą. Nawet myślałam, że po nocy
        pielucha jest zasikana i to dlatego, ale nic z tego ze świeżozałożonej też
        wyleciało. Teraz jest ok (inna paczka pieluch), ale i tak spróbuję rossmanna
        • aniatomek3 Re: Pampersy po raz kolejny 07.09.06, 11:27
          od zawszeużywam pampersów, nigdy nie miałam problemów... aż do teraz...
          codziennie jest przesikane i ubranko oczywiście też, spróbowałam też
          biedronkowych i z rossmana, ale mój Michałek jest chyba specem bo przesikuje
          wszystkie, obojętne z jakiej firmy...
          • cleo1976 Re: Pampersy po raz kolejny 07.09.06, 22:38
            U nas z papmersami było tak samo, ciągle coś wylatywało, teraz używamy
            pieluszek Happy i jesteśmy bardzo zadowoleni smile
            • martinka74 Re: Pampersy po raz kolejny 08.09.06, 19:35
              A dla nas zdecydowanie tez najlepsze sa bella happy, nigdy nie mielismy z nimi
              zlych przygod, albo Rossman. Z pampersow bylam mniej zadowolona.
    • mamanelki Re: Pampersy po raz kolejny 08.09.06, 22:04
      Witam
      Ja uzywam pampersow i uwazam ze sa jednak najlepsze, mojej corci nic nie przecieka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka