Dodaj do ulubionych

czy jest któraś z okolic krakowa?

15.11.06, 21:10
Chodzi mi o Kraków, Wieliczkę, Dobczyce, Gdów i okolice
Obserwuj wątek
    • madziatd Re: czy jest któraś z okolic krakowa? 15.11.06, 21:25
      Ja do Dobczyc, Wieliczki oraz Winiar bardzo często jeżdże. mam tam przyjaciół
      rodzie i domek letniskowysmile
      • linka4 Re: czy jest któraś z okolic krakowa? 15.11.06, 22:41
        To może kiedyś się spotkamy, ale to już pewnie na wiosnę.Myślę że nie stracimy
        kontaktu.Jeżeli masz ochotę to przyślij mi e-maila,bo chyba można.Jeszcze nie
        jestem zupełnie obeznana bo mam internet od niedzieli.Ja jestem z gdowa
    • renowa Re: czy jest któraś z okolic krakowa? 15.11.06, 23:41
      Ja z Krakowa jestem smile
      Całe dzieciństwo na Prokocimiu a ostatnie 2 lata w Bronwicach. Liceum kończyłam
      w Wieliczce ( ekonomik ), a praktycznie każdą wolną chwilę dzieciństwa
      spędzałam u babci w Wiatowicach koło Niegowici i Gdowa ( każda wolna chwila to
      w zasadzie każdy weekend od piątku do niedzieli oraz wakacje i ferie). Niestety
      już tam nie jeżdżę bo praktycznie nikogo tam nie mam, ale miłe wspomnienia są.
      A skoro jesteś z Gdowa to zapewne zjadasz codziennie ten WSPANIAŁY chlebek z
      tamtejszej piekarni (tez niedaleko kościoła) smile
      Do tej pory czuję jego smak taki cieplutki jeszcze chlebek ze swojskim
      masełkiem> Mniam. Palce lizać!
      Pozdrawiamy.
      Renia i Rafałek
      • linka4 Re: czy jest któraś z okolic krakowa? 16.11.06, 09:56
        Tak chlebuś mają dobry.Ja mieszkam nad Rabą ale na szczęście w naszym sklepiku
        mają pieczywo z tej piekarni.Ja pochodzę z Bilczyc.W gdowie od paru miesięcy
    • nitka111 Re: czy jest któraś z okolic krakowa? 16.11.06, 11:55
      Mieszkam w Krakowie na Kurdwanowie,ale praktycznie od urodzenia spędzam wakacje
      w okolicy Dobczyc ,w miejscowości Krzyworzeka smile. Zresztą mój mąż z tamtych
      okolic pochodzi smile. Pozdrawiam.
      • linka4 Re: czy jest któraś z okolic krakowa? 16.11.06, 11:58
        Moja siostra mieszka w Poznachowicach Górnych.To chyba niedaleko
        • nitka111 Re: czy jest któraś z okolic krakowa? 16.11.06, 12:04
          w tę samą stronę, tylko trochę dalej smile
    • madziatd Re: czy jest któraś z okolic krakowa? 16.11.06, 13:25
      może na wiosne spotkamy się nad rabą?? OD 6 lat spędzam w Winiarach wakacje z
      mężem w domku letniskowym mojego teściasmile Domek jest na zboczu pagórka na
      przeciwko szkoły w Winiarachsmile Mój mail to madziatd@gazeta.pl
      • majowazosia Re: czy jest któraś z okolic krakowa? 16.11.06, 13:34
        Ja jestem z Krakowa(tzn tu mieszkam ale pochodze z Opola), dokladniej ze
        srodmiesia,ale mamy domek letniskowy kawałek za Gdowem, miejscowosc sie nazywa
        Wola Nieszkowska (Sobolów)i jest tam przepiekniesmile))
        Pozdrawiam, Ania
    • lkarp Re: czy jest któraś z okolic krakowa? 17.11.06, 18:03
      Mieszkam w Wieliczce prawie 4 lata. Urodziłam się w Prudniku na Opolszczyźnie,
      a pochodzę z Gorlic w Beskidzie Niskim. Więc znalazłam się pośrodkusmile
      • linka4 Re: czy jest któraś z okolic krakowa? 17.11.06, 18:27
        No to niedaleko mnie ja mieszkam w Gdowie,dokładnie nad rabą.Czasami bywam w
        Wieliczce,ale znam jedynie rynek
        • lkarp Re: czy jest któraś z okolic krakowa? 17.11.06, 19:49
          Hej!
          Widzę, że nawet rodziłyśmy w tym samym dniusmileA przez Gdów przejeżdżam jak jadę
          w rodzinne strony. Specyficzne skrzyżowanie koło Kościoła. Poza tym ładne
          krajobrazy. Gdyby był bliżej Krakowa, na pewno rozglądnęłabym się za działką
          budowlaną, a tak to szukam za Wieliczką.
          A w Wieliczce ostatnio zaliczyłam kopalnię solismile
          Pzdr
          Aśka
          • vanilia25 Majowazosiu:)) 17.11.06, 20:02
            Tez jestem z Opola!!! Od 6lat w Krakowie, obecnie na Ruczaju. Gdzie mieszkalas
            w opolku??? Ale mi teskno za tym miastem. Male, bo male, ale super fajne.smile).
            Pozdrawiam Kasia z Bartusiem
            • majowazosia Re: Majowazosiu:)) 17.11.06, 20:11
              smile)ja mieszkam juz 10 lat, a mieszkalam na Dambonia potem na
              Wroclawskiej...juz do liceum chodzilam w Kraku..ale mam tam najlwsapmialszych
              znajomych z ktorymi mam kontakt, ludzmi i za klimatem Opola..bardzo sie ciesze,
              ze spotkalam jakas pokrewna duszyczke.A w tej chwili mieszkam w srodmiesciu,
              przy rondzie mogilskim.A ty gdzie mieszkalas w Opolu, zreszta tj moj nr gadu
              4272723, to sobie bedziemy mogly kiedys pogadac o naszym miescie.pozdrawiamy,
              Ania i Zosia
              • majowazosia Re: Majowazosiu:)) 17.11.06, 20:12
                troche napisalam nieskladnie, ale to z ej radosci
                • vanilia25 Re: Majowazosiu:)) 17.11.06, 20:44
                  Tez sie ucieszylam okrutniesmile)). Tzn jestesmy w podobnym wieku. Bo ja jeszcze
                  liceum robilam w opolu (jedynka), a potem juz krak. i tak pewnie zostanie.
                  mieszkalam na niemodlinskiej. do podstawowki chodzilam do 14tki. ty zapewne do
                  trojki? no tez tam jezdze (tzn jezdzilam, teraz nie mam jak za bardzo. ale
                  kombinuje, by niebawem bartka z tata zostawic na dwa dni i tam wybyc do
                  dziewczyn na imprezke do musialowki.smile) Ale fajnie. to moj gg 8780879
                  • majowazosia Re: Majowazosiu:)) 17.11.06, 21:01
                    Ale fajnie, czyli w sumie mieszkalysmy niedaleko, tak ja chodzilam do
                    trojki ,a do 1 chodzil moj starszy brat....czesto "14" z "3 "chodzila razem do
                    kina, teatru i zawody sportowe byly pomiedzy naszymi szkolamismilei pewnie komunie
                    mialysmy u tego samego ksiedzasmile...jeju co ja bym dala by wrocic w tamte czasy
                    chodz na chwilke...ja w Opolu bylam ostatnio w sierpniu, u rodzinki pochwalic
                    sie Zosia, przy okazji odwiedzilam znajomych i kilka knajpek.
                    Zgadamy sie wkrotce na gadulcu, pozdrawiamsmile
          • linka4 Re: czy jest któraś z okolic krakowa? 17.11.06, 21:22
            ja w kopalni jeszcze nie byłam chociaż cale życie blisko.teraz w gdowie a od
            urodzenia w bilczycach to odrazu przed gdowem jak się jedzie z wieliczki
            • linka4 do Ikarp 17.11.06, 21:24
              to wyżej jest do ciebie
              pozdr Karolina z Kamilkiem
            • renowa Do linka4 18.11.06, 01:37
              Cześć.
              Piszeż, że pochodzisz z Bilczyc. Z tego co pamiętam to stamtąd pochodził mój
              taki jakby przyszywany wujek i oni tam działki mieli i się budować mieli. Wujek
              to nazywa się Kowalski (chyba mu Janusz na imię) ale bardziej to jego żonę
              znałam, bo ona z Wiatowic pochodziła a Helena jej na imię. Mieszkali długo w
              Wieliczce i któreś z ich dzieci się miało w Bilczycach budować, chyba Jacek.
              Może ich znasz.
              I jeszcze chyba też z Bilczyc pochodzi jeszcze jedna moja przyszywana ciotka.
              Niestety nie pamiętam jak się za panny nazywała ale po mężu Zawadzka Maria.
              Dzieci oni tak dużo mieli bo 7. Jakiś czas w Bilczycach mieszkali ale około
              1986 roku przeprowadzili się do Wiatowic, ale jej matka nadal w Bilczycach
              mieszka. Może ich też znasz?

A z Gdowa to ja znam jeszcze takiego chłopaka (znaczy się on osiadł w Gdowie
              jakieś kilka lat temu bo żone ma z Gdowa), zresztą to syn tych Kowalskich z
              Bilczyc i Wiatowic smile. Andrzej Kowalski się nazywa, wiem że mają synka (coś
              około 5 lat może mieć).
              I z Gdowa pochodzi też Dorotka, dziewczyna kuzyna mojego męża, ale jak ona się
              nazywa to nie wiem. Wiem że skończyła studia jakoś z angielskim związane. A jej
              chłopak-Łukasz ( czyli kuzyn mojego M) z Krakowa pochodzi- z Bieżanowa.
              smile.
              Ufff, trochę pokomplikowałamwink, ale mam nadzieję , że coś z tego zrozumiesz smile
              Pozdrawiam.
              Renia i Rafałek
    • lesny.elf Re: czy jest któraś z okolic krakowa? 17.11.06, 21:44
      Ja też dopisuję się do listy krakowskich mamsmile
      Urodziłam się w Sanoku, ale od przeszło 6 lat mieszkam w Krakowie,
      Po studiach po prostu zostałam z mężem w Krakowie. Zresztą uwielbiam nasze miasto.Chociaż kiedyś na stałe wolałabym mieszkać blisko, ale jednak poza miastem.
      Okolic Dobczyc niestety nie znam.
      Pozdrawiam!

• madziatd Re: czy jest któraś z okolic krakowa? 17.11.06, 21:50
        A gdzie mieszkasz w Krakowie??
        • lesny.elf Re: czy jest któraś z okolic krakowa? 18.11.06, 22:35
          Niedawno przeprowadziłam się i obecnie mieszkam na Kurdwanowie.
          W tym tygodniu pytałam się nawet na forum czy są z tych okolic
          jakieś mamy majowesmile
    • floraservice Re: czy jest któraś z okolic krakowa? 18.11.06, 00:31
      Ja też jestem z okolic Krakowa, ale tych bardziej na północ. Mieszkamy w
      Młodziejowicach.
      Pozdrawiam wszystkie mamusie krakowskich majowych dzieciaczków. I nie tylko
      krakowskich wink).
    • renowa Do linka4 18.11.06, 01:38
      Cześć.
      Piszeż, że pochodzisz z Bilczyc. Z tego co pamiętam to stamtąd pochodził mój
      taki jakby przyszywany wujek i oni tam działki mieli i się budować mieli. Wujek
      to nazywa się Kowalski (chyba mu Janusz na imię) ale bardziej to jego żonę
      znałam, bo ona z Wiatowic pochodziła a Helena jej na imię. Mieszkali długo w
      Wieliczce i któreś z ich dzieci się miało w Bilczycach budować, chyba Jacek.
      Może ich znasz.
      I jeszcze chyba też z Bilczyc pochodzi jeszcze jedna moja przyszywana ciotka.
      Niestety nie pamiętam jak się za panny nazywała ale po mężu Zawadzka Maria.
      Dzieci oni tak dużo mieli bo 7. Jakiś czas w Bilczycach mieszkali ale około
      1986 roku przeprowadzili się do Wiatowic, ale jej matka nadal w Bilczycach
      mieszka. Może ich też znasz?

A z Gdowa to ja znam jeszcze takiego chłopaka (znaczy się on osiadł w Gdowie
      jakieś kilka lat temu bo żone ma z Gdowa), zresztą to syn tych Kowalskich z
      Bilczyc i Wiatowic smile. Andrzej Kowalski się nazywa, wiem że mają synka (coś
      około 5 lat może mieć).
      I z Gdowa pochodzi też Dorotka, dziewczyna kuzyna mojego męża, ale jak ona się
      nazywa to nie wiem. Wiem że skończyła studia jakoś z angielskim związane. A jej
      chłopak-Łukasz ( czyli kuzyn mojego M) z Krakowa pochodzi- z Bieżanowa.
      smile.
      Ufff, trochę pokomplikowałamwink, ale mam nadzieję , że coś z tego zrozumiesz smile
      Pozdrawiam.
      Renia i Rafałek
      • linka4 Re: Do linka4 18.11.06, 10:55
        no troszkę pokomplikowałaś.Móżliwe że znam te osoby z widzenia ,w tym momencie
        nie kojarze,ale zapytam mamy to ona mi w głowie rozjaśni.
        • renowa Re: Do linka4 18.11.06, 19:06
          Ojej! Pomyliłam Jawczyce z Bilczycami. Upss...
          Sorka za zamieszanie
          • linka4 Re: Do linka4 18.11.06, 19:33
            Jawczyce są koło Bilczyc.Znam tam Kowalskich paru ale ich tam jest od metra
            • agancarz Krakow - Wola Duchacka 18.11.06, 22:52
              Mieszkalam tam ponad 20 lat, ale obecnie od 2 lat mieszkam w Manchesterze.
              Krakow to przepiekne miasto, teskno mi czasem...
              Pozdrawiam
    • asiaaa1 Re: czy jest któraś z okolic krakowa? 20.11.06, 11:08
      To ja sie melduje z Bieżanowa!
      • anula33cza Re: czy jest któraś z okolic krakowa? 20.11.06, 12:14
        Pozdrawiam serdecznie z Ruczaju,ok.Lipińskiego!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka