Dodaj do ulubionych

Zielona Szkoła

11.09.06, 10:47
Mam pytanie o zieloną szkołę. Czy Wasze dzieciaczki były już na takowej? Jak
sobie poradziły? Mój synuś (jest trochę energiczny i czasami przychodzą mu do
głowy naprawdę niesamowite pomysły), ma jechać w kwietniu, i nie powiem
trochę się denerwuję, wiem że sobie poradzi, ale.... Nie martwię się tym, że
wyjeżdza z domu, bo praktycznie prawie całe wakacje i niemalże ferie, spędza
gdzieś z dziadkami, ale tym że nie wyjeżdzał nigdy sam, to będzie prawdziwy
egzamin dla niegosmile. Zwłaszcza z zachowywania się "pożądnie" i poradzenia
sobie samemu z dala od domu. Naszczęście jadą tylko na 6 dni, więc nawet jak
nie będzie kąpany przez ten czas to też mu się pewnie nic nie staniesmile.
Ale muszę wam powiedzieć, że mimo tych wszystkich moich obaw, nie wyobrażam
sobie, zeby nie pojechał na taką eskapadę (swojego młodego) życia. Zresztą on
już tak niecierpliwie na nią czeka, więc jest już chyba na to gotów....
A u Was jak jest? Jesteście już po czy jeszcze przed Zielonymi szkołami? I
jak tam Wasze nastroje?smile
Obserwuj wątek
    • babe007 Re: Zielona Szkoła 11.09.06, 11:53
      Julka była na zielonej szkole już w zeszłym roku szkolnym (na początku
      czerwca). Co prawda były to tylko 3 dni, ale wszystko poszło świetnie. Nasze
      pierwszaki miały zabronione branie ze sobą komórek, bo w zeszłym roku skończyło
      się to jednym wielkim rykiem. Oczywiście można było zadzwonic do pani i spytac
      się, jak sobie radzi dziecko, ale bezpośredniego kontaktu z dzieckiem nie było,
      no i nie było tez problemów - żadnych wielkich tęsknot wink. Nie przejmuj się, w
      końcu jedzie z grupą, która świetnie już zna. Wszystko będzie super!
    • sophie05 Re: Zielona Szkoła 14.09.06, 12:40
      zuzia jedzie już za 2,5 tygodnia, na 7 dni. Zobaczymy.... Ona chce, żadnych
      obaw nie ma. A ja... no cóż... nerwy przybierają na sile. Wychowawczyni to
      osoba super zorganizowana, plan ma przygotowany na kązdy dzień , bardzo
      interesujący. Rodzice już dostali szczegółową listę co zabrać, a co zabronione.
      Tak więc chyba będzie dobrze. Najbardziej to boję się o pogodę, bo to będzie
      już początek października. Trzymajcie za nas kciuki!!!
      • mamapierwszoklasisty Re: Zielona Szkoła 24.10.13, 22:45
        Witam z radością przyjełam wiadomośc w placówce mojego dziecka o organizacji Zielonej szkoły.Moje dziecko niczym innym nie zyje od kilku tygodni i tu nagle wielkie bum.Okazuje się, że na zielona szkołę mogą jechac rodzice. I tu zaczyna się cały absurd sytuacji jaka zaistniała, bo nie wszyscy rodzice mogą pozwolic sobie na 6 dniowy urlop, nadmieniam jestem nauczycielem( termin wyjazdu początek czerwca). Jak juz wiadomo częsc rodziców jedzie nawet w dwojke ze swoimi jedynakami, padlo stwierdzenie ,,Tanie wczasy dla rodziny''.Kolejny problem co mają zrobic rodzice którzy mają jeszcze młodsze dzieci w domu. Następna rzecz co powiedziec dziecku które ma na tą zieloną szkołe jechac, a rodzice nie mogą wyjechac z nimi i takich dzieci bedzie kilkoro w klasie. Dzieci mają jechac nad morze dojdzie do sytuacji ze i moje dziecko nagle poczuje przypływ tęsknoty i tak jak inni bedzie chciało byc przy nas, mamy rzucic pracę i wyruszyc po niego. Jestem poruszona bezmyslnoscia dyrektora szkoły i wychowawców do tematu. Napewno w tym momencie dojdzie do podziału między dziecmi i między rodzicami nastąpią niepotrzebne zgrzyty i to juz na starciesad
      • mamapierwszoklasisty Re: Zielona Szkoła 24.10.13, 22:47
        Witam z radością przyjełam wiadomośc w placówce mojego dziecka o organizacji Zielonej szkoły.Moje dziecko niczym innym nie zyje od kilku tygodni i tu nagle wielkie bum.Okazuje się, że na zielona szkołę mogą jechac rodzice. I tu zaczyna się cały absurd sytuacji jaka zaistniała, bo nie wszyscy rodzice mogą pozwolic sobie na 6 dniowy urlop, nadmieniam jestem nauczycielem( termin wyjazdu początek czerwca). Jak juz wiadomo częsc rodziców jedzie nawet w dwojke ze swoimi jedynakami, padlo stwierdzenie ,,Tanie wczasy dla rodziny''.Kolejny problem co mają zrobic rodzice którzy mają jeszcze młodsze dzieci w domu. Następna rzecz co powiedziec dziecku które ma na tą zieloną szkołe jechac, a rodzice nie mogą wyjechac z nimi i takich dzieci bedzie kilkoro w klasie. Dzieci mają jechac nad morze dojdzie do sytuacji ze i moje dziecko nagle poczuje przypływ tęsknoty i tak jak inni bedzie chciało byc przy nas, mamy rzucic pracę i wyruszyc po niego. Jestem poruszona bezmyslnoscia dyrektora szkoły i wychowawców do tematu. Napewno w tym momencie dojdzie do podziału między dziecmi i między rodzicami nastąpią niepotrzebne zgrzyty i to juz na starciesad
    • avill Re: Zielona Szkoła 21.09.06, 22:35
      U nas nie wiadomo czy będzie zielona szkoła. Wychowawczyni jest osobą super
      zorganizowną, ale w zeszłym roku nie podjęła się wyjazdu kilkudniowego z tak
      rozbrykaną klasą. W tym roku powiedziała, że może pojechać, ale mogą być
      problemy z ustaleniem terminu, bo w naszej szkole są dzieci z różnych parafii i
      komunia blokuje terminy. Moja córka była z wychowczynią na koloniach i wróciła
      bardzo zadowolona. Dostała kartę telefoniczną i kiedy chciała pogadać dzwoniła.
      Domyta została po powrocie smile
    • sophie05 Re: My już po.... 09.10.06, 19:11
      • sophie05 Re: My już po.... 09.10.06, 19:18
        Za szybko kliknęłąm. Wczoraj Zuza wróciła po 7 dniach z zielonej szkoły. Obawy
        miałam ogromne, typowe chyba. : czy sobie poradzi, czy będzie tęsknić, zgubi
        rzeczy, zginie we własnym bałaganie itp itd. Zuza bardzo chciała jechać, nie
        miała żadnych obaw. Dzieciaki były zachwycone pobytem, do domów nie chciały
        wracać, na propozycję Pani, czy może ktoś chce zadzwonić do domu, wszyscy
        odmawiali. Program pobytu mieli bardzo bogaty, warunki doskonałe, znakomitą
        opiekę. Bardzo się cieszę, Zuza wróciła szczęśliwa. CZeka na następną Zieloną
        Szkołe na którą jadą w czerwcu. No i powiedziała, iż chce jechać w lecie na
        obóz.
    • renata_72 my też po 13.11.06, 15:52
      syn w pierwszej klasie nie chciał jechać, w drugiej juz pojechał choć nie
      powiem by się specjalnie wyrywał, ogólnie zadowolony, choć jak twierdził nudził
      się. Strat materialnych o dziwo nie było smile
    • aniab28 Re: Zielona Szkoła 15.11.06, 08:17
      U Nas Zielona Szkoła jest w 3kl i trwa 2/3 tyg.
      Moja Nikolka pierwszy i w sumie jedyny narazie raz - była na 2dni na biwaku z
      harcerstwa (jest zuchemsmileniby ogólnie dała sobie radę ale pogubiła "kilka"
      rzeczy hihi więc aż sie boję jakby miała jechać na dłużej co to będzie hehe
    • medyczka Re: Zielona Szkoła 20.11.06, 22:50
      Moja ma jechać w maju,ale ja jestem pełna obaw.Najbardziej sie boje ,ze bedzie
      płakała .Nigdy jeszcze nie była bez mamy nawet jednego dnia.Zgodziłam sie żeby
      jechała ale tylko dlatego,ze strasznie chciała,a teraz załuje heh..
      • hankam Re: Zielona Szkoła 21.11.06, 17:39
        Ale kto zaluje, ty czy ona?
        Chyba ma szanse byc dobrze, dzieci sie juz znaja, nauczyciela tez, powinno sie
        udac.
        Latwo mi mowic, u nas nie ma zielonej szkoly.
        • medyczka Re: Zielona Szkoła 21.11.06, 22:29
          Ja żałuje,że dałam sie jej namówic i wyraziłam zgode.Teraz zamartwiam sie na
          zapas,moge mieć tylko nadzieje,ze bedzie dobrze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka