linka4 15.11.06, 21:10 Chodzi mi o Kraków, Wieliczkę, Dobczyce, Gdów i okolice Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madziatd Re: czy jest któraś z okolic krakowa? 15.11.06, 21:25 Ja do Dobczyc, Wieliczki oraz Winiar bardzo często jeżdże. mam tam przyjaciół rodzie i domek letniskowy Odpowiedz Link Zgłoś
linka4 Re: czy jest któraś z okolic krakowa? 15.11.06, 22:41 To może kiedyś się spotkamy, ale to już pewnie na wiosnę.Myślę że nie stracimy kontaktu.Jeżeli masz ochotę to przyślij mi e-maila,bo chyba można.Jeszcze nie jestem zupełnie obeznana bo mam internet od niedzieli.Ja jestem z gdowa Odpowiedz Link Zgłoś
renowa Re: czy jest któraś z okolic krakowa? 15.11.06, 23:41 Ja z Krakowa jestem Całe dzieciństwo na Prokocimiu a ostatnie 2 lata w Bronwicach. Liceum kończyłam w Wieliczce ( ekonomik ), a praktycznie każdą wolną chwilę dzieciństwa spędzałam u babci w Wiatowicach koło Niegowici i Gdowa ( każda wolna chwila to w zasadzie każdy weekend od piątku do niedzieli oraz wakacje i ferie). Niestety już tam nie jeżdżę bo praktycznie nikogo tam nie mam, ale miłe wspomnienia są. A skoro jesteś z Gdowa to zapewne zjadasz codziennie ten WSPANIAŁY chlebek z tamtejszej piekarni (tez niedaleko kościoła) Do tej pory czuję jego smak taki cieplutki jeszcze chlebek ze swojskim masełkiem> Mniam. Palce lizać! Pozdrawiamy. Renia i Rafałek Odpowiedz Link Zgłoś
linka4 Re: czy jest któraś z okolic krakowa? 16.11.06, 09:56 Tak chlebuś mają dobry.Ja mieszkam nad Rabą ale na szczęście w naszym sklepiku mają pieczywo z tej piekarni.Ja pochodzę z Bilczyc.W gdowie od paru miesięcy Odpowiedz Link Zgłoś
nitka111 Re: czy jest któraś z okolic krakowa? 16.11.06, 11:55 Mieszkam w Krakowie na Kurdwanowie,ale praktycznie od urodzenia spędzam wakacje w okolicy Dobczyc ,w miejscowości Krzyworzeka . Zresztą mój mąż z tamtych okolic pochodzi . Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
linka4 Re: czy jest któraś z okolic krakowa? 16.11.06, 11:58 Moja siostra mieszka w Poznachowicach Górnych.To chyba niedaleko Odpowiedz Link Zgłoś
nitka111 Re: czy jest któraś z okolic krakowa? 16.11.06, 12:04 w tę samą stronę, tylko trochę dalej Odpowiedz Link Zgłoś
madziatd Re: czy jest któraś z okolic krakowa? 16.11.06, 13:25 może na wiosne spotkamy się nad rabą?? OD 6 lat spędzam w Winiarach wakacje z mężem w domku letniskowym mojego teścia Domek jest na zboczu pagórka na przeciwko szkoły w Winiarach Mój mail to madziatd@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
majowazosia Re: czy jest któraś z okolic krakowa? 16.11.06, 13:34 Ja jestem z Krakowa(tzn tu mieszkam ale pochodze z Opola), dokladniej ze srodmiesia,ale mamy domek letniskowy kawałek za Gdowem, miejscowosc sie nazywa Wola Nieszkowska (Sobolów)i jest tam przepieknie)) Pozdrawiam, Ania Odpowiedz Link Zgłoś
lkarp Re: czy jest któraś z okolic krakowa? 17.11.06, 18:03 Mieszkam w Wieliczce prawie 4 lata. Urodziłam się w Prudniku na Opolszczyźnie, a pochodzę z Gorlic w Beskidzie Niskim. Więc znalazłam się pośrodku Odpowiedz Link Zgłoś
linka4 Re: czy jest któraś z okolic krakowa? 17.11.06, 18:27 No to niedaleko mnie ja mieszkam w Gdowie,dokładnie nad rabą.Czasami bywam w Wieliczce,ale znam jedynie rynek Odpowiedz Link Zgłoś
lkarp Re: czy jest któraś z okolic krakowa? 17.11.06, 19:49 Hej! Widzę, że nawet rodziłyśmy w tym samym dniuA przez Gdów przejeżdżam jak jadę w rodzinne strony. Specyficzne skrzyżowanie koło Kościoła. Poza tym ładne krajobrazy. Gdyby był bliżej Krakowa, na pewno rozglądnęłabym się za działką budowlaną, a tak to szukam za Wieliczką. A w Wieliczce ostatnio zaliczyłam kopalnię soli Pzdr Aśka Odpowiedz Link Zgłoś
vanilia25 Majowazosiu:)) 17.11.06, 20:02 Tez jestem z Opola!!! Od 6lat w Krakowie, obecnie na Ruczaju. Gdzie mieszkalas w opolku??? Ale mi teskno za tym miastem. Male, bo male, ale super fajne.). Pozdrawiam Kasia z Bartusiem Odpowiedz Link Zgłoś
majowazosia Re: Majowazosiu:)) 17.11.06, 20:11 )ja mieszkam juz 10 lat, a mieszkalam na Dambonia potem na Wroclawskiej...juz do liceum chodzilam w Kraku..ale mam tam najlwsapmialszych znajomych z ktorymi mam kontakt, ludzmi i za klimatem Opola..bardzo sie ciesze, ze spotkalam jakas pokrewna duszyczke.A w tej chwili mieszkam w srodmiesciu, przy rondzie mogilskim.A ty gdzie mieszkalas w Opolu, zreszta tj moj nr gadu 4272723, to sobie bedziemy mogly kiedys pogadac o naszym miescie.pozdrawiamy, Ania i Zosia Odpowiedz Link Zgłoś
majowazosia Re: Majowazosiu:)) 17.11.06, 20:12 troche napisalam nieskladnie, ale to z ej radosci Odpowiedz Link Zgłoś
vanilia25 Re: Majowazosiu:)) 17.11.06, 20:44 Tez sie ucieszylam okrutnie)). Tzn jestesmy w podobnym wieku. Bo ja jeszcze liceum robilam w opolu (jedynka), a potem juz krak. i tak pewnie zostanie. mieszkalam na niemodlinskiej. do podstawowki chodzilam do 14tki. ty zapewne do trojki? no tez tam jezdze (tzn jezdzilam, teraz nie mam jak za bardzo. ale kombinuje, by niebawem bartka z tata zostawic na dwa dni i tam wybyc do dziewczyn na imprezke do musialowki.) Ale fajnie. to moj gg 8780879 Odpowiedz Link Zgłoś
majowazosia Re: Majowazosiu:)) 17.11.06, 21:01 Ale fajnie, czyli w sumie mieszkalysmy niedaleko, tak ja chodzilam do trojki ,a do 1 chodzil moj starszy brat....czesto "14" z "3 "chodzila razem do kina, teatru i zawody sportowe byly pomiedzy naszymi szkolamii pewnie komunie mialysmy u tego samego ksiedza...jeju co ja bym dala by wrocic w tamte czasy chodz na chwilke...ja w Opolu bylam ostatnio w sierpniu, u rodzinki pochwalic sie Zosia, przy okazji odwiedzilam znajomych i kilka knajpek. Zgadamy sie wkrotce na gadulcu, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
linka4 Re: czy jest któraś z okolic krakowa? 17.11.06, 21:22 ja w kopalni jeszcze nie byłam chociaż cale życie blisko.teraz w gdowie a od urodzenia w bilczycach to odrazu przed gdowem jak się jedzie z wieliczki Odpowiedz Link Zgłoś
linka4 do Ikarp 17.11.06, 21:24 to wyżej jest do ciebie pozdr Karolina z Kamilkiem Odpowiedz Link Zgłoś
renowa Do linka4 18.11.06, 01:37 Cześć. Piszeż, że pochodzisz z Bilczyc. Z tego co pamiętam to stamtąd pochodził mój taki jakby przyszywany wujek i oni tam działki mieli i się budować mieli. Wujek to nazywa się Kowalski (chyba mu Janusz na imię) ale bardziej to jego żonę znałam, bo ona z Wiatowic pochodziła a Helena jej na imię. Mieszkali długo w Wieliczce i któreś z ich dzieci się miało w Bilczycach budować, chyba Jacek. Może ich znasz. I jeszcze chyba też z Bilczyc pochodzi jeszcze jedna moja przyszywana ciotka. Niestety nie pamiętam jak się za panny nazywała ale po mężu Zawadzka Maria. Dzieci oni tak dużo mieli bo 7. Jakiś czas w Bilczycach mieszkali ale około 1986 roku przeprowadzili się do Wiatowic, ale jej matka nadal w Bilczycach mieszka. Może ich też znasz? A z Gdowa to ja znam jeszcze takiego chłopaka (znaczy się on osiadł w Gdowie jakieś kilka lat temu bo żone ma z Gdowa), zresztą to syn tych Kowalskich z Bilczyc i Wiatowic . Andrzej Kowalski się nazywa, wiem że mają synka (coś około 5 lat może mieć). I z Gdowa pochodzi też Dorotka, dziewczyna kuzyna mojego męża, ale jak ona się nazywa to nie wiem. Wiem że skończyła studia jakoś z angielskim związane. A jej chłopak-Łukasz ( czyli kuzyn mojego M) z Krakowa pochodzi- z Bieżanowa. . Ufff, trochę pokomplikowałam, ale mam nadzieję , że coś z tego zrozumiesz Pozdrawiam. Renia i Rafałek Odpowiedz Link Zgłoś
lesny.elf Re: czy jest któraś z okolic krakowa? 17.11.06, 21:44 Ja też dopisuję się do listy krakowskich mam Urodziłam się w Sanoku, ale od przeszło 6 lat mieszkam w Krakowie, Po studiach po prostu zostałam z mężem w Krakowie. Zresztą uwielbiam nasze miasto.Chociaż kiedyś na stałe wolałabym mieszkać blisko, ale jednak poza miastem. Okolic Dobczyc niestety nie znam. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
madziatd Re: czy jest któraś z okolic krakowa? 17.11.06, 21:50 A gdzie mieszkasz w Krakowie?? Odpowiedz Link Zgłoś
lesny.elf Re: czy jest któraś z okolic krakowa? 18.11.06, 22:35 Niedawno przeprowadziłam się i obecnie mieszkam na Kurdwanowie. W tym tygodniu pytałam się nawet na forum czy są z tych okolic jakieś mamy majowe Odpowiedz Link Zgłoś
floraservice Re: czy jest któraś z okolic krakowa? 18.11.06, 00:31 Ja też jestem z okolic Krakowa, ale tych bardziej na północ. Mieszkamy w Młodziejowicach. Pozdrawiam wszystkie mamusie krakowskich majowych dzieciaczków. I nie tylko krakowskich ). Odpowiedz Link Zgłoś
renowa Do linka4 18.11.06, 01:38 Cześć. Piszeż, że pochodzisz z Bilczyc. Z tego co pamiętam to stamtąd pochodził mój taki jakby przyszywany wujek i oni tam działki mieli i się budować mieli. Wujek to nazywa się Kowalski (chyba mu Janusz na imię) ale bardziej to jego żonę znałam, bo ona z Wiatowic pochodziła a Helena jej na imię. Mieszkali długo w Wieliczce i któreś z ich dzieci się miało w Bilczycach budować, chyba Jacek. Może ich znasz. I jeszcze chyba też z Bilczyc pochodzi jeszcze jedna moja przyszywana ciotka. Niestety nie pamiętam jak się za panny nazywała ale po mężu Zawadzka Maria. Dzieci oni tak dużo mieli bo 7. Jakiś czas w Bilczycach mieszkali ale około 1986 roku przeprowadzili się do Wiatowic, ale jej matka nadal w Bilczycach mieszka. Może ich też znasz? A z Gdowa to ja znam jeszcze takiego chłopaka (znaczy się on osiadł w Gdowie jakieś kilka lat temu bo żone ma z Gdowa), zresztą to syn tych Kowalskich z Bilczyc i Wiatowic . Andrzej Kowalski się nazywa, wiem że mają synka (coś około 5 lat może mieć). I z Gdowa pochodzi też Dorotka, dziewczyna kuzyna mojego męża, ale jak ona się nazywa to nie wiem. Wiem że skończyła studia jakoś z angielskim związane. A jej chłopak-Łukasz ( czyli kuzyn mojego M) z Krakowa pochodzi- z Bieżanowa. . Ufff, trochę pokomplikowałam, ale mam nadzieję , że coś z tego zrozumiesz Pozdrawiam. Renia i Rafałek Odpowiedz Link Zgłoś
linka4 Re: Do linka4 18.11.06, 10:55 no troszkę pokomplikowałaś.Móżliwe że znam te osoby z widzenia ,w tym momencie nie kojarze,ale zapytam mamy to ona mi w głowie rozjaśni. Odpowiedz Link Zgłoś
renowa Re: Do linka4 18.11.06, 19:06 Ojej! Pomyliłam Jawczyce z Bilczycami. Upss... Sorka za zamieszanie Odpowiedz Link Zgłoś
linka4 Re: Do linka4 18.11.06, 19:33 Jawczyce są koło Bilczyc.Znam tam Kowalskich paru ale ich tam jest od metra Odpowiedz Link Zgłoś
agancarz Krakow - Wola Duchacka 18.11.06, 22:52 Mieszkalam tam ponad 20 lat, ale obecnie od 2 lat mieszkam w Manchesterze. Krakow to przepiekne miasto, teskno mi czasem... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
asiaaa1 Re: czy jest któraś z okolic krakowa? 20.11.06, 11:08 To ja sie melduje z Bieżanowa! Odpowiedz Link Zgłoś
anula33cza Re: czy jest któraś z okolic krakowa? 20.11.06, 12:14 Pozdrawiam serdecznie z Ruczaju,ok.Lipińskiego! Odpowiedz Link Zgłoś