alfa36 05.10.06, 23:01 Co podajecie dzieciaczkom- jakie jogurty, serki, jakich form. Mam wrażenie, że wszystko ma konserwanty i inne świństwa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katarzynasg Re: Jaki nabiał? 05.10.06, 23:19 naturalny z dodatkiem owoców lub soków własnej roboty, lub twarożek z dodatkami-warzywka bądź owoce.Od czasu do czasu danonki (ale jakoś nie jestem przekonana) i czasem monte. No i jeszcze mleczne kaszki oczywiście. Wczoraj zrobiłam mannę na mleku krowim ale młody nie był zachwycony choć jadł Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaa256 Re: Jaki nabiał? 06.10.06, 08:36 Jogurty i serki Bakoma, serki Danio, monte lub jego odpowiednik z Bakomy. Poza tym biały ser od taty z kanapki, czasem kawałek żółtego serka, mleko krowie tylko w budyniu. Odpowiedz Link Zgłoś
bomba001 Re: Jaki nabiał? 06.10.06, 09:50 wszsystko poza monte i danonkami (no dnonka raz na msc). bardzo lubu mozzarellę fete ser zółty, jogurt naturalny etc Odpowiedz Link Zgłoś
faq Re: Jaki nabiał? 06.10.06, 09:52 szczesciary moja nie moze wciaz.. zrobilam probe i sypnelo az strach.. Odpowiedz Link Zgłoś
kasikk_29 Re: Jaki nabiał? 06.10.06, 10:43 a jak serem zółtym? słyszałam, że powinno sie wprowadzać dużo później i nie daję... Odpowiedz Link Zgłoś
pati775 Re: Jaki nabiał? 06.10.06, 11:49 naturalny danona bo tylko ten nam smakuje z bakomy bakusie i pysie - uwielbiamy serek zolty, serek bialy smietankowy lub poltlusty, serek grani ostatnio znalazlam u nas na rynku regionalny z Naramowic (Poznan) bez konserwantow z krotkim terminem przydatnosci i ten jemy rozejrzyj sie moze u Ciebie na rynku tez cos takiego jest z lokalnej mleczarni kaszka manna z owocami tez z lokalnej melczarni - malo chemi ma warto poszperac na polkach szczegolnie w lepszych sklepach u nas Piotr i Pawel ! danonkow, monte, dnio i tego tpypu nie jemy mamy po nich straszne kupy ktore odparzaja nam dupsko Odpowiedz Link Zgłoś
aciki Re: Jaki nabiał? 09.10.06, 21:31 My żółty ser już dawno wcinamy, pycha jest. Poza tym wszelkie jogurty, naturalne też, twarożki wszelkie i serki. Odpowiedz Link Zgłoś
paulina685 Re: Jaki nabiał? 10.10.06, 08:43 Niestety moja córcia nie uznaje mleka modifikowanego tylko mamine, a ze to dostaje tylko przed zasnieciem i w nocy, to w ciagu dnia staram sie w nia wpychac, co sie da. Tak wiec bardzo lubi wszelkiego rodzaju sery, zólte, biale, mozarella, itp. Nie daje jej jeszcze danoników, itp., bo nawet producent zaleca je od 3 roku zycia (maja bardzo duzo cukru!). Próbuje tez w nia wpychac kaszke manna (jako tako), budyn (rzadko wchodzi), czasami mleko (to juz w ogóle nie lubi). Ostatnio spróbowalam z kefirem i chyba na zasadzie, o cos nowego, udalo mi sie wepchnac kilka lyzek. I tak to sie kreci. Objawów negatywnych nie widze. Odpowiedz Link Zgłoś