iwonaszura 22.11.06, 14:11 czy ktos z was kupił juz ksiązkę polskiej super niani Doroty Zawadzkiej pt:"i ty mozesz mieć super dziecko" Czy warto wydać 40 zł??? a może juz ktoś zastosował zasady i rady super niani??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pati775 Re: Czy warto kupić??? 22.11.06, 16:22 ogladajac jej program wydaje mi sie ze warto - mam nadzieje, ze ksiazka jest dobrze napisana, jasno, zwiezle i na temat gdybym miala jakis wielki problem z malcem to bym kupila ps. a jaki masz problem jesli moge spytac ze interesuje cie ta ksiazka ? Odpowiedz Link Zgłoś
iwonaszura Re: Czy warto kupić??? 22.11.06, 17:35 mamy problem z odzwyczajaniem córki od piersi i częstego budzenia sie w nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
kaliaa Re: do iwona 22.11.06, 17:51 tez walcze z czestym budzeniem w nocy, mala uspokajala sie dopiero jak jej podakam piers. poniewaz ostatnie noce to byl koszmar i pobudki nawet co godzine to sie wkurzylam i od dwoch nocy malej nie daje piersi w ciagu nocy. Mala sie o dziwo budzila mniej niz zawsze czyli o 23,30 i potem o 4 za kazdym razem urzadza okolo godzinna histerie. Nastepnie budzi sie 6 i wted juz daje jej pisr bo wydaje mi sie ze moze byc glodna i nie chce zeby sie tak wczesnie rozbudzala. Mam dylemat bo nie wiem czy dawac jej wtedy jak sie budzi pic, czy nic nie dawac? Ja staram sie byc twarda i nie ulegac tym jej placzom, choc serce mi peka, i jest to bardzo trudne, jak ona tak placze, szkoda mi jej, ale nie mam juz sily do tego ciaglego nocnego wstawania. Maz poki co wyniosl sie do drugiego pokoju. Ja daj malej tydzien, jesli nadal bedzie tak plakac to sie poddam i znowu bede jej podawala w nocy piers, ale mam nadzieje ze bedzie lepiej... w dzin che jej nadal dawac piers. Odpowiedz Link Zgłoś
jagodzia24.09 Re: do iwona 23.11.06, 11:26 Lubię jej program i kupiłabym tę książkę. A jeśli chodzi o budzenie się w nocy na pierś, to 4 tygodnie temu zaczęliśmy odzwyczajanie. Wyglądało to w ten sposób: do Kacpra, który obudził się w nocy na cyca, miał startować tatuś z butlą wody do picia, ale Kacper jak zobaczył, że ja też jestem w pokoju i nie chcę dać cyca to straszny ryk urządził i nie potrafiłam odmówić mu cyca. Następnej nocy wyniosłam się do innego pokoju zostawiając tatusia z butlą na straży i poradził sobie: dał piciu, i ululał w ciągu 20 min, 3-ciej nocy już się nie budził w nocy. Ja do nich do pokoju wróciłam spać po tygodniu praktyk i Kacperek cyca w nocy już się nie dopomina, czasami tylko obudzi się na piciu, ale śpi spokojniej i nie budzi się z płaczem. Sorki troszkę się rozpisałam nie na temat. Pozdrowionka - Jagoda z "Pierniczkiem Toruńskim" - Kacperkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
hanna26 Re: do iwona 23.11.06, 12:24 Dla mnie wszystkie rady Niani w tym programie są oczywiste. Nie ma tam dosłownie nic odkrywczego - przynajmniej dla mnie. Dlatego ja na pewno daruję sobie to wydawnictwo. Ale to tylko moja opinia. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynasg Re: do iwona i kaliaa 23.11.06, 12:34 u nas odzwyczjanie od nocnego jedzenia trwało kilka dni, na początku dawałam pić ale coraz mniej i po kiliku dniach był spokój, teraz daję małemu pierś tylko nad ranem,warto poświęcić kilka nocy dla następnych wielu przespanych, to moje zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
pati775 Re: Czy warto kupić??? 22.11.06, 16:42 www.allegro.pl/item143905622_i_ty_mozesz_miec_superdziecko_dorota_zawadzka.html na Allegro ksiazka kosztuje niecale 30zl Odpowiedz Link Zgłoś
kaliaa Re: do pati 22.11.06, 16:58 pati to zadna okazja bo doliczyc koszta przesylki czyli 8 zl i ewentualnie jeszcze 1 zl za przelew i czekanie na strajkujacych listonoszy- to sie wcale nie oplaca Odpowiedz Link Zgłoś
aisza24 Re: do pati 23.11.06, 11:21 Wczoraj przegladalam te ksiazke u kolezanki. Ogolnie jest o dzieciach, o wychowywaniu dzieci w wieku od 2 lat, ale moze warto juz wczesniej posiasc jakies informacje o problemach w tym wieku. ksiazka jest gruba, ale pisana bardzo duza czcionka.O karmieniu piersia chyba nie ma tam nic, ale nie jestem pewna gg 1493654 Odpowiedz Link Zgłoś
pati775 Re: do kalia 25.11.06, 21:44 racja zawsze zapominam o tych piorunskich kosztach przesyłki !!! Odpowiedz Link Zgłoś