Dodaj do ulubionych

za 2 tygodnie wybory

29.10.06, 11:26
drogie koleżanki -Mamy a 2 tygodnie wybory samorzoądowe. Wstyd sie przyznac
ale w życiu nie byłam na samorządowych wyborach. Więc to zmienię za 2
tygodnie. W sumie już staram się nie oglądac programów publicystycznych w Tv
bo mi sie robi niedobrze. Nie wiedziałam, że można taki cyrk zrobić. Dobrze,
że przynajmniej nie głosowałam na żadnego z koalicjantów więc nie jest mi
wstydsmile
Nie wiem czy pierwszy raz w zyciu nie zagłosuje na SLD tak już mi ta prawica
obrzydła
Obserwuj wątek
    • maretina Re: za 2 tygodnie wybory 29.10.06, 11:50
      tez nie lubbilam sldsmile
      le w tych wyborach na prezydenta miast zaglosuje na eks eseldowca. rzadzi
      miastem juz kilka lat, za jego rzadow miasto zyskalo mase kasy z UE, mamy nowa
      oczyszczlnie sciekow, rozkopane ulice ( remonty),jdwie nowe ulice,dwie nowe
      biblioteki multimedialne, wypas taki, ze nie moge sie doczekac, kiedy kajtka
      zaprowadzebig_grin, wyliczac mozna sporo. oczywiscie sa tez minusy, ale nie chce pisu
      na swoim podworku. mam dosc gentow i szaf.
    • pati775 Re: za 2 tygodnie wybory 29.10.06, 11:51
      i to jest wlasnie nasz-wyborcow blad co cztery lata glosujemy raz na lewice raz
      na prawice i nic z tego nie wynika. Ale powiedzmy sobie szczerze jest jakies
      inne wyjscie, inna opcja ?
      chyba tylko nie pojsc na wybory bo nie ma juz na kogo glosowac
      moze by tak calym narodem zbojkotowac wybory?
      • maretina Re: za 2 tygodnie wybory 29.10.06, 12:03
        wiesz, w polsce ludzie tak czesto zmienija legitymacje partyjne, ze nie ma co
        sie trzymac nazw ugrupowansmile
        • pati775 Re: za 2 tygodnie wybory 29.10.06, 12:09
          masz racje maretin
          ja mam marzenie zeby wszyscy ustapili i weszla nowa sila do rzadzenia nie mowie
          ze wszyscy na raz ale tak sukcesywinie bo juz za rzeproszeniem na te same ryje
          patrzec nie moge ze o sluchaniu juz nie wspomne

ja wiem ze to jest najgorsze wyjscie ale nie chce mi sie isc na te wybory
          • justin301 Re: za 2 tygodnie wybory do pati 29.10.06, 17:28
            Ty Pati masz przynajmniej szansę na wybór sensownego prezydenta. Szkoda, że
            wszyscy nie mogą wybierać prezydenta stolicy a przecież to taka też ważna dla
            wszystkich Polaków funkcja smile
            • pati775 Re: za 2 tygodnie wybory do pati 29.10.06, 17:46
              no niby tak
              ale zeby bylo chociaz na kogo
    • on-na Re: za 2 tygodnie wybory 30.10.06, 09:27
      Ja w Warszawie głosuję na Borowskeigo, on przynajmniej nie obiecuje gruszk na
      wierzbie.
      • justin301 Re: za 2 tygodnie wybory do on-na 30.10.06, 22:28
        Ja na niego głosowałam w prezydenckich ogólnopolskich.
    • kasiaa256 Re: za 2 tygodnie wybory 31.10.06, 09:11
      Pracuję w Urzędzie Miasta - dla nas urzędasów wybory są bardzo ważne.
      Wkurzające jest, ze co wybory to zmiana opcji - i co za tym idzie zmiana na
      wielu stanowiskach - szczególnie tych mianowanych. Nowe władze w nosie mają, że
      ktoś jest kompetentny - "wgryziony" w tematy - jest z innej opcji więc poszła
      WON. Kampania wrze - mamy 8 kandydatów na fotel burmistrza, a tak naprawdę
      tylko 3 sensownych, pozostali to oszołomy i karierowicze. Człowieka aż zółć
      zalewa jak słyszy od kandydata, ze jak on wygra to zrobi czystki i zwalczy
      korupcję. Kiedy poinformowano tego Pana, że wszelkie przypadki korupcji należy
      zgłaszać organom ścigania to ten Pan powiedział, że nie zna takich przypadków.
      Ja się więc pytam po jaką cholerę on tak szczeka. Wkurza mnie takie publiczne
      pranie brudów, bo potem najbardziej cierpi na tym miasto. Tak sobie myślę, że w
      Polsce przydałoby się wprowadzić francuski lub irlandzki system samorządowy,
      gdzie samorządowcy to społecznicy. Może wtedy byłoby lepiej, a teraz każdy się
      pcha, żeby tylko się nachapać łatwej kasy.
      Oj dla mnie te wybory to temat rzeka, ale może już nie będę nudziła.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka