Dodaj do ulubionych

Jaki nabiał?

05.10.06, 23:01
Co podajecie dzieciaczkom- jakie jogurty, serki, jakich form. Mam wrażenie, że wszystko ma konserwanty i inne świństwa.
Obserwuj wątek
    • katarzynasg Re: Jaki nabiał? 05.10.06, 23:19
      naturalny z dodatkiem owoców lub soków własnej roboty, lub twarożek z
      dodatkami-warzywka bądź owoce.Od czasu do czasu danonki (ale jakoś nie jestem
      przekonana) i czasem monte. No i jeszcze mleczne kaszki oczywiściesmile. Wczoraj
      zrobiłam mannę na mleku krowim ale młody nie był zachwycony choć jadłsmile
      • kasiaa256 Re: Jaki nabiał? 06.10.06, 08:36
        Jogurty i serki Bakoma, serki Danio, monte lub jego odpowiednik z Bakomy. Poza
        tym biały ser od taty z kanapki, czasem kawałek żółtego serka, mleko krowie
        tylko w budyniu.
    • bomba001 Re: Jaki nabiał? 06.10.06, 09:50
      wszsystko poza monte i danonkami (no dnonka raz na msc). bardzo lubu mozzarellę
      fete ser zółty, jogurt naturalny etc
    • faq Re: Jaki nabiał? 06.10.06, 09:52
      szczesciary sad moja nie moze wciaz.. zrobilam probe i sypnelo az strach..
    • kasikk_29 Re: Jaki nabiał? 06.10.06, 10:43
      a jak serem zółtym?
      słyszałam, że powinno sie wprowadzać dużo później i nie daję...
    • pati775 Re: Jaki nabiał? 06.10.06, 11:49
      naturalny danona bo tylko ten nam smakuje
      z bakomy bakusie i pysie - uwielbiamy
      serek zolty, serek bialy smietankowy lub poltlusty,
      serek grani ostatnio znalazlam u nas na rynku regionalny z Naramowic (Poznan)
      bez konserwantow z krotkim terminem przydatnosci i ten jemy rozejrzyj sie moze
      u Ciebie na rynku tez cos takiego jest z lokalnej mleczarni
      kaszka manna z owocami tez z lokalnej melczarni - malo chemi ma smile
      warto poszperac na polkach szczegolnie w lepszych sklepach u nas Piotr i Pawel !

danonkow, monte, dnio i tego tpypu nie jemy mamy po nich straszne kupy ktore
      odparzaja nam dupsko
      • aciki Re: Jaki nabiał? 09.10.06, 21:31
        My żółty ser już dawno wcinamy, pycha jest. Poza tym wszelkie jogurty,
        naturalne też, twarożki wszelkie i serki.
    • paulina685 Re: Jaki nabiał? 10.10.06, 08:43
      Niestety moja córcia nie uznaje mleka modifikowanego tylko mamine, a ze to
      dostaje tylko przed zasnieciem i w nocy, to w ciagu dnia staram sie w nia
      wpychac, co sie da. Tak wiec bardzo lubi wszelkiego rodzaju sery, zólte, biale,
      mozarella, itp. Nie daje jej jeszcze danoników, itp., bo nawet producent zaleca
      je od 3 roku zycia (maja bardzo duzo cukru!). Próbuje tez w nia wpychac kaszke
      manna (jako tako), budyn (rzadko wchodzi), czasami mleko (to juz w ogóle nie
      lubi). Ostatnio spróbowalam z kefirem i chyba na zasadzie, o cos nowego, udalo
      mi sie wepchnac kilka lyzek. I tak to sie kreci. Objawów negatywnych nie widze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka